Arthill Müzayedeleri, konusunun en değerli uzman ve otoritelerinin ekspertiz ve katkıları ile hazırlanmakta, Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Ayasofya Müzesi, Türbeler, Vakıflar ve Askeri Müze uzmanlarının onayı ile gerçekleşmektedir.
Eserlere pey vermek ve "Online Canlı Müzayede"ye katılmak için web sitemiz üzerinden üye olunuz. Müzayedelerimizde uygulanan komisyon oranı %15, KDV oranı ise %20'dir. Ödeme süresi müzayede bitiminden sonra "7" (yedi) iş günüdür, ödemelerde o günkü "TCMB" döviz kuru esas alınır. Açık arttırma sonrası "SATIŞ İPTALİ, CAYMA HAKKI, veya ALIMDAN VAZGEÇME" söz konusu değildir, cezai şart olarak %35 aracılık hizmeti uygulanır.
Müzayede de yer alan eserler 13-17 Kasım 2024 tarihleri arasında "IAAF İstanbul Antika ve Sanat Fuarı"nda, diğer günler "The Ritz-Carlton Istanbul" Süzer Plaza S2'de yer alan "Arthill Gallery"de sergilenmektedir. Müzayede süresince galerimizi 12.00 / 19.00 (Pazar hariç) saatleri arasında ziyaret ederek eserleri yakından inceleyebilir ve uzmanlardan bilgi alabilirsiniz.
OSMANLI SALTANAT ALÂMETİ “JAPY FRÈRES” BRONZ KONSOL SAAT
19.Yüzyıl. Saray işi. Sultan Abdülmecid Han (1839-1861) dönemi. “Osmanlı Saltanat Arması / Arma-i Osmanî” model alınarak Osmanlı Rokokosu üslubunda bronzdan imal edilmiş, Osmanlı sancak ve silahlarından oluşan kompozisyona sahip. Altın vermeyli. “Küre-i Muazzama” üzerinde yer alan şemseli tacı “Sultan Abdülmecid Han” tuğralı. Saat mekanizması Fransız “Japy Frères” imzalı, damgalı ve seri numaralı. Kadranı Eski Türkçe rakamlı. Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı’nın estetik ve zevk anlayışını en güzel yansıtan örneklerden, benzerleri Saray Koleksiyonları’nda yer alan yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk şaheserdir.
Referans: Osmanlı Hanedanı’ndan Prenses M.’ye ait benzer saat ARTHILL 19.Müzelik Eserler Müzayedesi Lot:1’de yer almaktadır.
Ölçüler: 54 x 35 x 13 cm.
Açılış Fiyatı: 1 USD
Peyiniz: USD
Güncel Fiyat: USD Lot Sizde Değil Lot Sizde
SULTAN II.MAHMUD HAN TASVİR-İ HÜMÂYÛN’LU MURASSA ÇERÇEVE
19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Merkezinde “Sultan II.Mahmud Han Tasvir-i Hümâyûnu” yer almakta. Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu’nda yer alan Wilhelm Reuter’ın da tuvaline taşıdığı Sultan’ın kıyafet reformu sonrasında devlette yerleşen yeni kıyafetler içerisinde sırma yakalı ceketi, sorguçsuz fesi ve boynunda nişanı ile resmedildiği meşhur tasviri. Saraya hizmet eden ressamlardan biri tarafından fildişi üzerine üst seviye fırça kalitesinde çalışılmış. Altın vermeyli bronz çerçevesi Rokoko üslubunda dekorlu. Hilal motifleri ve fiyonklu kurdeleler ile zenginleştirilmiş, elmas, zümrüt ve incilerle bezeli, Murassa. Kadife fonlu ve paspartulu, orijinal bombe camlı. Osmanlı Hanedanı yüksek zevk ve estetiğinin en özel örneklerinden yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk şaheserdir.
Ölçüler: 20 x 17 cm.
Açılış Fiyatı: 1 USD
Peyiniz: USD
Güncel Fiyat: USD Lot Sizde Değil Lot Sizde
SULTAN III.SELİM HAN “HATT-I HÜMÂYUN”LU BERAT / HİCRİ 1207
“Selim Han bin Mustafa el-muzaffer daima”
18.Yüzyıl sonu. Osmanlı. Hicri 1207 / Miladi 1793 tarihli. Sultan III.Selim Han (1789-1808) altın ile el çekme tuğralı, 18 satır. Hatt-ı Hümâyun, Sultan III.Selim Han tarafından “mûcibince amel oluna” yazılı. Filigranlı ferman kâğıdı üzerine is ve surh mürekkebi kullanılarak divanî ve sülüs hattı ile yazılmış, beynessütur bezemeli ve altın duraklı. Orijinal tezhipli, altın ile rumî ve hatayi üslubunda tezyinli. Sertifikalı.
*2 Zilkâde 1207, Vardar Yenicesi ve Gümülcine ve Siroz’da bulunan Hacı Evrenos Bey Camii ve imareti vakıflarının mütevellisi Ahmed Bey vefat ettiğinden vazifenin yarısı kardeşi Yusuf Bey’e ve diğer yarısı da Ahmed Bey’in oğlu Mehmed Emîn Bey’e intikal etmişken Ahmed Bey’in öz kardeşi olup Hotin Muharebesi’nde şehid olan Mehmed Bey’in oğlu Şerif Mustafa Bey çıkarak, vakıfların tevliyetinin erşed evlada intikali maddesinden dolayı kendisinin Mehmed Emin’den bu vazifeye daha layık olduğunu beyan ve bu hususu da bir çok şahitlerle ispat etmesi üzerine dörtte bir vazifenin ondan alınıp Şerif Mustafa Bey’e verilmesi hakkında.
Sertifika: Eserin, Mimar Sinan Üniversitesi Hat Anasanat Dalı Başkanı Dr.Hüseyin Gündüz tarafından verilmiş “Ekspertiz Raporu” mevcuttur.
Ölçüler: 100 x 55 cm.
Açılış Fiyatı: 1 USD
Peyiniz: USD
Güncel Fiyat: USD Lot Sizde Değil Lot Sizde
GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN KRAL I.ALEXANDER’A GÖNDERDİĞİ EVRAK-I ŞAHANE / ISLAK İMZALI
“Tuğrakeş İsmail Hakkı Altunbezer”
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Reis-i Cumhuru olarak Sırp, Hırvat ve Sloven Kralı I.Alexander’a gönderdiği “Elçi Atama Kararı”. Atatürk tarafından ıslak imzalı, “Türkiye Cumhuriyeti Reis-i Gazi Mustafa Kemal” gofreli, “Hâriciye Vekili Dr.Tevfik Rüştü” ibareli. Dönemin Hariciye Nezâreti evraklarını yazan “Tuğrakeş İsmail Hakkı Altunbezer” tarafından “Ay-Yıldız” gofreli kağıda divanî hat ile Eski Türkçe (Osmanlıca) yazılmış, tek yaprak 4 sayfa. Ay-Yıldız’ın altında talik, üçüncü satırda nesih, tüm metinde ise divanî hat kullanılmış. Fevkalade kondisyonda. Atatürk’ün orijinal ıslak imzasına sahip koleksiyon değeri paha biçilmez ve ele geçmez ünik eserdir.
*Gazi Mustafa Kemal Türkiye Reis-i Cumhuru
Sırp Hırvat ve Sloven Kralı Haşmetlu Birinci Aleksandr Hazretleri
Muhibb-i hâlis ve âlî-kadrim
Türkiye Cumhuriyeti ile Sırp-Hırvat ve Sloven Kraliyeti bendinde teyemmünen câygîr olan vifâk ve muhâdenetin muhâfaza ve takviyesi matlûb ve mültezimim bulunduğundan Hariciye vekaleti Sabık Umûr-ı Siyasiyye Müdîr-i Umûmisi ve Büyük Millet Meclisi’nde Samsun Mebusu Nusret Sadullah Bey’i nezd-i haşmet-penâhlarına fevkalâde murahhas ve Orta Elçi sıfatıyla tayîn ve izâma karar verdim. Müşârun ileyhin evsâf ve hasâili ve şimdiye kadar ibrâz eylediği meâsir-i dirâyet ve fetânet kendisine tahmîl ve tevdî olunan vazîfe-i âliyeyi itimâd-ı haşmetânelerine mazhar olacak tarzda hüsn-i îfâ edeceğini zâmin bulunmaktadır. Gazi M.Kemal
*Türkiye Reis-i Cumhuru Gazi Mustafa Kemal
Sırp, Hırvat ve Sloven Kralı Majesteleri 1.Aleksander
Kadri yüce ve halis dost
Türkiye Cumhuriyeti ile Sırp, Hırvat ve Sloven Krallığı arasındaki bağların tesis ettiği uyum ve yoldaşlığı korumak ve güçlendirmekle yükümlü ve mükellef olunduğundan, Büyük Millet Meclisi'nde Eski Genel Siyasi İşler Müdürü ve Samsun Milletvekili olan Nusret Sadullah Bey'i Majestelerine Olağanüstü Delege ve Elçi olarak atamaya karar verdim. Bugüne kadar gösterdiği bilgelik ve basireti göz önünde bulundurarak kendisine emanet edilen yüce görevleri Majestelerinin güvenini kazanacak şekilde yerine getireceğinden eminim. Gazi M.Kemal
Provenans: Özel Koleksiyon’a aittir.
Referans: Alman Hükümeti'ne gönderilen Atatürk imzalı benzer evrak "Karanlıkta Akan Bir Yıldız; Mustafa Kemal Atatürk, 2023 Folkart" kitabının 396.sayfasında yer almaktadır.
Ölçüler: 35 x 44.5 cm.
Açılış Fiyatı: 1 USD
Peyiniz: USD
Güncel Fiyat: USD Lot Sizde Değil Lot Sizde
HANEDAN-I ÂLİ OSMAN NİŞANI
Osmanlı, Hicri 1311 tarihli. Sultan II.Abdülhamid Han dönemi. Altın, mineli. Sultan II.Abdülhamid Han tarafından rütbesiz ve şemsesiz şekilde fevkalade iltifat olmak üzere uygun görülen, başta *Osmanlı Hanedan üyeleri (şehzade ve sultanlar) ile devlete fiilen ve manen destek olan yabancılara verilmek üzere az sayıda ihdas edilmiş.
Sultan II.Abdülhamid Han tuğralı, Eski Türkçe (Osmanlıca) ile "El-Müstenid bî-tevkifâti’r Rabbaniye, Meliki’d Devlet-ül Osmaniye / Allah’ın yön göstericiliğine dayanan Osmanlı Devleti'nin Hükümdarı" ibareli, Hicri “699” ve “1311” tarihli. Kolyesiz, sol göğüste askısız olarak kullanılmış. Orijinal muhafazası içerisinde. Osmanlı nişanlarının en değerli ve nadirlerinden kabul edilen, yüksek kıymette ele geçmez gerçek koleksiyonluk eserdir.
*Osmanlı Hanedan üyeleri hariç istisnai olarak “Sadrazam Tevfik Paşa”, İran Şahı “Muhammed Ali Şah” ve “Sultan Ahmed Şah”, Mısır Hidivi “II.Abbas Hilmi Paşa”, Alman İmparatoru “II.Wilhelm” ve İngiltere Kralı “VII.Edward” gibi az sayıda kişi bu ayrıcalığa sahip olmuştur.
Referans: Osmanlı Madalya ve Nişanları, 2001 / Metin Üreten (Sayfa: 297-299)
Osmanlı Nişan ve Madalyaları Tarihi, Osmanlı Bankası 2004 / Edhem Eldem (Sayfa : 348-352)
Ölçüler: 58 x 42.5 mm.
Ağırlık: 38 gr.
Açılış Fiyatı: 1 USD
Peyiniz: USD
Güncel Fiyat: USD Lot Sizde Değil Lot Sizde
OSMANLI EMPERYAL (ARMA-İ OSMANÎ) MURASSA ALTIN TABAKA
19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Murassa altın. Sultani özelliklerde ve üst seviye işçilik kalitesinde. Merkezinde elmas, yakut ve zümrüt taşlar ile oluşturulmuş Sultan II.Abdülhamid Han tuğralı “Arma-i Osmanî” yer almakta. Osmanlı Rokokosu üslubunda üstten giydirme motiflerle tezyinli. Fevkalade kondisyonda. Benzer örneği Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu’nda yer almakta. Osmanlı Devleti’ni Düvel-i Muazzama’nın üyesi yapma çalışmalarının görsel bir ürünü olarak ortaya çıkan “Osmanlı İmparatorluk Arması” temalı yüksek kıymette ele geçmez müzelik şaheserdir.
Ölçüler: 20 x 95 x 65 mm.
Ağırlık: 131 gr.
Açılış Fiyatı: 1 USD
Peyiniz: USD
Güncel Fiyat: USD Lot Sizde Değil Lot Sizde
OSMANLI (ARMA-İ OSMANÎ) ALTIN MİNELİ CEP SAATİ
19.Yüzyıl. İsviçre. Osmanlı Sarayı için özel yapım. Sultani özelliklerde ve üst seviye işçilik kalitesinde. İmalat ve garanti damgalı, seri numaralı. 18 ayar altın üzerine çok renk mine tekniği ile yapılmış. Kapağında Sultan V.Mehmed Reşad Han tuğralı Osmanlı İmparatorluk Arması “Arma-i Osmanî” yer almakta. Nadir tesadüf edilen transparan kapaklı. Beyaz mine kadranı Eski Türkçe (Osmanlıca) rakamlı. Orijinal kutusu içerisinde. Osmanlı Saraylısı'nın estetik ve zevk anlayışını en güzel yansıtan örneklerden yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir.
Çap: 47.5 mm.
Ağırlık: 53 gr.
Açılış Fiyatı: 1 USD
Peyiniz: USD
Güncel Fiyat: USD Lot Sizde Değil Lot Sizde
SULTAN V.MEHMED REŞAD HAN İNİSİYALLİ MURASSA ALTIN CEP SAATİ
Osmanlı. Saray işi. Sultan V.Mehmed Reşad Han (1909-1918) için özel yapım. İsviçre, “Volta, Geneve” yapımı. 18 ayar altın, imalat ve garanti damgalı, seri numaralı. Merkezine elmaslarla bezenmiş istifli kufi hat ile “Sultan Mehmed Reşad Han”ın lale formlu inisiyali ve “Hanedan Tacı” yer almakta. Bunter case (çift kapak) kasalı, üstten kurmalı, çalarlı. Emsalleri müze koleksiyonlarında yer alan ele geçmesi zor yüksek kıymette koleksiyonluk şaheserdir.
Referans: Sultan V.Mehmed Reşad için yapılmış benzer saat “Arthill Müzecilik” 34.Müzayede kataloğunda (Lot:14) yer almaktadır.
Çap: 51 mm.
Ağırlık: 87 gr.
Açılış Fiyatı: 1 USD
Peyiniz: USD
Güncel Fiyat: USD Lot Sizde Değil Lot Sizde
SULTAN V.MEHMED REŞAD HAN TUĞRALI EMPERYAL MURASSA ALTIN TABAKA
“Mehmed Han bin Abdülmecid el-muzaffer daima”
Osmanlı. Saray işi. Sultan V.Mehmed Reşad Han (1909-1918) için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Sultani özelliklerde ve mücevher kalitesinde. 18 ayar altın. Murassa, eski kesim pırlanta ve elmaslar ile bezeli. Merkezinde etrafı “Osmanlı Rokokosu” üslubunda floral motiflerle tezyinli “Sultan V.Mehmed Reşad Han”ın mahlaslı tuğrası yer almakta. Hanedan parçası. Orijinal muhafazası ile birlikte. Emsalleri Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu’nda yer alan yüksek kıymette ele geçmez gerçek koleksiyonluk şaheserdir.
Referans: Osmanlı Saray Kuyumcuları, 2019 / Garo Kürkman
Osmanlı Saray Mücevheri, 2012 / Gül İrepoğlu
Ölçüler: 98 x 77 x 15 mm.
Ağırlık: 156 gr.
Açılış Fiyatı: 1 USD
Peyiniz: USD
Güncel Fiyat: USD Lot Sizde Değil Lot Sizde
SULTAN V.MEHMED REŞAD HAN MURASSA ALTIN MİNELİ CEP SAATİ
Osmanlı. Saray işi. Sultan V.Mehmed Reşad Han (1909-1918) için özel yapım. Altın, mineli. Murassa, elmaslarla bezeli. İsviçre. “A.Billon, Locle” imzalı. 18 ayar altın imalat ve garanti damgalı, seri numaralı. Kapağında “Hanedan Tacı”, iç kapağında ise Sultan V.Mehmed Reşad Han’ın alâmeti istifli kufi hat ile oluşturulmuş “Sultan Muhammed Reşad” kompozisyonu yer almakta. Rokoko üslubunda floral tezyinatlı. Bunter case (çift kapak) kasalı, üstten kurmalı, çalarlı. Kadranı Romen rakamlı. Emsalleri müze koleksiyonlarında yer alan ele geçmesi zor yüksek kıymette koleksiyonluk şaheserdir.
Referans: Sultan V.Mehmed Reşad için yapılmış benzer saat “Arthill Müzecilik” 21.Müzayede kataloğunda (Lot:3) yer almaktadır.
Çap: 47 mm.
Ağırlık: 114 gr.
Açılış Fiyatı: 1 USD
Peyiniz: USD
Güncel Fiyat: USD Lot Sizde Değil Lot Sizde
SULTAN V.MEHMED REŞAD HAN MURASSA ALTIN MİNELİ ENFİYE KUTUSU
Osmanlı. Saray işi. Sultan V.Mehmed Reşad Han (1909-1918) için özel yapım. İsviçre, 18 ayar altın, damgalı. Sultani özelliklerde ve işçilik kalitesinde imal edilmiş. Murassa, elmaslarla bezeli, nadir tesadüf edilen mor renk transparan mineli. Kapağında elmaslarla çevrili Sultan V.Mehmed Reşad Han’ın alâmeti istifli kufi hat ile oluşturulmuş “Sultan Muhammed Reşad” kompozisyonu yer almakta. Rokoko üslubunda kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile stilize floral tezyinatlı. Altın vermey bronz marküteri ahşap kutu içerisinde. Emsalleri müze koleksiyonlarında yer alan ele geçmesi zor yüksek kıymette koleksiyonluk şaheserdir.
Ölçüler: 78.5 x 51 x 20.5 mm.
Ağırlık: 108 gr.
Açılış Fiyatı: 1 USD
Peyiniz: USD
Güncel Fiyat: USD Lot Sizde Değil Lot Sizde
SULTAN ABDÜLMECİD HAN “İFTİHAR NİŞANLI” MURASSA ALTIN MİNELİ ENFİYE KUTUSU
19.Yüzyıl. İsviçre, Cenevre. Osmanlı Sarayı için özel yapım. Sultan Abdülmecid Han (1839-1861) dönemi. Murassa,18 ayar altın, mineli. İmalat ve garanti damgalı. Sultani özelliklerde ve işçilik kalitesinde imal edilmiş. Aykırı “eflâtun” renginde, üst seviye çok renk mine tekniği ile dekore edilmiş. Kapağı elmas ve yarı değerli taşlar ile taçlandırılmış “Mecid Şemsesi” formunda ışınsal tezyinli, merkezinde “Sultan Abdülmecid Han” tuğralı altın “*Nişan-ı İftihar” bulunmakta. Müstesna eserin arka yüzüne “Küre-i Muazzama” tasviri ile bilimsel objelerden oluşturulmuş olağanüstü bir kompozisyon, kapak içine ise meyve ve çiçekler ile oluşturulmuş realist bir “natürmort” uygulanmış, stilize floral motifler ve “Türk Buketleri” ile zenginleştirilmiş. Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı’nın estetik ve zevk anlayışının en özel örneklerinden ele geçmez nadirlikte ve kıymette müzelik şaheserdir.
*Darphane-i Âmire İftihar Nişanı (Nişan-ı İftihar) taltifat amaçlı ihdas edilmiş şeref nişanıdır. Sultan II.Mahmud Han tarafından Hicri 1255 tarihinde yüksek mevkilerdeki asker ve sivillere verilmek üzere çıkarılmış, Sultan Abdülmecid Han döneminde ise yabancılara verilmek üzere tekrar kullanılmıştır. Topkapı Sarayı III.Ahmed Kütüphanesi’nde Envanter No:3691 ile kayıtlı “İlk Dönem Nişanlar Albümü”nün 12.sayfasında “İmtiyaz Nişan-ı Zişanları” adı ile, 96 ve 97.sayfalarında ise “Eflak ve Boğdan Boyarlarına” ve “Düvel-i Ecnebiyye Tercümanları ve Serkatip Vesaireye Verilen Nişanı Zişanlar” bölümünde neşredilmiştir.
Referans: Osmanlı Saray Kuyumcuları, 2019 / Garo Kürkman
Osmanlı Madalyaları ve Nişanları - Ottoman Medals and Orders , 2001 / Metin Erüreten
Ölçüler: 84 x 58 x 25 mm.
Ağırlık: 167 gr.
Açılış Fiyatı: 1 USD
Peyiniz: USD
Güncel Fiyat: USD Lot Sizde Değil Lot Sizde
MURASSA İFTİHAR NİŞANI / NİŞAN-I İFTİHAR
“İmtiyaz Nişan-ı Zîşan”
19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Sultan II.Mahmud Han (1808-1839) tarafından taltif amaçlı ihdas edilmiş. Darphane-i Âmire. Altın, etrafı elmaslarla bezeli şeref nişanı. Merkezinde “16 köşeli yıldız” ve mahlaslı “Sultan II.Mahmud Han” tuğrasının yer aldığı altın ışınsal bir madalyon, etrafında ise defne çelengi ve kurdeleler ile oluşturulmuş elmas montürlü zengin bir çerçeve yer almakta.
Sultan II.Mahmud Han tarafından Hicri 1255 tarihinde yüksek mevkilerdeki asker ve sivillere taltifat amaçlı verilmek üzere ihdas edilmiş. Topkapı Sarayı III.Ahmed Kütüphanesi’nde Envanter No:3691 ile kayıtlı “İlk Dönem Nişanlar Albümü”nün “Devletlü Necâbetlü Efendiler Hazerâtına Mahsûs Nişan-ı Zîşan” bölümünde yer almakta. Osmanlı nişanlarının en değerli ve nadirlerinden kabul edilen, yüksek kıymette ele geçmez gerçek koleksiyonluk eserdir.
Referans: Osmanlı Madalya ve Nişanları, 2001 / Metin Üreten (Sayfa:205)
Osmanlı Nişan ve Madalyaları Tarihi, Osmanlı Bankası 2004 / Edhem Eldem
Ölçüler: 49 x 35.5 mm.
Ağırlık: 21 gr.
Açılış Fiyatı: 1 USD
Peyiniz: USD
Güncel Fiyat: USD Lot Sizde Değil Lot Sizde
MURASSA İFTİHAR NİŞANI / NİŞAN-I İFTİHAR
“İmtiyaz Nişan-ı Zîşan”
19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Sultan II.Mahmud Han (1808-1839) tarafından taltif amaçlı ihdas edilmiş. *Darphane-i Âmire, Eski Türkçe (Osmanlıca) ile "Düz" Ermeni usta (Kirkor Düzoğlu) damgalı. Altın, etrafı elmaslarla bezeli şeref nişanı. Merkezinde “16 köşeli yıldız” ve “Sultan II.Mahmud Han” tuğrasının yer aldığı altın ışınsal bir madalyon, etrafında ise defne çelengi ve kurdeleler ile oluşturulmuş elmas montürlü zengin bir çerçeve yer almakta. Orijinal kurdeleli. Sultan II.Mahmud Han aplike tuğralı “Darphane-i Âmire” ibareli orijinal kutusu içerisinde.
*Darphane-i Amire'de görev yapan Ermeniler arasında "Düzoğlu Ailesi"nin müstesna bir yeri vardır. 1762'de Düzoğlu Ailesi'nin atası Mihail "İfrazcıbaşı"lık görevini üstlenmiş, 1783'te görevini oğlu Ohannes'e, o da 1812 yılında görevini halefi Düzoğlu Kirkor'a devretmiştir. (Kaynak: Darbhâne-i Âmire'de Ermeniler / Prof. Dr. Ömerül Faruk Bölükbaşı)
Sultan II.Mahmud Han tarafından Hicri 1255 tarihinde yüksek mevkilerdeki asker ve sivillere taltifat amaçlı verilmek üzere ihdas edilmiş. Topkapı Sarayı III.Ahmed Kütüphanesi’nde Envanter No:3691 ile kayıtlı “İlk Dönem Nişanlar Albümü”nün “Devletlü Necâbetlü Efendiler Hazerâtına Mahsûs Nişan-ı Zîşan” bölümünde yer almakta. Osmanlı nişanlarının en değerli ve nadirlerinden kabul edilen, orijinal kutulu olarak ele geçmez yüksek kıymette gerçek koleksiyonluk eserdir.
Referans: Osmanlı Madalya ve Nişanları, 2001 / Metin Üreten (Sayfa:205)
Osmanlı Nişan ve Madalyaları Tarihi, Osmanlı Bankası 2004 / Edhem Eldem
Ölçüler: 44 x 34 mm.
Ağırlık: 23 gr.
Açılış Fiyatı: 1 USD
Peyiniz: USD
Güncel Fiyat: USD Lot Sizde Değil Lot Sizde
I.DERECE MURASSA ŞEFKAT NİŞANI ve ŞEMSESİ TAM TAKIM
19.Yüzyıl. Osmanlı. I.Derece Şefkat Nişanı ve Şemsesi’nden oluşan tam takım, orijinal kurdelesi ve muhafazası ile birlikte. Murassa, altın üzerine kırmızı ve yeşil renk mine işçilikli, elmas ve yakut taşlarla zenginleştirilmiş. Merkezinde Sultan II.Abdülhamid Han’ın El Gazi mahlaslı tuğrası ve Hicri 1295 tarihi, etrafındaki kartuşlarda ise Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “İnsaniyet, Muavenet, Hamiyet” yazmakta. Muhafazasında altın vermeyli aplike “Osmanlı Saltanat Arması” yer almakta .
Şefkat Nişanı, Sultan II.Abdülhamid Han tarafından Hicri 1295 (M.1878) tarihinde yalnızca kadınlara verilmek üzere ihdas edilmiştir. İlk kez İngiliz Büyükelçisi Sir Henry Layard'ın eşi Lady Layard'a verilen bu nişana layık görülmüş kadınlar arasında Rukiye Sabiha Sultan, Halide Edip Hanım, Fatma Aliye Hanım, Şair Nigâr Hanım, Makbule Leman Hanım ve Kontes Olga Sergeyevna’yı sayabiliriz. 1.derece orijinal kurdeleli tam takım olarak ele geçmez nadirlikte ve yüksek kıymette gerçek koleksiyonluk eserlerdir.
Referans: Osmanlı Madalya ve Nişanları, 2001 / Metin Üreten
Osmanlı Nişan ve Madalyaları Tarihi, Osmanlı Bankası 2004 / Edhem Eldem
Nişan Ölçüsü: 50 x 53.5 mm.
Nişan Ağırlık: 17 gr.
Şemse Ölçüsü: 83 x 82 mm.
Şemse Ağırlık: 63 gr.
Açılış Fiyatı: 1 USD
Peyiniz: USD
Güncel Fiyat: USD Lot Sizde Değil Lot Sizde
II.DERECE MURASSA ŞEFKAT NİŞANI ŞEMSESİ
19.Yüzyıl. Osmanlı. II.Derece Murassa Şefkat Nişanı Şemsesi, orijinal kurdeleli ve kutulu. Altın üzerine kırmızı ve yeşil renk mine işçilikli, elmas ve yakut taşlarla zenginleştirilmiş. Merkezinde Sultan II.Abdülhamid Han’ın El Gazi mahlaslı tuğrası ve H.1295 tarihi, etrafındaki kartuşlarda ise Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “İnsaniyet, Muavenet, Hamiyet” yazmakta. “Darphane-i Âmire” ibareli orijinal muhafazası ile birlikte.
Şefkat Nişanı, Sultan II.Abdülhamid Han tarafından H.1295 (1878) tarihinde yalnızca kadınlara verilmek üzere ihdas edilmiştir. İlk kez İngiliz Büyükelçisi Sir Henry Layard'ın eşi Lady Layard'a verilen bu nişana layık görülmüş kadınlar arasında Rukiye Sabiha Sultan, Halide Edip Hanım, Fatma Aliye Hanım, Şair Nigâr Hanım, Makbule Leman Hanım ve Kontes Olga Sergeyevna’yı sayabiliriz. 2.derece kurdeleli ve orijinal kutulu olarak ele geçmez nadirlikte ve yüksek kıymette gerçek koleksiyonluk eserdir.
Referans: Osmanlı Madalya ve Nişanları, 2001 / Metin Üreten
Osmanlı Nişan ve Madalyaları Tarihi, Osmanlı Bankası 2004 / Edhem Eldem
Ölçüler: 70 x 67 mm.
Ağırlık: 43 gr.
Açılış Fiyatı: 1 USD
Peyiniz: USD
Güncel Fiyat: USD Lot Sizde Değil Lot Sizde
I.DERECE ŞEFKAT NİŞANI ve KURDELESİ
19.Yüzyıl. Osmanlı. I.Derece Şefkat Nişanı ve kurdelesi. Altın üzerine kırmızı ve yeşil renk mine işçilikli. Merkezinde Sultan II.Abdülhamid Han’ın El Gazi mahlaslı tuğrası ve Hicri 1295 tarihi, etrafındaki kartuşlarda ise Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “İnsaniyet, Muavenet, Hamiyet” yazmakta. Orijinal kurdelesi ile birlikte.
Şefkat Nişanı, Sultan II.Abdülhamid Han tarafından Hicri 1295 (M.1878) tarihinde yalnızca kadınlara verilmek üzere ihdas edilmiştir. İlk kez İngiliz Büyükelçisi Sir Henry Layard'ın eşi Lady Layard'a verilen bu nişana layık görülmüş kadınlar arasında Rukiye Sabiha Sultan, Halide Edip Hanım, Fatma Aliye Hanım, Şair Nigâr Hanım, Makbule Leman Hanım ve Kontes Olga Sergeyevna’yı sayabiliriz. 1.derece orijinal kurdeleli olarak ele geçmez nadirlikte ve yüksek kıymette gerçek koleksiyonluk eserdir.
Referans: Osmanlı Madalya ve Nişanları, 2001 / Metin Üreten
Osmanlı Nişan ve Madalyaları Tarihi, Osmanlı Bankası 2004 / Edhem Eldem
Ölçüler: 42 x 48 mm.
Ağırlık: 27 gr.
Açılış Fiyatı: 1 USD
Peyiniz: USD
Güncel Fiyat: USD Lot Sizde Değil Lot Sizde
SULTAN III.SELİM HAN NİŞAN-I ŞAHANE / HİLÂL NİŞANI
18.Yüzyıl sonu. Osmanlı. Sultan III.Selim Han (1789-1807) dönemi. Hilâl Nişanı, Sultan alâmeti olarak taltif amaçlı ihdas edilmiş. Altın üzerine mine işçilikli, orijinal kurdeleli. Işınsal otuz iki kolla çevrelenmiş, merkezi “Ay-Yıldız” motifli, tepesi sorguçlu ve hilalli “Sultan Sarığı” formunda. Müstesna eser “MadalBook”un Osmanlı Nişanları bölümünde 1799 tarihli “Order of the Crescent / Hilâl Nişanı” olarak yer almakta. Hiçbir müze ve koleksiyonda emsaline rastlanılmamış, bilinen tek örnek. Koleksiyon değeri paha biçilmez ve ele geçmez müzelik şaheserdir.
Provenans: Prof.Paul Démogé Eski Koleksiyonu
Ölçüler: 51 x 44 mm.
Ağırlık: 24 gr.
Açılış Fiyatı: 1 USD
Peyiniz: USD
Güncel Fiyat: USD Lot Sizde Değil Lot Sizde
HALİFE ABDÜLMECİD EFENDİ (1868-1944)
“Hatt-ı Şahane Levha”
Ketebeli. Hicri 1341 (M.1922) tarihli. Ketebesi istifli tuğra formunda “Abdülmecid bin Abdülaziz Han” şeklinde atılmış. Orijinal tezhipli, tezhibi "Abdurrahman" ketebeli. Aharlı kağıt üzerine is mürekkebi kullanılarak celi sülüs hattı ile “Allah (Celle Cellâühû)” yazılı. Altın ve “İmparatorluk Mavisi / Royal Blue” tabir ettiğimiz rengin farklı tonlarında “Osmanlı Rokokosu” üslubunda hatayi motifler ile tezhipli, yazı etrafı gül, lale ve mine ile oluşturulmuş “Türk Buketleri” ile tezyinli. Altın cetvelli.
"Halîfe-i Müslimîn Şehzade Abdülmecid Efendi"nin bu hat kompozisyonunu çalışırken elinde kamış kalemiyle çekilmiş fotoğrafı mevcuttur, bu fotoğrafla literatüre Halife’nin ressam ve müzisyenliğinin yanına ilk defa hattatlığı da eklenmiştir. Fotoğraf “Şehzade Abdülmecid Efendi ve Hat Sanatı, SSM” tanıtım kitabının kapağında yer almaktadır. Müstesna eser, Halife Abdülmecid Efendi’nin bilinen iki hat levhasından biridir. Diğer eser “Fatih Camii”nde mihrabın yanında asılıdır, her ikiside “Hicri 1341” tarihli olup halifeliği sırasında yazılmıştır. Türk Hat Sanatı’nın hiçbir müze ve koleksiyonda emsali olmayan, paha biçilmez ve ele geçmez müzelik şaheseridir.
Provenans: Özel Koleksiyon’a aittir.
Sergi: Eser, “Sakıp Sabancı Müzesi”nde uzun süre sergilenmiştir. (Sergilenme Tarihi: 2023)
Referans: Şehzade Abdülmecid Efendi ve Hat Sanatı - Prince Abdülmecid Efendi and The Art of Calligrapy / Sakıp Sabancı Müzesi
Ölçüler: 52 x 47 cm.
Osmanlı İmparatorluğu’nun son veliahttı Cumhuriyet Hükümeti’nin seçtiği son halife Halife Abdülmecid Efendi, Sultan Abdülaziz’in Hayranıdil Kadın’dan olan oğludur. İyi bir eğitim alan, Fransızca, Almanca, Arapça ve Farsça bilen Abdülmecid Efendi, Sami Paşa’dan ve yakın dostu Sultan II.Abdülhamid’in saray ressamı Fausto Zonaro’dan resim dersi aldı. 1909 yılında kurulan Osmanlı Ressamlar Cemiyeti’nin fahri başkanlığını yaptı ve cemiyet gazetesinin yayınlanması için parasal destekte bulundu. İlki 1916 yılında açılan Galatasaray Sergileri’ne destek olmak ile kalmayıp resimleri ile de bu sergilere katıldı. 1917 yılında Şişli Atölyesi’nde çalışan sanatçıları destekleyip Türk ressamları tarafından Avrupa’da açılan sergi olan 1918 Viyana Sergisi’ne ‘Otoportre’, ‘Harem’de Goethe’, ‘Harem’de Beethoven’ ve ‘Sultan I.Selim’ adlı tabloları ile katıldı. İbrahim Çallı, Şevket Dağ, Ali Sami Boyar, Avni Lifij ve Namık İsmail gibi devrin ünlü ressamları ile yakın dostluk kurdu, sanatçıları etrafında toplayarak tablolarını satın aldı. 2 Mart 1924 tarihinde halifeliğin kaldırılması ve hanedan mensuplarının ülke dışına çıkarılmaları üzerine önce İsviçre’ye ve daha sonra Fransa’ya gitti. Deniz resimlerini ve natürmortlarını, her yıl Salon d’Auotomme’a gönderen Abdülmecid Efendi’nin bir portresi Nice’te Musee Massena’da yer almaktadır. Son halife Şehzade Abdülmecid eserlerinde muhtelif imzalar kullandı. Bunlardan biri de ‘Prens Abdülmecid’dir. Eserleri Musee Massena’danın yanı sıra Dolmabahçe Müzesi, Sakıp Sabancı Müzesi, Topkapı Sarayı ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır.
Açılış Fiyatı: 1 USD
Peyiniz: USD
Güncel Fiyat: USD Lot Sizde Değil Lot Sizde
HALİFE ABDÜLMECİD EFENDİ ISLAK İMZALI FOTOĞRAF
Halife Abdülmecid Efendi tarafından ıslak imzalı, Rûmî 1327 tarihli.
Halîfe-i Müslimîn Şehzade Abdülmecid Efendi'nin babası “Sultan Abdülaziz Han”ı at üstünde resmettiği devasa boyutlardaki başyapıt tablosunun fotoğrafı, kendi tarafından ıslak imzalı ve tarihli. Orijinal altın yaldız paspartusu içerisinde. Ele geçmez nadirlikte ve kıymette belgesel öneme sahip gerçek koleksiyonluk eserdir.
Ölçüler: 25.5 x 18.5 cm.
Açılış Fiyatı: 1 USD
Peyiniz: USD
Güncel Fiyat: USD Lot Sizde Değil Lot Sizde
HALİFE ABDÜLMECİD EFENDİ’NİN GÜMÜŞ MUHAFAZALI AĞIZLIĞI
Halife Abdülmecid Efendi’nin şahsına ait gümüş muhafazalı kehribar ağızlığı. Saray işi. Gümüş kubur ve kehribar ağızlıktan oluşan takım, her iki parça da “Abdü’l-Mecîd (A.M)” inisiyalli. Kehribar ağızlık altın uçlu ve gümüş bilezikli, gümüş kubur ise menteşe kapaklı ve askı halkalıdır. Halîfe-i Müslimîn Şehzade Abdülmecid Efendi’ye ait hanedan parçası, yüksek kıymette ele geçmez gerçek koleksiyonluk eserdir.
Uzunluk: 9.5 cm.
Açılış Fiyatı: 1 USD
Peyiniz: USD
Güncel Fiyat: USD Lot Sizde Değil Lot Sizde
SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN İNİSİYALLİ BİLLÛR KARAF
19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Merkezinde kazıma (grave) tekniği ile uygulanmış ve altın ile bezenmiş "A.H" (Abdü'l-Ḥamîd) inisiyali yer almakta. Billur renkte, kesme tekniği ile zarif dekorlu. Altın yaldız bezemeli. Orijinal kapaklı. Benzer örnekleri TBMM Milli Saraylar Dolmabahçe Sarayı kitabının 214. sayfasında yer almakta ve Dolmabahçe Sarayı Değerli Eşyalar Sergi Salonu’nda sergilenmekte. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Hanedanı’nın yüksek zevkini gözler önüne seren, padişaha özel yapılmış olması sebebi ile de büyük önem arz eden gerçek koleksiyonluk eserdir.
Yükseklik: 20.5 cm.
Açılış Fiyatı: 1 USD
Peyiniz: USD
Güncel Fiyat: USD Lot Sizde Değil Lot Sizde
YILDIZ PORSELEN SARAY İŞİ KAPAKLI SAHAN
“Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu”
19.Yüzyıl sonu. Osmanlı. Saray işi. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi. Hicri “Sene 1312/10” tarihli ve “Ay-Yıldız” imalat damgalı. “Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu” özel üretimlerinden. “Sultan II.Mahmud Han” tuğraları ve “Ay-Yıldız” motifleri ile dekorlu. Stilize floral tezyinli, girlandlar ve fiyonklu çiçek buketleri ile zenginleştirilmiş. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, sır altına mercan kırmızısı renkte. Altın yaldız bezemeli. Geniş ve çukur formlu, kubbesel kapaklı. Aykırı kapak tutamağı iri tomurcuk formunda. Türk Porselen Sanatı’nın benzer örnekleri “Saray Koleksiyonları”nda yer alan yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk şaheseridir.
Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ
Topkapı Sarayı Müzesi Yıldız Porselenleri, 2015 / Hülya Kalyoncu
Çap: 22.5 cm.
Türk Çini Sanatı’nı canlandırmak, yeni bir yön ve hız vermek amacıyla Sultan II. Abdülhamid Han tarafından 1891 yılında Yıldız Sarayı bahçesinde Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu kurulmuştur. Hemen üretime başlayan Fabrika, 1894 depreminde zarar görmüş, aynı yıl İtalyan Mimar Raimondo d’Aronco’ya adeta yeniden yaptırılmıştır. Fabrika’nın kuruluşunda gerekli olan ileri teknoloji, her türlü malzeme ve kalıp Fransa'daki Sèvres ve Limoges fabrikalarından getirilmiştir. Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu’nda üretilen eserlerin tümünde fabrikanın orijinal amblemi olan “Ay-Yıldız” damgası yer almaktadır. Damganın hemen altında eserin hangi yılda üretildiği yazar. Hereke Fabrikası gibi bir imparatorluk fabrikası olan Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu’nda üretilen porselenler, öncelikli olarak son dönem saray, köşk ve kasırların dekorasyonunda kullanılmış ve armağan olarak yabancı hanedanlara sunulmuştur. Fabrikada birçok yerli ve yabancı sanatçı çalışmıştır. Bu sanatçıların en önemlilerinden biri olan Halid Naci, padişah tarafından yetiştirilmek üzere Sèvres Porselen Fabrikası'na gönderilmiştir. Fabrikanın kurulduğu ilk yıllarda üretilen eserler, form ve bezeme açısından Fransız porselenlerinin etkisindedir. Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu’ndaki üretim, 1909 yılında, Sultan II. Abdülhamid’in tahtan indirilmesiyle durdurulmuştur. Bu dönemde Müze-i Hümâyûn Müdürlüğü'ne bağlanan fabrikanın yeniden üretime geçmesi için Müze-i Hümâyûn’un müdürü olan Osman Hamdi Bey girişimlerde bulunmuştur. 1910 yılında Osman Hamdi Bey'in ölümüyle Halil Edhem Bey, Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu'nu yeniden çalıştırma hazırlıklarına başlar ve 1911 yılında fabrikada yeniden üretime geçilir.
Açılış Fiyatı: 1 USD
Peyiniz: USD
Güncel Fiyat: USD Lot Sizde Değil Lot Sizde
YILDIZ PORSELEN SARAY İŞİ DUVAR TABAĞI
“Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu”
19.Yüzyıl sonu. Osmanlı. Saray işi. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi. Hicri “Sene 1312/6” tarihli ve “Ay-Yıldız” imalat damgalı. “Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu” özel üretimlerinden. Yıldız Atölyeleri Baş Ressamı “Halid Naci” fırçasından “Boğaziçi” manzaralı. Osmanlı Rokokosu üslubunda tezyinli. Altın yaldız bezemeli. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Kallavi ebatlarda. Sultan II.Abdülhamid Han tarafından “Sèvres Porselen Fabrikası”na Paris’e gönderilen ve dönüşünde Yıldız Çini Fabrika-i Hümayunu Baş Ressamlığı’na atanan Halid Naci’nin elinden çıkmış, Türk Porselen Sanatı’nın benzer örnekleri “Saray Koleksiyonları”nda yer alan yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk şaheseridir.
Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ
Topkapı Sarayı Müzesi Yıldız Porselenleri, 2015 / Hülya Kalyoncu
Çap: 33 cm.
Türk Çini Sanatı’nı canlandırmak, yeni bir yön ve hız vermek amacıyla Sultan II. Abdülhamid Han tarafından 1891 yılında Yıldız Sarayı bahçesinde Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu kurulmuştur. Hemen üretime başlayan Fabrika, 1894 depreminde zarar görmüş, aynı yıl İtalyan Mimar Raimondo d’Aronco’ya adeta yeniden yaptırılmıştır. Fabrika’nın kuruluşunda gerekli olan ileri teknoloji, her türlü malzeme ve kalıp Fransa'daki Sèvres ve Limoges fabrikalarından getirilmiştir. Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu’nda üretilen eserlerin tümünde fabrikanın orijinal amblemi olan “Ay-Yıldız” damgası yer almaktadır. Damganın hemen altında eserin hangi yılda üretildiği yazar. Hereke Fabrikası gibi bir imparatorluk fabrikası olan Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu’nda üretilen porselenler, öncelikli olarak son dönem saray, köşk ve kasırların dekorasyonunda kullanılmış ve armağan olarak yabancı hanedanlara sunulmuştur. Fabrikada birçok yerli ve yabancı sanatçı çalışmıştır. Bu sanatçıların en önemlilerinden biri olan Halid Naci, padişah tarafından yetiştirilmek üzere Sèvres Porselen Fabrikası'na gönderilmiştir. Fabrikanın kurulduğu ilk yıllarda üretilen eserler, form ve bezeme açısından Fransız porselenlerinin etkisindedir. Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu’ndaki üretim, 1909 yılında, Sultan II. Abdülhamid’in tahtan indirilmesiyle durdurulmuştur. Bu dönemde Müze-i Hümâyûn Müdürlüğü'ne bağlanan fabrikanın yeniden üretime geçmesi için Müze-i Hümâyûn’un müdürü olan Osman Hamdi Bey girişimlerde bulunmuştur. 1910 yılında Osman Hamdi Bey'in ölümüyle Halil Edhem Bey, Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu'nu yeniden çalıştırma hazırlıklarına başlar ve 1911 yılında fabrikada yeniden üretime geçilir.
Açılış Fiyatı: 1 USD
Peyiniz: USD
Güncel Fiyat: USD Lot Sizde Değil Lot Sizde
YILDIZ PORSELEN “HALİD NACİ” İMZALI SARAY İŞİ BRONZ KULPLU VAZO
“Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu"
19.Yüzyıl sonu. Osmanlı. Saray işi. Sultan II.Abdülhamid Han dönemi. “Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu” özel üretimlerinden. “Ay-Yıldız” imalat damgalı, “Sene 1312/6” tarihli. Eski Türkçe (Osmanlıca) ile Yıldız Atölyeleri Baş Ressamı “Halid Naci” imzalı. Eserin görseli “Porselencilik Tarihi, 1941” kitabında (görsel 39, tam sayfa), Halid Naci imzalı benzer örneği ise “Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu”nda (Envanter No: 34/52) ve “Topkapı Sarayı Müzesi Yıldız Porselenleri” kitabının 254 ve 255.sayfalarında yer almakta.
Saray vazolarında görülen Rokoko üslubu “bronz kulplu” tasarıma sahip, kallavi ebatlarda. Nadir tesadüf edilen su yeşili renginde. Platform altıgen kaideli, yukarıya genişleyen şişkin gövdeli, silindirik boyunlu, geniş ağızlı. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Repoussé (kabartma) uygulanmış “Rokoko” tezyinatı akantus yaprakları ile zenginleştirilmiş. Zengin altın yaldız bezemeli, altın konturlu. Haliyle. Sultan II.Abdülhamid Han tarafından “Sèvres Porselen Fabrikası”na Paris’e gönderilen ve dönüşünde Yıldız Çini Fabrika-i Hümayunu Baş Ressamlığı’na atanan Halid Naci imzalı ele geçmez müzelik şaheserdir.
Literatür: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ (Görsel 39, tam sayfa)
Referans: Topkapı Sarayı Müzesi Yıldız Porselenleri, 2015 / Hülya Kalyoncu (Sayfa 254, 255)
Yükseklik: 55.5 cm.
Açılış Fiyatı: 1 USD
Peyiniz: USD
Güncel Fiyat: USD Lot Sizde Değil Lot Sizde