Sayın koleksiyoner ve sanatseverler eserlere pey vermek ve "Online Canlı Müzayede"ye katılmak için web sitemiz üzerinden üye olunuz. İlgilendiğiniz eserler ile ilgili olarak +90 538 833 1391 no'lu telefondan randevu oluşturabilir, The RITZ-CARLTON Residence'daki adresimizde eserleri yakından inceleyebilir ve uzmanlardan bilgi alabilirsiniz.
Müzayedemizde uygulanan komisyon oranı %15, KDV oranı ise %18'dir. Ödeme süresi müzayede bitiminden sonra 7 (yedi) iş günüdür, ödemelerde o günkü "TC Merkez Bankası" döviz kuru esas alınır. Açık arttırma sonrası "SATIŞ İPTALİ, CAYMA HAKKI, veya ALIMDAN VAZGEÇME" söz konusu değildir, cezai şart olarak %30 aracılık hizmeti uygulanır.
Müzayedelerimizde beğeniye sunulan tüm eserler konusunun en değerli uzman ve otoriteleri tarafından ekspertiz edilmekte, ayrıca Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Topkapı Sarayı Müzesi, Ayasofya Müzesi, Türbeler Müzesi, Vakıflar ve Askeri Müze uzmanları tarafından incelenerek onaylanmaktadır.
AVUSTURYA 19.YÜZYIL MURASSA GÜMÜŞ MAHFAZA
“Hermann Ratzersdorfer”
19.Yüzyıl. Avusturya, Viyana. Gümüş imalat ve garanti damgalı, “Hermann Ratzersdorfer” usta imzalı. Murassa, firuze ve yarı değerli (kök yakut) taşlar ile bezeli, zengin altın vermeyli. Rokoko üslubunda repoussé (kabartma), grave (kazıma) ve kalemişi teknikleri kullanılarak imal edilmiş stilize dekorlu basık ve şişkin dilimli gövde ile kubbemsi kapaktan oluşmakta. Yüksek kıymette ele geçmesi zor, estetik harikası koleksiyonluk eserdir.
Ölçüler: 5 x 7 cm.
Ağırlık: 47 gr.
Hermann Ratzersdorfer 1817'de doğdu. 14 Aralık 1843'te usta bir gümüşçü olarak kendi markasını yarattı. İki yıl sonra, 1845 Viyana Ticaret Fuarı'nda eserlerini sergiledi. 1851 Londra Sergisi'nde "Rokoko Galanterie Waaren" ürünlerini sergiledi ve madalya kazandı. 1855 Paris Sergisi'nde de madalya kazandı. Hermann Ratzersdorfer usta bir gümüşçü, kuyumcu, emaye ustası ve kaya kristali heykeltıraşı olarak öne çıktı. 1873 Viyana Dünya Sergisi'nde kendisine onur diploması verildi.
OSMANLI 18.YÜZYIL MURASSA GÜMÜŞ “SULTANİ” ÇAMÇAK
18.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Gümüş. Kallavi ebatlarda. Osmanlı'nın yüksek zevkini gözler önüne seren murassa eser firuze, lapis, opal, garnet, kök yakut ve kök zümrüt taşlar ile bezeli. Üst seviye işçilik ile kazıma/grave ve kalemişi teknikleri kullanılarak imal edilmiş. Stilize tezyinatlı gövdesindeki kartuşlar iri “Hilal” ve rozetlerle bezeli. Zarif kuğu formlu kulbu kuş figürü aplikeli. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın yüksek kıymette ele geçmesi zor koleksiyonluk bir örneğidir.
Ölçüler: 6 x 17 cm.
Ağırlık: 370 gr.
OSMANLI 18.YÜZYIL GÜMÜŞ (TASİA) TAS
18.Yüzyıl. Osmanlı, Balkanlar. Gümüş. Osmanlı Rokokosu üslubunda kalemişi, kazıma (grave) ve kabartma (repoussé) işçiliği ile tezyin edilmiş. Omphalos’un da mimari bir yapı, bordüründe ise teratolojik figürler yer almakta. Dış yüzeyi Türk Kültürü’nde önemi büyük “Hayat Ağacı / Selvi-Servi” motifleri ile bezeli. Eserdeki tezyinat, kökeni 14. ve 15. Yüzyıla dayanan Balkanlar’ın teratolojik stilinin karakteristik bir özelliğidir ve 16.Yüzyıl İznik Seramik motiflerine de öncü olmuştur. İlahiyatçı Yuhanna Manastırı’nın arşivlerinden gelen 19. Yüzyıla ait envanterlerde bu tip taslar (tasia), kâseler (koupes) ve küçük kâseler (potetso mikron) bulunduğu bilinmektedir. Bu ekol eserlerden günümüzde birçok örnek Türkiye dışındaki manastır hazinelerinde muhafaza edilmektedir. Sina Yarımadası, Azize Aikaterina Manastırı, Patmos Adası ve Aynaroz Dağı’ndaki hazineler buna örnektir. Ayrıca 1923’te Lausanne’da imzalanan Nüfus Mübadelesi Anlaşması sonrasında bir grup eser de Yunanistan’a taşınmış ve çoğu Atina’daki Bizans ve Benaki müzeleri arasında dağılmıştır. Fevkalade kondisyonda. Ele geçmez nadirlikte gerçek bir koleksiyon parçasıdır.
Referans: Sadberk Hanım Müzesi (Parıldayan Hatıralar) Brigitte Pitarakis, Christos Merantzas
Ölçüler: 2.5 x 10 cm.
Ağırlık: 99 gr.
OSMANLI 18.YÜZYIL SARAY İŞİ GÜMÜŞ SAKIZLIK
18.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Gümüş. Kallavi ebatlarda. Platform tabanlı, şişkin armudi gövdeli, menteşeli kubbesel kapaklı, kapak tutamağı tomurcuk formunda. Yalın işçilikli, içi hazne kapaklı, yoğun altın vermeyli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın yüksek kıymette ele geçmez müzelik örneğidir.
Ölçüler: 18 x 9 cm.
SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇİFT VAZO
19. Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Çift. Eserlerin tüm yüzeyi kalemişi, kazıma (grave) ve kabartma (repoussé) tekniği ile “Osmanlı Rokokosu” üslubunda stilize floral tezyinatlı. İç yüzeyleri zengin altın vermeyli. Yüksek kaideli gövdeleri yanlardan çift kulplu. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın son derece estetik, yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk örnekleridir.
Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.
Ölçüler: 17 x 13.5 cm.
Ağırlık: 688 gr.
SULTAN V.MEHMED REŞAD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ LOKUMLUK
19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan V.Mehmed Reşad Han (1909-1918) tuğralı, sah ve çeşnili. Gümüş. Osmanlı Rokokosu üslubunda kazıma/grave ve kalemişi tekniği kullanılarak dekore edilmiş müstesna eser yüksek platform kaideli ve geniş hazneli olarak tasarlanmış. Taşıma kuplu, kulbu aplike kuş figürleri ile zenginleştirilmiş. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın yüksek kıymette ele geçmesi zor koleksiyonluk örneğidir.
Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.
Ölçüler: 20 x 26 x 20 cm.
Ağırlık: 514 gr.
SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ALTIN VERMEYLİ GÜMÜŞ TATLI TAKIMI
19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış. İç yüzeyleri yoğun altın vermeyli iki adet kaşıklık, bir adet kapaklı tatlılık ve altı adet kaşıktan müteşekkil tam takım. Tüm yüzeyleri kalemişi ve kazıma (grave) tekniği ile stilize floral ve geometrik dekorlu. Kubbesel kapağı altın vermeyli zarif bir tutamak ile neticelendirilmiş. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın ihtişamlı görüntüsü ile dikkat çeken koleksiyonluk bir örneğidir.
Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.
Tatlılık yükseklik: 19 cm.
Kaşıklık yükseklik: 13 cm. (her biri)
Ağırlık: 1.315 gr.
SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “ROKOKO” TEPSİ
19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Yüksek kenarlı olarak tasarlanmış tepsi kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile Osmanlı Rokokosu üslubunda stilize dekorlu, merkezi mimari peyzaj çalışmalı. Çift kulplu, masif kulplar floral unsurlar ile oluşturulmuş. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın estetik yönü yüksek, kalem işçiliği ile dikkat çeken koleksiyonluk örneğidir.
Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.
Ölçüler: 30.5 x 51 cm.
Ağırlık: 1116 gr.
SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇİFT KAŞIKLIK
19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Çift. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış kupa formlu. Yalın gövdesi dilimli, stilize floral bezemeli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın estetik yönü yüksek, seçkin ve koleksiyonluk örnekleridir.
Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.
Ölçüler: 12 x 13 cm.
Ağırlık: 668 gr.
SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ TATLI TAKIMI
19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış kapaklı tatlılık ve kaşıklıktan oluşan takım kalemişi, kazıma (grave) ve kabartma (repoussé) tekniği ile stilize tezyinatlı. Altın vermeyli. Gövdeleri çevreleyen bantlar üzeri Osmanlı Saltanat Arması ve ay-yıldız motifleri ile bezeli. Kubbesel kapağı zarif bir floral tutamak ile neticelendirilmiş. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın aykırı ve koleksiyonluk bir örneğidir.
Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.
Kaşıklık Ölçüsü: 11 x 11 cm.
Tatlılık Ölçüsü: 22 x 9 cm.
Ağırlık: 790 gr.
SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ AJURLU “ROKOKO” TEPSİ
19. Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Oval yüksek kenarlı ve çift kulplu olarak tasarlanmış, ajurlu. Bordürü kabartma (repoussé), kazıma (grave) ve kumlama tekniği ile Osmanlı Rokokosu üslubunda dekorlu. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın estetik yönü yüksek koleksiyonluk örneğidir.
Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.
Ölçüler: 30 x 46 cm.
Ağırlık: 735 gr.
SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “ROKOKO” MÜCEVHER KUTUSU
19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Aykırı formda 3 ayaklı olarak tasarlanmış eser Osmanlı Rokokosu üslubunda dekorlu. Düz dipli, bombe kapaklı ve şişkin gövdeli, kilit mekanizmalı. Tüm yüzeyi zengin repoussé (kabartma) ve kalemişi tekniği ile stilize floral tezyinatlı. Madalyonlar içerisi Osmanlı topraklarından peyzaj tasvirleri ile zenginleştirilmiş. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı çeyiz kültürünün önemli bir unsuru olan mücevher kutularının seçkin ve koleksiyonluk bir örneğidir.
Ölçüler: 14 x 16 cm.
Ağırlık: 384 gr.
SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ GÜLABDAN
19. Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Müstesna eser dairesel basık tabanlı, armudi şişkin gövdeli ve dar uzun boyunlu olarak tasarlanmış, kabartma (repoussé) ve kazıma (grave) tekniği ile “Osmanlı Rokokosu” üslubunda stilize floral motiflerle bezenmiş. Vidalı iki parçadan müteşekkil, tepesi “mercan” ile neticelendirilmiş. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın son derece estetik ve nadir koleksiyonluk örneğidir.
Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.
Ölçüler: 23 x 8.5 cm
Ağırlık: 240 gr.
SULTAN I.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “ROKOKO” TEPSİ
18.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan I.Abdülhamid Han (1774-1789) tuğralı. Oval formda tasarlanmış müstesna tepsi kalemişi, kazıma (grave) ve kabartma (repoussé) tekniği ile Osmanlı Rokokosu üslubunda tezyinli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın dönem olarak dikkat çekici ve nadir koleksiyonluk örneğidir.
Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 44.sayfasında yer almaktadır.
Çap: 29 cm.
Ağırlık: 382 gr.
SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ SULTANİ MEKTUP TEPSİSİ
19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Sultani mektup tepsisi olarak tasarlanmış müstesna eser aznavur (guilloché) işçiliği ile zarif dekorlu. Merkezi kazıma (grave) tekniği ile oluşturulmuş inisiyalli bir madalyon ile, kenarları ise kazıma (grave) işçiliği ile oluşturulmuş motiflerle bezeli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın estetik yönü yüksek, son derece nadir tesadüf edilen, yüksek kıymette koleksiyonluk örneğidir.
Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.
Ölçüler: 18.5 x 25 cm.
Ağırlık: 490 gr.
SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR İŞİ GÜMÜŞ ÇAMÇAK
19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Aznavur (guilloché) işçiliği ile zengin dekorlu. Zarif kulbu kuş figürü aplikeli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın estetik yönden dikkat çekici koleksiyonluk örneğidir.
Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.
Ölçüler: 7 x 15 cm.
Ağırlık: 122 gr.
SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR İŞİ GÜMÜŞ TATLI KAŞIĞI TAKIMI
19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Gümüş, 6 adetten oluşan takım zor tesadüf edilen noktalı aznavur (guilloché) tekniği ile dekorlu. Fevkalade kondisyonda. Orijinal deri muhafazası içerisinde. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın seçkin ve koleksiyonluk örnekleridir.
Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.
Uzunluk: 15.5 cm. (her biri)
Ağırlık: 193 gr.
RUS 19.YÜZYIL ÇİFT GÜMÜŞ ŞAMDAN
“Nikolay Dubrovin”
19.Yüzyıl. Rus. 84 Zolotnik imalat ve garanti damgalı. 1832 tarihli. Nikolay Dubrovin sanatçı imzalı. Çift, tek mumluklu. Müstesna eserler üst düzey kazıma (grave), kalemişi ve ajur tekniği ile dekore edilmiş. Eserlerin mumluk kısımları hasır örgü, kaideleri ajur tekniği ile oluşturulmuş realist dans eden bayan figürleri, diğer bölümler ise stilize floral motiflerle bezenmiş. Rus Gümüş Sanatı’nın estetik yönü yüksek, işçilik kalitesi ile göz dolduran koleksiyonluk örnekleridir.
Ölçüler: 24 x 12 x 12 cm.
Ağırlık: 893 gr.
RUS 19.YÜZYIL “MOSKOVA” SAVATLI GÜMÜŞ KUPA
“Michail Nikolayev Falseev”
Rus. 1852 tarihli. Moskova 84 “Michail Nikolayev Falseev” imalat ve garanti, “ГУ” usta damgalı. Üst seviye işçilik ile gümüşten imal edilmiş müstesna eser Rokoko üslubunda stilize dekorlu, madalyonlar içerisi “St.Petersburg Saray Meydanı” ve “Petropavlovsk Kalesi” tasvirli. Altın vermeyli, haliyle. Rus Gümüş Sanatı’nın ele geçmez koleksiyonluk örneğidir.
Ölçüler: 10 x 8.5 cm.
Ağırlık: 141 gr.
RUS 19.YÜZYIL “KLINGERT” MİNELİ GÜMÜŞ ŞEKERLİK
“Gustav Klingert”
Rus. 1893 tarihli. Moskova 84 “Lev Fridrikhovitch Oleks” imalat ve garanti, “Gustav Klingert” usta damgalı. Üst seviye işçilik ile gümüşten imal edilmiş müstesna eser çok renk mine ile “Rokoko” üslubunda stilize dekorlu. Altın vermeyli. Fevkalade kondisyonda. Rus Gümüş Sanatı’nın estetik yönü yüksek koleksiyonluk bir örneğidir.
Ölçüler: 4 x 7.5 cm.
Ağırlık: 74 gr.
VATİKAN MADALYASI / GÜMÜŞ
19.Yüzyıl. Gümüş. Ön yüzünde F.Girometti imzalı “Papa Gregory XVI (1831-1846)”, diğer yüzünde ise J.Hamerani imzalı “Bakire Meryem” tasviri yer almakta. Orijinal muhafazası içerisinde. Fevkalade kondisyonda. Nadir koleksiyonluk eserdir.
Çap: 32 mm.
Ağırlık: 19 gr.
OSMANLI 19.YÜZYIL GÜMÜŞ KUR’AN-I KERİM KABI
19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş. Mercan habbelerle zenginleştirilmiş 3 adet Osmanlı gümüş para sallantılı. Repoussé (kabartma) ve kalemişi tekniği ile ön yüze “Camii”, arka yüze ise selvilerin arasında “Mühr-ü Süleyman” motifi çalışılmış, stilize floral motifler ile zenginleştirilmiş. Gümüş kemer askılı. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir.
Ölçüler: 10 x 13 x 2.5 cm.
Kulp uzunluk: 32 cm.
Ağırlık: 303 gr.
SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ MEVLEVİ TAS
“Es Sultan daima, Maşallah, Yadigar-ı İstanbul”
19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han tuğralı. (1876-1909) Sultan II.Abdülhamid Han’a ithafen yapılmış “takatuka” formlu eserin merkezinde bulunan iri penç motifinin etrafında Eski Türkçe ile “Es Sultan daima - Maşallah - Yadigar-ı İstanbul” yazmakta. Repoussé (kabartma), kazıma (grave), kalemişi, kumlama ve dalga aznavur (guilloché) teknikleri bir arada kullanılarak imal edilmiş. Dışa bakan ağzı kalemişi stilize penç motifli bir suyolu ile çevrili. Müstesna eserde Mevlevîlerin bir araya gelip Semâ gününde (Mukabele Günü) “Semahane”de yaptıkları “Semâ Zikri / Mukabele” ayrıntılı şekilde ustalıkla canlandırılmış. Sahip oldukları her hareket ve nüansın tasavvufî düşüncelerden izler taşıdığı figürlerin arası “Hayat Ağacı Sembolizmi” ile tezyin edilmiş. Selamlayan ve Mevlana’nın makamı kabul edilen postun üzerinde oturan şeyh efendi sarığı ile, semazenler ise başlarına giydikleri “sikke”, üstlerine giydikleri nefsi simgeleyen “hırka”ları ile kusursuzca tasvir edilmişler. Semazenler sırası ile baş keserken yani selamlarken, Kudümzenbaşı’nın Devr-i Veledî’nin bittiğini ikaz eden vuruşları ile sessizce başları önlerinde beklerken, ellerini çapraz bir şekilde omuzlarında “1” rakamını temsil edecek şekilde bağlarken ki bu Allah'ın birliğine şahadet etmeleridir, kollarını iki yana açarak sağdan sola dönerken yani evreni kalbiyle kucaklarken tasvir edilmişler. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın belgesel önem taşıyan, yüksek kıymette ele geçmez müzelik örneğidir.
Provenans: Özel Koleksiyon
Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.
Çap: 15 cm.
Ağırlık: 120 gr.
OSMANLI 19.YÜZYIL SİVAS İŞİ GÜMÜŞ HATTAT SANDIĞI
19.Yüzyıl. Osmanlı. Sivas işi. Damgalı. Sultan II.Abdülhamid Han dönemi. Dört yüksek ayak üzerinde yükselen kadife kaplı ahşap kasası yoğun gümüş aplikeli ve kilit mekanizmalı olarak tasarlanmış. Repoussé (kabartma) tekniği ile stilize floral dekorlu. İç yüzeyi tek hazneli ve kadife kaplı. Estetik özellikleri ve zengin süslemeleri ile dikkat çeken, yüksek kıymette nadir koleksiyonluk eserdir.
Ölçüler: 19 x 27 x 16 cm.
Ağırlık: 1759 gr.
OSMANLI 19.YÜZYIL “SARAY İŞİ” GÜMÜŞ BUHURDAN
19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Saray işi. Gümüş. Kallavi ebatlarda. Zengin altın vermeyli. Üst seviye işçilik uygulanmış müstesna eser kabartma (repoussé), kazıma (grave), kalemişi ve ajur teknikleri kullanılarak imal edilmiş. Yuvarlak ve geniş tablalı, tablası “Osmanlı Rokokosu” üslubunda tezyinli iri kabartma rozetlerle bezeli. Ajurlu kaidesi boğumlu ve Süleymaniye dilimli. Yarım küre ateşlikli, menteşe kapaklı, kubbemsi kapağı “Rumi” üslubunda tutamaklı. Tüm yüzeyi yoğun stilize floral motiflerle bezeli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın ihtişamlı görüntüsü ile dikkat çeken ele geçmez koleksiyonluk örneğidir.
Ölçüler: 29 x 22 cm.
Ağırlık: 663 gr.