Arthill Müzayedeleri, konusunun en değerli uzman ve otoritelerinin ekspertiz ve katkıları ile hazırlanmakta, Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Ayasofya Müzesi, Türbeler, Vakıflar ve Askeri Müze uzmanlarının onayı ile gerçekleşmektedir.
Eserlere pey vermek ve "Online Canlı Müzayede"ye katılmak için web sitemiz üzerinden üye olunuz. Müzayedelerimizde uygulanan komisyon oranı %15, KDV oranı ise %20'dir. Ödeme süresi müzayede bitiminden sonra "7" (yedi) iş günüdür, ödemelerde o günkü "TCMB" döviz kuru esas alınır. Açık arttırma sonrası "SATIŞ İPTALİ, CAYMA HAKKI, veya ALIMDAN VAZGEÇME" söz konusu değildir, cezai şart olarak %35 aracılık hizmeti uygulanır.
Arthill Müzayedeleri'nde satışa sunulan tüm eserler "The Ritz-Carlton Istanbul" Süzer Plaza S2'de yer alan "Arthill Gallery"de sergilenmektedir. Müzayede süresince galerimizi 12.00 / 19.00 (Pazar hariç) saatlerinde ziyaret ederek eserleri yakından inceleyebilir ve uzmanlardan bilgi alabilirsiniz.
FLAMAN EKOLÜ (18.YÜZYIL)
“Conquête des Turcs”
18.Yüzyıl, Flaman ekolü. Tuval üzeri yağlıboya.
Ölçüler: 45 x 64 cm.
CHARLES BARGUE EKOLÜ (19.YÜZYIL)
“A Bashi-Bazouk”
Tuval üzeri yağlıboya.
Charles Bargue’ın New York Metropolitan Müzesi’nde sergilenen “A Bashi-Bazouk” adlı yapıtından esinlenerek yapılmış, yüksek kıymette nadir koleksiyonluk eserdir.
Ölçüler: 38 x 25.5 cm.
J.MARQUAY (19.YÜZYIL)
“Bedevi”
İmzalı. 10 Dec 1874 tarihli. Kağıt üzeri suluboya.
Ölçüler: 46 x 34 cm.
SULTAN I.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI FERMAN / HİCRİ 1199
“Abdülhamid Han bin Ahmed el-Muzaffer daima”
18.Yüzyıl. Osmanlı. Hicri 1199 / Miladi 1785 tarihli. Sultan I.Abdülhamid Han (1774-1789) el çekme tuğralı, 10 satır. Filigranlı ferman kâğıdı üzerine is mürekkebi kullanılarak divani hatla yazılmış.
9 Recep 1199, Tirilye Şehri Keşlik (Keselik) Camii’ne günlük yarım akçe ile Cuma Müezzinliği ve Ferrâşlık vazifesine Mehmed ve Ahmed Halife kardeşlerin tayin edilmeleri hakkında.
Ölçüler: 75 x 26.5 cm.
YENİÇERİ MEVACİP KAYDI
“Siyakat Hatlı Levha”
17.Yüzyıl. Osmanlı. Hicri 1076 (M.1665) ve Hicri 1077 (M.1666) tarihli. Aharlı kağıt üzerine is mürekkebi kullanılarak Siyakat hattı ile yazılmış. İstanbul ve çevresindeki bazı tımarları yöneten Tımarlı Sipahiler’in H.1076 ve H.1077 tarihli muhasebe kayıtları ve yekün cetveli. Battal ebru ile çevrelenmiş. Atın cetvelli, altın duraklı.
Provenans: Özel Koleksiyon’a aittir.
Ölçüler: 20 x 26 cm.
OSMANLI 19.YÜZYIL SULTANİ PİŞTOV / ESLAH-I RAMİYE
19.Yüzyıl. Osmanlı. Altın kakma ile Gürcüce “Kvatshadze” ibareli ve tarihli. Sultani özelliklerde tasarlanılarak üretilmiş, mekanizması aykırı “top” şeklinde. Osmanlı Rokokosu üslubunda dekorasyona sahip, altın kakma ve tenzil işi gümüş teller ile “Afyon işi” tezyinatlı, gümüş aplikeli. Orijinal harbili. Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı’nın estetik ve zevk anlayışının en güzel örneklerinden, yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk şaheserdir.
Uzunluk: 50 cm.
OSMANLI 19.YÜZYIL “ALTIN KAKMA” ALAYBOZAN
19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Mekanizması “London” ibareli. Altın kakma. Nadir tip çakmaklı Alaybozan tipi boru namlulu silah. Osmanlı Rokokosu üslubunda dekore edilmiş. Boru formunda dışa doğru koni biçiminde genişleyen namlusu şemse motifli, Osmanlı Sancakları ile oluşturulmuş “Asalet Armaları” ve “Rumî” motifler ile tezyinli. Altın vermeyli. Ahşap yüzeyler gümüş ile “Afyon işi” tekniğinde stilize floral motifler ile bezeli. Osmanlı'da silah işlevselliğinin yanında estetiğiyle de ilgi konusudur. Osmanlı silahları biçimlerinin ve üstün niteliklerinin yanı sıra süslemeleriyle de sanat eseri niteliği taşımaktadır. Emsalleri müze koleksiyonlarında yer alan yüksek kıymette nadir koleksiyonluk eserdir.
Uzunluk: 44 cm.
Osmanlı Devleti gerek eski Türk devletlerinden gelen askeri tecrübe ve teçhizat anlayışı gerek askeri teknolojilerin takibi ve gerekse bu teknolojilerin üretimi konusunda dengeyi çok iyi korumuş ve çağın gereksinimlerine ayak uydurmuştur. Küçük bir beylikten bir imparatorluk haline gelen Osmanlı Devleti’nin büyümesinde en büyük faktörlerden birisi de kullanmış oldukları silahlar ve silah teknolojilerini iyi takip etmeleri etkili olmuştur. Osmanlılar silahlar konusunda kısa zamanda büyük gelişmelere meç atmışlar ve bu gelişmeleri kısa sürede dünyanın pek çok ülkesine ulaştırmışlardır. Osmanlı Devleti ateşli silahların ilk olarak geliştiği Orta Avrupa ve Balkanlara yakın olmanın ve hatta buraları erken zamanlarda fethetmenin ve diğer yandan bölgedeki madenlere sahip olmanın avantajını çok iyi bir şekilde değerlendirmiş ve neticesini almıştır. Osmanlı Devleti’nde ilk olarak tüfek imal edildiğine dair kayıtlar 1524-25 tarihlidir. Osmanlı devletinde top hariç ordunun ihtiyaç duyacağı hemen hemen her türlü savaş araç ve gereçleri “Cebeci Ocağı”nda imal edilip muhafaza edilirdi. Osmanlılar da tüfekler ve tabancalar, ateşleme mekanizmaları, nişangah sistemleri, kabza ve dipçik formlarıyla diğer ülke tüfek ve tabancalarından farklı özellikler gösterir.
OSMANLI 19.YÜZYIL ÇAKMAKLI KALE TÜFEĞİ
19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Kale tipi. Osmanlı Rokokosu ve Rumî üslubu süslemelerle bezeli. Mekanizması çakmaklı, gümüş kakma tezyinatlı. Dipçiği fildişi, kemik ve bronz hatemkârî stili tezyinatlı. Şeşhane gümüş bilezikli namlusu Damascus, gümüş kakma tezyinatlı. Orijinal harbisi mevcut. Benzer örnekleri müze vitrinlerini süsleyen yüksek kıymette nadir koleksiyonluk eserdir.
Uzunluk: 120 cm.
Osmanlı Devleti gerek eski Türk devletlerinden gelen askeri tecrübe ve teçhizat anlayışı gerek askeri teknolojilerin takibi ve gerekse bu teknolojilerin üretimi konusunda dengeyi çok iyi korumuş ve çağın gereksinimlerine ayak uydurmuştur. Askerliğe doğuştan yatkın olan Türklerde silah işlevselliğinin yanında estetiğiyle de ilgi konusudur. Osmanlı silahları biçimlerinin ve üstün niteliklerinin yanı sıra süslemeleriyle de sanat eseri niteliği taşır ve Osmanlı maden, tezhip, kuyumculuk, hat sanatlarının ortak ürünü niteliğindedir. Küçük bir beylikten bir imparatorluk haline gelen Osmanlı Devleti’nin büyümesinde en büyük faktörlerden birisi de kullanmış oldukları silahlar ve silah teknolojilerini iyi takip etmeleri etkili olmuştur. Osmanlılar silahlar konusunda kısa zamanda büyük gelişmelere meç atmışlar ve bu gelişmeleri kısa sürede dünyanın pek çok ülkesine ulaştırmışlardır. Osmanlı Devleti ateşli silahların ilk olarak geliştiği Orta Avrupa ve Balkanlara yakın olmanın ve hatta buraları erken zamanlarda fethetmenin ve diğer yandan bölgedeki madenlere sahip olmanın avantajını çok iyi bir şekilde değerlendirmiş ve neticesini almıştır. Osmanlı Devleti’nde ilk olarak tüfek imal edildiğine dair kayıtlar 1524-25 tarihlidir. Osmanlı devletinde top hariç ordunun ihtiyaç duyacağı hemen hemen her türlü savaş araç ve gereçleri “Cebeci Ocağı”nda imal edilip muhafaza edilirdi. Osmanlılar da tüfekler ve tabancalar, ateşleme mekanizmaları, nişangah sistemleri, kabza ve dipçik formlarıyla diğer ülke tüfek ve tabancalarından farklı özellikler gösterir.
OSMANLI 18.YÜZYIL ALTIN KAKMA KAMA
“Ahmed Behaeddin el-Hüseynî”
18.Yüzyıl. Osmanlı. “Ahmed Behaeddin el-Hüseynî” ibareli. Üst seviye altın kakma tekniği ile stilize zengin tezyinatlı. Kabzası mors dişinden, çift kubbeli. Türünün yüksek kıymette ele geçmez aykırı ve koleksiyonluk bir örneğidir.
Uzunluk: 45.5 cm.
OSMANLI 19.YÜZYIL ALTIN KAKMA HANÇER
19.Yüzyıl. Osmanlı. Altın kakma tekniği ile stilize tezyinatlı. Kabzası fildişinden. Sap kısmı çift kubbeli, kın ucu topuz şeklinde. Türünün yüksek kıymette koleksiyonluk bir örneğidir.
Uzunluk: 35.5 cm.
SULTAN V.MEHMED REŞAD HAN TUĞRALI KILIÇ
Osmanlı. Altın kakma ile Sultan V.Mehmed Reşad Han tuğralı ve “Kelime-i Tevhid” yazılı. Kabzası boynuz, balçağı ve kını alpaka. Türünün zor tesadüf edilen koleksiyonluk örneğidir.
Uzunluk: 98 cm.
OSMANLI PALA FORMLU “ERTUĞRUL” KILICI
19.Yüzyıl başı. Osmanlı. “Pala” formunda ilk dönem Ertuğrul Kılıcı. Bıçağı usta (alametli) damgalı. Gergedan (boynuz) kabzalı, balçaklı. Altın vermeyli. Türünün nadir tesadüf edilen yüksek kıymette koleksiyonluk örneğidir.
Uzunluk: 98.5 cm.
OSMANLI 19.YÜZYIL “KAFKAS” SAVATLI GÜMÜŞ ŞAŞKA
19.Yüzyıl. Osmanlı, Kafkas işi. 1893 tarihli. Eski Türkçe ile “Amel-i Hamid” usta imzalı. Deri kaplı ahşap kını bilezikli, askı halkalı. Tüm parçaları ve çamurluğu gümüşten, savat tekniği ile stilize tezyinatlı ve altın vermeyli. Bıçağında çift başlı kartal figürünün yer aldığı 1893 tarihli bir arma ve Kiril Alfabesi ile “Zlatoust” ibaresi yer almakta. Gümüş topuzu çift yanaklı, balçaksız. Fevkalade kondisyonda. Türünün nadir görülen yüksek kıymette koleksiyonluk bir örneğidir.
Uzunluk: 100 cm.
OSMANLI 19.YÜZYIL SAVATLI GÜMÜŞ “KAFKAS” KAMA
19.Yüzyıl. Osmanlı. Kafkas işi. Hicri 1321 tarihli. Ustası “Amel-i Ahmed”, sahibi “Hacı Mahmud”. Kazıma (grave) tekniği ile bıçağı “Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm / Güç ve kuvvet, sadece Yüce ve Büyük olan Allah Teâlâ’nın yardımıyladır.” ibareli. Gümüş kınlı ve kabzalı. Savat işçiliği ile dekorlu, altın vermeyli. Sap kısmı çift kubbeli, kın ucu topuz şeklinde. Türünün yüksek kıymette koleksiyonluk bir örneğidir.
Uzunluk: 60 cm.
OSMANLI 19.YÜZYIL SAVATLI GÜMÜŞ “KAFKAS” KAMA
19.Yüzyıl. Osmanlı. Kafkas işi. Usta (alametli) damgalı. Gümüş kınlı ve kabzalı. Kabzası mors dişinden, kını fildişi aplikeli, altın tezyinatlı. Savat işçiliği ile zarif dekorlu, altın vermeyli. Sap kısmı çift kubbeli, kın ucu topuz şeklinde. Türünün yüksek kıymette ele geçmez aykırı ve koleksiyonluk bir örneğidir.
Uzunluk: 48 cm.
OSMANLI 19.YÜZYIL “ERMENİ” HANÇERİ
19.Yüzyıl. Osmanlı. Ermeni işi. Usta damgalı. Gümüş kınlı, orijinal kemerli. Ahşap kabzası gümüş giydirme, kabaralı. Kabza topuzu mercan aplikeli. Savat işçiliği ile zarif dekorlu. Türünün ele geçmez aykırı ve koleksiyonluk bir örneğidir.
Uzunluk: 41 cm.
OSMANLI 19.YÜZYIL PİŞTOV
19.Yüzyıl. Osmanlı. Usta damgalı. Eslah-ı Ramiye sınıfına giren eser Osmanlı Rokokosu üslubunda “Afyon İşi” tezyinatlı, kabartma (repoussé) işçilikli gümüş aplikeler ile zenginleştirilmiş. Orijinal harbili. Türünün koleksiyonluk bir örneğidir.
Uzunluk: 58.5 cm.
OSMANLI 19.YÜZYIL ÇAKMAKLI KALE TÜFEĞİ
19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Kale tipi. Osmanlı Rokokosu ve Rumî üslubu süslemelerle bezeli. Mekanizması çakmaklı, gümüş kakma tezyinatlı. Şeşhane namlusu Damascus, gümüş kakma tezyinatlı. Orijinal harbisi mevcut. Türünün koleksiyonluk bir örneğidir.
Uzunluk: 140 cm.
Osmanlı Devleti gerek eski Türk devletlerinden gelen askeri tecrübe ve teçhizat anlayışı gerek askeri teknolojilerin takibi ve gerekse bu teknolojilerin üretimi konusunda dengeyi çok iyi korumuş ve çağın gereksinimlerine ayak uydurmuştur. Askerliğe doğuştan yatkın olan Türklerde silah işlevselliğinin yanında estetiğiyle de ilgi konusudur. Osmanlı silahları biçimlerinin ve üstün niteliklerinin yanı sıra süslemeleriyle de sanat eseri niteliği taşır ve Osmanlı maden, tezhip, kuyumculuk, hat sanatlarının ortak ürünü niteliğindedir. Küçük bir beylikten bir imparatorluk haline gelen Osmanlı Devleti’nin büyümesinde en büyük faktörlerden birisi de kullanmış oldukları silahlar ve silah teknolojilerini iyi takip etmeleri etkili olmuştur. Osmanlılar silahlar konusunda kısa zamanda büyük gelişmelere meç atmışlar ve bu gelişmeleri kısa sürede dünyanın pek çok ülkesine ulaştırmışlardır. Osmanlı Devleti ateşli silahların ilk olarak geliştiği Orta Avrupa ve Balkanlara yakın olmanın ve hatta buraları erken zamanlarda fethetmenin ve diğer yandan bölgedeki madenlere sahip olmanın avantajını çok iyi bir şekilde değerlendirmiş ve neticesini almıştır. Osmanlı Devleti’nde ilk olarak tüfek imal edildiğine dair kayıtlar 1524-25 tarihlidir. Osmanlı devletinde top hariç ordunun ihtiyaç duyacağı hemen hemen her türlü savaş araç ve gereçleri “Cebeci Ocağı”nda imal edilip muhafaza edilirdi. Osmanlılar da tüfekler ve tabancalar, ateşleme mekanizmaları, nişangah sistemleri, kabza ve dipçik formlarıyla diğer ülke tüfek ve tabancalarından farklı özellikler gösterir.
OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ KAFTAN
19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Tavşan kürklü, sırma işçilikli, ipek astarlı. Osmanlı Tekstil Sanatı’nın ele geçmez nadirlikte koleksiyonluk örneğidir.
Uzunluk: 133 cm.
OSMANLI 19.YÜZYIL SIRMALI CEPKEN ve YELEK TAKIMI
Saray işi estetik ve kalitede altın kılaptanla dival işi ve zincir işi tekniğinde işlenmiş, pullarla zenginleştirilmiş. Özel çerçeve içerisinde.
Çerçeve Ölçüsü: 123 x 88 cm.
Cepken Ölçüsü: 57 x 47 cm.
Yelek Ölçüsü: 47 x 35 cm.
OSMANLI 19.YÜZYIL ALTIN VERMEYLİ GÜMÜŞ ARMUDİYE ve MAHFAZASI
19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş, altın vermeyli. Taç kısmına “Maşallah”, merkezine “Ashab-ı Kehf”, çevresine ise “Def-i Beliyyât” duası tatbik edilmiş. Def-i Beliyyât şifa duasında mealen “Ey lütf u keremi zâil olmayıp dâimî olan Latif! İnen bela ve musîbet hakkında bize lütfet. Ya Rabbi! Sen, kuvvet sahibisin, güçlüsün. Yevm-i halel olan kıyamet gününden ve dünyadaki tehlikeli günlerden bizi kurtar” yazmakta. Kese formlu muhafazası önden kapaklı, merkezi Ay-Yıldız dekorlu, askılı ve gümüş püsküllü. Fevkalade kondisyonda. Nadir koleksiyonluk eserdir.
Kese Ölçüsü: 20 x 15 cm.
Armudiye Ölçüsü: 9 x 7 cm.
Ağırlık: 20 gr.
OSMANLI 19.YÜZYIL İŞLEME ÖRTÜ
19.Yüzyıl. Osmanlı. Merkezi ay-yıldız ve şal motifleri ile zenginleştirilmiş Sultan tuğrası dekorlu, çevresi hat yazılı bir bordür ile çevrili. Türünün seçkin ve koleksiyonluk örneğidir.
Ölçüler: 91.5 x 86.5 cm.
OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ “ALTIN KILAPTAN” İPEK SATEN ÖRTÜ
19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi estetik ve kalitede. İpek saten üzerine altın kılaptan kullanılarak tatbik edilmiş. Osmanlı Tekstil Sanatı'nın koleksiyon değeri yüksek örneklerindendir.
Provenans: Özel Koleksiyon
Ölçüler: 192 x 160 cm.
OSMANLI 19.YÜZYIL AFYON İŞİ KOLEKSİYON VİTRİNİ
19.Yüzyıl. Osmanlı. Afyon işi, Ermeni usta yapımı. Ceviz ağacından mamul, gümüş işçilikli, dört ayaklı, dörtgen tablalı ve üstten açılır cam kapaklı. Tüm yüzeyler tenzil işi gümüş teller kullanılarak Osmanlı rokokosu üslubunda “S” kıvrımlı motifler ile zenginleştirilmiş asma yaprakları ile dekorlu. Osmanlı Afyon işçiliğinin yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk örneğidir.
Ölçüler: 82.5 x 84.5 x 40 cm.
OSMANLI 19.YÜZYIL AFYON İŞİ ÇİFT (SAKSILIK) SEHPA
19.Yüzyıl. Osmanlı. Afyon işi, Ermeni usta yapımı. Çift. Ceviz ağacından mamul, gümüş işçilikli, dört ayaklı, çift dörtgen tablalı. Tüm yüzeyler tenzil işi gümüş teller kullanılarak Osmanlı rokokosu üslubunda “S” kıvrımlı motifler ile zenginleştirilmiş asma yaprakları ile dekorlu. Osmanlı Afyon işçiliğinin yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk örnekleridir.
Ölçüler: 102 x 24 x 24 cm. (her biri.)