OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ “SULTAN ABDÜLMECİD HAN” TUĞRALI SALTANAT ALAMETİ “JAPY FRERES” ALTIN VERMEYLİ BRONZ KONSOL SAAT
19.Yüzyıl. Osmanlı Sarayı için özel olarak imal edilmiş. Saat üretici damgası Japy Freres (1844-1849) Sultani özelliklerde Osmanlı Saltanat Arması (Arma-i Osmanî) formunda tasarlanmış müstesna eserin şemseli tacı Sultan Abdülmecid Han (1839-1861) tuğralı. Bronzdan imal edilmiş, sıvama altın vermeyli. Kadranı Eski Türkçe rakamlı. Müstesna eserde Osmanlı Devlet Arması’nda ki üslup devam ettirilerek taçtaki şemse halifeliği, üzerindeki tuğra Osmanlı Devleti’nin Meliki padişahı, silahlar devlet gücünü, borazan ise Mızıka-ı Hümayun’u simgelemektedir. Kompozisyonda Osmanlı Sancağı ve Hilafet Sancağı yer almakta, ayrıca “Baltacılar Ocağı”nın kullandığı tören silahı tek yüzlü teber, tirkeş, Türklerin milli silahı ok ve mızrak ile kalkan bulunmaktadır. Fevkalade kondisyonda. Benzer örnekleri Saray Koleksiyonları’nda bulunan Osmanlının asaletini, gücünü ve kudretini tüm ihtişamıyla gözler önüne seren, tasarım harikası, yüksek kıymette ele geçmez müzelik şaheserdir.
Referans: Osmanlı Hanedanı’ndan Prenses M.’ye ait benzer bir saat ARTHILL 19.Müzelik Eserler Müzayedesi Lot:1’de yer almaktadır.
Ölçüler: 55 x 35 x 14 cm.
İSLAM HALİFESİ VE OSMANLI SULTANI II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI EMPERYAL MURASSA ALTIN TABAKA
“Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-muzaffer daima”
19.Yüzyıl. Osmanlı, 1820'ler. İslam Halifesi ve Osmanlı Sultanı II.Abdülhamid Han (1876-1909) için özel yapım. Müstesna eser, Ehl-i Hiref sanatkarları tarafından 18 ayar altından eski kesim pırlanta ve elmaslar ile tasarlanılarak imal edilmiş. Merkezinde Sultan II.Abdülhamid Han’ın El Gazi mahlaslı tuğrası yer almakta. Orijinal mahfazası ile birlikte. Fevkalade kondisyonda. Emsalleri Topkapı Sarayı ve diğer müze koleksiyonlarında bulunan, ele geçmesi zor yüksek kıymette gerçek müzelik eserdir.
Dünya Müzayedelerinde satışa sunulan yabancı İmparatorlara ait Murassa Altın Kutular;
Sotheby’s / ROMANOV HEIRLOOMS 30.11.2009 / Lot 80 Satış Fiyatı: 990.000 USD
Sotheby’s / RUSSIAN WORKS OF ART 01.12.2015 / Lot 420 Satış Fiyatı: 640.000 USD
Sotheby’s / RUSSIAN WORKS OF ART 01.12.2015 / Lot 419 Satış Fiyatı: 450.000 USD
Ağırlık: 131.5 gr. (18 ayar)
Ölçüler: 9.8 x 6.3 x 1.9 cm.
İSLAM HALİFESİ VE OSMANLI SULTANI V.MEHMED REŞAD HAN’A AİT MİNELİ “MURASSA” ALTIN CEP SAATİ / SULTANA ÖZEL ORİJİNAL MAHFAZASI İÇERİSİNDE
“Mehmed Han bin Abdülmecid el-muzaffer daima”
Osmanlı. Sultan V.Mehmed Reşad Han’a ait. Sultanın özel saatçisi “Constantaras Fréres” tarafından özel olarak tasarlanılarak, altın üzerine çok renkli transparan mine tekniği ile imal edilmiş. Müstesna eserin ön kapağına istifli kufi hat ile “Sultan Muhammed Reşad”, arka kapağına ise iri bir yakut ve eski kesim pırlantalarla oluşturulmuş “Yıldız” motifi uygulanmış. Saatin iç kapağında ve mahfazasında “Fournisseurs en Chef de S.M.I. Le Sultan Constantaras Fréres, Constantinople / Majesteleri Sultanın Baş Tedarikçileri Constantanas Fréres, Constantinople” yazmakta. İsviçre yapımı, 96241 seri numaralı, seri numaraları tutarlı. Sultana özel yapılmış ahşap mahfazası içerisinde. Fevkalade kondisyonda. Emsalleri Topkapı Sarayı ve diğer müze koleksiyonlarında bulunan, ele geçmesi zor yüksek kıymette gerçek müzelik eserdir.
Ağırlık: 80 gr. (14 ayar)
Çap: 52 mm.
CHRISTOFLE 19.YÜZYIL “KAVALALI MEHMED ALİ PAŞA’NIN TORUNU HIDİV İSMAİL PAŞA”YA AİT ORİJİNAL MAHFAZASINDA MİNELİ (ALTIN VERMEYLİ) SEYAHAT TAKIMI
19.Yüzyıl. Fransız. Christofle imalat ve garanti damgalı. Hanedan parçası. Kavalalı Mehmed Ali Paşa’nın torunu Mısır Hıdivi İsmail Paşa için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Tasarım harikası eserlerin saplarında Hıdiv Tacı ve Hıdiv İsmail Paşa’nın inisiyali yer almakta. Rokoko üslubunda tezyinli, üst düzey mine işçiliği uygulanmış, yoğun altın vermeyli, eksiksiz tam takım. Orijinal mahfazası içinde. Fevkalade kondisyonda. Üst seviye özellikleri ile ön plana çıkan, eşine rastlanılmamış yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir.
Yemek Kaşığı: 19 cm.
Tatlı Kaşığı: 14.5 cm.
Çay Kaşığı: 12 cm.
Çatal: 19 cm.
OSMANLI SARAYI İÇİN 19.YÜZYILDA İSVİÇREDE YAPILMIŞ “KURAN-I KERİM” FORMUNDA (HEART SHAPED) ALTIN MİNELİ SAAT
19.Yüzyıl. Osmanlı Sarayı için 1860’larda İsviçre yapımı. Sultan Abdülmecid Han dönemi. 18 ayar altın üzerine mine işçilikli, Kuran-ı Kerim formunda, içi 3 yaprak altın çerçeveli. Kadranı “Eski Türkçe” rakamlı. Makinesi kalp şeklinde. (Heart Shaped Cylinder) Müstesna eserin sahip olduğu kalp şeklinde üretilen bu makine 1848 yılında Benjamin Haas tarafından geliştirilmiştir. Özel üretilen ve bugün sadece müze vitrinlerinde görebileceğimiz saatlerin sahip olduğu bu makine 2 mm. kalınlığında olup o zamana kadar üretilen en ince ölçüye sahiptir. Kolye ucu özellikli, altın asma halkalı. Orijinal mahfazası ile birlikte. Fevkalade kondisyonda. Bir benzeri Topkapı Sarayı Müzesi’nde bulunan, Osmanlı zevkinin ve estetiğinin üst seviye en önemli örneklerinden, ele geçmez müzelik şaheserdir.
Referans: Eserin benzer örneği Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu’nda bulunmaktadır.
Müzayede Referans: İsviçre Antiquorum Müzayede firmasının 15.10.2000 tarihli müzayedesinde Lot 259’da Kuran-ı Kerim formlu 1920’lerde üretilmiş (yakın dönem) Tavannes marka bir saat 130.000 CHF’ye satılmıştır.
Makine Kalınlığı: 2 mm.
Ağırlık: 33 gr. (18 Ayar)
Ölçüler: 31 x 26 mm.
OSMANLI SARAY İŞİ 19.YÜZYIL “EDWARD PRIOR” İMZALI ALTIN MİNELİ (BEYAZIT MANZARALI) MURASSA CEP SAATİ
19.Yüzyıl. Osmanlı Sarayı için 1890’larda İngiltere’de Edward Prior tarafından yapılmış, seri numaralı. 18 ayar altın üzerine üst düzey transparan mine tekniği ile ön kapakta “Beyazıt, İstanbul Üniversitesi girişinde faytonlar ve Osmanlı tiplemeler ile dönemin günlük hayatını konu alan bir enstantane tasvir edilmiş. Rokoko bordürleri elmaslarla zenginleştirilmiş. Arka kapağa ise canlı ve rengarenk çiçeklerden oluşan bir kompozisyon uygulanmış. Altın ve gümüş işlemeli kadranı “Eski Türkçe” rakamlı. Fevkalade kondisyonda. 19.Yüzyıl bağa (kaplumbağa kabuğu) kaplama, gümüş plaketi ithaflı kutu içerisinde. New York Metropolitan ve Londra British Museum gibi dünyanın önemli müzelerinde eserleri sergilenen Edward Prior’un Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı’nın estetik ve zevk anlayışını en güzel yansıtttığı örneklerden. Emsalleri müze koleksiyonlarında yer alan, ele geçmesi zor, yüksek kıymette gerçek koleksiyonluk eserdir.
Çap: 52 mm.
Ağırlık: 119 gr. (18 Ayar)
OSMANLI “SARAY İŞİ” HANEDAN İÇİN YAPILMIŞ 19.YÜZYIL BAŞI ALTIN MİNELİ “EMPERYAL” ENFİYE KUTUSU
19.Yüzyıl başı. İsviçre, c.1820 Cenevre. Hanedan parçası. Sultani özelliklerde. Son derece nadir 3 (üç) yüzey “kapak üstü, kapak altı, zemin” mine çalışmalı. Çok renkli mine tekniği ile altın kutunun ön ve arka yüzeyine Osmanlı müzik aletlerinden oluşan kompozisyonlar ile stilize meyve ve çiçek buketli bezemeler uygulanmış. Son derece nadir tesadüf edilen kapak iç yüzey mine çalışması Osmanlı Sancağı ve Hilafet Sancağı’ndan oluşan “Osmanlı Devletini ve Hilafeti” temsil eden Sultani bir kompozisyon ile oluşturulmuş. Orijinal mahfazası ile birlikte. Fevkalade kondisyonda. Emsalleri Topkapı Sarayı ve diğer müze koleksiyonlarında bulunan, üst seviye, ele geçmesi zor yüksek kıymette gerçek müzelik şaheserdir.
Ölçüler: 7.5 x 4.8 x 1.8 cm.
Ağırlık: 103 gr.
OSMANLI “SARAY İŞİ” 19.YÜZYIL BAŞI ALTIN MİNELİ (İSTANBUL BOĞAZI ve RUMELİ HİSARI MANZARALI) ENFİYE KUTUSU
19.Yüzyıl başı. İsviçre, c.1820 Cenevre. Saray işi. Üst seviye çok renkli mine tekniği ile altın kutunun bir yüzüne “Rumeli Hisarı ve İstanbul Boğazı’nda Kalyonlar” resmedilmiş, diğer yüzüne ise merkezde Osmanlı müzik aletlerinden oluşan bir kompozisyon ile stilize sıralı benzer kompozisyonlar uygulanmıştır. Orijinal mahfazası ile birlikte. Fevkalade kondisyonda. Emsalleri Topkapı Sarayı ve diğer müze koleksiyonlarında bulunan, Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı’nın estetik ve zevk anlayışının en güzel örneklerinden, ele geçmesi zor yüksek kıymette gerçek koleksiyonluk eserdir.
Ölçüler: 8.4 x 5.5 x 1.8 cm.
Ağırlık: 91 gr.
OSMANLI “SARAY İŞİ” 19.YÜZYIL BAŞI ALTIN MİNELİ (İSTANBUL BOĞAZI MANZARALI) MURASSA FİNCAN ZARFI
19.Yüzyıl. İsviçre, c.1820 Cenevre. Saray işi. Üst seviye çok renkli mine tekniği ile altın zarfın gövdesine üç madalyon içerisinde “İstanbul Boğazı” manzaraları resmedilmiş ve etrafı “Emperyal” motiflerle zenginleştirilmiş. Kaide bileziği elmaslarla bezeli. Orijinal porselen fincanı mevcut. Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı’nın estetik ve zevk anlayışının en güzel örneklerinden. Orijinal mahfazası ile birlikte. Fevkalade kondisyonda. Emsalleri Topkapı Sarayı ve diğer müze koleksiyonlarında bulunan, ele geçmesi zor yüksek kıymette gerçek koleksiyonluk şaheserdir.
Ölçüler: 60 x 47 mm.
Ağırlık: 46 gr.
OSMANLI SARAY İŞİ 19.YÜZYIL BAŞI “MARKWICK MARKHAM” İMZALI ALTIN MİNELİ (İSTANBUL BOĞAZI MANZARALI) MURASSA CEP SAATİ
19.Yüzyıl. Osmanlı Sarayı için 1810’larda İngiltere’de Markwick Markham tarafından yapılmış. Kadranı ve makinesi “Markwick Markham, Perigal London” imzalı. 18 ayar altın. İç içe geçmiş üç kasadan oluşmakta. Tepesi iri bir elmas ile neticelendirilmiş. Çok renkli mine tekniği ile dış kapakta hayali “İstanbul Boğazı ve Kalyonlar”, iç kapakta ise “Osmanlı Müzik Aletleri”nden oluşan bir kompozisyon tasvir edilmiş. Açma tırnağı elmas. Beyaz porselen kadranı “Eski Türkçe” rakamlı. Zincirli (fusee) makineli, makinesi çok iyi çalışmakta. 14 kalibre. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı’nın estetik ve zevk anlayışını en güzel yansıtan örneklerden. Emsalleri müze koleksiyonlarında yer alan, ele geçmesi zor, yüksek kıymette gerçek koleksiyonluk eserdir.
Çap: 50 mm.
Ağırlık: 113 gr. (18 Ayar)
OSMANLI SARAY İŞİ 18.YÜZYIL ORTASI “JAMES ILBERY” İMZALI (7.5 ÇALARLI) ALTIN MURASSA CEP SAATİ
18.Yüzyıl ortası. Osmanlı Sarayı için 1750’lerde İngiltere’de James Ilbery tarafından yapılmış, seri numaralı. Makinesi ve toz kapağı “James Ilbery, London” imzalı. Sultani özelliklerde. Rokoko stili. Üç kasalı. İç kasası doğal inci, eski kesim pırlanta, zümrüt ve yakutlarla bezeli. Dış kasası “Shagreen”. Saat, yarım çeyrek çalar (7.5 dk. Çalar) ve fusee makineli (zincirli) olarak üretilmiş, makinesi çok iyi çalışmakta. 14 kalibre. Emaye kadranı “Eski Türkçe” rakamlı. Ajurlu tasarlanmış altın kasası, kol altında grave/kazıma tekniği ile bir yüzde “Boğaz” manzarası, diğer yüzde ise “Mitolojik” bir tasvir ile neticelendirilmiş. Orijinal murassa altın mineli kurma anahtarı mevcut. Tam takım. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı’nın estetik ve zevk anlayışını yansıtan başyapıt. Emsalleri müze koleksiyonlarında yer alan, ele geçmesi zor, yüksek kıymette müzelik eserdir.
Çap: 52 mm.
Ağırlık: 122 gr.
OSMANLI “SARAY İŞİ” 19.YÜZYIL BAŞI ALTIN MİNELİ “MURASSA” SULTANİ ENFİYE KUTUSU
19.Yüzyıl başı. İsviçre, c.1820 Cenevre. Saray işi. Sultani özelliklerde. Son derece zor tesadüf edilen murassa örneklerden. Rokoko stili. Altın kutunun her iki yüzü üst seviye çok renkli mine tekniği ile stilize floral tezyinli. Müstesna eserin kapağı mine üzeri eski kesim elmaslar ile bezeli. Orijinal mahfazası ile birlikte. Fevkalade kondisyonda. Emsalleri Topkapı Sarayı ve diğer müze koleksiyonlarında bulunan, Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı estetik ve zevk anlayışının nadide örneklerinden, ele geçmesi zor yüksek kıymette gerçek koleksiyonluk eserdir.
Ölçüler: 20 x 77 x 42 mm.
Ağırlık: 126 gr.
OSMANLI 19.YÜZYIL BAŞI SULTAN II.MAHMUD HAN (1808-1839) DÖNEMİ “SARAY İŞİ” ELMASLARLA BEZELİ MİNELİ GÜMÜŞ “MURASSA” SULTANİ HAMAYIL
Gümüşten yapılmış nazar göz değmesin diye içine muska ve bazı ayetler koyulan, üzerine çiçek, ay-yıldız, cami resmileri, padişah tuğrası ve Osmanlı armaları işlenen zarif bir kutu formunda Osmanlı İslam Kültürü’nün bir objesidir.
Ölçüler: 65 x 35 x 0.7 mm.
Ağırlık: 23 gr.
OSMANLI 19.YÜZYIL “SARAY İŞİ” FİRUZE VE YAKUTLARLA BEZELİ (ALTIN VERMEYLİ) GÜMÜŞ “MURASSA” FİLDİŞİ SULTANİ YELPAZE
Yükseklik: 20 cm.
Ağırlık: 107 gr.
TURQUERIE SANATI 19.YÜZYIL “SARAY İŞİ” ÜST SEVİYE ORYANTALİST ÇALIŞMALI ELMAS VE YAKUTLARLA BEZENMİŞ BAĞA (KAPLUMBAĞA KABUĞU) KAPAKLI MURASSA ALTIN ÇERÇEVE / ORİJİNAL MAHFAZASINDA
“Sultanın Gözdesi”
Elmas: 2.24 ct.
Altın ağırlığı: 77 gr. (8 ayar)
Ölçüler: 11 x 9 cm.
TURQUERIE SANATI 19.YÜZYIL “SARAY İŞİ” ÜST SEVİYE ORYANTALİST ÇALIŞMALI ELMASLAR İLE BEZENMİŞ MURASSA ALTIN (KOLYE UCU) BROŞ
“Hanım Sultan”
Elmas: 2.30 ct.
Altın ağırlığı: 29.14 gr. (8 ayar)
Ölçüler: 6.5 x 5 cm.
OSMANLI 18.YÜZYIL “SARAY İŞİ” YARI DEĞERLİ TAŞLARLA BEZELİ (ALTIN VERMEYLİ) LALE FORMLU “MURASSA” HOTOZ
Uzunluk: 44 cm.
OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ EHL-İ HİREF ATÖLYELERİNDE ÜRETİLMİŞ ELMAS VE YAKUTLARLA BEZELİ “SULTANİ” ALTIN HİLAL BROŞ
Çap: 40 mm.
Ağırlık: 12 gr.
Osmanlı İmparatorluğu’nun gelişmesi ve zenginleşmesi ile mücevhercilik giderek önem kazandı ve İstanbul dünyanın önemli mücevher üretim merkezlerinden biri oldu. Bu dönemde, imparatorluğa yeni katılan bölge ve ülkelerde yaşayan toplumların birikimleri de eklendiğinden, kuyumculuk ürünlerinin çeşitlerinde belirgin bir artış oldu. Osmanlı topraklarında yaşamış çok sayıda etnik kimliklerin kültürünü ve binlerce yıllık uygarlıkların izlerini taşıyan Osmanlı kuyumculuğu, bu uygarlıklardan esinlenerek kendi özgün takılarını üretti. Osmanlı Sarayı’nda çeşitli hizmet erbabı sınıflar mevcut olup bunlardan biri de “Ehl-i Hiref denilen sanatkârlar zümresiydi. Bunlar arasında yer alan kuyumcular Topkapı Sarayı'nın Orta Kapısı ile Akağalar Kapısı arasında kalan “Bîrun” denilen bölümde yaşamaktaydılar. Âmirlerine kuyumcubaşı denirdi. Kuyumcular, devşirmelerin kabiliyetlilerinden yetiştirilirdi. Ehl-i hiref teşkilâtında kuyumculukla uğraşan pek çok ustanın ve çeşitli bölüklerin yer aldığı belgelerden anlaşılmaktadır ki, bunların başında altın işçiliği yapan "Zergerân" bölüğü gelmektedir. Yeşim, necef ve maden eserler üzerine altın kakmacılığı yapanlara "Zernişâni", taş yontucu ve işlemecilere "Hakkâkân", taşa foya yapanlara ise "Foyager" denilmekteydi.
OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ EHL-İ HİREF ATÖLYELERİNDE ÜRETİLMİŞ ELMASLARLA BEZELİ SULTANİ ALTIN (BROŞ) TAÇ
Ölçüler: 80 x 135 mm.
Ağırlık: 66 gr.
Osmanlı İmparatorluğu’nun gelişmesi ve zenginleşmesi ile mücevhercilik giderek önem kazandı ve İstanbul dünyanın önemli mücevher üretim merkezlerinden biri oldu. Bu dönemde, imparatorluğa yeni katılan bölge ve ülkelerde yaşayan toplumların birikimleri de eklendiğinden, kuyumculuk ürünlerinin çeşitlerinde belirgin bir artış oldu. Osmanlı topraklarında yaşamış çok sayıda etnik kimliklerin kültürünü ve binlerce yıllık uygarlıkların izlerini taşıyan Osmanlı kuyumculuğu, bu uygarlıklardan esinlenerek kendi özgün takılarını üretti. Osmanlı Sarayı’nda çeşitli hizmet erbabı sınıflar mevcut olup bunlardan biri de “Ehl-i Hiref denilen sanatkârlar zümresiydi. Bunlar arasında yer alan kuyumcular Topkapı Sarayı'nın Orta Kapısı ile Akağalar Kapısı arasında kalan “Bîrun” denilen bölümde yaşamaktaydılar. Âmirlerine kuyumcu başı denirdi. Kuyumcular, devşirmelerin kabiliyetlilerinden yetiştirilirdi. Ehl-i hiref teşkilâtında kuyumculukla uğraşan pek çok ustanın ve çeşitli bölüklerin yer aldığı belgelerden anlaşılmaktadır ki, bunların başında altın işçiliği yapan "Zergerân" bölüğü gelmektedir. Yeşim, necef ve maden eserler üzerine altın kakmacılığı yapanlara "Zernişâni", taş yontucu ve işlemecilere "Hakkâkân", taşa foya yapanlara ise "Foyager" denilmekteydi.
OSMANLI HANEDANI İÇİN 19.YÜZYIL’DA YAPILMIŞ ORİJİNAL MAHFAZASINDA “SULTANİ” ALTIN EL AYNASI
Ölçüler: 21 x 9 cm.
Ağırlık: 120 gr.
RUS 19.YÜZYIL ELMASLARLA BEZELİ ALTIN APLİKELİ (İMPARATORLUK ARMALI) MURASSA AGAT EMPERYAL KUTU
Ölçüler: 7 x 9.5 x 3.5 cm.
İSVİÇRE “PATEK PHILIPPE” MİNELİ ALTIN CEP SAATİ / “M.N” İNİSİYALLİ
“Fabriqué pour Beyer, Zurich”
Patek Philippe, Geneve
Serial Number: 171483 / 277446
Çap: 48 mm.
Ağırlık: 70 gr.
FRANSIZ 19.YÜZYIL SONU “TIFFANY & CO” İMZALI (GUEX KADRAN) İNCİLERLE BEZELİ ALTIN MİNELİ CHATELAINE SAAT
Çap: 52 mm.
Uzunluk: 130 mm.
Ağırlık: 116 gr.
İSVİÇRE 19.YÜZYIL “GOGEL & OLIVET, GENEVE” MARKA (ORYANTALİST ÇALIŞMALI) MİNELİ ALTIN (CHATELINE) CEP SAATİ
HENRI GUILLAUME SCHLESINGER'in meşhur tablosunun altın üzerine çok renk mine tekniği ile uygulanmış benzersiz bir örneği.
Bkz.: Lot 25
Ölçüler: 33 mm.
Ağırlık: 34 gr.
HENRI GUILLAUME SCHLESINGER EKOLÜ (19.YÜZYIL)
D'apres Henri Guillaume Schlesinger. Tuval üzeri yağlı boya.
HENRI GUILLAUME SCHLESINGER'in meşhur tablosunun altın üzerine çok renk mine tekniği ile uygulanmış benzersiz örneği için; Bkz.: Lot 24
Referans: Christie's / 06.06.2007 Art Islamique et Tableaux Orientalistes - Lot: 48
Ölçüler: 100 x 81 cm.