• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

MÜZELİK ve KOLEKSİYONLUK ESERLER MÜZAYEDESİ | 29

Sayın koleksiyoner ve sanatseverler eserlere pey vermek ve "Online Canlı Müzayede"ye katılmak için web sitemiz üzerinden üye olunuz. İlgilendiğiniz eserler ile ilgili olarak +90 538 833 1391 no'lu telefondan randevu oluşturabilir, The RITZ-CARLTON Residence'daki adresimizde eserleri yakından inceleyebilir ve uzmanlardan bilgi alabilirsiniz.

Müzayedemizde uygulanan komisyon oranı %15, KDV oranı ise %18'dir. Ödeme süresi müzayede bitiminden sonra 7 (yedi) iş günüdür, ödemelerde o günkü "TC Merkez Bankası" döviz kuru esas alınır. Açık arttırma sonrası "SATIŞ İPTALİ, CAYMA HAKKI, veya ALIMDAN VAZGEÇME" söz konusu değildir, cezai şart olarak %30 aracılık hizmeti uygulanır.

Müzayedelerimizde beğeniye sunulan tüm eserler konusunun en değerli uzman ve otoriteleri tarafından ekspertiz edilmekte, ayrıca Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Topkapı Sarayı Müzesi, Ayasofya Müzesi, Türbeler Müzesi, Vakıflar ve Askeri Müze uzmanları tarafından incelenerek onaylanmaktadır.

  • Kategori: Obje
Lot: 173 » Obje

SULTAN II.ADÜLHAMİD HAN DÖNEMİ “YUMNΔ KETEBELİ 2 ADET MÜHÜR

Sultan II.Abdülhamid Han tarafından liyakat madalyası ile onurlandırılan Osmanlı’nın en önemli hakkâkı Osman Yumnî (1839-1919) ketebeli, 2 adet. Damla kehribar ve akik. Eski Türkçe istifli hat ile “Hüseyin Rahmi” ve “İbrahim Sırrı” kazınmış.

Kırmızı Mühür Ölçüsü: 15 x 20 mm.
Ağırlık: 3 gr.

Sarı Mühür Çap: 20 mm.
Ağırlık: 2 gr.

Osman Yumnî, Hicri 1255 yılında Trabzon’da doğdu. Sıbyân Mektebi’ni bitirdikten sonra Ca’ferzâde Rif‘at Efendi’den tezhîb sanatını öğrendi. Ayrıca fenn-i hakkaki öğrenip hüsn-i hat dersleri de aldı. İcâzetini aldıktan sonra İstanbul’a giderek, Hezargradlızâde Seyyid Ahmed Atâ’ullah Efendi’nin öğrencilerinden Hüseyin Hüsnî Efendi’ye bağlandı. Ondan da mezun olduktan sonra hakkâklık ve müzehhiblik yapmaya başladı. Sanatındaki kudreti sayesinde kısa zamanda şöhret sahibi oldu. Sultan II.Abdülhamid Han tarafından liyakat madalyası ile ödüllendirildi. 1919 yılında vefat ederek Aşiyân Mezarlığı’na defnedildi.

Detaylar
Lot: 183 » Obje

SULTAN ABDÜLAZİZ HAN’IN LONDRA SEYAHATİ (1867) ve PARİS ULUSAL SERGİSİ (1855) İLE İLGİLİ MADALYONLAR / 3 ADET

“Abdulaziz Othomanorum Imperator Londinium Invisit MDCCCLXVII”

“Empereur Napoleon III, Exposition Universelle Agriculture Industrie Beaux Arts”

Sultan Abdülaziz Han’ın Londra seyahati anısına basılan bronz hatıra madalyonu ve 1855’te Osmanlı İmparatorluğu’nun da katıldığı III.Napoleon tasvirli ve “Ay-yıldız” bayraklı “Paris Ulusal Sergisi”ne ait 2 adet madalyon.

Ölçüler: 7 cm. - 6 cm. - 6 cm.

Sultan Abdülaziz, 1867 yılında Avrupa seyahatine çıkan ilk Sultan olarak Osmanlı tarihine geçmiştir. Sultan Abdülaziz'in Avrupa seyahatinin İngiltere durağında, Sultan Abdülaziz’in onuruna Londra Şehri Belediyesi tarafından verilen ziyafet vesilesiyle yaptırılan bu hatıra Madalyonu takdim edilmiştir. Madalyonun ön yüzünde Sultan Abdülaziz’in bir portresi, Osmanlı İmparatoru Abdülaziz ve Londra Ziyareti yazıları görülmekte, arka yüzde ise Solda St. Paul kathedrali önünde ayakta duran ve Londra Şehrini temsil eden batılı bir kadın figür, sağda Sultan Ahmet Camii’nin önünde ayakta duran Oryantalist bir kadın figürünün elini çift eli ile sıkmakta, tokalaşmaktadır. Oryantalist kadın figürü bir eli ile tokalaşırken sanki diğer sol eli ile peçesini açar gibidir. İki figürün arasında City of London armasını temsil eden bir kalkan ve üzerinde de “WELCOME”- Hoşgeldiniz yazmaktadır.

Detaylar
Lot: 195 » Obje

OSMANLI “KANTAŞI” BEKTAŞÎ MÜHÜR

Tekke işi. Merkezine “Bektaşî Tacı”, etrafına ise istifli hat ile “Ashab-ı Kehf”in isimleri “Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernuş, Debernuş, Şazenuş, Kefeştatayyuş, Kıtmir” kazınmış. Kallavi ebatlarda.

Ölçüler: 21 x 29 mm.
Ağırlık: 5 gr.

Ashab-ı Kehf, (Mağara Arkadaşları) İslam dininde kabul edilen bir olayın kahramanı bir grup insana verilen addır. Efsûs (Afşin)'taki bir mağarada 309 sene uyumuşlardır. Yedi kişi olduklarına ve yanlarında Kıtmir adında bir köpekleri olduğuna inanılır. Aslında Kur'an'daki Kehf suresinde kaç kişi oldukları belirtilmez, Allah dışında çok az kişinin bildiği belirtilir. Yine de genel görüşe göre 7 kişidirler. Hikayeleri Kur'an-ı Kerim’in Kehf suresinde anlatılmaktadır.

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 3
sonraki