Sayın koleksiyoner ve sanatseverler eserlere pey vermek ve "Online Canlı Müzayede"ye katılmak için web sitemiz üzerinden üye olunuz. İlgilendiğiniz eserler ile ilgili olarak +90 538 833 1391 no'lu telefondan randevu oluşturabilir, The RITZ-CARLTON Residence'daki adresimizde eserleri yakından inceleyebilir ve uzmanlardan bilgi alabilirsiniz.
SULTAN MEHMED REŞAD HAN ve SIRP KRALI P.KARACORCEVİÇ FOTOĞRAF ALBÜMÜ
"Osmanlı özel sunum cilt, 8 sayfa, 15 orijinal fotoğraf"
1910 yılında Sırp Kralı Petar Karacorceviç, Osmanlı Devletiyle ittifak anlaşması kurmak amacıyla Osmanlı Hükümdarı Sultan Mehmed Reşad Han’ı ziyaret etmek için İstanbul’a gelir. Bu ziyaret ile ilgili fotoğraflardan oluşan orijinal albümde Osmanlı Sultanı Mehmed Reşad Han ile Sadrazam Mahmut Şevket Paşa ve diğer devlet yüksek erkânının Sırp Kralı’nı karşılamaları, ağırlamaları ile resmi geçitlerden kesitler bulunmaktadır.
Son derece yüksek kıymete haiz bu albüm, görsel yönden çok önemli tarihi ve belgesel özellik taşıyan, ele geçmesi zor gerçek koleksiyonluk eserdir.
On dokuzuncu yüzyılın ikinci yarısından itibaren Osmanlı Devleti’nin dağılışına değin geçen sürede İstanbul’daki saraylar Fransa İmparatoriçesi Eugénie, Avusturya-Macaristan İmparatoru Franz-Joseph ve Alman İmparatoru II. Wilhelm’den, İran Şahı Muzafferüddin’e, Bulgar Çarı2 I. Ferdinand’dan, Sırp
Kralı Petar Karacorceviç’e garbın ve şarkın hükümdarlarını ve prenseslerini misafir etmiştir.3 Osmanlı başkentine gelen misafirlerin her birinin ziyaretlerinin ayrı nedenleri olmakla birlikte, karşılanmalarında ve ağırlanmalarında yapılan hazırlıklar, düzenlenen törenler hem idarecilerin ve saray mensuplarının hem de Osmanlı ahalisinin yeni tecrübeler edinmesiyle neticelenmiştir. Avrupa’dan gelen misafirlerin konaklayacakları yapılardan, sarayların yeniden tefrişine, ziyafet adabına ve tertibatına dek yeni bir kültür ve alışkanlıklar İstanbul’da yerleşmeye başlamıştır.
Ölçüler: 17 x 26 cm.
ATATÜRK ORİJİNAL FOTOĞRAF
“Trablusgarp’ta Senusi Tarikatı Lideri Şeyh Ahmed Senusi ile”
Yüksek kıymette, son derece nadir koleksiyonluk eserdir.
Ölçüler: 50 x 61 cm.
İSTANBUL BOĞAZI FOTOĞRAFI
19.Yüzyıl. Orijinal fotoğaf paspartulu dönem çerçevesi içerisindedir.
Ölçüler: 28.5 x 39cm.
STEREOSKOP CİHAZI ve 55 ADET STEREOSKOPİK NADİR FOTOĞRAF
1900 başlarına tarihlenen ahşap kasalı ve kızaklı, hareketli tutma kollu, zarif grave tekniği ile dekorlu metal görüş hazneli, bordo renk kadife korumalı fevkalade kondisyonda stereoskop cihazı.
46 adet 1904 tarihli kısmen erotik ve hikâye kurgulu, 1 adet elle renklendirilmiş transparan “Nos Mandaines-La Princesse X” ve 8 adet S.I.P sanatçı imzalı teki elle renklendirilmiş renkli karton paspartulu nadir konulu stereo fotoğraftan oluşan koleksiyon. Fevkalade kondisyonda, ele geçmez koleksiyonluk bir settir.
1838'de İngiliz bilim adamı Charles Wheatstone’un icat ettiği stereoskop cihazı stereoskopik fotoğraf görüntülenmesinde kullanılır, sağ ve sol gözün görüşünü aynı noktaya yönlendirerek iki resmi üç boyutlu tek bir görüntüde birleştirir.
Stereo fotoğraflar birbirinden çok az açı farkıyla aynı zamanda çekilmiş iki fotoğrafın yan yana yerleştirilmesiyle oluşturulur. Bu fotoğraflar stereoskop ile görüntülendiğinde üç boyutlu bir görüntü oluşturur. Stereoskopi tekniği bir görüntüye derinlik yanılsaması vererek üç boyutlu bir etki yaratır.
Cihaz ölçü: 20 x 30 cm.
Fotoğraf ölçü: 8.5 x 17 cm. (her biri)
STEREOSKOPİK “CONSTANTINOPLE” FOTOĞRAFLARI / 7 ADET
1900 başlarına tarihlenen H.C. White imzalı eski İstanbul konulu nadir 7 adet stereo fotoğraf. Tüm fotoğrafların ön yüzünde fotoğrafın konusu, arka yüzünde ise açıklamalı makalesi mevcuttur. Fevkalade kondisyonda. Konusu ve belgesel özelliği itibari ile nadir koleksiyonluk örneklerdir.
Stereo fotoğraflar birbirinden çok az açı farkıyla aynı zamanda çekilmiş iki fotoğrafın yan yana yerleştirilmesiyle oluşturulur. Bu fotoğraflar stereoskop ile görüntülendiğinde üç boyutlu bir görüntü oluşturur. Stereoskopi tekniği bir görüntüye derinlik yanılsaması vererek üç boyutlu bir etki yaratır.
Ölçü: 9 x 18 cm. (her biri)
ARA GÜLER (1928-2018)
“Bale”
Her iki eserde “Photographed by Ara Güler” mühürlü. Sanatçı tarafından hazırlanan 21 adet fotoğraftan oluşan kolaj ve 1 adet fotoğraf.
1928’de dünyaya gelen Ara Güler İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde eğitimini sürdürürken 1950’de Yeni İstanbul Gazetesi'nde gazetecilik yapmaya başlamıştır. 1954 yılında Hayat Dergisi’nin fotoğraf bölüm şefi olan Güler 1958’de Time-Life, Paris-Match ve Der Stern dergilerinin yakın doğu foto-muhabirliğini yaptı. İngiliz “1961 Photography Yearbook”a çıkan sanatçı aynı yıl ASMP’ye (Amerikan Dergi Fotoğrafçıları Derneği) kabul edilen tek Türk üye oldu. 1960’lı yıllarda fotoğrafları birçok kitapta kullanıldı ve dünya çapında New York Modern Sanat Müzesi (MoMA) gibi çeşitli müze ve galerilerde sergilendi. 1970’li yıllarda aralarında Indira Gandhi, İsmet İnönü, Pablo Picasso, Salvador Dali, Maria Callas ve Alfred Hitchcock gibi sanatçı ve politikacıları fotoğrafladı. Bu yıllarda Yavuz zırhlısının sökülmesini konu alan “Kahramanın Sonu” adlı belgesel bir film çeken sanatçının eserleri Paris Ulusal Kitaplık, ABD’de Rochester Georg Eastman Müzesi ve Nebraska Üniversitesi Sheldon Koleksiyon’larında yer almaktadır.
Sanatçı Kolajı: 53 x 82 cm.
Tek Foto: 12.5 x 20.5 cm.
MON VOYAGE / 1909
"Ekim 1909 tarihli, 32 renkli keçe sayfa, 333 fotoğraf"
Koleksiyon değeri yüksek albümün özel olarak tasarlanmış deri cildi, altın cetvelli ve altın gömme “Mon Voyage” yazılıdır. Kallavi ebat ve hacme sahip eserdeki tüm fotoğraflar numaralandırılmış ve seyahat kronolojisine göre düzenlenmiştir.
İstanbul fotoğraflarını barındıran keçe sayfalar "Constantinople, Bosphore, Port de Constantinople, Scutari” başlıklarıyla derlenmiştir. Yüksek kıymet ve nadirlik arz eden, belgesel özelliği ile de dikkat çeken koleksiyonluk eserdir.
Ölçüler: 28.5 x 40 cm.