Lot: 1
Güncel Fiyat: 1.000 TL Açılış Fiyatı: 1.000 TL Tahmini: TL Lot Sizde Değil Lot Sizde
OSMANLI SULTAN MEHMED REŞAD HAN TUĞRALI CAMALTI LEVHA
Osmanlı. Sultan Mehmed Reşad Han (Mehmed V, 1909-1918) tuğrası. Eser, siyah renk zemine merkezde altın ile çalışılmış sultanın “mahlaslı” tuğrası ve onu çevreleyen yine altın ile çalışılmış stilize bir bordürle neticelendirilerek tasarlanmıştır. Tersten yazılarak tatbik edilen Camaltı Sanatı’nın sultan tuğralı son derece nadir ve koleksiyonluk bir örneğidir.
Ölçüler: 25 x 35 cm.
Lot No: 1
Lot: 1
OSMANLI SULTAN MEHMED REŞAD HAN TUĞRALI CAMALTI LEVHA-Osmanlı. Sultan Mehmed Reşad Han (Mehmed V, 1909-1918) tuğrası. Eser, siyah renk zemine merkezde altın ile çalışılmış sultanın “mahlaslı” tuğrası ve onu çevreleyen yine altın ile çalışılmış stilize bir bordürle neticelendirilerek tasarlanmıştır. Tersten yazılarak tatbik edilen Camaltı Sanatı’nın sultan tuğralı son derece nadir ve koleksiyonluk bir örneğidir.
Lot No: 2
Lot: 2
MEHMET ŞEFİK BEY (1820-1880)-“Zerendut Levha” Ketebeli. Siyah zemin üzerine altın ile Ayet-i Kerime yazılı. Haliyle, orijinal dönem çerçevesi içerisinde.
Lot No: 3
Lot: 3
OSMANLI MİSK-İ AMBER KOLEKSİYONLUK TESPİH-Son derece değerli, dev Physeter Macrocephalus / Kaşalot balinasının denize bırakmış olduğu salgı ile ya da balinanın yakalanması sonucu elde edilen malzemeden yapılmıştır. Eşi benzeri olmayan koku anlamına gelmektedir. Koleksiyonluk eserdir.
Lot No: 4
Lot: 4
OSMANLI AYYILDIZLI TOMBAK TAS-19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Bakırdan dövme tekniği ile kalemişi, kazıma/grave ve kabartma/repousse teknikleri kullanılarak imal edilmiş, yayvan yuvarlak formlu, düz dipli ve dilimli yüksek kenarlı olarak tasarlanmıştır. Eserin merkezi penç motifini sarmalayan uçları çintemani dekorlu battal yıldız motifi ile dekore edilmiş, etrafı sıralı hilallerle zenginleştirilmiş, yan yüzeyi ise Rokoko üslubunda sıralı stilize floral motiflerle bezeli iki sıra bordür ile neticelendirilmiştir. Fevkalade kondisyonda. Türk Maden Sanatı’nın son derece estetik ve koleksiyonluk bir örneğidir.
Lot No: 5
Lot: 5
OSMANLI EDİRNEKARİ SARAY İŞİ SULTANİ ÖZELLİKLERDE "TOPKAPI SARAYI İFTARİYE KAMERİYESİ" RESMEDİLMİŞ MÜZELİK HAT KUTUSU-"Sultan İbrahim "1640" dönemi sonrası." Osmanlı. 17.Yüzyıl sonu / 18.Yüzyıl başı. Edirnekari. Sultani özelliklerde saray işi olan eserin kapak içine altın bezemeli “Topkapı Sarayı İftariye Kameriyesi ” resmedilmiş. Eserin dış yüzeyi altın ile Rokoko üslubunda, kapak içi ise çok renk tempura boya ve zengin altın ile tezyinli. Kapak içi fevkalade kondisyonda. Benzer örnekleri müze koleksiyonlarında bulunan yüksek kıymette eşsiz bir koleksiyon parçasıdır. Ölçüler: 19.5 x 10 x 33 cm.
Lot No: 6
Lot: 6
LUDWIGSBURG 18.YÜZYIL “TURQUERIE“ PORSELEN OSMANLI FİGÜRÜ-1758-1793 tarih aralığı. Alman, Ludwigsburg imalat damgalı. Duke Charles Eugene von Wurttemberg dönemi. Epoque, haliyle. Turquerie Sanat Akımı’nın ele geçmesi zor, koleksiyonluk ve fevkalade bir örneğidir. Referans: Porselencilik Tarihi, Hüseyin Kocabaş 1941 / Sayfa: 93 Miller's-Porcelain Marks, Gordon Lang / Sayfa: 153
Lot No: 7
Lot: 7
ALEXANDRE RAYMOND İMZALI FOLYO BOYUTLU “L'ART ISLAMIQUE EN ORIENT” İSLAM MİMARİSİ ŞAHESERİ / ŞÖMİZLİ-“L’Art Islamique en Orient-Fragments d'Architecture Religieuse et Civile / Pera, Constantinople, Librairie Raymond - M. Schulz, Prague” 50 kromolitograf, renkli, folyo boyut. Planlar, Prusya asıllı Osmanlı vatandaşı Raymond Alexandre M. Raymond (1872-1941) Metinler, Karl Wulzinger (1886-1948) Kromolitografi tekniği ile basılan 50 adet Osmanlı Mimarisi’nin olağanüstü güzellikte örneklerini içeren renkli levhadan (tek ya da iki sayfa üzerine) oluşmakta. Son derece nadir, orijinal şömizinde.
Lot No: 8
Lot: 8
17.YÜZYIL PAUL RYCAULT İMZALI OSMANLI İMPARATORLUĞU TARİHİ KİTABI-“ISTORIA DELLO STATO PRESENTE DELL’ IMPERIO OTTOMANO” "Türk Tarih Kurumu Kütüphanesi’nin nadir eserler bölümünde A024899 envanter kodu ile mevcuttur. 1672 tarihli, Paul Rycault imzalı. Sırtı deri ebru kapaklı cildinde 296 sayfa, 21 gravürden oluşmakta. Elçilik görevi sebebiyle İstanbul dışında imparatorluğun çeşitli bölgelerine giden, her kademeden devlet görevlisiyle ilişkisi olan Rycault, gözlemlerini ve üçüncü şahıslardan elde ettiği bilgilere dayanarak yaptığı analizleri bu kitapta anlatmaktadır. Rycault’un eseri üç ana bölümden oluşmaktadır. 1.bölümde dönemin Osmanlı devlet yapısı hakkında ayrıntılı bilgiler, 2.bölümde Osmanlı toplum yapısı içinde din-devlet ilişkisi, 3.bölümde ise yeniçerilerin örgütlenmesi hakkında bilgiler bulunmaktadır. Osmanlı tarihi hakkındaki kitapların en ünlülerinden, ele geçmesi zor, son derece nadir koleksiyonluk eserdir.
Lot No: 9
Lot: 9
THERESE DUFRESNE BRONZ “RÖLYEF” MEKKE MADALYONU-Th. Dufresne imzalı. 1988 tarihli, BR Flor damgalı. Kallavi ebatlarda. Bronz. Latin ve arap harfleri ile “LA MECQUE / MEKKE” ibareli. Rölyef/kabartma olarak eserin ön yüzüne muazzam bir kompozisyon, diğer yüzüne ise olağanüstü bir Kâbe ve tavaf görüntüsü resmedilmiştir. Harika patineye sahip, fevkalade kondisyonda. Üst seviye görsellikte ve sanat kalitesinde koleksiyonluk eserdir. Çap: 80 mm. Ağırlık: 345 gr.
Lot No: 10
Lot: 10
THERESE DUFRESNE BRONZ “RÖLYEF” İSLAMİK MADALYON-Th. Dufresne imzalı. 1983 tarihli, Bronze damgalı. Kallavi ebatlarda. Rölyef/kabartma olarak eserin her iki yüzüne de mimari unsurlar taşıyan hat sanatı ve İslami motifler ile güçlendirilmiş olağanüstü kompozisyonlar resmedilmiştir. Harika patineye sahip, fevkalade kondisyonda. Üst seviye görsellikte ve sanat kalitesinde koleksiyonluk eserdir. Çap: 70 mm. Ağırlık: 259 gr.
Lot No: 11
Lot: 11
ANDREAS CELLARIUS 17.YÜZYIL ASTROLOJİK GÖK HARİTASI-“Gerardum Valk & Petrum Schenk” A.Cellarius'un 1660 yılında hazırladığı dünyaca bilinen ve meşhur "HARMONIA MACROCOSMICA SEU ATLAS UNIVERSALIS ET NOVUS" gök haritası serisinden. Bakır oyma. Gerardum Valk & Petrum Schenk tarafından hazırlanan bakır oyma 13 no’lu orijinal renkli pafta. Birçok müze ve önemli koleksiyonda bu seriden eserler mevcuttur. Fevkalade kondisyonda, ele geçmesi zor, nadir koleksiyonluk eserdir.
Lot No: 12
Lot: 12
SARAY İŞİ SULTANİ DÜRBÜN-19.Yüzyıl. Saray işi. Sultani özelliklerde ve kallavi ebatlarda. Saray için yapılmış İsviçre mineli altın eserler ile benzer özelliklere sahip. Komple altın vermeyli eser çok renk mine işçiliği ile stilize dekorlu. Opera tipi, alışılmışın dışında boyutlarda ve işçilikte. Ele geçmesi zor gerçek koleksiyonluk eserdir.
Lot No: 13
Lot: 13
OSMANLI SULTANİ “TREMBLEUSE” GÖĞÜS BROŞU-19.Yüzyıl. Osmanlı. Kallavi boyda. Elmaslarla bezeli eserin merkezinde bulunan kanadı oynar kuş figürü trembleuse (titrek) şekilde tasarlanmıştır. Kuş figürünün gözü yakut, ibiği zümrüt kakmadır. Ufak restorasyona ihtiyacı vardır. Boyutları ve ihtişamlı görüntüsü ile Osmanlı Mücevher Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir.
Lot No: 14
Lot: 14
OSMANLI BEYKOZ CAM TUĞRALI GÜMÜŞ SERLİ NARGİLE-19.Yüzyıl. Beykoz mamulâtı. Kallavi boyda ve billur renkteki eserin yüzeyi kesme tekniği ile geometrik dekorlu ve altın yaldız maydanoz desenlidir. Tuğralı gümüş seri stilize floral dekorlu, dragon formlu ağızlı ve zincir aplikelidir. Tuğrası okunamadı. Beykoz cam sanatının günümüze kadar ulaşmış nadir örneklerindendir. Yükseklik: 57 cm.
Lot No: 15
Lot: 15
OSMANLI “ALİMZADE ÖMER EFENDİ” PORSELEN “TETE A TETE” ÇİFT FİNCAN ve TABAĞI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Alimzade Ömer Efendi imalat damgalı. Beyaz hamurlu şeffaf sırlı, çok renk stilize floral dekorlu ve altın bezemeli. 18. Yüzyıldan itibaren İstanbul’da Galata, Beykoz, Eyüp ve Balat’ta bulunan küçük çini ve çömlek imalathanelerinde porselen ve fayans üretimi yapılmaya başlandı. Bu küçük ölçekli atölyelerden çıkan belirli miktardaki eserlerden bazılarının arkalarında eski harflerle “Alim Zade Ömer Efendi” damgası bulunur. Alimzade’nin atölyesinden çıkan bu porselenler, o dönem İstanbul Mahmutpaşa’da satılmaktaydı. Aynı mührü taşıyan bir grup porselen bugün Topkapı Sarayı Müzesi’nde sergilenmektedir. Fevkalade kondisyonda, her parçası damgalı koleksiyonluk eserlerdir
Lot No: 16
Lot: 16
OSMANLI PORSELEN AŞURELİK-19.Yüzyıl. Model numaralı. Kallavi ebatlarda. Kapak tutamağı dalında gül formunda ve bronz menteşeli. Tüm yüzeyi el boyaması çok renk stilize floral ve geometrik dekorlu, zengin altın bezemeli. Fevkalade kondisyonda. Görsel yönü yüksek koleksiyonluk eserdir.
Lot No: 17
Lot: 17
OSMANLI PORSELEN AŞURELİK-19.Yüzyıl. Model numaralı. Kapak tutamağı dalında gül formunda ve gümüş menteşeli. Tüm yüzeyi el boyaması çok renk stilize floral dekorlu, zengin altın bezemeli. Fevkalade kondisyonda. Görsel yönü yüksek koleksiyonluk eserdir.
Lot No: 18
Lot: 18
JACOP PETIT SULTAN FİGÜRÜ / TISANIERE-19. Yüzyıl. Fransız. Jacop Petit imzalı. (JP) Eserin damgası “Porselencilik Tarihi” kitabı sayfa 115’de mevcuttur. Turquerie akımının güzel örneklerinden, Osmanlı Pazarı için özel imalat. Tisaniere özellikli. Dikdörtgen platform üzerinde oturan sultan tasviri dönem kıyafetleri ve aksesuarları ile son derece estetik ve yüksek sanat kalitesi ile çalışılmıştır. Altın yaldız ile dekorlanmış ve yer yer farklı renkler ile konturlenmiş eserin nargile hortumu eksiktir, haliyle. Türünün koleksiyonluk örneğidir.
Lot No: 19
Lot: 19
JOSEPH SCHRANZ 19.YÜZYIL LİTOGRAFİ İSTANBUL PANORAMASI / İKİ ADET TAKIM “VUE GENERALE DU BOSPHORE DE ROUMELI-HISSARI A LA MER NOIR” “VUE GENERALE DU BOSPHORE DE CONSTANTINOPLE A ROUMELI-HISSARI”-Eserleri ile Sultan Abdülmecid Han’ın büyük beğenisini ve takdirlerini kazanan Joseph Schranz’ın 1853 yılında yayınlanan “Le Bosphore” isimli eserinde yer alan ve sanatçının Payitaht İstanbul’da on altı sene yaşadıktan sonra edindiği birikimle, 1840 yılından sonra resmettiği son derece detaylı ve atmosferik, litografi tekniğinde “Schranz & Percheron a Constantinople” kabartma/gofre klişeli iki adet İstanbul panoraması.
Lot No: 20
Lot: 20
LOUIS DEVEDEUX (1820 - 1874)- “Vente d’Esclave” İmzalı. Gravür. H.Garnier tarafından son derece nadir tesadüf edilen özel ve farklı bir teknik ile yapılmış, görsel yönden etkileyici koleksiyonluk bir örnektir.
Lot No: 21
Lot: 21
OSMANLI GÜMÜŞ LEVENT HANÇERİ-18.Yüzyıl. Osmanlı. Osmanlı silah ve sancaklarından oluşan armalar ve ejder (dragon) figürleri ile dekorlu, rokoko üslubunda stlize floral tezyinatlı. Fildişi sapında yavrularının bulunduğu muhafazası mevcut. Olağanüstü görsellikte, üst düzey işçilik uygulanmış, müzelik eser statüsünde ele geçmez koleksiyonluk şaheserdir.
Lot No: 22
Lot: 22
OSMANLI 19.YÜZYIL ROKOKO GÜMÜŞ KINLI ALTIN KAKMA YATAĞAN-Sahibi: Ömer (altın kakma ile) Ustası: Amel-i El-hac Nuh (altın kakma ile) 19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Hicri 1230 tarihli. El-hac Nuh usta yapımı fevkalade görsellikte, nadir tesadüf edilen koleksiyonluk eserdir.
Lot No: 23
Lot: 23
OSMANLI 19.YÜZYIL GÜMÜŞ KINLI ALTIN KAKMA YATAĞAN-Sahibi: Halil Ağa (altın kakma ile) Ustası: Amel-i Mahmud Ağa (altın kakma ile) 19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Hicri 1224 tarihli. Mahmud Ağa usta yapımı nadir tesadüf edilen koleksiyonluk eserdir.
Lot No: 24
Lot: 24
OSMANLI SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KINLI ALTIN KAKMA YATAĞAN-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876–1909) tuğralı. Nadir tesadüf edilen koleksiyonluk eserdir.
Lot No: 25
Lot: 25
OSMANLI SEDEF BARUTLUK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sıvama geometrik sedeflerle bezeli kallavi ebatlardaki eserin taşıma askısı ve zincirli tıpası mevcuttur. Fevkalade kondisyonda. Son derece nadir tesadüf edilen, yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir.
Lot No: 26
Lot: 26
JOSEPH WARNIA-ZARZECKI (d.1850)-İmzalı. Kâğıt üzeri suluboya. Orijinal sanatçı paspartusu içinde.
Lot No: 27
Lot: 27
NAZMİ ZİYA (1881-1937)-“Maarif Nezareti Serisi” İmzasız. Duralite marufle yağlıboya. Sanatçı, 1915 yılında Maarif Nezareti tarafından okullarda asılmak için tarihten konuların resmedildiği tablolar yapmakla görevlendirilir. Mevcut kaynaklara göre tablolar yaklaşık bu ebatlarda ve imzasız olarak teslim edilmiştir. Beğeniye sunduğumuz eser günümüze neredeyse tamamına yakını yok olup gitmiş bu seriden önemli ve koleksiyonluk bir yapıttır.
Lot No: 28
Lot: 28
NAMIK İSMAİL (1890-1935)-“Portre” İmzalı. İmza sanatçı tarafından grave/kazıma tekniğinde atılmıştır. Tuval üzeri yağlıboya.
Lot No: 29
Lot: 29
SULTANIN GÖZDESİ-“Oryantalist” Anonim. Kağıt üzeri pastel.
Lot No: 30
Lot: 30
M. MALISHEV (19.YÜZYIL)-"Sultanın Gözdesi ve Musikişinas ” İmzalı. 1845 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. Oryantalist Sanat Akımı’nın 19.Yüzyıl başına tarihlenen büyük boyutlu, görsel yönü yüksek, farklı ve önemli bir koleksiyonluk örneğidir. Ölçüler: 80 x 110 cm.
Lot No: 31
Lot: 31
OSMANLI NATÜRMORT-“19.Yüzyıl” Anonim. Tuval üzeri yağlıboya. Orijinal altın varak çerçevesi içinde.
Lot No: 32
Lot: 32
ALİ RIZA BEYAZIT (1883-1963)-“Natürmort” İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.
Lot No: 33
Lot: 33
ALEXİS AUGUSTE DELAHOGUE (1867-1950)-“Smyrna / İzmir” İmzalı. Peyzaj. Tuval üzeri yağlıboya. Eserin ön yüzünde "67" numara koleksiyon envanter etiketi mevcuttur.
Lot No: 34
Lot: 34
J. PAVLIKIEVICH-“Constantinople, Sarıyer” İmzalı. Constantinople, Sarıyer ibareli. Kağıt üzeri suluboya.
Lot No: 35
Lot: 35
ALİ RIZA BEYAZIT (1883-1963)-Eski Türkçe imzalı. Peyzaj. Kâğıt üzeri suluboya.
Lot No: 36
Lot: 36
HÜSNÜ TENGÜZ (1876-1950)-“Süleymaniye Camii” Eski Türkçe imzalı. Eski Türkçe ile 921 tarihli. Kâğıt üzeri suluboya.
Lot No: 37
Lot: 37
HÜSNÜ TENGÜZ (1876-1950)-İmzalı. Peyzaj. Tuval üzeri yağlıboya.
Lot No: 38
Lot: 38
ARSEN CHABANIAN (1864-1949)-İmzalı. Deniz peyzajı. Kontrplak üzeri yağlıboya.
Lot No: 39
Lot: 39
OSMANLI VİYANA KUŞATMASI HARİTASI -“Plan de La Bataille de Vienne / 1683” Caliste Nalecz Borzewski imzalı. Fevkalade kondisyonda
Lot No: 40
Lot: 40
19.YÜZYIL OSMANLI İMPARATORLUĞU HARİTASI -“UMUMİ MEMÂLİK-İ MAHRUSA-İ ŞAHANE HARİTASI-Sene 1317” Hicri 1317 -Miladi 1899 tarihli. Osmanlı İmparatorluğunu gösterir kâğıt üzerine tatbik edilmiş katlanır harita. Eser ustalıkla tuvale adapte (rantuale) edilmiştir. Çok farklı sunumda koleksiyonluk eserdir. Harita ölçü: 135 x 135 cm. Tuval ölçü: 153 x 153 cm.
Lot No: 41
Lot: 41
OSMANLI 19.YÜZYIL ASKERİ KATLANIR HARİTA / H.1309-Hicri 1309 tarihli. Osmanlı Vilayetler ve Askeri Mevkiler arası mesafeleri ve yolları gösterir bez üzerine tatbik edilmiş, katlanır askeri renkli harita. Fevkalade kondisyonda. Nadir koleksiyonluk eserdir.
Lot No: 42
Lot: 42
OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.MAHMUD HAN FERMANI-“Mahmud Han bin Abdülhamid el-muzaffer daima” Sultan II.Mahmud Han (1808-1839) tuğralı eser “Hukuki” konuludur. iki renk (is ve surh mürekkebi) Koleksiyonluk eserdir.
Lot No: 43
Lot: 43
OSMANLI 18.YÜZYIL SULTAN III.MUSTAFA HAN FERMANI-“Şah Mustafa bin Ahmed el-muzaffer daima” Sultan III.Mustafa Han (1757-1774) tuğralı eser “Cülüs” konuludur. İki renk (is ve surh mürekkebi) Dönemi ve kondisyonu itibari ile koleksiyonluk eserdir.
Lot No: 44
Lot: 44
OSMANLI 17.YÜZYIL SULTAN IV.MEHMED HAN (AVCI MEHMED) FERMAN-Hicri 1082 (M. 1671) tarihli, Sultan IV. Mehmed (Avcı) (1648- 1687) tuğralı.
Lot No: 45
Lot: 45
OSMANLI 17.YÜZYIL SULTAN II.MUSTAFA HAN FERMANI-Hicri 1109 (M.1697) tarihli, Sultan II.Mustafa Han (1695-1703) tuğralı.
Lot No: 46
Lot: 46
OSMANLI 18.YÜZYIL SULTAN I.ABDÜLHAMİD HAN FERMANI-Hicri 1189 (M.1775) tarihli, Sultan I.Abdülhamid Han (1774-1789) tuğralı.
Lot No: 47
Lot: 47
OSMANLI 18.YÜZYIL SULTAN III.MUSTAFA HAN FERMANI-Şah Mustafa bin Ahmed el-muzaffer daima” Sultan III.Mustafa Han (1757-1774) tuğralı eser “Cülüs” konuludur. Zerefşanlı ve iki renk (is ve surh mürekkebi) Dönemi ve kondisyonu itibari ile koleksiyonluk eserdir.
Lot No: 48
Lot: 48
OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN IV.MUSTAFA HAN FERMANI-"Mustafa Han bin Abdülhamid el-muzaffer daima” Sultan IV.Mustafa Han (1807-1808) tuğralı eser “ticaret” ile ilgilidir. Zerefşanlı. Padişahın taht süresinin kısa olması sebebi ile ayrıca önem ve nadirlik arz etmektedir.
Lot No: 49
Lot: 49
OSMANLI 18.YÜZYIL SULTAN III.MUSTAFA HAN FERMANI-“Şah Mustafa bin Ahmed el-muzaffer daima” Sultan III.Mustafa Han (1757-1774) tuğralı. İki renk (is ve surh mürekkebi) Dönemi ve kondisyonu itibari ile koleksiyonluk eserdir.
Lot No: 50
Lot: 50
OSMANLI 18.YÜZYIL SULTAN III.SELİM HAN FERMANI-“Selim Han bin Mustafa el-muzaffer daima” Sultan III.Selim Han (1789-1808) tuğralı. Dönemi ve kondisyonu itibari ile koleksiyonluk eserdir.
Lot No: 51
Lot: 51
SULTAN ABDÜLAZİZ HAN LONDRA SEYAHATİ HATIRA MADALYONU-"ABDULAZIZ OTHOMANORUM IMPERATOR LONDINIUM INVISIT MDCCCLXVII" 19.Yüzyıl. Sultan Abdülaziz Han tasvirli. Sultanın Londra seyahati anısına yaptırılmıştır. Kallavi ebatlarda. Sultan Abdülaziz, 1867 yılında Avrupa seyahatine çıkan ilk Sultan olarak Osmanlı tarihine geçmiştir. Sultan Abdülaziz'in Avrupa seyahatinin İngiltere durağında, Sultan Abdülaziz’in onuruna Londra Şehri Belediyesi tarafından verilen ziyafet vesilesiyle yaptırılan bu hatıra Madalyonu takdim edilmiştir. Bugüne kadar görülmemiş orijinal gümüş kaplama örnek olup muhtemelen Sultan ve yakın çevresi için yapılmıştır. Fevkalade kondisyonda. Yüksek kıymette nadir koleksiyonluk eserdir. Çap: 75 mm.
Lot No: 52
Lot: 52
SULTAN MEHMED REŞAD HAN ve SIRP KRALI P.KARACORCEVİÇ FOTOĞRAF ALBÜMÜ-"Osmanlı özel sunum cilt, 8 sayfa, 15 orijinal fotoğraf" 1910 yılında Sırp Kralı Petar Karacorceviç, Osmanlı Devletiyle ittifak anlaşması kurmak amacıyla Osmanlı Hükümdarı Sultan Mehmed Reşad Han’ı ziyaret etmek için İstanbul’a gelir. Bu ziyaret ile ilgili fotoğraflardan oluşan orijinal albümde Osmanlı Sultanı Mehmed Reşad Han ile Sadrazam Mahmut Şevket Paşa ve diğer devlet yüksek erkânının Sırp Kralı’nı karşılamaları, ağırlamaları ile resmi geçitlerden kesitler bulunmaktadır. Son derece yüksek kıymete haiz bu albüm, görsel yönden çok önemli tarihi ve belgesel özellik taşıyan, ele geçmesi zor gerçek koleksiyonluk eserdir.
Lot No: 53
Lot: 53
TALAT PAŞA (1874-1921)-V.Fadchenko imzalı. 1918 tarihli. Kağıt üzeri suluboya, orijinal paspartusu içinde. Resim, fırça kalitesi ve belgesel özelliği iledikkat çeken, gerçek koleksiyonluk şaheserdir.
Lot No: 54
Lot: 54
SAKAYAN İMZALI ÇANAKKALE SAVAŞI HATIRASI AYYILDIZLI FOTOĞRAFLIK-Damgalı. Sakayan imzalı. Çanakkale Savaşı hatırası. Rumi üslubunda dekorlu. Ermeni sanatçı tarafından fotoğraflık olarak tasarlanılarak anıtsal formda imal edilmiş eserin üzerinde kazıma/grave tekniği ile Gelibolu haritası, Çanakkale’deki ilk anıt ve yas tutanlar tasvir edilmiştir. Merkezinde tepesi ayyıldızlı fotoğraf penceresi mevcuttur. Belgesel ve tarihi özellik taşıyan nadir koleksiyonluk eserdir.
Lot No: 55
Lot: 55
OSMANLI ASKERİ İPEK HATIRA MENDİLİ / DEVLET-İ ALİYYE ve YUNAN MUHAREBESİ-19.Yüzyıl. 1897 yılında Osmanlı İmparatorluğu’nun kesin zaferiyle sonuçlanan Osmanlı-Yunan Savaşı’nın anısına ipekten yapılmış hatıra mendili. Mendilin sol alt köşesinde “Devlet-i Aliyye ve Yunan Muharebesi” ile “Baht-ı himaye-yi feyzvane-i cenab-ı hilafet penahide evlad-ı şüheda ve mecruhin-i asakir-i şahane, fi 19 Ağustos 1313 / Hilafetin sığınağı erdemli yüce kişinin himayesinde olan şehit çocukları ve yaralı Osmanlı askerleri, 31 Ağustos 1897” yazmaktadır.
Lot No: 56
Lot: 56
ATATÜRK ORİJİNAL FOTOĞRAF-“Trablusgarp’ta Senusi Tarikatı Lideri Şeyh Ahmed Senusi ile” Yüksek kıymette, son derece nadir koleksiyonluk eserdir.
Lot No: 57
Lot: 57
MERTEBE BERATI-“Hicaz Demiryolu Soğuk Mühürlü Evrak” Zerefşanlı. Hicaz Demiryolu soğuk mühürlü evrak üzerine yazılmış Beyoğlu katiplerinden Fevzi Bey’e hüsnü hizmetlerinden dolayı verilen 3. Mertebe beratı. Koleksiyonluk bir örnektir.
Lot No: 58
Lot: 58
RIZA TEVFİK PAŞA’YA HEDİYE EDİLMİŞ GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-İngiliz imalat, garanti ve ayar damgalı. Kapağı kazıma/grave tekniği ile “London July 1909 ibareli”. Paşaya 1909’da İngiliz Parlamentosu’nun davetlisi olarak Talat Paşa ile gittiği Londra seyahatinde gerçekleşen mebuslar toplantısında İngilizler tarafından anı olarak hediye edilmiş. Yalın işçilikli, iç yüzeyi sıvama altın vermeyli, fevkalade kondisyonda. Tarihi kıymeti ve belgesel özelliği olan koleksiyonluk eserdir.
Lot No: 59
Lot: 59
OSMANLI EVRAK-Mühürlü. Hicri 1228 tarihli. Ferman kâğıdı üzerine yazılmış evrakda şu notlar düşülmüştür; Gümüşhane’de çıkartılan devlete ait madenlerin yıllık muhasebesi ile ilgili rapor. Müdür Hacı Abdullah Efendi 17 Cemeziyelevvel 1228.
Lot No: 60
Lot: 60
OSMANLI SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN HÜLASA-I MARUZAT DEFTERİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han inisiyalli, saray cildi Sultan Arz Defteri. Eserin diğer örnekleri Dolmabahçe Sarayı Halife Abdülmecid Efendi Kütüphanesi’nden intikal etmiş TBMM Genel Sekreterliği Milli Saraylar Daire Başkanlığı bünyesinde, Başbakanlık Osmanlı Arşivi’nde ve TBMM Genel Sekreterliği Milli Saraylar Daire Başkanlığı bünyesinde araştırmaya açık bulunan Hazine-i Hassa Arşivi’nde bulunmaktadır. İçerisinde beyit ve şiirler yazılı, haliyle. Ele geçmesi zor koleksiyonluk eserdir.
Lot No: 61
Lot: 61
OSMANLI 19.YÜZYIL İMPARATORLUK ARMALI VE SULTAN MEHMED REŞAD HAN TUĞRALI SARAY CİLDİ / 2 ADET -19. Yüzyıl. İki adet. Saray işi. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi altın bezemeli, yüksek kondisyonda İmparatorluk armalı cilt ve Sultan Mehmed Reşad Han (1909-1918) dönemi Art-Nouveau etkisinde dekorlu, altın bezemeli cilt.. Yüksek kondisyonda koleksiyonluk örneklerdir.
Lot No: 62
Lot: 62
CONSTANTINOPLE DE AMICIS / 2 CİLT-ŞÖMİZLİ-İstanbul üzerine seyahatnameler arasında önemli bir yer tutan, dönemin İstanbul’unu en güzel şekilde anlatıp günümüze de ışık tutan, Edmondo De Amicis’nin canlı ve renkli üslubuyla İstanbul gezisindeki gözlemlerini aktardığı, birçok dile çevrilen ve defalarca basılan iki ciltlik “Constantinople” külliyatı. 1896 Philadelphia, Henry T. Coates basımı, birinci cildi 303, ikinci cildi 309 sayfa, bol resimli, renkli İstanbul haritalı, orijinal ciltli, orijinal şömizli. Bu kondisyonda ve özeliklerde ele geçmesi zor bir takımdır.
Lot No: 63
Lot: 63
“SOTHEBY'S" - THE OTTOMAN WORLD, THE LIBRARY OF ŞEFIK E. ATABEY WITH A SUPPLEMENT” MÜZAYEDE KATALOĞU / 3 CİLT-2002 Londra, Birleşik Krallık basımı. Sotheby’s Müzayede Evi tarafından gerçekleştirilen, üç gün süren ve yaklaşık iki buçuk milyon sterline satılan Şefik Eşref Atabey Koleksiyonu’nun beğeniye sunulduğu 1629 adet eserden oluşan renkli basım tam set. 3 cilt: c.1: A-G, 246 s. / c.2: H-Sc, 238 s. / c.3: Se-Z, 234 s. Uzmanlara göre, bir daha asla bir araya getirilemeyecek eserlerden oluşan Osmanlı tarihi ve kültürünü yansıtan en önemli koleksiyonlardan biri. Fevkalade kondisyonda, eksiksiz. Koleksiyonerler için yüksek kıymet arz eden başvuru kaynağı kataloglardır.
Lot No: 64
Lot: 64
GEORG BALTHHAFAR-“Süleymaniye’den Bakış” 18.Yüzyıl. Eserin adı ters (son derece nadir bir özellik) yazılmıştır. 54 numaralı folyo.
Lot No: 65
Lot: 65
İSTANBUL BOĞAZI FOTOĞRAFI-19.Yüzyıl. Orijinal fotoğaf paspartulu dönem çerçevesi içerisindedir.
Lot No: 66
Lot: 66
STEREOSKOP CİHAZI ve 55 ADET STEREOSKOPİK NADİR FOTOĞRAF-1900 başlarına tarihlenen ahşap kasalı ve kızaklı, hareketli tutma kollu, zarif grave tekniği ile dekorlu metal görüş hazneli, bordo renk kadife korumalı fevkalade kondisyonda stereoskop cihazı. 46 adet 1904 tarihli kısmen erotik ve hikâye kurgulu, 1 adet elle renklendirilmiş transparan “Nos Mandaines-La Princesse X” ve 8 adet S.I.P sanatçı imzalı teki elle renklendirilmiş renkli karton paspartulu nadir konulu stereo fotoğraftan oluşan koleksiyon. Fevkalade kondisyonda, ele geçmez koleksiyonluk bir settir.
Lot No: 67
Lot: 67
STEREOSKOPİK “CONSTANTINOPLE” FOTOĞRAFLARI / 7 ADET -1900 başlarına tarihlenen H.C. White imzalı eski İstanbul konulu nadir 7 adet stereo fotoğraf. Tüm fotoğrafların ön yüzünde fotoğrafın konusu, arka yüzünde ise açıklamalı makalesi mevcuttur. Fevkalade kondisyonda. Konusu ve belgesel özelliği itibari ile nadir koleksiyonluk örneklerdir.
Lot No: 68
Lot: 68
ARA GÜLER (1928-2018)-“Bale” Her iki eserde “Photographed by Ara Güler” mühürlü. Sanatçı tarafından hazırlanan 21 adet fotoğraftan oluşan kolaj ve 1 adet fotoğraf.
Lot No: 69
Lot: 69
MON VOYAGE / 1909-"Ekim 1909 tarihli, 32 renkli keçe sayfa, 333 fotoğraf" Koleksiyon değeri yüksek albümün özel olarak tasarlanmış deri cildi, altın cetvelli ve altın gömme “Mon Voyage” yazılıdır. Kallavi ebat ve hacme sahip eserdeki tüm fotoğraflar numaralandırılmış ve seyahat kronolojisine göre düzenlenmiştir. İstanbul fotoğraflarını barındıran keçe sayfalar "Constantinople, Bosphore, Port de Constantinople, Scutari” başlıklarıyla derlenmiştir. Yüksek kıymet ve nadirlik arz eden, belgesel özelliği ile de dikkat çeken koleksiyonluk eserdir.
Lot No: 70
Lot: 70
TÂRÎH-İ SAMÎ VE ŞÂKÎR VE SUPHÎ / İBRAHİM MÜTEFERRİKA -“Konstantiniyye, D’arü’t-tıbâ’ati’l-ma’mûre” 18.Yüzyıl. Osmanlı. Hicri 1198 / Miladi 1784 tarihli. İbrahim Müteferrika basımı. Mustafa Sami, Hüseyin Şakir, Mehmed Suphi. Müteferrika Basımhanesi’nde basılan 19. Kitap. Nadir ele geçen koleksiyonluk eserdir.
Lot No: 71
Lot: 71
OSMANLI 19.YÜZYIL KOLEKSİYONLUK MURAKKA / 12 SAYFA-Ölçüler: 13.5 x 20.5 (her biri)
Lot No: 72
Lot: 72
OSMANLI 19.YÜZYIL RULO SECERE-Ölçüler: 145 x 23 cm.
Lot No: 73
Lot: 73
OSMANLI 19.YÜZYIL MEVLEVİ DESTARLI MÜSENNA TEKKE LEVHASI-“Ya Hazret-i Mevlana” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Tekke Sanatı. Ahşaba yapıştırılmış aharlı kağıt üzerine talik müsenna hat levha. Zengin altın yaldız ve çok renkli boya kullanılarak Mevlevî destar-ı şerifi tasvir edilmiş. Destarın üstünde talik müsenna (aynalı) istifle “Ya Hazret-i Mevlana” yazılıdır. İstifin sağında ve solunda yer alan natüralist üsluptaki çiçek buketleri dönemin saray çevresinin tezyînî zevkini yansıtmaktadır. Eserin köşeleri simetrik katlanışlı “rokoko üslubunda köşebentlerle süslenmiştir. Osmanlı hat sanatının önemli bir dalı olan tekke yazılarının son derece sanatlı ve değerli bir örneğidir. Eserle mukayese edilebilecek aynı istif ve üslupla yapılmış bir Mevlevi destarlı levha Beyazıt’taki Türk Vakıf Hat Sanatları Müzesi’nde bulunmaktadır. Bu eser, Dr. Zübeyde Cihan Özsayıner’in hazırladığı “Miras; Türk Vakıf Hat Sanatları Müzesi Koleksiyonu’ndan Seçmeler” başlıklı kataloğun 115. sayfasında yayınlanmıştır. Ele geçmesi zor nadir koleksiyonluk eserdir.
Lot No: 74
Lot: 74
OSMANLI ERKEN DÖNEM “RUFAİ” İKİ ADET ZİKİR ŞİŞİ-18.Yüzyıl. Osmanlı. Rifa'i raatheeb ritüelinde, zikir sırasında bazı zamanlarda “Burhan” olarak adlandırılan kerametler gerçekleşir. Zikri yöneten şeyh tarafından bazı tarikat üyelerinin vücutlarına demir zikir şişleri batırılır. Müritler bu şişleri tutarak zikretmeye devam ederken Allah izin vermedikçe hiçbir şeyin insanlara zarar veremeyeceğini göstermek ve inkârcıları hidayete erdirmeyi amaçlarlar. Türünün erken dönem ve son derece aykırı örnekleri olan şişler Tekke Sanatı’nın müzelik örnekleridir.
Lot No: 75
Lot: 75
OSMANLI KOLEKSİYONLUK ALEM-18./19.Yüzyıl. Osmanlı. Boğumlu uzun formda demirden imal edilmiş eserin merkezinde “Allah” yazmakta. Türk Maden Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir.
Lot No: 76
Lot: 76
OSMANLI EDİRNEKARİ RÛMÎ TAC-I MUHAMMED-17.Yüzyıl. Osmanlı Sanatkârları’nın tasarım gücünü gözler önüne seren “Minber Tacı” olarak “Rûmî Üslubu”nda imal edilmiş “Edirnekari” şaheser. Merkezinde “Sikke-i Şerife” içinde celi sülüs müsenna hat (aynalı yazı) ile tatbik edilmiş “Muhammed” lafzı yer almaktadır. En güzel örneklerine Sultan III.Murad Han döneminde rastladığımız, ahşap ve hat sanatının harmanlanarak birlikte yorumlandığı eserin tüm vücudu ve çerçevesi müsenna düz ve kanatlı rûmî kollar ile tezyin edilmiş, alt ve üst etekler ise iri tepelik rûmîlerle neticelendirilerek sıvama altın ile yaldızlanmıştır. Erken devir Osmanlı Ahşap Sanatı’nın üslup ve kompozisyon açısından bir tasarım harikası olarak imal edilmiş, dönem kondisyonunda ve fevkalade nadirlikte, ele geçmez müzelik örneğidir. Ölçüler: 67 x 50 cm
Lot No: 77
Lot: 77
OSMANLI EDİRNEKARİ ÜSLUBU 18.YÜZYIL VENEDİK İŞİ AYNA-18.Yüzyıl. Edirnekari stilinde, beş taksimatlı. Üst düzey kalitede ıhlamur ağacından oyma ve dekupe tekniği ile yapılmış. Pontus stilindeki eser yeşil renk tempera boya ve yoğun altın yaldız ile bezenmiştir. İri akantüs yapraklarından oluşan beş taksimatlı ana çerçeve ayçiçeği ve gül motifleriyle dekore edilmiştir. İşçiliği ve formu itibariyle dikkat çekicidir. Zengin görselliğe sahip tasarım harikası, koleksiyonluk eserdir.
Lot No: 78
Lot: 78
OSMANLI 19.YÜZYIL İSTANBUL SÜLEYMANİYE İŞİ ÇİFT KONAK ŞAMDANI-19.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul Süleymaniye işi. Çift. Pirinçten mamul boğumlu ve yüksek gövdeye sahip eserlerin tüm yüzeyi kazıma ve kalemişi tekniği ile zengin stilize floral motiflidir. Evliyâ Çelebi’nin Seyahatname’sinde de bahsettiği Süleymaniye’deki dökümhanelerde (esnaf-ı dökmecibaşı) imal edilmiş koleksiyonluk ve nadir örneklerdir.
Lot No: 79
Lot: 79
OSMANLI 18.YÜZYIL MİHRAP ŞAMDANI-Osmanlı 18.Yüzyıl. Dini ve tasavvufi açıdan önemli anlamlara sahip eser, dövme ve döküm tekniği ile imal edilmiştir. Kazıma/grave tekniği ile dekorlu kaide, boyun ve mumluk olmak üzere üç parçadan müteşekkildir.
Lot No: 80
Lot: 80
İSLAMİK MEMLUK EKOLÜ AJURLU TORCH-STAND-18./19.Yüzyıl. İslamik. Altın vermeyli, rumi üslubunda dekorlu. Kalemişi, grave/kazıma ve ajur tekniği ile Memluk ekolünde tezyin edilmiş eser geniş platform kaideli, boru formlu, bilezikli ve geniş ağızlı olarak tasarlanmıştır. Rumi motiflerin ağırlıklı olarak kullanıldığı eserde madalyonlar içi istifli hat yazılarla bezelidir. Haliyle. İslam Sanatı’nın nadir çıkan koleksiyonluk örneğidir.
Lot No: 81
Lot: 81
OSMANLI 18.YÜZYIL EDİRNEKARİ STİLİ AHŞAP HAT LEVHA-Ölçüler: 20 x 70 cm.
Lot No: 82
Lot: 82
OSMANLI KATI’ SANATI HAT LEVHA / KASTAMONİ-Ketebeli. Hicri 1322 tarihli. Osmanlı ahşap kesme kat’ı eser koleksiyonluk bir örnektir.
Lot No: 83
Lot: 83
OSMANLI İCAZET / ESSEYYİD OSMAN - MUHAMMED NECİB ZİHNİ -“Sükût-u lisan, selamet-i insan / İnsanın selameti dilini tutmasındadır” Ketebeli, Hicri 1305 tarihli. İcazeti alan Esseyyid Osman, icazeti veren Muhammed Necib Zihni. Altın ve çok renk klasik tezhipli, altın cetvelli. Fevkalade kondisyonda.
Lot No: 84
Lot: 84
OSMANLI İCAZET / İBRAHİM ES SUBKİ-“İstanbullu İbrahim es Subki” Ketebeli. Hicri 1267 tarihli. Klasik tezhipli.
Lot No: 85
Lot: 85
OSMANLI TILSIM ve MÜHÜR LOTU / 8 ADET-18./19.Yüzyıl. Osmanlı. Kallavi ebatta yuvarlak formlu “Rufai” tarikat tılsım mührü, kallavi ebatta köşeli formlu tılsım mühür ve altı adet hicri tarih düşülmüş şahıs mühründen oluşan koleksiyon.
Lot No: 86
Lot: 86
MUSTAFA HALİM ÖZYAZICI (1898-1964)-Ketebeli, Hicri 1343 tarihli. Mustafa Halim Özyazıcı terekesinden çıkmış daire formunda istif mühür çalışması.
Lot No: 87
Lot: 87
MUSTAFA HALİM ÖZYAZICI (1898-1964)-Ketebeli. Mustafa Halim Özyazıcı terekesinden çıkmış daire formunda, merkezi ayyıldız motifli istif mühür çalışması.
Lot No: 88
Lot: 88
OSMANLI SULTAN III.SELİM HAN TUĞRALI GÜMÜŞ DİVİT-18.Yüzyıl sonu. Osmanlı. Sultan III.Selim Han (1789-1807) tuğralı. Cübbe kolunun içinde yani yende taşınan kol diviti.
Lot No: 89
Lot: 89
OSMANLI GÜMÜŞ KAKMA MAKAS -18./19.Yüzyıl. Osmanlı. Eserin yüzeyi gümüş kakma stilize floral motifler ile dekorlu. Koleksiyonluk eserdir.
Lot No: 90
Lot: 90
TOLEDO ALTIN KAKMA KALLAVİ BOY MAKAS -19. Yüzyıl. Toledo. Kallavi boyda. Eserin yüzeyi altın kakma ile Rokoko üslubunda tasarım harikası tezyinata sahip. Haliyle. Nadir tesadüf edilen koleksiyonluk eserdir.
Lot No: 91
Lot: 91
OSMANLI ALTIN KAKMA HATTAT MAKASI-19. Yüzyıl. Osmanlı. Eserin yüzeyi kakma tekniğiyle altın kullanılarak çok zarif ve sık stilize bitkisel desenli. Hattatlar tarafından büyük tabakalar halinde imal edilen kâğıtları istenilen kıt’ada düzgün kesebilmek için uzun gövdeli, içi oluklu ve ağızları birbirine uyumlu şekilde hattat, müzehhip ve musavvirler için üretilmiş. Haliyle. Altın kakma yoğun bezemeleri ile dikkat çeken koleksiyonluk eserdir.
Lot No: 92
Lot: 92
OSMANLI KOLEKSİYONLUK LALE DEVRİ ZENNE MAKAS -18. Yüzyıl. Osmanlı. Lale devri, Sultan III.Ahmed Han dönemi. Sultani özelliklerde, mercan aplikeli. Sıvama altın bezeme eserin yüzeyi kazıma/grave tekniği ile stilize lale motifleri ile dekorlu, ara bağlantısı “penç” motifli rozet şeklinde. Zenne boy. Haliyle. Son derece nadir, ele geçmesi zor koleksiyonluk eserdir.
Lot No: 93
Lot: 93
FRANSIZ 19.YÜZYIL SEYAHAT YAZI TAKIMI-19.Yüzyıl. Fransız. Sedef ve prinç kakma eser maundan mamuldür. Hokka hazneli, kalemlikli ve açılır yazı masalı eserin iç kısmı geniş muhafaza bölümlüdür. Merkezindeki madalyon “MGS” inisyallidir. Kilit mekanizmalı olup orijinal kilidi mevcuttur. Fevkalade kondisyonda koleksiyonluk bir örnektir.
Lot No: 94
Lot: 94
ORYANTAL 19.YÜZYIL PAPIER –MACHE MEKTUPLUK-Sedef bezeme, oryantalist resim çalışmalı ve çok hazneli olarak tasarlanmış eser son derece zarif yapıda estetik yönü yüksek bir parçadır. Ölçüler: 16 x 21 cm.
Lot No: 95
Lot: 95
OSMANLI SULTAN VAHDETTİN HAN’IN ŞEHZADESİ MEHMED ERTUĞRUL EFENDİYE AİT KROKODİL SEYAHAT ÇANTASI-Ölçüler: 38 x 30 x 17 cm.
Lot No: 96
Lot: 96
ARABESK SEDEF KAKMA KATLANIR AHŞAP SANDALYE-“El edeb hayrun minez zeheb / Edep altından daha hayırlıdır”
Lot No: 97
Lot: 97
HATTAT İMAM CAVİT-“Katı’ Sanatı Mukatta Levha” Mecidiye Camii İmamı Cavit Hoca ketebeli, tarihli. Altın varak istif mukatta levha. Ebru paspartulu, oval formda. Çok zahmet ve hüner isteyen kağıt oyma tekniği ile vücut bulan Kat’ı Sanatı’nın fevkalade bir örneğidir. Mükemmel kondisyonda, koleksiyonluk.
Lot No: 98
Lot: 98
OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ SULTANİ DİVAL İŞİ ÖRTÜ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Kallavi ebatlarda. Sandık çıkması, fevkalade kondisyonda. Osmanlı Tekstil Sanatı’nın son derece estetik ve gösterişli, fevkalade kondisyonu ile dikkat çeken koleksiyonluk ve nadir bir örneğidir. Elde işlenmesi çok zor olan, emek ve sabır isteyen, yapımı aylarca süren ve döneminde de pahaca kıymetli çeyiz malzemesi sayılan bu eserlerden günümüze fevkalade kondisyonda ulaşan örnek az sayıdadır.
Lot No: 99
Lot: 99
OSMANLI 19.YÜZYIL DİVAL İŞİ “BİNDALLI” GELİNLİK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Dival işi tekniği ile yapılmış. Elde işlenmesi çok zor olan, emek ve sabır isteyen, yapımı aylarca süren ve döneminde de pahaca kıymetli çeyiz malzemesi sayılan eser koleksiyonluk bir örnektir.
Lot No: 100
Lot: 100
OSMANLI 19.YÜZYIL ALTIN VERMEYLİ KEMER TOKASI ve HEREKE KEMER-Toka ölçüleri: 25 x 11 cm. Kemer ölçüsü: 90 cm.
Lot No: 101
Lot: 101
TİBET 19.YÜZYIL SANATÇI İMZALI ALTIN PATİNE AHŞAP BUDA MASK-Ölçüler: 33 x 21 cm.
Lot No: 102
Lot: 102
TİBET 19.YÜZYIL SANATÇI İMZALI ALTIN VERMEY “SHAKYAMUNI” BUDA FİGÜRÜ-Yükseklik: 20 cm.
Lot No: 103
Lot: 103
ÇİN SHOU-SHAN AKİK TESPİH-19.Yüzyıl sonu. Çin. Doğu Çin’deki Fujian bölgesinde ortaya çıkan Shoushan taş oyma sanatının (el kazıma) akikten iri taneli ve kazaz örme gümüş imameli, nadir çıkan koleksiyonluk bir örneğidir.
Lot No: 104
Lot: 104
ÇİN 18.YÜZYIL “QING DYNASTY” DAMGALI RENKLİ CAM ÇAY SERVİSİ / PEKING GLASS-Ölçüler: 13 x 22 cm.
Lot No: 105
Lot: 105
ÇİN 18.YÜZYIL “QING DYNASTY” DAMGALI RENKLİ CAM VAZO / PEKING GLASS-Yükseklik: 27 cm.
Lot No: 106
Lot: 106
ÇİN BLEU BLANC MİNG EKOLÜ PORSELEN BUHURDAN -Ming Hanedanlığı döneminde kullanılan “Xuande (1426-1435)” damgalı. 18.veya 19.Yüzyıl üretimİ. Beyaz hamurlu, şeffaf sırlı eser üstten buhur haznesi kapaklı ve çukur tabaklı olarak tasarlanmıştır. Fevkalade kondisyonda koleksiyonluk eserdir.
Lot No: 107
Lot: 107
ÇİN 18.YÜZYIL BLEU-BLANC SÜRAHİ-Çin. Qing Hanedanı, Kangxi (1662-1722) dönemi. Osmanlı pazarı için özel imalat. Formu ve kondisyonu itibariyle türünün az rastlanır koleksiyonluk bir örneğidir.
Lot No: 108
Lot: 108
ÇİN 15.YÜZYIL MİNG DÖNEMİ İMARİ PORSELEN DUVAR TABAĞI-15.Yüzyıl. Çin. Ming dönemi. Ch’eng-hua sıraltı damgalı.(1465-1487) 5 adet pişirme ayağı bulunan ve Saray porseleni yakıştırması yapılan döneme ait benzer örnekleri müze koleksiyonlarında olan ele geçmez koleksiyonluk eserdir.
Lot No: 109
Lot: 109
JAPON 19.YÜZYIL SANATÇI İMZALI KUTANİ ŞİŞE-Ölçüler: 30 cm.
Lot No: 110
Lot: 110
JAPON 19.YÜZYIL SANATÇI İMZALI KUTANİ İBRİK-Yükseklik: 28.5 cm.
Lot No: 111
Lot: 111
ÇİN 18.YÜZYIL “ORMOLU” ALTIN VERMEY BRONZ APLİKELİ PORSELEN LAMBADER-18.Yüzyıl. Çin. İmzalı. Fransız zengin altın vermeyli “Lassalle-Boulevard Des Capucines” ibareli olağanüstü bronz kısımları 19.Yüzyılda Paris’de tasarlanılarak eklenmiş. Kusursuz porselen gövdesi figürler ve kitabeler ile dekorlu. Fevkalade kondisyonda. Emsaline zor rastlanılacak, ele geçmez koleksiyonluk şaheserdir.
Lot No: 112
Lot: 112
BLANC de CHINE VAZO-18.Yüzyıl. Çin. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, beyaz renk zemin üzeri yalın işçilikli. Yanlardan kabartma mitolojik figürlü çift kulplu. Kuzey ülkeleri pazarı için yapılmış. Kallavi ebatlarda. Fevkalade kondisyonda. Emsalleri müze vitrinlerini süsleyen, ele geçmesi zor gerçek koleksiyonluk eserdir.
Lot No: 113
Lot: 113
JAPON 18.YÜZYIL USTA İMZALI KOLEKSİYONLUK SAMURAY KILICI / KATANA-Samuraylar Japon halkının en önemli birlikleriydi. Özel olarak seçilir ve yıllarca eğitilirlerdi. O dönemlerde kılıç kullanmak sadece samuraylara verilen bir haktı. Yerli halktan birinin kılıç taşıması ölüm ile cezalandırılırdı. Yıllarca eğitim alan bu özel birliklerin yine kendilerine özel olan bir kılıç ile birleşmesi durumunda ortaya çıkan güç tarif edilemez bir durumdu. Samuraylar ilk olarak ok ve mızrak ile son çare olarak kılıç ile savaşırlardı. Samurayların kılıç çekmesi düşmana seni öldüreceğim demek istedikleri anlamını taşırdı. 10. yüz yıldan itibaren üretilmeye ve kullanılmaya başlanan samuray kılıcı çok uzun ve zor bir işçiliğe sahiptir.
Lot No: 114
Lot: 114
ÇİN SEYAHAT YEMEK TAKIMI-19.Yüzyıl. Çin. Damgalı. Shou inisiyalli. Çift kemik çubuk takımı ve bıçaktan oluşan set gümüş aplike ahşap muhafazası ile birlikte.
Lot No: 115
Lot: 115
ÇİN 19.YÜZYIL PAPIER-MACHE MUHAFAZALI PORSELEN ÇEREZ TAKIMI-Çap: 27 cm.
Lot No: 116
Lot: 116
ÇİN 19.YÜZYIL SABUNTAŞI ÇİFT KULPLU KÂSE-Ölçüler: 3.5 x 12 cm.
Lot No: 117
Lot: 117
UZAKDOĞU YARI DEĞERLİ TAŞ GRAVÉ MİTOLOJİK FİGÜR-Uzunluk: 10.5 cm.
Lot No: 118
Lot: 118
ÇİN 19.YÜZYIL FİLDİŞİ NETSUKE, FİLDİŞİ MUHAFAZA ve SNUFF BOTTLE -Yükseklik: 8 cm. / 5 cm. / 5 cm.
Lot No: 119
Lot: 119
UZAKDOĞU SANATÇI İMZALI 2 ADET ÖZGÜN BASKI-Ölçüler: 36 x 24 cm. (her biri)
Lot No: 120
Lot: 120
ÇİN 19.YÜZYIL “CH’ING-WA SHENG” PORSELEN KURBAĞA FİGÜRÜ-19.Yüzyıl. Çin. Kallavi ebatlarda. Kurbağalar tarih boyunca birçok kültürde şans sembolü olmuştur. Geleneksel Çin kültüründe kurbağa ruhu Ch'ing-Wa Sheng iyileşme ve iş hayatındaki başarıyla bağdaştırılır. Fevkalade kondisyonda. Nadir koleksiyonluk eserdir.
Lot No: 121
Lot: 121
UZAKDOĞU DUVAR TABAĞI KOLEKSİYONU-18./19.Yüzyıl. Üst düzey sanat kalitesinde klasik üslup stilize süslemelerle bezeli, altın yaldız bezemeli ikisi çift toplam 7 adettabaktan oluşan koleksiyon . Fevkalade kondisyonda olan eserlerin arkasında orijinal duvar asma aparatları mevcuttur. İhtişamlı görsellikleri ile dikkat çeken, üçü nadir kallavi ebatlarda, türünün koleksiyonluk örnekleridir. Yıldız Sarayı’nda kullanılan bu tip porselenler, Sultan II.Abdülhamid Han’ın 1909 yılında tahttan indirilmesinden sonra, ikamet ettiği Yıldız Sarayı’ndaki Yıldız Müzesi’nden alınmış ve Topkapı Sarayı’na taşınmıştır. Topkapı Sarayı Müzesi’nin Çin Porselenleri koleksiyonunda 673 parça bu stilde porselen eşya bulunmaktadır. Provenans: R.S. Koleksiyonu Çap: 21 cm. / 30 cm. / 46.5 cm.
Lot No: 122
Lot: 122
ÇİN 19.YÜZYIL KOLEKSİYONLUK BRONZ EMAY ÇİFT VAZO-Yükseklik: 36 cm.
Lot No: 123
Lot: 123
UZAKDOĞU 19.YÜZYIL SİMLİ CLOISONNE ÇİFT VAZO-Yükseklik: 29 cm.
Lot No: 124
Lot: 124
ÇİN 19.YÜZYIL SARAY İŞİ PARAVAN-19.Yüzyıl. Çin. İpek. 4 kanattan oluşan kasası gül ağacından mamul. Tüm kanatlar üst düzey sanat kalitesinde ipek üzerine çalışılmış stilize floral motifler ile zenginleştirilmiş realist kuş figürlerinden oluşan kompozisyonlardan oluşmakta. Eserin kasası ajurlu olup Çin süsleme bezemeleri ile dekorludur. Çin Tekstil ve Ahşap Sanatı’nın başyapıtı sayılabilecek sanat ve işçilik kalitesine sahip, benzer örnekleri yurtdışı müzayedelerde nadir de olsa tesadüf edilen, yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir.
Lot No: 125
Lot: 125
ÇİN 18.YÜZYIL KOLEKSİYONLUK SEHPA-18.Yüzyıl. Çin. Görsel ve sanatsal açıdan müzelik özelliklere sahip ele geçmez koleksiyonluk eserdir.
Lot No: 126
Lot: 126
AFRİKA TİNGA TİNGA EKOLÜ TABLO / URANDA-Uranda imzalı. Tuval üzeri yağlı boya. Tanzanya’da Edward Saidi Tingatinga tarafından başlatılan ekolün koleksiyonluk bir örneği.
Lot No: 127
Lot: 127
AFRİKA BAKALİT FİGÜR-20.Yüzyıl başı. Bakalitten mamul Afrikalı kadın figürü yerel kıyafetleri içinde disk atarken tasvir edilmiştir. Fevkalade kondisyonda.
Lot No: 128
Lot: 128
AFRİKA ANITSAL “PUMBU” MASK-20.Yüzyıl başı. Kongo, Pumbu, Pende yerlileri. Benzer örneği Metropolitan Müzesi Koleksiyonu’nda bulunmaktadır. Heykel özelliklerine sahip polikrom maske, ahşap oyma tekniğiyle yapılmış ve tempura boya ile renklendirilmiştir. Üç boyut kazandırılarak uygulanan ağız, kulak, burun ve göz detayları ile diğer bölgelerdeki stilize yöresel motifler beyaz ve renkli pigment ile uygulanmış, taban tasarımı kaidesel özelliklerde neticelendirilmiştir. Fevkalade kondisyonda, anıtsal görsellikte ve kallavi ebatlarda. Afrika Sanatı’nın son derece nadir çıkan, ele geçmez koleksiyonluk bir örneğidir.
Lot No: 129
Lot: 129
AFRİKA “PUNU” SEREMONİ MASKESİ-20.Yüzyıl başı. Punu, Gabon. Tribal, kabile sanatı maskelerden her yönüyle farklı nadir özelliklere sahip polikrom seremoni maskesi ahşap oyma tekniğiyle yapılmış ve tempura boya ile renklendirilmiştir. Yüzdeki hatlar, aykırı ağız bölgesi tasarımı, saç şekli, yoğun beyaz ve renkli pigment ile neticelendirilen yüzeyi diğer Afrika maskelerinde görmeye pek alışık olmadığımız görsellikte tasarlanmıştır. Fevkalade kondisyonda. Yurtdışı müzayedelerde koleksiyonerler tarafından oldukça yüksek rakamlara ulaşan, Afrika Sanatı’nın son derece nadir çıkan koleksiyonluk bir örneğidir.
Lot No: 130
Lot: 130
AFRİKA “PUNU” MASK-20.Yüzyıl başı. Punu, Gabon. Polikrom maske ahşap oyma tekniğiyle yapılmış ve tempura boya ile renklendirilmiştir. Fevkalade kondisyonda. Afrika Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir.
Lot No: 131
Lot: 131
AFRİKA “PENDE” MASK-20.Yüzyıl başı. Pende yerlileri. Nadir özelliklere sahip maske ahşap oyma tekniğiyle yapılmış ve tempura boya ile renklendirilmiştir. Eser, beyaz ve renkli pigment ile tezyin edilmiş, saç ve sakal bölgeleri ise farklı materyaller ile desteklenerek son derece nadir görsellikte tasarlanmıştır. Fevkalade kondisyonda. Yurtdışı müzayedelerde koleksiyonerler tarafından oldukça yüksek rakamlara ulaşan, Afrika Sanatı’nın nadir çıkan koleksiyonluk bir örneğidir.
Lot No: 132
Lot: 132
AFRİKA “DAN” MASK-20.Yüzyıl başı. Dan yerlileri. Yekpare ağaçtan ahşap oyma tekniğiyle yapılmış eserin tepe bölgesi kumaş ve fildişi renk deniz kabukları kullanılarak zenginleştirilmiştir. Fevkalade kondisyonda. Afrika Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir.
Lot No: 133
Lot: 133
AFRİKA “DAN” MASK-20.Yüzyıl başı. Dan yerlileri. Yekpare ağaçtan ahşap oyma tekniğiyle yapılmış eserin tepe bölgesi kumaş ve örgü kullanılarak zenginleştirilmiştir. Fevkalade kondisyonda. Afrika Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir.
Lot No: 134
Lot: 134
AFRİKA “CHOKWE” MASK-20.Yüzyıl başı. Chokwe yerlileri. Yekpare ağaçtan ahşap oyma tekniğiyle yapılmış eserin alın bölgesinde tribal sembol mevcuttur. Aynı sembole sahip maskeler Metropolitan Müzesi Koleksiyonu’nda mevcuttur. Fevkalade kondisyonda. Afrika Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir.
Lot No: 135
Lot: 135
AFRİKA TRİBAL BOYNUZLU MASKE-20.Yüzyıl başı. Afrika. Yekpare ağaçtan ahşap oyma tekniğiyle yapılmış. Fevkalade kondisyonda. Afrika Sanatı’nın boynuzlu tabir edilen, farklı tasarıma sahip koleksiyonluk bir örneğidir.
Lot No: 136
Lot: 136
ZÜMRÜT ve İNCİLERLE BEZELİ ALTIN VERMEY MİNELİ BROŞ-Ölçüler: 35 x 50 mm. Ağırlık: 28 gr.
Lot No: 137
Lot: 137
FRANSIZ 19.YÜZYIL AHŞAP MARKÜTERİLİ MUHAFAZA KUTUSU-Ölçüler: 25 x 60 x 17cm.
Lot No: 138
Lot: 138
FRANSIZ 19.YÜZYIL NAPOLEON III EPOQUE BAHÜ-19.Yüzyıl. Fransız. Napoleon III, 1808-1873 tarih aralığı. Epoque. Üst düzey marküteri işçiliği ile dekorlu, dikdörtgen formlu, zengin altın vermeyli bronz aplikeler ile zenginleştirilmiş, kapak merkezleri üst düzey sanat kalitesine sahip müzik enstrümanlarından oluşan kompozisyonlar ile tezyinli türünün son derece kıymetli örneklerinden.
Lot No: 139
Lot: 139
FRANSIZ AMPİR “VERSAILLES” SAAT ve ŞAMDAN TAKIMI-19.Yüzyıl. Fransız. “Mousieur l’Amiral Fremy / Versailles” ibareli. Seri numaralı. Siyah renk mermerden mamul eserler üst düzey işçilikli yoğun altın vermeyli bronzlarla zenginleştirilmiş ve çok renk mine ile dekore edilmiştir. Şömine tipi kallavi ebatlardaki eserler son derece dekoratif ve görsel yönü yüksek örneklerdir. Fevkalade kondisyonda. Ele geçmesi zor bir takımdır.
Lot No: 140
Lot: 140
FRANSIZ 19.YÜZYIL "BACCARAT" ÇİFT GAZ LAMBASI-19.Yüzyıl. Fransız. Üst düzey işçilikli yoğun altın vermeyli bronzlarla zenginleştirilmiş mermerden mamul eserlerin gaz mahfazaları “Baccarat”dır. Eserlerin gösterişli fanusları ise tavuskuşu dekorludur. Kallavi ebatlardaki eserler elektrikli sisteme döndürülmüştür. Son derece dekoratif, ihtişamlı görüntüleri ile dikkat çeken koleksiyonluk örneklerdir.
Lot No: 141
Lot: 141
FRANSIZ 19.YÜZYIL ALTIN VERMEYLİ BRONZ ÇİFT ŞAMDAN-Yükseklik: 45 cm.
Lot No: 142
Lot: 142
ALEXANDRE JACQUES CHANTRON (1842-1918)-İmzalı. Sanatçının kendi geliştirdiği fotografik camaltı tekniği ile yapılmış, fevkalade görsellikte ve kondisyonda gerçek koleksiyonluk eserdir. Fransız sanatçının ilk çalışmaları ağırlıklı olarak portreler ve natürmortlardan oluşuyordu ve daha sonra, günün yeni gelişen fotoğraf teknolojisini denerken geliştirdiği bir tema ile Bouguereau tarzında çıplak çalışmaları resmetmeye başladı.
Lot No: 143
Lot: 143
FRANSIZ SEVRES EMPERYAL PORSELEN BONBONIERE-19. Yüzyıl. Fransız. “Sevres” ve “Chateau des Tuileries” imalat damgalı. “L.Efran” sanatçı imzalı. Fransa’nın Sevres şehrindeki yine bu isimle anılan Fransız Hükümeti’nin himayesindeki fabrikanın ürünüdür. Altın vermey bronz aplikeli kobalt renk zemini kabartma yoğun altınyaldız stilize motiflerle bezeli. Kapak bölümü altın yaldız çerçeveler içerisinde üst düzey fırça kalitesine sahip figüratif saray yaşamı ve Mısır piramitleri konulu çalışmalar ile dekorlu. Altın vermeyli bronz üç adet yüksek ayağa sahip eserin kapak ve gövde iç yüzey zemininde çok renk ile çalışılmış stilize çiçek buketleri yer almakta. Fevkalade kondisyonda. Asaletin ve estetik mükemmelliğin temsilcisi olan Fransız Sévres atölyelerinin koleksiyonluk üretimlerindendir.
Lot No: 144
Lot: 144
FRANSIZ SEVRES 19.YÜZYIL EMPERYAL PORSELEN VAZO-19. Yüzyıl. Fransız. Sevres imalat damgalı. 1896 üretimi. Fransa’nın Sevres şehrindeki yine bu isimle anılan Fransız Hükümeti’nin himayesindeki fabrikanın ürünüdür. Kobalt renk zemini yalın işçilikli, yüksek gövdesi dar uzun boyunlu, dışa dönük geniş ağızlı ve tabanı delikli, ağız kısmı ise geniş altın yaldız konturludur. Nadir çıkan koleksiyonluk eserdir.
Lot No: 145
Lot: 145
EDMOND LACHENAL İMZALI ART-NOUVEAU PORSELEN VAZO-İmzalı, model numaralı. Fransız. Art-Nouveau. Louvre ve Metropolitan Müzesi koleksiyonlarında eserleri bulunan, 1855-1948 yılları arasında yaşamış ve 1900 yılında Art-Nouveau stilini benimsemiş seramik sanatçısı Edmond Lachenal tarafından rölyef çalışmalı pastel yeşili zemini mavi, beyaz ve sarı renk stilize floral motiflerle bezeli olarak tasarlanmıştır. Fevkalade kondisyonda. Art-nouveau Sanat Akımı’nın tüm karakteristik özelliklerine sahip, yüksek kıymette, ele geçmesi zor müzelik bir örneğidir.
Lot No: 146
Lot: 146
ROZENBURG KOLEKSİYONLUK PORSELEN VAZO-19.Yüzyıl sonu. Rozenburg imalat damgalı, D.P.J de Ruiter onay damgalı, sanatçı inisiyalli, model numaralı. Beyaz hamurlu, şeffaf parlak sırlı. Rozenburg Royal Delftware Factory, Wilhelm Wolff Freiherr von Gudenberg tarafından 1885 yılında Hollanda’nın Lahey şehrinde kurulmuş ve fevkalade kalitesinden dolayı Hollanda Kraliyet Tasdik Mührüne layık görülmüştür. Fevkalade kondisyonda. Ele geçmesi zor koleksiyonluk eserdir.
Lot No: 147
Lot: 147
FRANSIZ “ETIENNE JACQUEMIN” PORSELEN AŞURELİK-19.Yüzyıl. Fransız. Fontainebleau, E.J imalat damgalı. Osmanlı Sarayı için özel imalat. Kallavi ebatlarda. Tüm yüzeyi el boyaması çok renk stilize floral dekorlu, zengin altın bezemeli. Fevkalade kondisyonda, kapağı eksik. Görsel yönü yüksek, sanatçısı açısından önem ve nadirlik arz eden koleksiyonluk eserdir.
Lot No: 148
Lot: 148
VICTORIAN KARAF-19.Yüzyıl sonu. Fransız. Victorian stili karafın kızıl renk cam haznesi giydirme tutya kasalı olup kulplu, gaga ağızlı ve kapaklı olarak tasarlanmış ve Barok üslubunda dekore edilmiştir.
Lot No: 149
Lot: 149
BOHEM NARGİLE ŞİŞESİ-19.Yüzyıl. Bohemya mamulâtı. Osmanlı Pazarı için özel imalat. Osmanlı İmparatorluğunun üst düzey yaşamı içinde oldukça popüler olan, Türk beğenisine uygun olarak yapılan ve “Türk Camı” diye adlandırılan Bohem Cam Sanatı’nın kızıl pembe renkte, klasik Bohem üslubunda kesme işçiliği ile dekorlu, Rokoko üslubunda tezyinatlı, yoğun altın bezemeler ile zenginleştirilmiş koleksiyonluk bir örneğidir.
Lot No: 150
Lot: 150
19.YÜZYIL OSMANLI PAZARINA YAPILMIŞ ÇİFT KARANFİLLİK-Yükseklik: 36 cm. (her biri)
Lot No: 151
Lot: 151
SALVADOR DALİ (1904-1989)-"Christ de St-Jean de la Croix" İmzalı. 31 numaralı edition eser. Bronz, gümüş patineli. 1974 yılında yapılmıştır. Edition: 31 Bu eserin de bulunduğu koleksiyon 1969 ile 1976 yılları arasında Salvador Dali’nin İspanya Port Lligat’taki kendi evinde yakın arkadaşı Isidro CLOT tarafından mum kalıpları alınarak hayata geçirilmiştir. Detaylı bilgi için; Salvador Dali-Las Esculturas 1969-1976 Referans : Bu eser, Robert ve Nicolas Descharnes’ın "Dali Sculptures and Objets" isimli katalogunun 168 ve 169. sayfalarında 427 ve 429 nolu illüstrasyonlarda görülebilir. Yükseklik: 21 cm.
Lot No: 152
Lot: 152
ANDRE DERAIN (1880-1954)-Islak imzalı. Özgün baskı. A.Derain, Henri Matisse ile birlikte “Fovizm Akımı”nı başlatmıştır.
Lot No: 153
Lot: 153
GUNDI GROH (d.1940)-İmzalı. 1981 tarihli. Kontrplak üzeri yağlıboya. Sanatçının hazırladığı orijinal çerçevesi içerisinde.
Lot No: 154
Lot: 154
İSMAİL HAKKI OYGAR (1907-1975)-“Abstract Seramik Tabak” İmzalı. 1956 tarihli. Soyut, figüratif. Seramikten mamul. Eser, kadife zeminli yüzeye sahip çerçeveye uygulanarak duvarda sergileme imkânı yaratılmış. Füreyya Koral, Sadi Diren, Nasip İyem, Atilla Galatalı ve Jale Yılmabaşar gibi birçok önemli sanatçımızın hocası olan Çağdaş Türk Seramik Sanatı”nın Avrupa’ya açılmasına ve uluslararası boyutlara taşınmasına öncülük eden hocaların hocası kıymetli sanatçımızın ele geçen nadir çalışmalarından olup koleksiyonluk bir eseridir.
Lot No: 155
Lot: 155
NİYAZİ TOPTOPRAK (d.1950)-İmzalı, 1993 tarihli. Tuval üzeri (duralite marufle) karışık teknik.
Lot No: 156
Lot: 156
JALE YILMABAŞAR-“Modus Vivendi / İthaflı Sergi Afişi” Islak imzalı. 12.01.1990 tarihli. Sanatçının Münih’te gerçekleştirdiği serginin orijinal afişinde sol tarafta sanatçının kendi fırçasından çıkma bir resim çalışması ve sağda kendi el yazısı ile “Sayın Metin Göker’e teşekkürlerimle. Saygılar. Jale Yılmabaşar 12.1.990” yazmakta. Nadir koleksiyonluk eserdir.
Lot No: 157
Lot: 157
KOMET (d.1941)-“Fikret Mualla için” İmzalı. 2006 tarihli. “Mualla için 1” ibareli. Kontrplak üzeri yağlıboya. Eser sanatçısı tarafından onaylıdır ve Fransa’da bir müzayededen satın alınmıştır. Sanatçının son derece önemli ve koleksiyonluk bir yapıtıdır.
Lot No: 158
Lot: 158
ERGİN İNAN (d.1943)-Ahşap sunta üzeri yağlıboya sanatçı müdahale.
Lot No: 159
Lot: 159
ERGİN İNAN (d.1943)-Ahşap sunta üzeri yağlıboya sanatçı müdahale.
Lot No: 160
Lot: 160
DEVRİM ERBİL (d.1937)-İmzalı. 2012 tarihli. Pleksiglas / 3 adet. Özel tasarım çelik kasalı. Ölçüler: 200 x 230 cm. Sanatçı tarafından farklı renklerde pleksiglasdan üretilmiş eser demonte iskelete sahip üç kanatlı paravan olarak tasarlanmış. Geleneksellikle modernizmi harmanlayarak Türk resim sanatı içinde kendi özgün üslubunu oluşturmuş Devrim Erbil’in ele geçmez aykırı bir şaheseri.
Lot No: 161
Lot: 161
DEVRİM ERBİL (d.1937)-İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçüler: 60 x 90 cm. Eserin, sanatçısı Prof. Ressam Devrim ERBİL tarafından 20 Eylül 2012 tarihinde verilmiş sertifikası mevcuttur. Sanatçının erken dönemine ait, nadir ele geçen gerçek koleksiyonluk yapıtıdır. Sanatçının eserleri, İstanbul-Ankara-İzmir Resim ve Heykel Müzeleri’nde, İstanbul Modern Sanatlar Müzesi’nde, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Müzesi’nde, Bükreş Modern Sanatlar Müzesi’nde, Banja Luka Ummetnicka Galerija’da, Ben and Abby Grey Foundation Koleksiyonu’nda, Ankara Milli Kütüphane Koleksiyonu’nda bulunmaktadır.
Lot No: 162
Lot: 162
DEVRİM ERBİL (d.1937)-“İstanbul Mavi Yorum” Islak imzalı. 2020 tarihli. Özgün Baskı. Edition: 2/25
Lot No: 163
Lot: 163
DEVRİM ERBİL (d.1937)-“Galata Haliç” Islak imzalı. 2020 tarihli. Özgün Baskı. Edition: 12/25
Lot No: 164
Lot: 164
DEVRİM ERBİL (d.1937)-“İstanbul İkili Bakış” Islak imzalı. 2017tarihli. Özgün Baskı. Edition: 11/25
Lot No: 165
Lot: 165
DEVRİM ERBİL (d.1937)-“İstanbul Galata’nın Gizemi” Islak imzalı. 2018 tarihli. Özgün Baskı. Edition: 2/25
Lot No: 166
Lot: 166
DEVRİM ERBİL (d.1937)-“İstanbul Ayasofya” Islak imzalı. 2018 tarihli. Özgün Baskı. Edition: 14/25
Lot No: 167
Lot: 167
BURHAN DOĞANÇAY (1929-2013)-İpek baskı. Sanatçının farklı ve koleksiyonluk bir çalışmasıdır.
Lot No: 168
Lot: 168
GÜNGÖR TANER (d.1941)-“Festival” İmzalı. 1997 tarihli. Dijital baskı. Edition: 95/100
Lot No: 169
Lot: 169
GÜNGÖR TANER (d.1941)-“Su Kuşu” İmzalı. 1997 tarihli. Özgün baskı. Edition: 5/9
Lot No: 170
Lot: 170
MEHMET GÜN (1954-2016) / İKİ ADET-İmzalı. 1986 tarihli. Kağıt üzeri karışık teknik. İki adet takım.
Lot No: 171
Lot: 171
MEHMET GÜN (1954-2016)-İmzalı. 1986 tarihli. Kağıt üzeri karışık teknik.
Lot No: 172
Lot: 172
MEHMET GÜN (1954-2016)-İmzalı. 1986 tarihli. Kağıt üzeri karışık teknik.
Lot No: 173
Lot: 173
MEHMET GÜN (1954-2016)-İmzalı. 1986 tarihli. Kağıt üzeri karışık teknik.
Lot No: 174
Lot: 174
MAİDE BULAK -İmzalı. Alüminyum kompozit panel üzeri C Print. Edition: 5/5 Ölçüler: 125 x 105 cm.
Lot No: 175
Lot: 175
YUNUS TONKUŞ (d.1954)-“Ex Oriente Lux, Vina & Artes - Edition: 17/100” İmzalı. Sanatçı tarafından rölyef çalışmalı olarak 100 adet sınırlı sayıda üretilmiş 17 numaralı eser. “Ex Oriente Lux Vina & Artes” ibareli Bordeaux / Dourthe 1993 La Grande Cuvee Medoc (75 cl) şarabı. Edition: 17/100
Lot No: 176
Lot: 176
THERESE DUFRESNE BRONZ “RÖLYEF” KUDÜS MADALYONU-Th. Dufresne imzalı. 1986 tarihli, Bronze damgalı. Latin harfleri ile “Jerusalem” ibareli. Kallavi ebatlarda. Rölyef/kabartma olarak eserin ön yüzüne Küdüs’ün Rahmet Kapısı olarak da bilinen Altın Kapısı’ndan Mescid-i Aksa ve arkasında şehrin panaromik görüntüsü muazzam bir kompozisyon ile, diğer yüzüne ise şehrin Kudüs Tapınağı yönünden olağanüstü tasarlanmış manzarası resmedilmiştir. Harika patineye sahip, fevkalade kondisyonda. Üst seviye görsellikte ve sanat kalitesinde koleksiyonluk eserdir. Çap: 80 mm. Ağırlık: 326 gr.
Lot No: 177
Lot: 177
KÖSTEKLİ SAAT-Seri numaralı. Çalışır durumda. Stilize floral dekora sahip porselen kadranlı, kadranı altın vermey bordürlü. Arka kapağı kalemişi peyzaj çalışmalı. Orijinal kurma anahtarlı.
Lot No: 178
Lot: 178
KÖSTEKLİ SAVATLI GÜMÜŞ SAAT-İmalat ve garanti damgalı. 16 Rubis. Çalışır durumda. Chronometre Postala. Porselen kadranlı,haliyle.
Lot No: 179
Lot: 179
FRANSIZ 19.YÜZYIL GÜMÜŞ MİNELİ KÖSTEK / PAX-Ağırlık: 50 gr.
Lot No: 180
Lot: 180
FRANSIZ 19.YÜZYIL GÜMÜŞ MİNELİ KÖSTEK -Ağırlık: 21 gr.
Lot No: 181
Lot: 181
FRANSIZ 19.YÜZYIL GÜMÜŞ MİNELİ KÖSTEK -Ağırlık: 30 gr.
Lot No: 182
Lot: 182
OSMANLI ELMAS KAKMA ALTIN KOLYE UCU-Ölçüler: 42 x 30 mm. Ağırlık: 9 gr.
Lot No: 183
Lot: 183
OSMANLI ELMAS KAKMA ALTIN ÇİFT KÜPE / 1 ct.-Ağırlık: 17 gr.
Lot No: 184
Lot: 184
İNGİLİZ GÜMÜŞ TABAKA-Damgalı. Kalemişi tekniği ile dekorlu, iç yüzeyi altın vermeyli.
Lot No: 185
Lot: 185
FRANSIZ ART-NOUVEAU GÜMÜŞ TABAKA-Damgalı. Zenne boy. Repousse işçilikli, iç yüzeyi altın vermeyli.
Lot No: 186
Lot: 186
FRANSIZ ÜSTTEN KAPAKLI GÜMÜŞ TABAKA -Damgalı. Repousse/kabartma işçilikli, 925 ayar.
Lot No: 187
Lot: 187
İNGİLİZ SHEFFIELD SAATLİ GÜMÜŞ MATARA-İmalat ve garanti damgalı.
Lot No: 188
Lot: 188
FRANSIZ MİNELİ PUDRİYER-Ölçüler: 6.5 x 6.5 cm.
Lot No: 189
Lot: 189
İNGİLİZ MİNELİ GÜMÜŞ TABAKA LOTU/ 3 ADET-Damgalı.Mine işçiliği ve kalemişi tekniği ile dekorlu, iç yüzeyleri altın vermeyli. Haliyle, zarif işçilikli koleksiyonluk örneklerdir.
Lot No: 190
Lot: 190
İNGİLİZ “B&CO” MİNELİ GÜMÜŞ AYNA-İngiliz. İmalat ve garanti damgalı. Gümüş, gövde zemini aznavur dekorlu yeşil mine. 1900’de William Benjamin Broadway tarafından kurulan Broadway and Co. üretimi. Fevkalade kondisyonda.
Lot No: 191
Lot: 191
CHRİSTOFLE “GALLİA” EL AYNASI-Fransız. Gallia imalat damgalı, model numaralı. Rokoko üslubunda tasarlanmış son derece görsel ve zarif bir örnektir.
Lot No: 192
Lot: 192
FRANSIZ 19.YÜZYIL BRONZ AMPİR EL AYNASI-Ölçüler: 26 x 11 cm.
Lot No: 193
Lot: 193
19.YÜZYIL “TOLEDO” ALTIN KAKMA KOLEKSİYONLUK BASTON-Baston uzunluk: 82 cm. Altın kakma sap: 8 x 9 cm.
Lot No: 194
Lot: 194
ART-NOUVEAU KOLEKSİYONLUK GÜMÜŞ SAPLI BASTON-Baston uzunluk: 91 cm. Gümüş sap: 9 X 10 cm.
Lot No: 195
Lot: 195
ART-NOUVEAU KOLEKSİYONLUK GÜMÜŞ SAPLI ZENNE BASTON-Baston uzunluk: 90.5 cm. Gümüş sap: 11 x 7 cm
Lot No: 196
Lot: 196
BOHEM 19.YÜZYIL ÇEŞM-İ BÜLBÜL İKİ ADET BASTON-19.Yüzyıl. Osmanlı pazarı için özel imalat. Osmanlı İmparatorluğunun üst düzey yaşamı içinde oldukça popüler olan Bohem Cam Sanatı’nın kusursuz örnekleri. Eserlerden biri billur renkte, dış yüzeyi kabartma beyaz ve gri, içi ise sık bordo renk sarmallarla, diğeri ise kobalt renkte, dış yüzeyi kabartma beyaz, yeşil, pembe ve mavi, içi ise bordo renk sarmallarla çeşm-i bülbül tekniğinde imal edilmiştir. Şüphesiz Avrupa’da Osmanlı pazarı için Türk beğenisine uygun olarak yapılan ve “Türk Camı” diye adlandırılan ve Osmanlı’nın camcılık girişimlerinde oldukça önemli izler bırakmış olan Bohemya Cam Sanatı’nın koleksiyonluk ve nadir örnekleridir.
Lot No: 197
Lot: 197
ART-NOUVEAU GÜMÜŞ KAPAKLI KRİSTAL MÜREKKEP HOKKASI-Fransız. İmalat ve garanti damgalı. Art-Nouveau Sanat Akımı’nın karakteristik dekorlu zarif bir örneğidir. Kesme dekorlu kristal cam hokkanın kapağı altın vermeyli olup gümüştür.
Lot No: 198
Lot: 198
FRANSIZ MASAÜSTÜ MÜREKKEP HOKKASI-Fransız. Bulldog köpeği kafası şeklinde, ahşap platform kaideli, ayrılabilir cam hokkası çift hazneli. 5 kalem ucuyla birlikte son derece dekoratif bir örnektir.
Lot No: 199
Lot: 199
İTALYAN GÜMÜŞ KAPLAMA KALLAVİ BOY AYNALI TEŞHİR STANDI-Ölçüler: 10 x 48 x 48 cm.
Lot No: 200
Lot: 200
İTALYAN GÜMÜŞ KAPLAMA MENEVİŞ DEKORLU CENTERPIECE TAKIMI / 3 PARÇA-Ölçüler: 21.5 x 30 cm. / 14 x 20 cm. /14 x 20 cm.
Lot No: 201
Lot: 201
OSMANLI TUĞRALI GÜMÜŞ KINA TASI-19. Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi. Tuğralı (okunamadı), sah ve çeşnili. Rokoko üslubunda tezyinli, zenne boy. Eserin iç yüzeyi repousse/kabartma ve grave/kazıma tekniği ile merkezi çarkıfelek formlu, etrafı geometrik motifli bir bant ile çevrili stilize motifler ile oluşturulmuş bir kompozisyon ile dekorlu. Ağız kısmı dıştan zarif dekorlu bir su ile çevrili. Koleksiyonluk eserdir.
Lot No: 202
Lot: 202
OSMANLI 19.YÜZYIL SAVATLI GÜMÜŞ ALTIN KAKMA AGAT AĞIZLIK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Savatlı işçiliği ile dekorlanmış gümüş ağızlığın gövdesi altın kakma tezyinatlı agattır. Nadir tesadüf edilen koleksiyonluk ve zarif bir örnektir.
Lot No: 203
Lot: 203
OSMANLI 19.YÜZYIL TOPHANE İŞİ ALTIN BEZEMELİ ZENNE ÇUBUK LÜLESİ-Ölçüler: 5 x 3.5 cm.
Lot No: 204
Lot: 204
OSMANLI 19.YÜZYIL TOPHANE İŞİ ÇUBUK LÜLESİ-Ölçüler: 6 x 3.5 cm.
Lot No: 205
Lot: 205
BOHEM NARGİLE ŞİŞESİ-19.Yüzyıl. Bohemya mamulâtı. Osmanlı Pazarı için özel imalat. Osmanlı İmparatorluğunun üst düzey yaşamı içinde oldukça popüler olan, Türk beğenisine uygun olarak yapılan ve “Türk Camı” diye adlandırılan Bohem Cam Sanatı’nın billur ve siyah renkte, klasik Bohem üslubunda kesme işçiliği ile dekorlu, stilize geometrik tezyinatlı, yer yer altın bezemeler ile zenginleştirilmiş koleksiyonluk bir örneğidir.
Lot No: 206
Lot: 206
OSMANLI KÜTAHYA NARGİLE ŞİŞESİ-Yükseklik: 25 cm.
Lot No: 207
Lot: 207
OSMANLI KÜTAHYA “SAZ ÜSLUBU” ÇİFT TABAK-Kanûnî Sultan Süleyman dönemi Osmanlı Saray nakkaşhânesi sernakkaşı olan Şah Kulu, “Saz Yolu” adıyla bilinen bezeme üslûbunun ilk temsilcisidir. Saz yolu motifi ,yaşamın sürekliliğini ,doğada yeniden doğuşu, bedensel ve ruhsal yenilenmeyi,sonsuzluğu,bitki ve su motifleri ile kutsayan Anadolu sanatının en güzel örneklerinden biridir.
Lot No: 208
Lot: 208
OSMANLI KÜTAHYA “SAZ ÜSLUBU” TABAK-Kanûnî Sultan Süleyman dönemi Osmanlı Saray nakkaşhânesi sernakkaşı olan Şah Kulu, “Saz Yolu” adıyla bilinen bezeme üslûbunun ilk temsilcisidir. Saz yolu motifi ,yaşamın sürekliliğini ,doğada yeniden doğuşu, bedensel ve ruhsal yenilenmeyi,sonsuzluğu,bitki ve su motifleri ile kutsayan Anadolu sanatının en güzel örneklerinden biridir.
Lot No: 209
Lot: 209
KÜTAHYA RÛMİ ÜSLUBU DEKORLU KÜP-Ölçüler: 17 x 18 cm.
Lot No: 210
Lot: 210
KÜTAHYA MEYVE KÂSESİ-Ölçüler: 23 x 34 cm.
Lot No: 211
Lot: 211
KÜTAHYA YADİGÂRI BALIK PULU MOTİFLİ VAZO ve TABAĞI-Merkezi “Kütahya Yadıkarı” ibareli.
Lot No: 212
Lot: 212
OSMANLI KÜTAHYA ERKEN DÖNEM “TURKUAZ” SÜRAHİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Kütahya mamulâtı. Beyaz hamurlu, şeffaf parlak sırlı, düz halka tabanlı, şişkin gövdeli, dar uzun boyunlu, hafif geniş ağızlı, tüm yüzeyi yer yer yeşil akıtmalı nadir turkuaz renkte. Yüksek kondisyonda nadir ele geçen koleksiyonluk eserdir.
Lot No: 213
Lot: 213
İSLAMİK 18.YÜZYIL KOLEKSİYONLUK SERAMİK ÇUKUR TABAK-Çap: 23.5 cm.
Lot No: 214
Lot: 214
İSLAMİK 18.YÜZYIL KOLEKSİYONLUK SERAMİK ÇUKUR TABAK-Çap: 22.5 cm.
Lot No: 215
Lot: 215
İSLAMİK SANATÇI İMZALI KOLEKSİYONLUK KÂSE ve TABAĞI-19./20. Yüzyıl. Fevkalade kondisyonda. İslam Sanatı'nın geç dönem zarif bir örneği. Ölçüler: 12 x 24 cm. / 10 x 15 cm.
Lot No: 216
Lot: 216
19.YÜZYIL ORYANTAL “BISCUIT” YASTIKLI SULTAN FİGÜRÜ-Yükseklik: 15 cm.
Lot No: 217
Lot: 217
19.YÜZYIL PORSELEN HANIM SULTAN ve ORYANTAL ASKER FİGÜRÜ-Yükseklik: 13 cm. / 12 cm.
Lot No: 218
Lot: 218
19.YÜZYIL SIVAMA ALTINYALDIZ BEZEME PORSELEN İKİ ADET DERVİŞ FİGÜRÜ-Yükseklik: 12 cm. / 10 cm.
Lot No: 219
Lot: 219
ORYANTAL SERAMİK ÇİFT FİGÜR -Platform kaideli, parlak sırlı ve çok renk el boyama figürler fevkalade kondisyondur. Son derece dekoratif ve koleksiyonluk örneklerdir.
Lot No: 220
Lot: 220
OSMANLI FİGÜRLÜ PORSELEN ÇOK HAZNELİ BAHARATLIK-Ölçüler: 14 x 11 cm.
Lot No: 221
Lot: 221
OSMANLI TİPLEME 3 ADET “BISCUIT” FİGÜR-Yükseklik: 23 cm. / 19 cm./ 18 cm.
Lot No: 222
Lot: 222
OSMANLI “AYYILDIZ” PORSELEN TABAK-19-20. Yüzyıl. Osmanlı pazarı için özel üretim. Beyaz hamurlu, şeffaf parlak sırlı. Klasik ayyıldız tabaklardan farklı olarak merkezinde Osmanlı Saltanat Arma’sı bulunmakta. Fevkalade kondisyonda.
Lot No: 223
Lot: 223
OSMANLI “AYYILDIZ” PORSELEN TABAK-19-20. Yüzyıl. Osmanlı pazarı için özel üretim. Beyaz hamurlu, şeffaf parlak sırlı. Fevkalade kondisyonda.
Lot No: 224
Lot: 224
FRANSIZ SARREGUEMINES AYYILDIZ ÇİFT KÂSE-19.Yüzyıl. Fransız. Digoin Sarreguemines imalat damgalı. Çift. Osmanlı pazarı için özel yapım. Halka tabanlı, geniş ağızlı forma sahip eserler krem renk zemin üzeri kırmızı ve yeşil renklerde emsallerinden farklı tasarıma sahip ayyıldız ve geometrik dekorlu. Koleksiyonluk örneklerdir.
Lot No: 225
Lot: 225
FRANSIZ SARREGUEMINES AYYILDIZ ÇİFT KÂSE-19.Yüzyıl. Fransız. Digoin Sarreguemines imalat damgalı. Çift. Osmanlı pazarı için özel yapım.
Lot No: 226
Lot: 226
OSMANLI ÇANAKKALE “SÜLÜKLÜ” ÇİFT ÇUKUR TABAK-18./19.Yüzyıl. Osmanlı. Kırmızı hamurlu, renksiz şeffaf sırlı, halka tabanlı, dışa dönük düz kenarlı ve daralan çukur gövdeli. Merkezleri mangan moru renk kullanılarak serbest fırça darbeleri ile çizilmiş stilize motiflerle bezeli. Çanakkale Seramik Sanatı’nın erken dönem koleksiyonluk örnekleridir.
Lot No: 227
Lot: 227
OSMANLI SÜLEYMANİYE “BALIKLI” TAS ve ÇAMÇAK TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Süleymaniye damgalı. İstanbul işi. Altın vermeyli, bakırdan mamül tas ve çamçaktan oluşan takım. Her iki eserinde merkezinde üçlü mercan aplikeli hareketli balık ve kuş figürleri bulunmakta. İç ve dış yüzeyleri kalem işi tekniği ile stilize motifler ile bezeli. Takım olarak nadir tesadüf edilen, Osmanlı’nın ince zevkini gözler önüne seren, fevkalade kondisyonda koleksiyonluk eserlerdir.
Lot No: 228
Lot: 228
OSMANLI “BALIKLI” TAS ve ÇAMÇAK TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul, Süleymani işi. Bakırdan mamül tas ve çamçaktan oluşan takım. Her iki eserinde merkezinde hareketli balık ve kuş figürleri bulunmakta. İç ve dış yüzeyleri kalem işi tekniği ile stilize motifler ile bezeli. Takım olarak nadir tesadüf edilen, Osmanlı’nın ince zevkini gözler önüne seren, fevkalade kondisyonda koleksiyonluk eserlerdir.
Lot No: 229
Lot: 229
OSMANLI SÜLEYMANİYE ŞAMDAN-19.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul, Süleymaniye işi. Kallavi ebatlarda platform kaideli, boğumlu ve yüksek gövdeye sahip eserin yüzeyi yalın işçilikli olup karakteristik forma sahiptir. Evliyâ Çelebi’nin Seyahatname’sinde bahsettiği Süleymaniye’deki dökümhanelerde (esnaf-ı dökmecibaşı) imal edilmiş dekoratif ve koleksiyonluk bir örnekdir.
Lot No: 230
Lot: 230
OSMANLI SÜLEYMANİYE KAPAKLI SAHAN-19.Yüzyıl. Osmanlı. Süleymaniye işi olan sahan sığ, yayvan yuvarlak formlu, halka kenarlı, yuvarlak tabanlı, çukur gövdeli, kubbe kapaklı ve kozalak formunda tutamaklıdır.
Lot No: 231
Lot: 231
OSMANLI GÜMÜŞ VERMEYLİ ZENNE KEMER TOKASI-20.Yüzyıl. Zenne boy. Osmanlı Rokokosu üslubunda dekorlu iki parçadan müteşekkil.
Lot No: 232
Lot: 232
OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ ŞALVAR TAKIMI
Lot No: 233
Lot: 233
OSMANLI SARAY İŞİ SULTANİ GÜNEŞ ŞEMSİYESİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi, zenne boy. Püsküllü sapı bağa (kaplumbağa kabuğu) olup ayyıldız detaylıdır. Son derece nadir tesadüf edilen koleksiyonluk eserdir.
Lot No: 234
Lot: 234
OSMANLI 19.YÜZYIL HEREKE TAKIM / 4 PARÇA -Örtü: 60 x 157 cm. Örtü: 45 x 181 cm. Sedir yastığı: 45 x 135 cm. Bohça: 61 x 61 cm.
Lot No: 235
Lot: 235
OSMANLI 19.YÜZYIL KOLEKSİYONLUK 3 ADET YAĞLIK
Lot No: 236
Lot: 236
OSMANLI 19.YÜZYIL “SUZENİ” SECCADE-Ölçüler: 151 x 93 cm.
Lot No: 237
Lot: 237
OSMANLI 19.YÜZYIL “SUZENİ” YATAK ÖRTÜSÜ-Ölçüler: 185 x 150 cm.
Lot No: 238
Lot: 238
FRANSIZ AHŞAP MUHAFAZALI GÜMÜŞ DİKİŞ SETİ-19.Yüzyıl. Fransız. İmalat damgalı. Sedef kakma ahşap muhafazası bronz aplikeli olup makas, yüksük, iğne ve ipliklikten oluşmakta.
Lot No: 239
Lot: 239
OSMANLI İKİ ADET AHŞAP ENFİYE KUTUSU-19./20.Yüzyıl. Osmanlı. İki adet, zenneboy, üstten kapaklı. Eserlerden biri gül ağacından mamül olup kapağı gömme gümüş telkari işçilikli firuze ve yarı değerli taşlarla bezeli bir rozet ile neticelendirilmiş, diğerinin kapağında ise gümüş dört yapraklı yonca bulunmakta. Son derece zarif örneklerdir.
Lot No: 240
Lot: 240
OSMANLI GÜMÜŞ APLİKELİ MÜCEVHER SANDIĞI-Osmanlı. Bordo renk kadife zemini aplike telkari işçiliği altın vermeyli rozetlerle bezeli. Kilit mekanizmalı, kilidi mevcut.
Lot No: 241
Lot: 241
HZ.MEVLANA TÜRBESİ HALI-Konya Sille Yöresi. Fevkalade kondisyonda.
Lot No: 242
Lot: 242
OSMANLI SIRMA HAT / Hicri 1328-Ölçüler: 38 x 57 cm.
Lot No: 243
Lot: 243
AHMET ZEKİ YAVAŞ -“Müsenna Zerendut Levha” Ketebeli. Hicri 1420 tarihli.
Lot No: 244
Lot: 244
SÜLEYMAN BERK-"Hilye-i Şerife” Ketebeli. Hicri 1438 tarihli. Tezhibi Eda Şahan tarafından yapılmıştır.
Lot No: 245
Lot: 245
HİLYE-İ ŞERİFE-Ketebeli. Hicri 1436 tarihli.
Lot No: 246
Lot: 246
OSMAN YILMAZER-“Hilye-i Şerife” Ketebeli. Tezhip Eda Şahan. Paspartusu altın zerefşanlı.
Lot No: 247
Lot: 247
OSMANLI 19.YÜZYIL RULO TARİKAT SECERESİ -Ölçüler: 242 x 22 cm.
Lot No: 248
Lot: 248
İLK BASKI ANKARA ve ERZURUM RULO HARİTA / 2 ADET-“Harita Umum Müdürlüğü 1934 / 1932 Senesi Yol ve Mülki İdare Merkezi”
Lot No: 249
Lot: 249
18. YÜZYIL “PONTUS” KARADENİZ HARİTASI-"Pontus Euxinus five Mare Nigrum vulgo Das Schwarze Meer” 1769 tarihli. Homannianis Heredibus. Elle renklendirilmiş. Fevkalade kondisyonda, çerçeve içine alınmış. İçerik açısından nadir, koleksiyonluk bir örnektir.
Lot No: 250
Lot: 250
19.YÜZYIL OSMANLI HARİTA -“ASIATIC TURKEY” Eser, Thomson’s New General Atlas için 1814 senesinde yapılmıştır. Fevkalade kondisyonda, çerçeve içine alınmış. Koleksiyonluk nadir çıkan bir örnektir.
Lot No: 251
Lot: 251
ALBIN STANISLAVOVYCH GAVDZINSKY (1923-2014)-“Альбин Станиславович Гавдзинский” İmzalı. 89 tarihli.Tuval üzeri yağlıboya. Eserin arkasında CCCP Envanter Etiketi ve TMSF (2002) İktisat Bankası kaşeleri mevcuttur. Provenas: İktisat Bankası Eski Koleksiyonu
Lot No: 252
Lot: 252
VALENTINE ALEXIEVICH LESCHENKO-“İstanbul, Garipçe” İmzalı. 99 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya.
Lot No: 253
Lot: 253
VALENTINE ALEXIEVICH LESCHENKO-“Natürmort” İmzalı. 98 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya.
Lot No: 254
Lot: 254
ANONİM-İmzasız. Tuval üzeri yağlıboya
Lot No: 255
Lot: 255
LOUIS-AUGUSTE GIRARDOT (1856-1933)-İmzalı. Oryantalist peyzaj. Tuval üzerine yağlıboya.
Lot No: 256
Lot: 256
CONSTANTINOPLE-“Golden Horn” İmzalı, imzası okunamadı. Kağıt üzeri pastel.
Lot No: 257
Lot: 257
CONSTANTINOPLE-Anonim. 19.Yüzyıl sonu. Kağıt üzeri pastel boya.
Lot No: 258
Lot: 258
İZZET-“Bektaşi Şeyhi” Eski Türkçe imzalı. Kâğıt üzeri suluboya.
Lot No: 259
Lot: 259
LAVRENCE -“Osmanlı Portresi” İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.
Lot No: 260
Lot: 260
İsmail Hakkı Dümbüllü-İmzalı, imza okunamadı. Tuval üzeri yağlıboya.
Lot No: 261
Lot: 261
RESSAM YUSUF-Eski Türkçe imzalı. Portre. Kağıt üzeri karakalem.
Lot No: 262
Lot: 262
ANONİM-19.Yüzyıl. Kağıt üzeri karakalem.
Lot No: 263
Lot: 263
BAHRİYELİ İSMAİL HAKKI (1863-1926)-İmzalı. Figürlü peyzaj. Preskarton üzeri yağlıboya.
Lot No: 264
Lot: 264
ANONİM-İmzasız. Tuval üzeri yağlıboya. Provenas: İktisat Bankası Eski Koleksiyonu.
Lot No: 265
Lot: 265
OSMANLI TABLO-İmzalı.1876 tarihli. İmza okunamadı. Tuval üzeri yağlıboya.
Lot No: 266
Lot: 266
LEV-KAR (1882-1950)-İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.
Lot No: 267
Lot: 267
İMZALI ve İTHAFLI TABLO-İmzalı, imza okunamadı. Tuval üzeri yağlıboya, duralite marufle. Eserin arkasında sanatçı tarafından el yazısı ile "Aziz Can.......ma Nisan 960 Evimdeki yeşil bahçe kapısı" yazılmış ve imzalanmıştır.
Lot No: 268
Lot: 268
HÜSEYİN CAHİT DERMAN (d.1951)-“Beykoz” İmzalı. “Beykoz” ibareli. Tuval üzeri yağlıboya. Sanatçının eserin sağ tarafında kendini resmettiği özel bir eseridir. Eserin şasesinde sanatçının kendi el yazısı ile “Beykoz Şahinkaya Sokağı, Meryem Hatun Camii ve Karşısındaki Ev Gazeteci Bahattin Demirer’in Evi” yazmakta.
Lot No: 269
Lot: 269
MEMDUH KUZAY (d.1957)-İmzalı, 2005 tarihli. Duralit üzeri yağlıboya.
Lot No: 270
Lot: 270
OSMANLI SAVATLI GÜMÜŞ ÇAPUTLUK-19.Yüzyıl. F.M usta damgalı. Üstten kapaklı eserin ön yüzü stilize telkari süslemelerle bezeli, altın vermeyli.
Lot No: 271
Lot: 271
SAVATLI KAFKAS KAMA-1925 tarihli.
Lot No: 272
Lot: 272
SAVATLI KAFKAS KAMA-Damgalı. Kın kısmında Kiril alfabesi ile yazılmış ibareler mevcut. Fevkalade kondisyonda.
Lot No: 273
Lot: 273
GÜMÜŞ APLİKELİ KAFKAS KAMA-Usta damgalı. Gümüş aplikeleri tuğra formunda damgalı ve tarihli.
Lot No: 274
Lot: 274
DONNINI SALDIRMA-İmalat ve garanti damgalı, J58 model numaralı. Bıçağı “Movedina” imzalı. Kın kısmı kazıma/grave tekniği ile “M.T” inisiyalli ve “1.5.65” tarihli. Çizmede taşınan türden, kınında çizme tokası mevcut. Sap ve kın kısmı kabartma/repousse tekniği ile stilize floral dekorlu ve vermeyli. Fevkalade kondisyonda. Nadir bir örnektir.
Lot No: 275
Lot: 275
II.DÜNYA SAVAŞI ASKERİ BARDAK-1939-45 tarih aralığı. Gebrüder Hepp imalatı. Gebr.Hepp damgalı, seri numaralı. P.O inisiyalli. Geniş ağızlı, yüksek tabanlı ve kulplu olarak tasarlanmış.
Lot No: 276
Lot: 276
GÜMÜŞ ZEMZEM TAKIMI-İmalat ve usta damgalı. Üst düzey sanat ve işçilik kalitesine sahip İran ekolü tepsi ve altı adet zemzem bardağından oluşan kusursuz örnekler. Eserlerin tüm yüzeyi Osmanlı zevkine uygun, kalemişi ve kazıma/grave tekniği ile rumi ve hatayi motifler kullanılarak stilize bitkisel tezyinatlı. Fevkalade kondisyonda.
Lot No: 277
Lot: 277
USTA İŞİ MORS DİŞİ ÖZÜ KOLEKSİYONLUK TESPİH
Lot No: 278
Lot: 278
OSMANLI DAMLA KEHRİBAR KOLEKSİYONLUK TESPİH
Lot No: 279
Lot: 279
TESPİH KOLEKSİYONU / 12 ADET
Lot No: 280
Lot: 280
USTA İŞİ ESKİ AKİK ve ÇEK KATALİN TESPİH / 2 ADET
Lot No: 281
Lot: 281
KUKA 3 ADET TESPİH