Sayın koleksiyoner ve sanatseverler eserlere pey vermek ve "Online Canlı Müzayede"ye katılmak için web sitemiz üzerinden üye olunuz. İlgilendiğiniz eserler ile ilgili olarak +90 538 833 1391 no'lu telefondan randevu oluşturabilir, The RITZ-CARLTON Residence'daki adresimizde eserleri yakından inceleyebilir ve uzmanlardan bilgi alabilirsiniz.
OSMANLI GÜMÜŞ LEVENT HANÇERİ
18.Yüzyıl. Osmanlı. Osmanlı silah ve sancaklarından oluşan armalar ve ejder (dragon) figürleri ile dekorlu, rokoko üslubunda stlize floral tezyinatlı. Fildişi sapında yavrularının bulunduğu muhafazası mevcut.
Olağanüstü görsellikte, üst düzey işçilik uygulanmış, müzelik eser statüsünde ele geçmez koleksiyonluk şaheserdir.
Bıçak: Sırtı ve yüzeyi kazıma tekniği ile Osmanlı motifleri ve balık figürü tezyinli.
Sap: Fildişi. Gümüş ve mercan aplikeli.
Kın: Gümüş. Askı kancalı. Pabuç kısmı balık pulu dekorlu ve ejder (dragon) figürü finalli. Ağız kısmı sarmal dekorlu. Tüm yüzeyi kabartma/repousse ve kazıma/grave tekniği ile görülmemiş görsellikte ve kalitede boş yer kalmayacak şekilde Osmanlı silahları ve sancaklarından oluşan kompozisyonlara sahip asalet armaları, ejder (dragon) motifleri ve frizlerle dekorlu.
Uzunluk: 41 cm.
OSMANLI 19.YÜZYIL ROKOKO GÜMÜŞ KINLI ALTIN KAKMA YATAĞAN
Sahibi: Ömer (altın kakma ile)
Ustası: Amel-i El-hac Nuh (altın kakma ile)
19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Hicri 1230 tarihli. El-hac Nuh usta yapımı fevkalade görsellikte, nadir tesadüf edilen koleksiyonluk eserdir.
Kın: Gümüş. Kabartma/repousse, kazıma/grave ve kalemişi tekniği ile üst düzey Osmanlı Rokokosu üslubunda çok zengin dekorlu. Ağızlık bölümü aykırı şekilde hasır örgü ve telkari tekniği ile örülü, aplike rozetler ile bezeli. Çamurluk ucu dragon formunda ve ejder motifli.
Kabza: Gümüş. Mercanlar ile bezeli.
Namlu: Altın kakma ile Eski Türkçe mealen “Ey gönül bir can içün her cana minnet eyleme, işreti dünya içün Sultana minnet eyleme” ve “ Sabreden zafere ulaşır” yazılı. Diğer yönü altın kakma ile dekorlu. Altın kakma ile ustası ve sahibi yazılı.
Uzunluk: 73 cm.
OSMANLI 19.YÜZYIL GÜMÜŞ KINLI ALTIN KAKMA YATAĞAN
Sahibi: Halil Ağa (altın kakma ile)
Ustası: Amel-i Mahmud Ağa (altın kakma ile)
19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Hicri 1224 tarihli. Mahmud Ağa usta yapımı nadir tesadüf edilen koleksiyonluk eserdir.
Kın: Gümüş. Kabartma/repousse ve kazıma/grave tekniği ile stilize floral motifler ve Mühr-ü Süleyman motifleri ile bezeli. Çamurluk ucu dragon formunda.
Kabza: Gümüş. Penç motifleri ile bezeli.
Namlu: Merkezi Mühr-ü Süleyman motifli. Her iki yönde altın kakma ile yazıların bulunduğu kartuşlar mevcut. Eski Türkçe mealen “Ya Muhammed ya şefaat” yazılı. Altın kakma ile ustası ve sahibi yazılı.
Uzunluk: 79 cm.
OSMANLI SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KINLI ALTIN KAKMA YATAĞAN
19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876–1909) tuğralı. Nadir tesadüf edilen koleksiyonluk eserdir.
Kın: Gümüş. Sultan II.Abdülhamid Han tuğralı.Yalın işçilikli, Kalemişi ve kazıma tekniği ile Osmanlı Rokokosu üslubunda dekorlu.
Kabza: Mors dişi. Demir bölümleri altın kakma ile stilize dekorlu.
Namlu: Altın kakma ile Saff Suresi’nin 13.ayeti yazılı. Mealen “Yardım ve Zafer Allahtan ve Pek yakın bir Fetih” Altın kakma ile stilize bezemeli.
Uzunluk: 81 cm.
OSMANLI SEDEF BARUTLUK
19.Yüzyıl. Osmanlı. Sıvama geometrik sedeflerle bezeli kallavi ebatlardaki eserin taşıma askısı ve zincirli tıpası mevcuttur.
Fevkalade kondisyonda. Son derece nadir tesadüf edilen, yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir.
Ölçüler: 26 x 10.5 cm.
SAKAYAN İMZALI ÇANAKKALE SAVAŞI HATIRASI AYYILDIZLI FOTOĞRAFLIK
Damgalı. Sakayan imzalı. Çanakkale Savaşı hatırası. Rumi üslubunda dekorlu.
Ermeni sanatçı tarafından fotoğraflık olarak tasarlanılarak anıtsal formda imal edilmiş eserin üzerinde kazıma/grave tekniği ile Gelibolu haritası, Çanakkale’deki ilk anıt ve yas tutanlar tasvir edilmiştir. Merkezinde tepesi ayyıldızlı fotoğraf penceresi mevcuttur. Belgesel ve tarihi özellik taşıyan nadir koleksiyonluk eserdir.
Ölçüler: 36 x 28 cm.
JAPON 18.YÜZYIL USTA İMZALI KOLEKSİYONLUK SAMURAY KILICI / KATANA
Samuraylar Japon halkının en önemli birlikleriydi. Özel olarak seçilir ve yıllarca eğitilirlerdi. O dönemlerde kılıç kullanmak sadece samuraylara verilen bir haktı. Yerli halktan birinin kılıç taşıması ölüm ile cezalandırılırdı. Yıllarca eğitim alan bu özel birliklerin yine kendilerine özel olan bir kılıç ile birleşmesi durumunda ortaya çıkan güç tarif edilemez bir durumdu. Samuraylar ilk olarak ok ve mızrak ile son çare olarak kılıç ile savaşırlardı. Samurayların kılıç çekmesi düşmana seni öldüreceğim demek istedikleri anlamını taşırdı. 10. yüz yıldan itibaren üretilmeye ve kullanılmaya başlanan samuray kılıcı çok uzun ve zor bir işçiliğe sahiptir.
Uzunluk: 94 cm.
OSMANLI SAVATLI GÜMÜŞ ÇAPUTLUK
19.Yüzyıl. F.M usta damgalı. Üstten kapaklı eserin ön yüzü stilize telkari süslemelerle bezeli, altın
vermeyli.
Ölçüler: 5.5 x 5 cm.
Ağırlık: 100 gr.
SAVATLI KAFKAS KAMA
Damgalı. Kın kısmında Kiril alfabesi ile yazılmış ibareler mevcut. Fevkalade kondisyonda.
Uzunluk: 52 cm.
GÜMÜŞ APLİKELİ KAFKAS KAMA
Usta damgalı. Gümüş aplikeleri tuğra formunda damgalı ve tarihli.
Uzunluk: 64 cm.
DONNINI SALDIRMA
İmalat ve garanti damgalı, J58 model numaralı. Bıçağı “Movedina” imzalı. Kın kısmı kazıma/grave tekniği ile “M.T” inisiyalli ve “1.5.65” tarihli. Çizmede taşınan türden, kınında çizme tokası mevcut. Sap ve kın kısmı kabartma/repousse tekniği ile stilize floral dekorlu ve vermeyli. Fevkalade kondisyonda. Nadir bir örnektir.
Uzunluk: 27 cm.
II.DÜNYA SAVAŞI ASKERİ BARDAK
1939-45 tarih aralığı. Gebrüder Hepp imalatı. Gebr.Hepp damgalı, seri numaralı. P.O inisiyalli. Geniş ağızlı, yüksek tabanlı ve kulplu olarak tasarlanmış.
Ağırlık: 366 gr.
Ölçüler: 9 x 12 cm.