Lot: 1

Güncel Fiyat: 1 USD Açılış Fiyatı: 1 USD Tahmini: 40.000 - 60.000 USD Lot Sizde Değil Lot Sizde

OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ “SULTAN ABDÜLMECİD HAN” TUĞRALI SALTANAT ALAMETİ “JAPY FRERES” ALTIN VERMEYLİ BRONZ KONSOL SAAT

19.Yüzyıl. Osmanlı Sarayı için özel olarak imal edilmiş. Saat üretici damgası Japy Freres (1844-1849) Sultani özelliklerde Osmanlı Saltanat Arması (Arma-i Osmanî) formunda tasarlanmış müstesna eserin şemseli tacı Sultan Abdülmecid Han (1839-1861) tuğralı. Bronzdan imal edilmiş, sıvama altın vermeyli. Kadranı Eski Türkçe rakamlı. Müstesna eserde Osmanlı Devlet Arması’nda ki üslup devam ettirilerek taçtaki şemse halifeliği, üzerindeki tuğra Osmanlı Devleti’nin Meliki padişahı, silahlar devlet gücünü, borazan ise Mızıka-ı Hümayun’u simgelemektedir. Kompozisyonda Osmanlı Sancağı ve Hilafet Sancağı yer almakta, ayrıca “Baltacılar Ocağı”nın kullandığı tören silahı tek yüzlü teber, tirkeş, Türklerin milli silahı ok ve mızrak ile kalkan bulunmaktadır. Fevkalade kondisyonda. Benzer örnekleri Saray Koleksiyonları’nda bulunan Osmanlının asaletini, gücünü ve kudretini tüm ihtişamıyla gözler önüne seren, tasarım harikası, yüksek kıymette ele geçmez müzelik şaheserdir. Referans: Osmanlı Hanedanı’ndan Prenses M.’ye ait benzer bir saat ARTHILL 19.Müzelik Eserler Müzayedesi Lot:1’de yer almaktadır. Ölçüler: 55 x 35 x 14 cm.

- USD
Pey Ver Lot Sizde Peyiniz iletildi
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • Canlı müzayede tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkür ederiz.
  •  
  • Lotlar
  • Kazandıklarım
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ “SULTAN ABDÜLMECİD HAN” TUĞRALI SALTANAT ALAMETİ “JAPY FRERES” ALTIN VERMEYLİ BRONZ KONSOL SAAT-19.Yüzyıl. Osmanlı Sarayı için özel olarak imal edilmiş. Saat üretici damgası Japy Freres (1844-1849) Sultani özelliklerde Osmanlı Saltanat Arması (Arma-i Osmanî) formunda tasarlanmış müstesna eserin şemseli tacı Sultan Abdülmecid Han (1839-1861) tuğralı. Bronzdan imal edilmiş, sıvama altın vermeyli. Kadranı Eski Türkçe rakamlı. Müstesna eserde Osmanlı Devlet Arması’nda ki üslup devam ettirilerek taçtaki şemse halifeliği, üzerindeki tuğra Osmanlı Devleti’nin Meliki padişahı, silahlar devlet gücünü, borazan ise Mızıka-ı Hümayun’u simgelemektedir. Kompozisyonda Osmanlı Sancağı ve Hilafet Sancağı yer almakta, ayrıca “Baltacılar Ocağı”nın kullandığı tören silahı tek yüzlü teber, tirkeş, Türklerin milli silahı ok ve mızrak ile kalkan bulunmaktadır. Fevkalade kondisyonda. Benzer örnekleri Saray Koleksiyonları’nda bulunan Osmanlının asaletini, gücünü ve kudretini tüm ihtişamıyla gözler önüne seren, tasarım harikası, yüksek kıymette ele geçmez müzelik şaheserdir.

Referans: Osmanlı Hanedanı’ndan Prenses M.’ye ait benzer bir saat ARTHILL 19.Müzelik Eserler Müzayedesi Lot:1’de yer almaktadır. 

Ölçüler: 55 x 35 x 14 cm.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ “SULTAN ABDÜLMECİD HAN” TUĞRALI SALTANAT ALAMETİ “JAPY FRERES” ALTIN VERMEYLİ BRONZ KONSOL SAAT-19.Yüzyıl. Osmanlı Sarayı için özel olarak imal edilmiş. Saat üretici damgası Japy Freres (1844-1849) Sultani özelliklerde Osmanlı Saltanat Arması (Arma-i Osmanî) formunda tasarlanmış müstesna eserin şemseli tacı Sultan Abdülmecid Han (1839-1861) tuğralı. Bronzdan imal edilmiş, sıvama altın vermeyli. Kadranı Eski Türkçe rakamlı. Müstesna eserde Osmanlı Devlet Arması’nda ki üslup devam ettirilerek taçtaki şemse halifeliği, üzerindeki tuğra Osmanlı Devleti’nin Meliki padişahı, silahlar devlet gücünü, borazan ise Mızıka-ı Hümayun’u simgelemektedir. Kompozisyonda Osmanlı Sancağı ve Hilafet Sancağı yer almakta, ayrıca “Baltacılar Ocağı”nın kullandığı tören silahı tek yüzlü teber, tirkeş, Türklerin milli silahı ok ve mızrak ile kalkan bulunmaktadır. Fevkalade kondisyonda. Benzer örnekleri Saray Koleksiyonları’nda bulunan Osmanlının asaletini, gücünü ve kudretini tüm ihtişamıyla gözler önüne seren, tasarım harikası, yüksek kıymette ele geçmez müzelik şaheserdir. Referans: Osmanlı Hanedanı’ndan Prenses M.’ye ait benzer bir saat ARTHILL 19.Müzelik Eserler Müzayedesi Lot:1’de yer almaktadır. Ölçüler: 55 x 35 x 14 cm.

    USDSatıldı
  • İSLAM HALİFESİ VE OSMANLI SULTANI II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI EMPERYAL MURASSA ALTIN TABAKA-“Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-muzaffer daima” 

19.Yüzyıl. Osmanlı, 1820'ler. İslam Halifesi ve Osmanlı Sultanı II.Abdülhamid Han (1876-1909) için özel yapım. Müstesna eser, Ehl-i Hiref sanatkarları tarafından 18 ayar altından eski kesim pırlanta ve elmaslar ile tasarlanılarak imal edilmiş. Merkezinde Sultan II.Abdülhamid Han’ın El Gazi mahlaslı tuğrası yer almakta. Orijinal mahfazası ile birlikte. Fevkalade kondisyonda. Emsalleri Topkapı Sarayı ve diğer müze koleksiyonlarında bulunan, ele geçmesi zor yüksek kıymette gerçek müzelik eserdir.

Dünya Müzayedelerinde satışa sunulan yabancı İmparatorlara ait Murassa Altın Kutular;
Sotheby’s / ROMANOV HEIRLOOMS 30.11.2009 / Lot 80 Satış Fiyatı: 990.000 USD
Sotheby’s / RUSSIAN WORKS OF ART 01.12.2015 / Lot 420 Satış Fiyatı: 640.000 USD
Sotheby’s / RUSSIAN WORKS OF ART 01.12.2015 / Lot 419 Satış Fiyatı: 450.000 USD

Ağırlık: 131.5 gr. (18 ayar)
Ölçüler: 9.8 x 6.3 x 1.9 cm.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    İSLAM HALİFESİ VE OSMANLI SULTANI II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI EMPERYAL MURASSA ALTIN TABAKA-“Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-muzaffer daima” 19.Yüzyıl. Osmanlı, 1820'ler. İslam Halifesi ve Osmanlı Sultanı II.Abdülhamid Han (1876-1909) için özel yapım. Müstesna eser, Ehl-i Hiref sanatkarları tarafından 18 ayar altından eski kesim pırlanta ve elmaslar ile tasarlanılarak imal edilmiş. Merkezinde Sultan II.Abdülhamid Han’ın El Gazi mahlaslı tuğrası yer almakta. Orijinal mahfazası ile birlikte. Fevkalade kondisyonda. Emsalleri Topkapı Sarayı ve diğer müze koleksiyonlarında bulunan, ele geçmesi zor yüksek kıymette gerçek müzelik eserdir. Dünya Müzayedelerinde satışa sunulan yabancı İmparatorlara ait Murassa Altın Kutular; Sotheby’s / ROMANOV HEIRLOOMS 30.11.2009 / Lot 80 Satış Fiyatı: 990.000 USD Sotheby’s / RUSSIAN WORKS OF ART 01.12.2015 / Lot 420 Satış Fiyatı: 640.000 USD Sotheby’s / RUSSIAN WORKS OF ART 01.12.2015 / Lot 419 Satış Fiyatı: 450.000 USD Ağırlık: 131.5 gr. (18 ayar) Ölçüler: 9.8 x 6.3 x 1.9 cm.

    USDSatıldı
  • İSLAM HALİFESİ VE OSMANLI SULTANI V.MEHMED REŞAD HAN’A AİT MİNELİ “MURASSA” ALTIN CEP SAATİ / SULTANA ÖZEL ORİJİNAL MAHFAZASI İÇERİSİNDE-“Mehmed Han bin Abdülmecid el-muzaffer daima”

Osmanlı. Sultan V.Mehmed Reşad Han’a ait. Sultanın özel saatçisi “Constantaras Fréres” tarafından özel olarak tasarlanılarak, altın üzerine çok renkli transparan mine tekniği ile imal edilmiş. Müstesna eserin ön kapağına istifli kufi hat ile “Sultan Muhammed Reşad”, arka kapağına ise iri bir yakut ve eski kesim pırlantalarla oluşturulmuş “Yıldız” motifi uygulanmış. Saatin iç kapağında ve mahfazasında “Fournisseurs en Chef de S.M.I. Le Sultan Constantaras Fréres, Constantinople / Majesteleri Sultanın Baş Tedarikçileri Constantanas Fréres, Constantinople” yazmakta. İsviçre yapımı, 96241 seri numaralı, seri numaraları tutarlı. Sultana özel yapılmış ahşap mahfazası içerisinde. Fevkalade kondisyonda. Emsalleri Topkapı Sarayı ve diğer müze koleksiyonlarında bulunan, ele geçmesi zor yüksek kıymette gerçek müzelik eserdir.

Ağırlık: 80 gr. (14 ayar)
Çap: 52 mm.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    İSLAM HALİFESİ VE OSMANLI SULTANI V.MEHMED REŞAD HAN’A AİT MİNELİ “MURASSA” ALTIN CEP SAATİ / SULTANA ÖZEL ORİJİNAL MAHFAZASI İÇERİSİNDE-“Mehmed Han bin Abdülmecid el-muzaffer daima” Osmanlı. Sultan V.Mehmed Reşad Han’a ait. Sultanın özel saatçisi “Constantaras Fréres” tarafından özel olarak tasarlanılarak, altın üzerine çok renkli transparan mine tekniği ile imal edilmiş. Müstesna eserin ön kapağına istifli kufi hat ile “Sultan Muhammed Reşad”, arka kapağına ise iri bir yakut ve eski kesim pırlantalarla oluşturulmuş “Yıldız” motifi uygulanmış. Saatin iç kapağında ve mahfazasında “Fournisseurs en Chef de S.M.I. Le Sultan Constantaras Fréres, Constantinople / Majesteleri Sultanın Baş Tedarikçileri Constantanas Fréres, Constantinople” yazmakta. İsviçre yapımı, 96241 seri numaralı, seri numaraları tutarlı. Sultana özel yapılmış ahşap mahfazası içerisinde. Fevkalade kondisyonda. Emsalleri Topkapı Sarayı ve diğer müze koleksiyonlarında bulunan, ele geçmesi zor yüksek kıymette gerçek müzelik eserdir. Ağırlık: 80 gr. (14 ayar) Çap: 52 mm.

    USDSatıldı
  • CHRISTOFLE 19.YÜZYIL “KAVALALI MEHMED ALİ PAŞA’NIN TORUNU HIDİV İSMAİL PAŞA”YA AİT ORİJİNAL MAHFAZASINDA MİNELİ (ALTIN VERMEYLİ) SEYAHAT TAKIMI-19.Yüzyıl. Fransız. Christofle imalat ve garanti damgalı. Hanedan parçası. Kavalalı Mehmed Ali Paşa’nın torunu Mısır Hıdivi İsmail Paşa için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Tasarım harikası eserlerin saplarında Hıdiv Tacı ve Hıdiv İsmail Paşa’nın inisiyali yer almakta. Rokoko üslubunda tezyinli, üst düzey mine işçiliği uygulanmış, yoğun altın vermeyli, eksiksiz tam takım. Orijinal mahfazası içinde. Fevkalade kondisyonda. Üst seviye özellikleri ile ön plana çıkan, eşine rastlanılmamış yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir. 

Yemek Kaşığı: 19 cm.
Tatlı Kaşığı: 14.5 cm.
Çay Kaşığı: 12 cm.
Çatal: 19 cm.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    CHRISTOFLE 19.YÜZYIL “KAVALALI MEHMED ALİ PAŞA’NIN TORUNU HIDİV İSMAİL PAŞA”YA AİT ORİJİNAL MAHFAZASINDA MİNELİ (ALTIN VERMEYLİ) SEYAHAT TAKIMI-19.Yüzyıl. Fransız. Christofle imalat ve garanti damgalı. Hanedan parçası. Kavalalı Mehmed Ali Paşa’nın torunu Mısır Hıdivi İsmail Paşa için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Tasarım harikası eserlerin saplarında Hıdiv Tacı ve Hıdiv İsmail Paşa’nın inisiyali yer almakta. Rokoko üslubunda tezyinli, üst düzey mine işçiliği uygulanmış, yoğun altın vermeyli, eksiksiz tam takım. Orijinal mahfazası içinde. Fevkalade kondisyonda. Üst seviye özellikleri ile ön plana çıkan, eşine rastlanılmamış yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir. Yemek Kaşığı: 19 cm. Tatlı Kaşığı: 14.5 cm. Çay Kaşığı: 12 cm. Çatal: 19 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI SARAYI İÇİN 19.YÜZYILDA İSVİÇREDE YAPILMIŞ “KURAN-I KERİM” FORMUNDA (HEART SHAPED) ALTIN MİNELİ SAAT-19.Yüzyıl. Osmanlı Sarayı için 1860’larda İsviçre yapımı. Sultan Abdülmecid Han dönemi. 18 ayar altın üzerine mine işçilikli, Kuran-ı Kerim formunda, içi 3 yaprak altın çerçeveli. Kadranı “Eski Türkçe” rakamlı. Makinesi kalp şeklinde. (Heart Shaped Cylinder) Müstesna eserin sahip olduğu kalp şeklinde üretilen bu makine 1848 yılında Benjamin Haas tarafından geliştirilmiştir. Özel üretilen ve bugün sadece müze vitrinlerinde görebileceğimiz saatlerin sahip olduğu bu makine 2 mm. kalınlığında olup o zamana kadar üretilen en ince ölçüye sahiptir. Kolye ucu özellikli, altın asma halkalı. Orijinal mahfazası ile birlikte. Fevkalade kondisyonda. Bir benzeri Topkapı Sarayı Müzesi’nde bulunan, Osmanlı zevkinin ve estetiğinin üst seviye en önemli örneklerinden, ele geçmez müzelik şaheserdir.

Referans: Eserin benzer örneği Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu’nda bulunmaktadır.

Müzayede Referans: İsviçre Antiquorum Müzayede firmasının 15.10.2000 tarihli müzayedesinde Lot 259’da Kuran-ı Kerim formlu 1920’lerde üretilmiş (yakın dönem) Tavannes marka bir saat 130.000 CHF’ye satılmıştır.  

Makine Kalınlığı: 2 mm.
Ağırlık: 33 gr. (18 Ayar)
Ölçüler: 31 x 26 mm.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    OSMANLI SARAYI İÇİN 19.YÜZYILDA İSVİÇREDE YAPILMIŞ “KURAN-I KERİM” FORMUNDA (HEART SHAPED) ALTIN MİNELİ SAAT-19.Yüzyıl. Osmanlı Sarayı için 1860’larda İsviçre yapımı. Sultan Abdülmecid Han dönemi. 18 ayar altın üzerine mine işçilikli, Kuran-ı Kerim formunda, içi 3 yaprak altın çerçeveli. Kadranı “Eski Türkçe” rakamlı. Makinesi kalp şeklinde. (Heart Shaped Cylinder) Müstesna eserin sahip olduğu kalp şeklinde üretilen bu makine 1848 yılında Benjamin Haas tarafından geliştirilmiştir. Özel üretilen ve bugün sadece müze vitrinlerinde görebileceğimiz saatlerin sahip olduğu bu makine 2 mm. kalınlığında olup o zamana kadar üretilen en ince ölçüye sahiptir. Kolye ucu özellikli, altın asma halkalı. Orijinal mahfazası ile birlikte. Fevkalade kondisyonda. Bir benzeri Topkapı Sarayı Müzesi’nde bulunan, Osmanlı zevkinin ve estetiğinin üst seviye en önemli örneklerinden, ele geçmez müzelik şaheserdir. Referans: Eserin benzer örneği Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu’nda bulunmaktadır. Müzayede Referans: İsviçre Antiquorum Müzayede firmasının 15.10.2000 tarihli müzayedesinde Lot 259’da Kuran-ı Kerim formlu 1920’lerde üretilmiş (yakın dönem) Tavannes marka bir saat 130.000 CHF’ye satılmıştır. Makine Kalınlığı: 2 mm. Ağırlık: 33 gr. (18 Ayar) Ölçüler: 31 x 26 mm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI SARAY İŞİ 19.YÜZYIL “EDWARD PRIOR” İMZALI ALTIN MİNELİ (BEYAZIT MANZARALI) MURASSA CEP SAATİ-19.Yüzyıl. Osmanlı Sarayı için 1890’larda İngiltere’de Edward Prior tarafından yapılmış, seri numaralı. 18 ayar altın üzerine üst düzey transparan mine tekniği ile ön kapakta “Beyazıt, İstanbul Üniversitesi girişinde faytonlar ve Osmanlı tiplemeler ile dönemin günlük hayatını konu alan bir enstantane tasvir edilmiş. Rokoko bordürleri elmaslarla zenginleştirilmiş. Arka kapağa ise canlı ve rengarenk çiçeklerden oluşan bir kompozisyon uygulanmış. Altın ve gümüş işlemeli kadranı “Eski Türkçe” rakamlı. Fevkalade kondisyonda. 19.Yüzyıl bağa (kaplumbağa kabuğu) kaplama, gümüş plaketi ithaflı kutu içerisinde. New York Metropolitan ve Londra British Museum gibi dünyanın önemli müzelerinde eserleri sergilenen Edward Prior’un Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı’nın estetik ve zevk anlayışını en güzel yansıtttığı örneklerden. Emsalleri müze koleksiyonlarında yer alan, ele geçmesi zor, yüksek kıymette gerçek koleksiyonluk eserdir.

Çap: 52 mm.
Ağırlık: 119 gr. (18 Ayar)

    Lot No: 6

    Lot: 6

    OSMANLI SARAY İŞİ 19.YÜZYIL “EDWARD PRIOR” İMZALI ALTIN MİNELİ (BEYAZIT MANZARALI) MURASSA CEP SAATİ-19.Yüzyıl. Osmanlı Sarayı için 1890’larda İngiltere’de Edward Prior tarafından yapılmış, seri numaralı. 18 ayar altın üzerine üst düzey transparan mine tekniği ile ön kapakta “Beyazıt, İstanbul Üniversitesi girişinde faytonlar ve Osmanlı tiplemeler ile dönemin günlük hayatını konu alan bir enstantane tasvir edilmiş. Rokoko bordürleri elmaslarla zenginleştirilmiş. Arka kapağa ise canlı ve rengarenk çiçeklerden oluşan bir kompozisyon uygulanmış. Altın ve gümüş işlemeli kadranı “Eski Türkçe” rakamlı. Fevkalade kondisyonda. 19.Yüzyıl bağa (kaplumbağa kabuğu) kaplama, gümüş plaketi ithaflı kutu içerisinde. New York Metropolitan ve Londra British Museum gibi dünyanın önemli müzelerinde eserleri sergilenen Edward Prior’un Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı’nın estetik ve zevk anlayışını en güzel yansıtttığı örneklerden. Emsalleri müze koleksiyonlarında yer alan, ele geçmesi zor, yüksek kıymette gerçek koleksiyonluk eserdir. Çap: 52 mm. Ağırlık: 119 gr. (18 Ayar)

    USDSatıldı
  • OSMANLI “SARAY İŞİ” HANEDAN İÇİN YAPILMIŞ 19.YÜZYIL BAŞI ALTIN MİNELİ “EMPERYAL” ENFİYE KUTUSU-19.Yüzyıl başı. İsviçre, c.1820 Cenevre. Hanedan parçası. Sultani özelliklerde. Son derece nadir 3 (üç) yüzey “kapak üstü, kapak altı, zemin” mine çalışmalı. Çok renkli mine tekniği ile altın kutunun ön ve arka yüzeyine Osmanlı müzik aletlerinden oluşan kompozisyonlar ile stilize meyve ve çiçek buketli bezemeler uygulanmış. Son derece nadir tesadüf edilen kapak iç yüzey mine çalışması Osmanlı Sancağı ve Hilafet Sancağı’ndan oluşan “Osmanlı Devletini ve Hilafeti” temsil eden Sultani bir kompozisyon ile oluşturulmuş. Orijinal mahfazası ile birlikte. Fevkalade kondisyonda. Emsalleri Topkapı Sarayı ve diğer müze koleksiyonlarında bulunan, üst seviye, ele geçmesi zor yüksek kıymette gerçek müzelik şaheserdir.

Ölçüler: 7.5 x 4.8 x 1.8 cm.
Ağırlık: 103 gr.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    OSMANLI “SARAY İŞİ” HANEDAN İÇİN YAPILMIŞ 19.YÜZYIL BAŞI ALTIN MİNELİ “EMPERYAL” ENFİYE KUTUSU-19.Yüzyıl başı. İsviçre, c.1820 Cenevre. Hanedan parçası. Sultani özelliklerde. Son derece nadir 3 (üç) yüzey “kapak üstü, kapak altı, zemin” mine çalışmalı. Çok renkli mine tekniği ile altın kutunun ön ve arka yüzeyine Osmanlı müzik aletlerinden oluşan kompozisyonlar ile stilize meyve ve çiçek buketli bezemeler uygulanmış. Son derece nadir tesadüf edilen kapak iç yüzey mine çalışması Osmanlı Sancağı ve Hilafet Sancağı’ndan oluşan “Osmanlı Devletini ve Hilafeti” temsil eden Sultani bir kompozisyon ile oluşturulmuş. Orijinal mahfazası ile birlikte. Fevkalade kondisyonda. Emsalleri Topkapı Sarayı ve diğer müze koleksiyonlarında bulunan, üst seviye, ele geçmesi zor yüksek kıymette gerçek müzelik şaheserdir. Ölçüler: 7.5 x 4.8 x 1.8 cm. Ağırlık: 103 gr.

    USDSatıldı
  • OSMANLI “SARAY İŞİ” 19.YÜZYIL BAŞI ALTIN MİNELİ (İSTANBUL BOĞAZI ve RUMELİ HİSARI MANZARALI) ENFİYE KUTUSU-19.Yüzyıl başı. İsviçre, c.1820 Cenevre. Saray işi. Üst seviye çok renkli mine tekniği ile altın kutunun bir yüzüne “Rumeli Hisarı ve İstanbul Boğazı’nda Kalyonlar” resmedilmiş, diğer yüzüne ise merkezde Osmanlı müzik aletlerinden oluşan bir kompozisyon ile stilize sıralı benzer kompozisyonlar uygulanmıştır. Orijinal mahfazası ile birlikte. Fevkalade kondisyonda. Emsalleri Topkapı Sarayı ve diğer müze koleksiyonlarında bulunan, Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı’nın estetik ve zevk anlayışının en güzel örneklerinden, ele geçmesi zor yüksek kıymette gerçek koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 8.4 x 5.5 x 1.8 cm.
Ağırlık: 91 gr.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    OSMANLI “SARAY İŞİ” 19.YÜZYIL BAŞI ALTIN MİNELİ (İSTANBUL BOĞAZI ve RUMELİ HİSARI MANZARALI) ENFİYE KUTUSU-19.Yüzyıl başı. İsviçre, c.1820 Cenevre. Saray işi. Üst seviye çok renkli mine tekniği ile altın kutunun bir yüzüne “Rumeli Hisarı ve İstanbul Boğazı’nda Kalyonlar” resmedilmiş, diğer yüzüne ise merkezde Osmanlı müzik aletlerinden oluşan bir kompozisyon ile stilize sıralı benzer kompozisyonlar uygulanmıştır. Orijinal mahfazası ile birlikte. Fevkalade kondisyonda. Emsalleri Topkapı Sarayı ve diğer müze koleksiyonlarında bulunan, Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı’nın estetik ve zevk anlayışının en güzel örneklerinden, ele geçmesi zor yüksek kıymette gerçek koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 8.4 x 5.5 x 1.8 cm. Ağırlık: 91 gr.

    USDSatıldı
  • OSMANLI “SARAY İŞİ” 19.YÜZYIL BAŞI ALTIN MİNELİ (İSTANBUL BOĞAZI MANZARALI) MURASSA FİNCAN ZARFI-19.Yüzyıl. İsviçre, c.1820 Cenevre. Saray işi. Üst seviye çok renkli mine tekniği ile altın zarfın gövdesine üç madalyon içerisinde “İstanbul Boğazı” manzaraları resmedilmiş ve etrafı “Emperyal” motiflerle zenginleştirilmiş. Kaide bileziği elmaslarla bezeli. Orijinal porselen fincanı mevcut. Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı’nın estetik ve zevk anlayışının en güzel örneklerinden. Orijinal mahfazası ile birlikte. Fevkalade kondisyonda. Emsalleri Topkapı Sarayı ve diğer müze koleksiyonlarında bulunan, ele geçmesi zor yüksek kıymette gerçek koleksiyonluk şaheserdir.

Ölçüler: 60 x 47 mm.
Ağırlık: 46 gr.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    OSMANLI “SARAY İŞİ” 19.YÜZYIL BAŞI ALTIN MİNELİ (İSTANBUL BOĞAZI MANZARALI) MURASSA FİNCAN ZARFI-19.Yüzyıl. İsviçre, c.1820 Cenevre. Saray işi. Üst seviye çok renkli mine tekniği ile altın zarfın gövdesine üç madalyon içerisinde “İstanbul Boğazı” manzaraları resmedilmiş ve etrafı “Emperyal” motiflerle zenginleştirilmiş. Kaide bileziği elmaslarla bezeli. Orijinal porselen fincanı mevcut. Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı’nın estetik ve zevk anlayışının en güzel örneklerinden. Orijinal mahfazası ile birlikte. Fevkalade kondisyonda. Emsalleri Topkapı Sarayı ve diğer müze koleksiyonlarında bulunan, ele geçmesi zor yüksek kıymette gerçek koleksiyonluk şaheserdir. Ölçüler: 60 x 47 mm. Ağırlık: 46 gr.

    USDSatıldı
  • OSMANLI SARAY İŞİ 19.YÜZYIL BAŞI “MARKWICK MARKHAM” İMZALI ALTIN MİNELİ (İSTANBUL BOĞAZI MANZARALI) MURASSA CEP SAATİ-19.Yüzyıl. Osmanlı Sarayı için 1810’larda İngiltere’de Markwick Markham tarafından yapılmış. Kadranı ve makinesi “Markwick Markham, Perigal London” imzalı. 18 ayar altın. İç içe geçmiş üç kasadan oluşmakta. Tepesi iri bir elmas ile neticelendirilmiş.  Çok renkli mine tekniği ile dış kapakta hayali “İstanbul Boğazı ve Kalyonlar”, iç kapakta ise “Osmanlı Müzik Aletleri”nden oluşan bir kompozisyon tasvir edilmiş. Açma tırnağı elmas. Beyaz porselen kadranı “Eski Türkçe” rakamlı. Zincirli (fusee) makineli, makinesi çok iyi çalışmakta. 14 kalibre. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı’nın estetik ve zevk anlayışını en güzel yansıtan örneklerden. Emsalleri müze koleksiyonlarında yer alan, ele geçmesi zor, yüksek kıymette gerçek koleksiyonluk eserdir.

Çap: 50 mm.
Ağırlık: 113 gr. (18 Ayar)

    Lot No: 10

    Lot: 10

    OSMANLI SARAY İŞİ 19.YÜZYIL BAŞI “MARKWICK MARKHAM” İMZALI ALTIN MİNELİ (İSTANBUL BOĞAZI MANZARALI) MURASSA CEP SAATİ-19.Yüzyıl. Osmanlı Sarayı için 1810’larda İngiltere’de Markwick Markham tarafından yapılmış. Kadranı ve makinesi “Markwick Markham, Perigal London” imzalı. 18 ayar altın. İç içe geçmiş üç kasadan oluşmakta. Tepesi iri bir elmas ile neticelendirilmiş. Çok renkli mine tekniği ile dış kapakta hayali “İstanbul Boğazı ve Kalyonlar”, iç kapakta ise “Osmanlı Müzik Aletleri”nden oluşan bir kompozisyon tasvir edilmiş. Açma tırnağı elmas. Beyaz porselen kadranı “Eski Türkçe” rakamlı. Zincirli (fusee) makineli, makinesi çok iyi çalışmakta. 14 kalibre. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı’nın estetik ve zevk anlayışını en güzel yansıtan örneklerden. Emsalleri müze koleksiyonlarında yer alan, ele geçmesi zor, yüksek kıymette gerçek koleksiyonluk eserdir. Çap: 50 mm. Ağırlık: 113 gr. (18 Ayar)

    USDSatıldı
  • OSMANLI SARAY İŞİ 18.YÜZYIL ORTASI “JAMES ILBERY” İMZALI (7.5 ÇALARLI) ALTIN MURASSA CEP SAATİ-18.Yüzyıl ortası. Osmanlı Sarayı için 1750’lerde İngiltere’de James Ilbery tarafından yapılmış, seri numaralı. Makinesi ve toz kapağı “James Ilbery, London” imzalı. Sultani özelliklerde. Rokoko stili. Üç kasalı. İç kasası doğal inci, eski kesim pırlanta, zümrüt ve yakutlarla bezeli. Dış kasası “Shagreen”. Saat, yarım çeyrek çalar (7.5 dk. Çalar) ve fusee makineli (zincirli) olarak üretilmiş, makinesi çok iyi çalışmakta. 14 kalibre. Emaye kadranı “Eski Türkçe” rakamlı. Ajurlu tasarlanmış altın kasası, kol altında grave/kazıma tekniği ile bir yüzde “Boğaz” manzarası, diğer yüzde ise “Mitolojik” bir tasvir ile neticelendirilmiş. Orijinal murassa altın mineli kurma anahtarı mevcut. Tam takım. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı’nın estetik ve zevk anlayışını yansıtan başyapıt. Emsalleri müze koleksiyonlarında yer alan, ele geçmesi zor, yüksek kıymette müzelik eserdir.

Çap: 52 mm.
Ağırlık: 122 gr.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    OSMANLI SARAY İŞİ 18.YÜZYIL ORTASI “JAMES ILBERY” İMZALI (7.5 ÇALARLI) ALTIN MURASSA CEP SAATİ-18.Yüzyıl ortası. Osmanlı Sarayı için 1750’lerde İngiltere’de James Ilbery tarafından yapılmış, seri numaralı. Makinesi ve toz kapağı “James Ilbery, London” imzalı. Sultani özelliklerde. Rokoko stili. Üç kasalı. İç kasası doğal inci, eski kesim pırlanta, zümrüt ve yakutlarla bezeli. Dış kasası “Shagreen”. Saat, yarım çeyrek çalar (7.5 dk. Çalar) ve fusee makineli (zincirli) olarak üretilmiş, makinesi çok iyi çalışmakta. 14 kalibre. Emaye kadranı “Eski Türkçe” rakamlı. Ajurlu tasarlanmış altın kasası, kol altında grave/kazıma tekniği ile bir yüzde “Boğaz” manzarası, diğer yüzde ise “Mitolojik” bir tasvir ile neticelendirilmiş. Orijinal murassa altın mineli kurma anahtarı mevcut. Tam takım. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı’nın estetik ve zevk anlayışını yansıtan başyapıt. Emsalleri müze koleksiyonlarında yer alan, ele geçmesi zor, yüksek kıymette müzelik eserdir. Çap: 52 mm. Ağırlık: 122 gr.

    USDSatıldı
  • OSMANLI “SARAY İŞİ” 19.YÜZYIL BAŞI ALTIN MİNELİ “MURASSA” SULTANİ ENFİYE KUTUSU-19.Yüzyıl başı. İsviçre, c.1820 Cenevre. Saray işi. Sultani özelliklerde. Son derece zor tesadüf edilen murassa örneklerden. Rokoko stili. Altın kutunun her iki yüzü üst seviye çok renkli mine tekniği ile stilize floral tezyinli. Müstesna eserin kapağı mine üzeri eski kesim elmaslar ile bezeli. Orijinal mahfazası ile birlikte. Fevkalade kondisyonda. Emsalleri Topkapı Sarayı ve diğer müze koleksiyonlarında bulunan, Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı estetik ve zevk anlayışının nadide örneklerinden, ele geçmesi zor yüksek kıymette gerçek koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 20 x 77 x 42 mm.
Ağırlık: 126 gr.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    OSMANLI “SARAY İŞİ” 19.YÜZYIL BAŞI ALTIN MİNELİ “MURASSA” SULTANİ ENFİYE KUTUSU-19.Yüzyıl başı. İsviçre, c.1820 Cenevre. Saray işi. Sultani özelliklerde. Son derece zor tesadüf edilen murassa örneklerden. Rokoko stili. Altın kutunun her iki yüzü üst seviye çok renkli mine tekniği ile stilize floral tezyinli. Müstesna eserin kapağı mine üzeri eski kesim elmaslar ile bezeli. Orijinal mahfazası ile birlikte. Fevkalade kondisyonda. Emsalleri Topkapı Sarayı ve diğer müze koleksiyonlarında bulunan, Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı estetik ve zevk anlayışının nadide örneklerinden, ele geçmesi zor yüksek kıymette gerçek koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 20 x 77 x 42 mm. Ağırlık: 126 gr.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL BAŞI SULTAN II.MAHMUD HAN (1808-1839) DÖNEMİ “SARAY İŞİ” ELMASLARLA BEZELİ MİNELİ GÜMÜŞ “MURASSA” SULTANİ HAMAYIL-Gümüşten yapılmış nazar göz değmesin diye içine muska ve bazı ayetler koyulan, üzerine çiçek, ay-yıldız, cami resmileri, padişah tuğrası ve Osmanlı armaları işlenen zarif bir kutu formunda  Osmanlı İslam Kültürü’nün bir objesidir.

Ölçüler: 65 x 35 x 0.7 mm.
Ağırlık: 23 gr.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    OSMANLI 19.YÜZYIL BAŞI SULTAN II.MAHMUD HAN (1808-1839) DÖNEMİ “SARAY İŞİ” ELMASLARLA BEZELİ MİNELİ GÜMÜŞ “MURASSA” SULTANİ HAMAYIL-Gümüşten yapılmış nazar göz değmesin diye içine muska ve bazı ayetler koyulan, üzerine çiçek, ay-yıldız, cami resmileri, padişah tuğrası ve Osmanlı armaları işlenen zarif bir kutu formunda Osmanlı İslam Kültürü’nün bir objesidir. Ölçüler: 65 x 35 x 0.7 mm. Ağırlık: 23 gr.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “SARAY İŞİ” FİRUZE VE YAKUTLARLA BEZELİ (ALTIN VERMEYLİ) GÜMÜŞ “MURASSA” FİLDİŞİ SULTANİ YELPAZE -Yükseklik: 20 cm.
Ağırlık: 107 gr.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    OSMANLI 19.YÜZYIL “SARAY İŞİ” FİRUZE VE YAKUTLARLA BEZELİ (ALTIN VERMEYLİ) GÜMÜŞ “MURASSA” FİLDİŞİ SULTANİ YELPAZE -Yükseklik: 20 cm. Ağırlık: 107 gr.

    USDSatıldı
  • TURQUERIE SANATI 19.YÜZYIL “SARAY İŞİ” ÜST SEVİYE ORYANTALİST ÇALIŞMALI ELMAS VE YAKUTLARLA BEZENMİŞ BAĞA (KAPLUMBAĞA KABUĞU) KAPAKLI MURASSA ALTIN ÇERÇEVE / ORİJİNAL MAHFAZASINDA-“Sultanın Gözdesi”

Elmas: 2.24 ct.
Altın ağırlığı: 77 gr. (8 ayar)
Ölçüler: 11 x 9 cm.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    TURQUERIE SANATI 19.YÜZYIL “SARAY İŞİ” ÜST SEVİYE ORYANTALİST ÇALIŞMALI ELMAS VE YAKUTLARLA BEZENMİŞ BAĞA (KAPLUMBAĞA KABUĞU) KAPAKLI MURASSA ALTIN ÇERÇEVE / ORİJİNAL MAHFAZASINDA-“Sultanın Gözdesi” Elmas: 2.24 ct. Altın ağırlığı: 77 gr. (8 ayar) Ölçüler: 11 x 9 cm.

    USDSatıldı
  • TURQUERIE SANATI 19.YÜZYIL “SARAY İŞİ” ÜST SEVİYE ORYANTALİST ÇALIŞMALI ELMASLAR İLE BEZENMİŞ MURASSA ALTIN (KOLYE UCU) BROŞ-“Hanım Sultan”

Elmas: 2.30 ct.
Altın ağırlığı: 29.14 gr. (8 ayar)
Ölçüler: 6.5 x 5 cm.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    TURQUERIE SANATI 19.YÜZYIL “SARAY İŞİ” ÜST SEVİYE ORYANTALİST ÇALIŞMALI ELMASLAR İLE BEZENMİŞ MURASSA ALTIN (KOLYE UCU) BROŞ-“Hanım Sultan” Elmas: 2.30 ct. Altın ağırlığı: 29.14 gr. (8 ayar) Ölçüler: 6.5 x 5 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 18.YÜZYIL “SARAY İŞİ” YARI DEĞERLİ TAŞLARLA BEZELİ (ALTIN VERMEYLİ) LALE FORMLU “MURASSA” HOTOZ-Uzunluk: 44 cm.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    OSMANLI 18.YÜZYIL “SARAY İŞİ” YARI DEĞERLİ TAŞLARLA BEZELİ (ALTIN VERMEYLİ) LALE FORMLU “MURASSA” HOTOZ-Uzunluk: 44 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ EHL-İ HİREF ATÖLYELERİNDE ÜRETİLMİŞ  ELMAS VE YAKUTLARLA BEZELİ “SULTANİ” ALTIN HİLAL BROŞ-Çap: 40 mm.
Ağırlık: 12 gr.

    Lot No: 18

    Lot: 18

    OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ EHL-İ HİREF ATÖLYELERİNDE ÜRETİLMİŞ ELMAS VE YAKUTLARLA BEZELİ “SULTANİ” ALTIN HİLAL BROŞ-Çap: 40 mm. Ağırlık: 12 gr.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ EHL-İ HİREF ATÖLYELERİNDE ÜRETİLMİŞ ELMASLARLA BEZELİ SULTANİ ALTIN (BROŞ) TAÇ-Ölçüler: 80 x 135 mm.
Ağırlık: 66 gr.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ EHL-İ HİREF ATÖLYELERİNDE ÜRETİLMİŞ ELMASLARLA BEZELİ SULTANİ ALTIN (BROŞ) TAÇ-Ölçüler: 80 x 135 mm. Ağırlık: 66 gr.

    USDSatıldı
  • OSMANLI HANEDANI İÇİN 19.YÜZYIL’DA YAPILMIŞ ORİJİNAL MAHFAZASINDA “SULTANİ” ALTIN EL AYNASI-Ölçüler: 21 x 9 cm.
Ağırlık: 120 gr.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    OSMANLI HANEDANI İÇİN 19.YÜZYIL’DA YAPILMIŞ ORİJİNAL MAHFAZASINDA “SULTANİ” ALTIN EL AYNASI-Ölçüler: 21 x 9 cm. Ağırlık: 120 gr.

    USDSatıldı
  • RUS 19.YÜZYIL ELMASLARLA BEZELİ ALTIN APLİKELİ (İMPARATORLUK ARMALI) MURASSA AGAT EMPERYAL KUTU-Ölçüler: 7 x 9.5 x 3.5 cm.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    RUS 19.YÜZYIL ELMASLARLA BEZELİ ALTIN APLİKELİ (İMPARATORLUK ARMALI) MURASSA AGAT EMPERYAL KUTU-Ölçüler: 7 x 9.5 x 3.5 cm.

    USDSatıldı
  • İSVİÇRE “PATEK PHILIPPE” MİNELİ ALTIN CEP SAATİ / “M.N” İNİSİYALLİ-“Fabriqué pour Beyer, Zurich”

Patek Philippe, Geneve
Serial Number: 171483 / 277446

Çap: 48 mm.
Ağırlık: 70 gr.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    İSVİÇRE “PATEK PHILIPPE” MİNELİ ALTIN CEP SAATİ / “M.N” İNİSİYALLİ-“Fabriqué pour Beyer, Zurich” Patek Philippe, Geneve Serial Number: 171483 / 277446 Çap: 48 mm. Ağırlık: 70 gr.

    USDSatıldı
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL SONU “TIFFANY & CO” İMZALI (GUEX KADRAN) İNCİLERLE BEZELİ ALTIN MİNELİ CHATELAINE SAAT-Çap: 52 mm.
Uzunluk: 130 mm.
Ağırlık: 116 gr.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    FRANSIZ 19.YÜZYIL SONU “TIFFANY & CO” İMZALI (GUEX KADRAN) İNCİLERLE BEZELİ ALTIN MİNELİ CHATELAINE SAAT-Çap: 52 mm. Uzunluk: 130 mm. Ağırlık: 116 gr.

    USDSatıldı
  • İSVİÇRE 19.YÜZYIL “GOGEL & OLIVET, GENEVE” MARKA (ORYANTALİST ÇALIŞMALI) MİNELİ ALTIN (CHATELINE) CEP SAATİ-HENRI GUILLAUME SCHLESINGER'in meşhur tablosunun altın üzerine çok renk mine tekniği ile uygulanmış benzersiz bir örneği. 
Bkz.: Lot 25

Ölçüler: 33 mm.
Ağırlık: 34 gr.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    İSVİÇRE 19.YÜZYIL “GOGEL & OLIVET, GENEVE” MARKA (ORYANTALİST ÇALIŞMALI) MİNELİ ALTIN (CHATELINE) CEP SAATİ-HENRI GUILLAUME SCHLESINGER'in meşhur tablosunun altın üzerine çok renk mine tekniği ile uygulanmış benzersiz bir örneği. Bkz.: Lot 25 Ölçüler: 33 mm. Ağırlık: 34 gr.

    USDSatıldı
  • HENRI GUILLAUME SCHLESINGER EKOLÜ (19.YÜZYIL)-D'apres Henri Guillaume Schlesinger. Tuval üzeri yağlı boya. 

HENRI GUILLAUME SCHLESINGER'in meşhur tablosunun altın üzerine çok renk mine tekniği ile uygulanmış benzersiz örneği için; Bkz.: Lot 24

Referans: Christie's / 06.06.2007 Art Islamique et Tableaux Orientalistes - Lot: 48

Ölçüler: 100 x 81 cm.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    HENRI GUILLAUME SCHLESINGER EKOLÜ (19.YÜZYIL)-D'apres Henri Guillaume Schlesinger. Tuval üzeri yağlı boya. HENRI GUILLAUME SCHLESINGER'in meşhur tablosunun altın üzerine çok renk mine tekniği ile uygulanmış benzersiz örneği için; Bkz.: Lot 24 Referans: Christie's / 06.06.2007 Art Islamique et Tableaux Orientalistes - Lot: 48 Ölçüler: 100 x 81 cm.

    USDSatıldı
  • JEAN PIERRE DROUIN (1782-1861)-"Turquerie Sanat Akımı’nın Başlangıcı / 1721’de Osmanlı Elçisi Yirmisekiz Mehmet Çelebi ve Maiyeti'nin Paris’e Girişleri"

İmzalı. 1827 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya.
Sanatçının başyapıtı. Yaptığı en büyük ebatlı eser. Sanat Tarihi ve Osmanlı Tarihi açısından "Belgesel" özellikli. Orijinal altın varak siyah lake çerçevesi içerisinde.
 
Referans: E.Benezit / Cilt:3 Sayfa:679

Ölçüler: 130 x 100 cm.

    Lot No: 26

    Lot: 26

    JEAN PIERRE DROUIN (1782-1861)-"Turquerie Sanat Akımı’nın Başlangıcı / 1721’de Osmanlı Elçisi Yirmisekiz Mehmet Çelebi ve Maiyeti'nin Paris’e Girişleri" İmzalı. 1827 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. Sanatçının başyapıtı. Yaptığı en büyük ebatlı eser. Sanat Tarihi ve Osmanlı Tarihi açısından "Belgesel" özellikli. Orijinal altın varak siyah lake çerçevesi içerisinde. Referans: E.Benezit / Cilt:3 Sayfa:679 Ölçüler: 130 x 100 cm.

    USDSatıldı
  • SULTAN ABDÜLMECİD HAN DÖNEMİ OSMANLI SULTANLARININ SOYAĞACI-19.Yüzyıl. Sultan Abdülmecid Han (1839-1861) dönemi. Tuval üzeri yağlıboya, duralite marufle. İmparatorluğun kurucusu Sultan Osman’dan başlayan ve Sultan Abdülmecid Han ile neticelenen, Sultan isimlerinin Osmanlıca ve Latin harfleri ile yazıldığı ve Tasvir-i Hümayun’ların soyağacının dallarına madalyonlar içerisinde ve hanedan silsilesini temsil etmek üzere birbirlerine çelenk dalları ile bağlı şekilde resmedildiği türünün en önemli örneklerinden biridir.

Literatüre göre; ilk Osmanlı Sultanlarının Soyağacı tablosu, İsveç kralı III.Gustav’ın siparişi ile Paris’te yaptırılmıştır. 1792’de d’Ohsson’un İstanbul’a döndüğünde Sultan III. Selim’e hediye ettiği soy ağacı sarayda büyük bir heyecan yaratmıştır ki, d’Ohsson İstanbul’daki en iyi ressamlara daha küçük boyutta soyağaçları yaptırıp Padişah ve Devlet Erkânı'na hediye etmiştir. Osmanlı Sultanlarının Soyağacı tabloları saraydan çeşitli devlet erkânına, Avrupalı hükümdarlara ve yabancı temsilcilere sunulmuş, Osmanlı Hanedan imgesinin tüm dünyaya yayılması niyetiyle diplomatik ve propaganda amaçlı kullanılmıştır. Benzer örnekleri müze ve saray koleksiyonlarında bulunan, belgesel özelliği ile ön plana çıkan, ele geçmez bir şaheser ve müzelik bir yapıttır.

Müze Koleksiyonlarında olan örnekler;
Topkapı Sarayı / Türkiye
Gripsholm Sarayı / İsveç
Celsing Şatosu / İsveç

Provenans: Özel Koleksiyon

Ölçüler: 73 x 101 cm.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    SULTAN ABDÜLMECİD HAN DÖNEMİ OSMANLI SULTANLARININ SOYAĞACI-19.Yüzyıl. Sultan Abdülmecid Han (1839-1861) dönemi. Tuval üzeri yağlıboya, duralite marufle. İmparatorluğun kurucusu Sultan Osman’dan başlayan ve Sultan Abdülmecid Han ile neticelenen, Sultan isimlerinin Osmanlıca ve Latin harfleri ile yazıldığı ve Tasvir-i Hümayun’ların soyağacının dallarına madalyonlar içerisinde ve hanedan silsilesini temsil etmek üzere birbirlerine çelenk dalları ile bağlı şekilde resmedildiği türünün en önemli örneklerinden biridir. Literatüre göre; ilk Osmanlı Sultanlarının Soyağacı tablosu, İsveç kralı III.Gustav’ın siparişi ile Paris’te yaptırılmıştır. 1792’de d’Ohsson’un İstanbul’a döndüğünde Sultan III. Selim’e hediye ettiği soy ağacı sarayda büyük bir heyecan yaratmıştır ki, d’Ohsson İstanbul’daki en iyi ressamlara daha küçük boyutta soyağaçları yaptırıp Padişah ve Devlet Erkânı'na hediye etmiştir. Osmanlı Sultanlarının Soyağacı tabloları saraydan çeşitli devlet erkânına, Avrupalı hükümdarlara ve yabancı temsilcilere sunulmuş, Osmanlı Hanedan imgesinin tüm dünyaya yayılması niyetiyle diplomatik ve propaganda amaçlı kullanılmıştır. Benzer örnekleri müze ve saray koleksiyonlarında bulunan, belgesel özelliği ile ön plana çıkan, ele geçmez bir şaheser ve müzelik bir yapıttır. Müze Koleksiyonlarında olan örnekler; Topkapı Sarayı / Türkiye Gripsholm Sarayı / İsveç Celsing Şatosu / İsveç Provenans: Özel Koleksiyon Ölçüler: 73 x 101 cm.

    USDSatıldı
  • FATİH SULTAN MEHMET HAN TASVİRİ-“G.Bellini Ekolü”

19.yüzyıl. Tuval üzeri yağlıboya.

Ölçüler: 44 x 32 cm.

    Lot No: 28

    Lot: 28

    FATİH SULTAN MEHMET HAN TASVİRİ-“G.Bellini Ekolü” 19.yüzyıl. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçüler: 44 x 32 cm.

    USDSatıldı
  • SULTAN SELAHADDİN EYYUBİ TASVİRİ -“Ṣalāḥ ad-Dīn Yūsuf ibn Ayyūb”

Eyyubiler Hanedanı’nın Kurucusu
İki Kutsal Caminin Hizmetkârı
Mısır ve Suriye’nin Sultanı

Tuval üzeri yağlıboya. Muazzam altın varak çerçevesi içerisinde.

Ölçüler: 60 x 45 cm.
Çerçeveli Ölçü: 100 x 82 cm.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    SULTAN SELAHADDİN EYYUBİ TASVİRİ -“Ṣalāḥ ad-Dīn Yūsuf ibn Ayyūb” Eyyubiler Hanedanı’nın Kurucusu İki Kutsal Caminin Hizmetkârı Mısır ve Suriye’nin Sultanı Tuval üzeri yağlıboya. Muazzam altın varak çerçevesi içerisinde. Ölçüler: 60 x 45 cm. Çerçeveli Ölçü: 100 x 82 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.SELİM HAN ve SULTAN III.MEHMED HAN TASVİR-İ HÜMAYUNLARI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Özel gofreli hazırlanmış kağıt üzeri suluboya ve siyah mürekkep. Metinleri Eski Türkçe ve Latince uygulanmış Sultan II.Selim Han (1566-1574) ve Sultan III.Mehmed Han (1595-1603) tasvirleri. Fevkalade uygulanmış çerçeveleri içinde. 

"Gazi Sultan Selim Han-ı Sani bin Sultan Süleyman Han - Cülusu Hicri 974 - Mütted-i Saltanat 8 yıl 5 ay - Eyyam-ı Ömür 81 sene"

"Gazi Sultan Mehmet Han-ı Salis ibn-i Sultan Murad Han - Cülusu Hicri 1003 - Mütted-i Saltanat 9 sene 2 ay - Mütted-i Ömrü 37 sene 8 ay 11 gün"

Ölçüler: 36 x 28 cm. (her biri)
Çerçeveli Ölçü: 90 x 60 cm. (her biri)

    Lot No: 30

    Lot: 30

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.SELİM HAN ve SULTAN III.MEHMED HAN TASVİR-İ HÜMAYUNLARI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Özel gofreli hazırlanmış kağıt üzeri suluboya ve siyah mürekkep. Metinleri Eski Türkçe ve Latince uygulanmış Sultan II.Selim Han (1566-1574) ve Sultan III.Mehmed Han (1595-1603) tasvirleri. Fevkalade uygulanmış çerçeveleri içinde. "Gazi Sultan Selim Han-ı Sani bin Sultan Süleyman Han - Cülusu Hicri 974 - Mütted-i Saltanat 8 yıl 5 ay - Eyyam-ı Ömür 81 sene" "Gazi Sultan Mehmet Han-ı Salis ibn-i Sultan Murad Han - Cülusu Hicri 1003 - Mütted-i Saltanat 9 sene 2 ay - Mütted-i Ömrü 37 sene 8 ay 11 gün" Ölçüler: 36 x 28 cm. (her biri) Çerçeveli Ölçü: 90 x 60 cm. (her biri)

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.MAHMUD HAN FERAŞET-I ŞERİFE / HİCRİ 1240-“Mahmud Han bin Abdülhamid el-muzaffer daima”

19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Sultan II.Mahmud Han (1808-1839) tuğralı. Zerefşanlı. Hicri 1240 tarihli Fligranlı Ferman kağıdı üzerine divani hatla altın, kırmızı, yeşil ve siyah renk mürekkep kullanılarak yazılmış Feraşet-ı Şerife Beratı. Sultan tuğrası surhla (kırmızı mürekkep) çekilmiş. Büyük boy. Metinde “Ferraş-ı Şerife mutasarrıf olan El-hac Mehmed Emin’in vefat etmesiyle Haremeyn-i Şerefeyn evkafı nazırı olan Ebubekir Ağa bu göreve layık görülmüştür. 11 Muharrem 1240” yazmakta.

Ferâşet, Kâbe-i Muazzama ve Peygamberimiz’in Hücre-i Saadet’i başta olmak üzere mübarek mekânların süpürülmesi ve temiz tutulması için kullanılan kelimedir. Ferraş ise Haremeyn-i Şerifeyn’i yani Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevvere’deki mukaddes yerleri temizleyen hizmetliler için kullanılan kelimedir. İslam Halifesi olan Osmanlı Sultanı iradesinde verilen bu görevlere “Hizmet-i müstevcibü’l-mefharet” yani iftihar edilecek hizmet denilirdi. Fevkalade kondisyonda. Teknik ve manevi özellikleri sebebi ile yüksek kıymette nadir koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 150 x 50 cm.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.MAHMUD HAN FERAŞET-I ŞERİFE / HİCRİ 1240-“Mahmud Han bin Abdülhamid el-muzaffer daima” 19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Sultan II.Mahmud Han (1808-1839) tuğralı. Zerefşanlı. Hicri 1240 tarihli Fligranlı Ferman kağıdı üzerine divani hatla altın, kırmızı, yeşil ve siyah renk mürekkep kullanılarak yazılmış Feraşet-ı Şerife Beratı. Sultan tuğrası surhla (kırmızı mürekkep) çekilmiş. Büyük boy. Metinde “Ferraş-ı Şerife mutasarrıf olan El-hac Mehmed Emin’in vefat etmesiyle Haremeyn-i Şerefeyn evkafı nazırı olan Ebubekir Ağa bu göreve layık görülmüştür. 11 Muharrem 1240” yazmakta. Ferâşet, Kâbe-i Muazzama ve Peygamberimiz’in Hücre-i Saadet’i başta olmak üzere mübarek mekânların süpürülmesi ve temiz tutulması için kullanılan kelimedir. Ferraş ise Haremeyn-i Şerifeyn’i yani Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevvere’deki mukaddes yerleri temizleyen hizmetliler için kullanılan kelimedir. İslam Halifesi olan Osmanlı Sultanı iradesinde verilen bu görevlere “Hizmet-i müstevcibü’l-mefharet” yani iftihar edilecek hizmet denilirdi. Fevkalade kondisyonda. Teknik ve manevi özellikleri sebebi ile yüksek kıymette nadir koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 150 x 50 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “RUMİ” ALEM-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Rumi üslubu forma sahip ahşap kasası gümüş çerçeveli, merkezi gümüş ajurlu, gümüş saplı. Yüzeyine üst seviye testere işi istifli hat ile “Kelâm-ı Kibâr” (Allahu cemilûn, yuhibbu’l-cemâl / Allah güzeldir, güzeli sever) uygulanmış. Fevkalade kondisyonda. Eşine hiçbir müze ve koleksiyonda rastlanılmamış, yüksek kıymette ele geçmez müzelik eserdir. 

Ölçüler: 25 x 20 cm.
Ağırlık: 90 gr.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “RUMİ” ALEM-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Rumi üslubu forma sahip ahşap kasası gümüş çerçeveli, merkezi gümüş ajurlu, gümüş saplı. Yüzeyine üst seviye testere işi istifli hat ile “Kelâm-ı Kibâr” (Allahu cemilûn, yuhibbu’l-cemâl / Allah güzeldir, güzeli sever) uygulanmış. Fevkalade kondisyonda. Eşine hiçbir müze ve koleksiyonda rastlanılmamış, yüksek kıymette ele geçmez müzelik eserdir. Ölçüler: 25 x 20 cm. Ağırlık: 90 gr.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 18.YÜZYIL “SARAY İŞİ” SULTANİ TILSIMLI (ŞİFALI) GÖMLEK-18.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Sarayda hasta düşen şehzade ve sultanların şifa bulması için saray âlimi, saray müneccimi, saray terzisi ve saray nakkaşı tarafından özel olarak yapılmış. Aharlanmış kumaş üzerine ön ve arka yüzü ile kolları da dâhil simli cetveller ile kaytanlanmış “41” adet kartuş içerisine camilerde biriken “İS”lerden üretilmiş siyah mürekkep kullanılarak sülüs hat ile Besmele, Ayetel Kürsi, Fetih Suresi, Kuran-ı Kerim’den şifa ayetleri, Esma-ül Hüsna (Allah’ın 99 ismi), Kelime-i Tevhid ve Ashab-ı Kehf’in isimleri (Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernuş, Debernuş, Şazenuş, Kefeştatayyuş ve köpekleri Kıtmir) yazılmıştır.

Eserde tercih edilen “41” sayısı tılsım amaçlıdır. “41” en büyük sayıdan bile 1 fazlaya işarettir. Çünkü 40 sayısı âdet ve geleneklerimizde ve özellikle dinimizde çoğunluğu bildiren işlerde asgari en büyük sayıyı temsil eder. İnanışa göre bazı sure ve dualar “41” kere okunursa çocuk hastalıklardan, beladan korunur, şifa bulur, gam, keder ve sıkıntı kalmaz, sihir ve büyü tesirsiz hale gelir, şeytandan korunulur ve peygamber gece rüyada görülür. Numerolojide ise “41” cennet kuvvetleri tarafından gönderilen mistik ve güçlü sayılardan biridir.  Pozitif enerjiyi ve mücadeleyi temsil eder, size inanan cennetsel kuvvetler olduğu anlamına gelir. 

Eser kruvaze biçiminde kapanan, kısa kollu, yuvarlak yakalı, içi astarlı ve etrafı yeşil fitilli olarak tasarlanmıştır. Tılsımlı / Şifalı gömlekler savaşta korunmak ve galip gelmek, hastalıkta şifa bulmak ve nazarlardan korunmak için Osmanlı sultanları ve şehzadeleri için sarayda üç, dört yıl gibi uzun bir çalışmanın eseri olarak âlim (üzerine yazılacak olan ayet ve duaların tespiti için), müneccim (başlamak için ayın eşref saatlerini ve uğurlu günleri tespit için), saray terzisi, tezhip ustası ve nakkaş tarafından hazırlanırdı. Sarayda bu gömlekler yedekleri ile birlikte yapılır ve sadece bir kere kullanılırdı. Fevkalade kondisyonu ile dikkat çeken eserde sadece bir kere kullanmış ve itina ile günümüze kadar saklanmıştır. Türk İslam Sanatı’nın müzelik eser statüsünde son derece önemli koleksiyonluk örneğidir.

Referans: Eserin muhtemelen aynı ellerden çıkmış tıpkı benzerleri (yedekler) “Türk ve İslam Eserleri Müzesi Koleksiyonu” ve “Ekrem Ayverdi Koleksiyonu”nda bulunmaktadır.  Eserin görseli “Sadberk Hanım Müzesi Kubbealtı H.A Koleksiyonu” adlı kitapta 34 no’lu eser olarak sayfa 70’de bulunmaktadır.

Ölçüler: 77 x 50 cm.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    OSMANLI 18.YÜZYIL “SARAY İŞİ” SULTANİ TILSIMLI (ŞİFALI) GÖMLEK-18.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Sarayda hasta düşen şehzade ve sultanların şifa bulması için saray âlimi, saray müneccimi, saray terzisi ve saray nakkaşı tarafından özel olarak yapılmış. Aharlanmış kumaş üzerine ön ve arka yüzü ile kolları da dâhil simli cetveller ile kaytanlanmış “41” adet kartuş içerisine camilerde biriken “İS”lerden üretilmiş siyah mürekkep kullanılarak sülüs hat ile Besmele, Ayetel Kürsi, Fetih Suresi, Kuran-ı Kerim’den şifa ayetleri, Esma-ül Hüsna (Allah’ın 99 ismi), Kelime-i Tevhid ve Ashab-ı Kehf’in isimleri (Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernuş, Debernuş, Şazenuş, Kefeştatayyuş ve köpekleri Kıtmir) yazılmıştır. Eserde tercih edilen “41” sayısı tılsım amaçlıdır. “41” en büyük sayıdan bile 1 fazlaya işarettir. Çünkü 40 sayısı âdet ve geleneklerimizde ve özellikle dinimizde çoğunluğu bildiren işlerde asgari en büyük sayıyı temsil eder. İnanışa göre bazı sure ve dualar “41” kere okunursa çocuk hastalıklardan, beladan korunur, şifa bulur, gam, keder ve sıkıntı kalmaz, sihir ve büyü tesirsiz hale gelir, şeytandan korunulur ve peygamber gece rüyada görülür. Numerolojide ise “41” cennet kuvvetleri tarafından gönderilen mistik ve güçlü sayılardan biridir. Pozitif enerjiyi ve mücadeleyi temsil eder, size inanan cennetsel kuvvetler olduğu anlamına gelir. Eser kruvaze biçiminde kapanan, kısa kollu, yuvarlak yakalı, içi astarlı ve etrafı yeşil fitilli olarak tasarlanmıştır. Tılsımlı / Şifalı gömlekler savaşta korunmak ve galip gelmek, hastalıkta şifa bulmak ve nazarlardan korunmak için Osmanlı sultanları ve şehzadeleri için sarayda üç, dört yıl gibi uzun bir çalışmanın eseri olarak âlim (üzerine yazılacak olan ayet ve duaların tespiti için), müneccim (başlamak için ayın eşref saatlerini ve uğurlu günleri tespit için), saray terzisi, tezhip ustası ve nakkaş tarafından hazırlanırdı. Sarayda bu gömlekler yedekleri ile birlikte yapılır ve sadece bir kere kullanılırdı. Fevkalade kondisyonu ile dikkat çeken eserde sadece bir kere kullanmış ve itina ile günümüze kadar saklanmıştır. Türk İslam Sanatı’nın müzelik eser statüsünde son derece önemli koleksiyonluk örneğidir. Referans: Eserin muhtemelen aynı ellerden çıkmış tıpkı benzerleri (yedekler) “Türk ve İslam Eserleri Müzesi Koleksiyonu” ve “Ekrem Ayverdi Koleksiyonu”nda bulunmaktadır. Eserin görseli “Sadberk Hanım Müzesi Kubbealtı H.A Koleksiyonu” adlı kitapta 34 no’lu eser olarak sayfa 70’de bulunmaktadır. Ölçüler: 77 x 50 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN ABDÜLMECİD HAN (1839-1861) DÖNEMİ “SARAY İŞİ” OSMANLI ROKOKOSU ÜSLUBUNDA MIZIKA-I HÜMAYUN ARMALARI İLE TEZYİNLİ (FİLDİŞİ SAPLI) ALTIN BEZEME “SULTANİ” IŞINSAL YELPAZE-Uzunluk: 36 cm.
Çap: 20 cm.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN ABDÜLMECİD HAN (1839-1861) DÖNEMİ “SARAY İŞİ” OSMANLI ROKOKOSU ÜSLUBUNDA MIZIKA-I HÜMAYUN ARMALARI İLE TEZYİNLİ (FİLDİŞİ SAPLI) ALTIN BEZEME “SULTANİ” IŞINSAL YELPAZE-Uzunluk: 36 cm. Çap: 20 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN'A AİT KRİSTAL KADEH-19.Yüzyıl. 1876-1909 tarih aralığı. Hanedan parçası, Sultan için özel yapım. Fransa Kralı 15.Louis’nin kraliyet emri ile 1765 yılında kurulan dünyanın en ünlü kristal markası Baccarat tarafından Sultan II.Abdülhamid Han (1876–1909) için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Fıstıki yeşil ve billur olmak üzere çift renk çalışılmış. Fıstıki renk yüzeyi kesme tekniği ile çok zengin geometrik dekorlu, merkezindeki madalyon içerisinde kesme/grave tekniği ile uygulanmış Sultan II.Abdülhamid Han’ın tuğrası bulunmakta.

Eserin benzer örnekleri TBMM Milli Saraylar Dolmabahçe Sarayı kitabının 214. sayfasında yer almakta ve Dolmabahçe Sarayı Değerli Eşyalar Sergi Salonu’nda sergilenmektedir. Emsalleri müze koleksiyonlarında bulunan, padişaha özel yapılmış olması sebebi ile büyük önem taşıyan, fevkalade kondisyonda, gerçek koleksiyonluk eserdir.

Provenans: Özel Koleksiyon

Uzunluk: 12 cm.
Çap: 6 cm.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN'A AİT KRİSTAL KADEH-19.Yüzyıl. 1876-1909 tarih aralığı. Hanedan parçası, Sultan için özel yapım. Fransa Kralı 15.Louis’nin kraliyet emri ile 1765 yılında kurulan dünyanın en ünlü kristal markası Baccarat tarafından Sultan II.Abdülhamid Han (1876–1909) için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Fıstıki yeşil ve billur olmak üzere çift renk çalışılmış. Fıstıki renk yüzeyi kesme tekniği ile çok zengin geometrik dekorlu, merkezindeki madalyon içerisinde kesme/grave tekniği ile uygulanmış Sultan II.Abdülhamid Han’ın tuğrası bulunmakta. Eserin benzer örnekleri TBMM Milli Saraylar Dolmabahçe Sarayı kitabının 214. sayfasında yer almakta ve Dolmabahçe Sarayı Değerli Eşyalar Sergi Salonu’nda sergilenmektedir. Emsalleri müze koleksiyonlarında bulunan, padişaha özel yapılmış olması sebebi ile büyük önem taşıyan, fevkalade kondisyonda, gerçek koleksiyonluk eserdir. Provenans: Özel Koleksiyon Uzunluk: 12 cm. Çap: 6 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN'A AİT ÇİFT KRİSTAL KADEH-19.Yüzyıl. 1876-1909 tarih aralığı. Hanedan parçası, Sultan için özel yapım. Çift. Fransa Kralı 15.Louis’nin kraliyet emri ile 1765 yılında kurulan dünyanın en ünlü kristal markası Baccarat tarafından Sultan II.Abdülhamid Han (1876–1909) için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Fıstıki yeşil ve billur olmak üzere çift renk çalışılmış. Fıstıki renk yüzeyleri kesme tekniği ile çok zengin geometrik dekorlu, merkezdeki madalyonlar içerisinde kesme/grave tekniği ile uygulanmış Sultan II.Abdülhamid Han’ın tuğrası bulunmakta.

Eserin benzer örnekleri TBMM Milli Saraylar Dolmabahçe Sarayı kitabının 214. sayfasında yer almakta ve Dolmabahçe Sarayı Değerli Eşyalar Sergi Salonu’nda sergilenmektedir. Emsalleri müze koleksiyonlarında bulunan, padişaha özel yapılmış olması sebebi ile büyük önem taşıyan, fevkalade kondisyonda, gerçek koleksiyonluk eserdir.

Provenans: Özel Koleksiyon

Uzunluk: 14.5 cm. (her biri)
Çap: 6 cm. (her biri)

    Lot No: 36

    Lot: 36

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN'A AİT ÇİFT KRİSTAL KADEH-19.Yüzyıl. 1876-1909 tarih aralığı. Hanedan parçası, Sultan için özel yapım. Çift. Fransa Kralı 15.Louis’nin kraliyet emri ile 1765 yılında kurulan dünyanın en ünlü kristal markası Baccarat tarafından Sultan II.Abdülhamid Han (1876–1909) için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Fıstıki yeşil ve billur olmak üzere çift renk çalışılmış. Fıstıki renk yüzeyleri kesme tekniği ile çok zengin geometrik dekorlu, merkezdeki madalyonlar içerisinde kesme/grave tekniği ile uygulanmış Sultan II.Abdülhamid Han’ın tuğrası bulunmakta. Eserin benzer örnekleri TBMM Milli Saraylar Dolmabahçe Sarayı kitabının 214. sayfasında yer almakta ve Dolmabahçe Sarayı Değerli Eşyalar Sergi Salonu’nda sergilenmektedir. Emsalleri müze koleksiyonlarında bulunan, padişaha özel yapılmış olması sebebi ile büyük önem taşıyan, fevkalade kondisyonda, gerçek koleksiyonluk eserdir. Provenans: Özel Koleksiyon Uzunluk: 14.5 cm. (her biri) Çap: 6 cm. (her biri)

    USDSatıldı
  • OSMANLI SULTAN II.MAHMUD HAN TUĞRALI CAMALTI LEVHA-"Mahmud Han bin Abdülhamid el-muzaffer daima"

Osmanlı. Sultan II.Mahmud Han (1808-1839) dönemi. Eser, siyah renk zemine merkezde altın ile çalışılmış Sultanın II.Mahmud Han’ın “mahlaslı” tuğrası ile onu çevreleyen yine altın ile çalışılmış stilize bir bordürle neticelendirilerek tasarlanmıştır. Tersten yazılarak tatbik edilen Camaltı Sanatı’nın sultan tuğralı son derece nadir ve koleksiyonluk bir örneğidir.

Ölçüler: 25 x 35 cm.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    OSMANLI SULTAN II.MAHMUD HAN TUĞRALI CAMALTI LEVHA-"Mahmud Han bin Abdülhamid el-muzaffer daima" Osmanlı. Sultan II.Mahmud Han (1808-1839) dönemi. Eser, siyah renk zemine merkezde altın ile çalışılmış Sultanın II.Mahmud Han’ın “mahlaslı” tuğrası ile onu çevreleyen yine altın ile çalışılmış stilize bir bordürle neticelendirilerek tasarlanmıştır. Tersten yazılarak tatbik edilen Camaltı Sanatı’nın sultan tuğralı son derece nadir ve koleksiyonluk bir örneğidir. Ölçüler: 25 x 35 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI SULTAN MEHMED REŞAD HAN TUĞRALI HÜSAMETTİN EL-MEVLEVİ KETEBELİ KAT’I LEVHA / HİCRİ 1327-“Hürriyet Kasidesi”

Osmanlı. Sultan Mehmed Reşad Han (1909-1918) dönemi. Hüsamettin el-Mevlevi ketebeli. Hicri 1327 tarihli. Kadife üzerine kat’ı tekniği ile ahşaptan yapılmış. Merkezde Sultan Mehmed Reşad Han’ın tuğrası ve Osmanlı sancakları yer almakta. Sultani kompozisyonda Namık Kemal’in (1840-1888) Hürriyet Kasidesi’nden “Biz ol nesl-i kerîm-i dûde-i Osmâniyânız kim Muhammerdir ser-â-pâ mâyemiz hûn-ı şehadetten / Biz, o Osmanlı boyunun yüce soyundanız, Mayamız tümüyle şehadet kanıyla karılmıştır”, diğer bölümlerde ise “Yaşasın Millet / Yaşasın Hürriyet  / Yaşasın Ordu / Yaşasın Vatan”, “Hüsamettin el-Mevlevi - Sene 10 Temmuz 1324 / Sene Hicri 1327” yazmakta. Osmanlı Kat’ı Sanatı’nın yüksek kıymette koleksiyonluk bir örneğidir. 

Ölçüler: 75 x 55 cm.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    OSMANLI SULTAN MEHMED REŞAD HAN TUĞRALI HÜSAMETTİN EL-MEVLEVİ KETEBELİ KAT’I LEVHA / HİCRİ 1327-“Hürriyet Kasidesi” Osmanlı. Sultan Mehmed Reşad Han (1909-1918) dönemi. Hüsamettin el-Mevlevi ketebeli. Hicri 1327 tarihli. Kadife üzerine kat’ı tekniği ile ahşaptan yapılmış. Merkezde Sultan Mehmed Reşad Han’ın tuğrası ve Osmanlı sancakları yer almakta. Sultani kompozisyonda Namık Kemal’in (1840-1888) Hürriyet Kasidesi’nden “Biz ol nesl-i kerîm-i dûde-i Osmâniyânız kim Muhammerdir ser-â-pâ mâyemiz hûn-ı şehadetten / Biz, o Osmanlı boyunun yüce soyundanız, Mayamız tümüyle şehadet kanıyla karılmıştır”, diğer bölümlerde ise “Yaşasın Millet / Yaşasın Hürriyet / Yaşasın Ordu / Yaşasın Vatan”, “Hüsamettin el-Mevlevi - Sene 10 Temmuz 1324 / Sene Hicri 1327” yazmakta. Osmanlı Kat’ı Sanatı’nın yüksek kıymette koleksiyonluk bir örneğidir. Ölçüler: 75 x 55 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI SULTANI MEHMED REŞAD HAN’IN CÜLUS PROGRAMI / HİCRİ 1331-A.Steinhart imzalı. Hicri 1331 tarihli. Kağıt üzeri suluboya. Sultan Mehmed Reşad Han’ın (1909–1918) cülus programı.

Sanatçısı tarafından Eski Türkçe ve Almanca olarak hazırlanmış eserin metninde “13 Nisan 1331 / Yarınki rüz-ı firuz a Osmanlıların Padişahı ve bütün İslamların Halife-i Zişanı Sultan Mehmet Han-ı hamis Hazretlerinin yevm-i Cüluslarının müsadıftır. Merasim ve ihtifal atideki tertip üzere icra edilecektir; Saat: 7 Kalık Musikisi / Saat: 10 Heyet-i Musiki tarafından Teganni / Saat:11-1.Kulüpte merasim-i Tebrikiye / Saat:2.30 Malta Şehbender Namesi İmam-ı Efendi tarafından dua / Saat:3-47 ve 48 numaralı odalarda resmi kabul / Saat:8 Fener Alayı / Saat:9-1.Kulüpte içtima” yazmakta. 

Fevkalade kondisyonda. Kaligrafi ve resim sanatının Rokoko üslubunda süslemelerle bezenerek harmanlandığı, eşine rastlanılmamış, yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir. 

Ölçüler: 40 x 30 cm.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    OSMANLI SULTANI MEHMED REŞAD HAN’IN CÜLUS PROGRAMI / HİCRİ 1331-A.Steinhart imzalı. Hicri 1331 tarihli. Kağıt üzeri suluboya. Sultan Mehmed Reşad Han’ın (1909–1918) cülus programı. Sanatçısı tarafından Eski Türkçe ve Almanca olarak hazırlanmış eserin metninde “13 Nisan 1331 / Yarınki rüz-ı firuz a Osmanlıların Padişahı ve bütün İslamların Halife-i Zişanı Sultan Mehmet Han-ı hamis Hazretlerinin yevm-i Cüluslarının müsadıftır. Merasim ve ihtifal atideki tertip üzere icra edilecektir; Saat: 7 Kalık Musikisi / Saat: 10 Heyet-i Musiki tarafından Teganni / Saat:11-1.Kulüpte merasim-i Tebrikiye / Saat:2.30 Malta Şehbender Namesi İmam-ı Efendi tarafından dua / Saat:3-47 ve 48 numaralı odalarda resmi kabul / Saat:8 Fener Alayı / Saat:9-1.Kulüpte içtima” yazmakta. Fevkalade kondisyonda. Kaligrafi ve resim sanatının Rokoko üslubunda süslemelerle bezenerek harmanlandığı, eşine rastlanılmamış, yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 40 x 30 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL ÖZEL “ALTIN” CİLTLİ MECLİS-İ MEBUSAN KANUN KİTABI / HİCRİ 1299 TARİHLİ TEŞKİLAT MUHAKEMELERİ NİZAMNAMESİ -19.Yüzyıl. Osmanlı. Hicri 1299 tarihli, “Nakkaş Nekûla Efendi, Beyrut” imzalı. Her iki yüzüde altın aplike ciltli, merkezi altın kitabeli ve altın kilit mekanizmalı. Üst seviye özel olarak tasarlanmış. Altın yüzeyler kalemişi ve kazıma/grave tekniği ile Osmanlı Rokokosu üslubunda tezyinli. Altın kitabede “En yüce övgülere layık olan Vezir-i Azamın adaleti karanlık dünyamızı aydınlattı / Lâ garve in Kütibetü's-senâi bî acedin li'l-cer Mevlana el-vezirü'l-Azam. İzcâe fi kanunihi'l-adli lenâ nehcü'n-ezâe'l-kevne bade't-tekattüm” yazmakta. Eserin içeriği ise “Meclis-i Mebusan toplantısında Teşkilat Muhakemeleri için geçici olarak kabul edilen Nizamname / Kanun Teşkilat-ül mehakim en-Nizamiyetü vaz’muvakkaten binaen Ala en yükellif Meclis-i Mebusan hin-i içtima’bâ cerâ’Kanuniyeti”dir. Sayfa sırtları altın yaldızlı. Yüksek kıymette, ele geçmez gerçek koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 21 x 14 cm.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    OSMANLI 19.YÜZYIL ÖZEL “ALTIN” CİLTLİ MECLİS-İ MEBUSAN KANUN KİTABI / HİCRİ 1299 TARİHLİ TEŞKİLAT MUHAKEMELERİ NİZAMNAMESİ -19.Yüzyıl. Osmanlı. Hicri 1299 tarihli, “Nakkaş Nekûla Efendi, Beyrut” imzalı. Her iki yüzüde altın aplike ciltli, merkezi altın kitabeli ve altın kilit mekanizmalı. Üst seviye özel olarak tasarlanmış. Altın yüzeyler kalemişi ve kazıma/grave tekniği ile Osmanlı Rokokosu üslubunda tezyinli. Altın kitabede “En yüce övgülere layık olan Vezir-i Azamın adaleti karanlık dünyamızı aydınlattı / Lâ garve in Kütibetü's-senâi bî acedin li'l-cer Mevlana el-vezirü'l-Azam. İzcâe fi kanunihi'l-adli lenâ nehcü'n-ezâe'l-kevne bade't-tekattüm” yazmakta. Eserin içeriği ise “Meclis-i Mebusan toplantısında Teşkilat Muhakemeleri için geçici olarak kabul edilen Nizamname / Kanun Teşkilat-ül mehakim en-Nizamiyetü vaz’muvakkaten binaen Ala en yükellif Meclis-i Mebusan hin-i içtima’bâ cerâ’Kanuniyeti”dir. Sayfa sırtları altın yaldızlı. Yüksek kıymette, ele geçmez gerçek koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 21 x 14 cm.

    USDSatıldı
  • GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’E AİT SİLAH ARKADAŞI HÜSREV GEREDE’YE ARMAĞAN ETTİĞİ GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-“Eserin satışından elde edilecek gelirin bir kısmı Türk Eğitim Vakfı (TEV) çatısı altında oluşturulmuş ‘ARTHILL GELECEĞE DOKUN BURS FONU’na aktarılacaktır.”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Eski Türkçe (Osmanlıca) ve Latin harfleri ile ayrı ayrı çift “Van” imalat damgalı. Ermenice “Karnig (Vahan)” usta imzalı. Gümüş ayar garanti damgalı. Eser, Atatürk tarafından silah ve dava arkadaşı en yakınındaki isimlerden Hüsrev Gerede’ye armağan edilmiş. Üst seviye işçilik uygulanarak gümüşten imal edilmiş eserin ön yüzüne sıralı “Penç” motiflerinden oluşan geometrik bir suyla çevrili Atatürk portresi, arka yüze ise ön yüzdeki tezyinatın devamı niteliğinde geometrik bir suyla çevrili “Penç” motifini sarmalayan “Rumi” üslubu tasarım harikası bir kompozisyon uygulanmıştır. İç yüzeyi sıvama altın vermeyli, çift kemerli, açma mekanizmalı. Fevkalade kondisyonda. Sanatsal ve zanaatsal özellikleri ile ön plana çıkan, üst seviye işçilik uygulanmış, belgesel özellikli, manevi değeri tartışılmaz, ele geçmez ve paha biçilmez müzelik eserdir.

Provenans: Eser, Gerede Ailesi tarafından verilmiş provenans mektubu ile birlikte teslim edilecektir.

Ölçüler: 8.5 x 8 cm.
Ağırlık: 120 gr.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’E AİT SİLAH ARKADAŞI HÜSREV GEREDE’YE ARMAĞAN ETTİĞİ GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-“Eserin satışından elde edilecek gelirin bir kısmı Türk Eğitim Vakfı (TEV) çatısı altında oluşturulmuş ‘ARTHILL GELECEĞE DOKUN BURS FONU’na aktarılacaktır.” Gazi Mustafa Kemal Atatürk için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Eski Türkçe (Osmanlıca) ve Latin harfleri ile ayrı ayrı çift “Van” imalat damgalı. Ermenice “Karnig (Vahan)” usta imzalı. Gümüş ayar garanti damgalı. Eser, Atatürk tarafından silah ve dava arkadaşı en yakınındaki isimlerden Hüsrev Gerede’ye armağan edilmiş. Üst seviye işçilik uygulanarak gümüşten imal edilmiş eserin ön yüzüne sıralı “Penç” motiflerinden oluşan geometrik bir suyla çevrili Atatürk portresi, arka yüze ise ön yüzdeki tezyinatın devamı niteliğinde geometrik bir suyla çevrili “Penç” motifini sarmalayan “Rumi” üslubu tasarım harikası bir kompozisyon uygulanmıştır. İç yüzeyi sıvama altın vermeyli, çift kemerli, açma mekanizmalı. Fevkalade kondisyonda. Sanatsal ve zanaatsal özellikleri ile ön plana çıkan, üst seviye işçilik uygulanmış, belgesel özellikli, manevi değeri tartışılmaz, ele geçmez ve paha biçilmez müzelik eserdir. Provenans: Eser, Gerede Ailesi tarafından verilmiş provenans mektubu ile birlikte teslim edilecektir. Ölçüler: 8.5 x 8 cm. Ağırlık: 120 gr.

    USDSatıldı
  • ATATÜRK’ÜN EŞİ LATİFE HANIM TARAFINDAN KADİFE ÜZERİNE GÜMÜŞ TEL İLE İŞLENMİŞ OSMANLI YASTIK YÜZÜ-Provenans: Latife Hanım Aile Koleksiyonu. Eser provenans mektubu ile birlikte teslim edilecektir.

Eserin provenans mektubunda; “Kadife üzerine gümüş tel işlemeli yastık yüzü, Uşşakizade Latife Hanım tarafından işlenerek kız kardeşi olan anneannem Vecihi İlmen’e, Atatürk ile boşanmasından sonra tedavi için gittiği Çekoslovakya’nın Tatra Kentinden döndüğü 1927 yılında hediye ettiği çiftten birincisidir. Mehmet Sadık Öke, 05/01/2019 İstanbul” yazmaktadır.

Referans: Aynı Koleksiyondan çıkmış Latife Hanım’a ait diğer eserler Rahmi M.Koç Müzesi Atatürk Bölümü’nde teşhir edilmektedir.

Ölçüler: 40 x 60 cm.

    Lot No: 42

    Lot: 42

    ATATÜRK’ÜN EŞİ LATİFE HANIM TARAFINDAN KADİFE ÜZERİNE GÜMÜŞ TEL İLE İŞLENMİŞ OSMANLI YASTIK YÜZÜ-Provenans: Latife Hanım Aile Koleksiyonu. Eser provenans mektubu ile birlikte teslim edilecektir. Eserin provenans mektubunda; “Kadife üzerine gümüş tel işlemeli yastık yüzü, Uşşakizade Latife Hanım tarafından işlenerek kız kardeşi olan anneannem Vecihi İlmen’e, Atatürk ile boşanmasından sonra tedavi için gittiği Çekoslovakya’nın Tatra Kentinden döndüğü 1927 yılında hediye ettiği çiftten birincisidir. Mehmet Sadık Öke, 05/01/2019 İstanbul” yazmaktadır. Referans: Aynı Koleksiyondan çıkmış Latife Hanım’a ait diğer eserler Rahmi M.Koç Müzesi Atatürk Bölümü’nde teşhir edilmektedir. Ölçüler: 40 x 60 cm.

    USDSatıldı
  • ŞAİR-İ AZAM “ABDÜLHAK HÂMİD TARHAN “A AİT “SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN” TUĞRALI GÜMÜŞ YAKA İĞNESİ İLE ŞAİRİN KENDİ EL YAZISI İLE YAZDIĞI VE İMZALADIĞI “MAKBER”DEN BİR DÖRTLÜK-Türk Edebiyatı’nda Şair-i Azam (En büyük şair) olarak kabul edilen Tanzimat’tan sonraki yenileşme devri Türk Edebiyatı’nın tanınmış şair ve tiyatro yazarı “Abdülhak Hamit Tarhan”’a ait son derece estetik ve hatasız şekilde gümüşten çalışılmış “Sultan II.Abdülhamid Han” tuğrası formunda gümüş yaka iğnesi. Orijinal muhafazası ile birlikte. Eserin yanında Abdülhak Hamid’in kendi el yazısı ile yazdığı ve imzaladığı Türk Edebiyatı’nın en büyük eserlerinden biri olarak kabul edilen “Makber”den bir dörtlük yer almakta. Fevkalade kondisyonda, ele geçmez koleksiyonluk eserlerdir.  

Ölçüler: 7 x 2 cm.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    ŞAİR-İ AZAM “ABDÜLHAK HÂMİD TARHAN “A AİT “SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN” TUĞRALI GÜMÜŞ YAKA İĞNESİ İLE ŞAİRİN KENDİ EL YAZISI İLE YAZDIĞI VE İMZALADIĞI “MAKBER”DEN BİR DÖRTLÜK-Türk Edebiyatı’nda Şair-i Azam (En büyük şair) olarak kabul edilen Tanzimat’tan sonraki yenileşme devri Türk Edebiyatı’nın tanınmış şair ve tiyatro yazarı “Abdülhak Hamit Tarhan”’a ait son derece estetik ve hatasız şekilde gümüşten çalışılmış “Sultan II.Abdülhamid Han” tuğrası formunda gümüş yaka iğnesi. Orijinal muhafazası ile birlikte. Eserin yanında Abdülhak Hamid’in kendi el yazısı ile yazdığı ve imzaladığı Türk Edebiyatı’nın en büyük eserlerinden biri olarak kabul edilen “Makber”den bir dörtlük yer almakta. Fevkalade kondisyonda, ele geçmez koleksiyonluk eserlerdir. Ölçüler: 7 x 2 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ GÜMÜŞ KAPLAMA ŞEHADET ŞERBETLİĞİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Kallavi ebatlarda. Müstesna eserin boyun bordürü mükemmel bir hatla “Ayet-el Kürsi” ile çevrelenmiş, merkezine ise istifli hat ile “Ashab-ı Kehf” uygulanmıştır. Zemzem ile hazırlanmış şerbet servisi için tasarlanmış. Kubbesel kapaklı, şişkin gövdeli, yanlardan çift kulplu, musluklu, kapağı ahşap damla tutamaklı ve ahşap kaide platformlu olarak tasarlanmış eser fevkalade kondisyondadır. Heybetli görüntüsü ile ön plana çıkan, emsaline rastlanılmamış gerçek koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 48 x 24 cm.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ GÜMÜŞ KAPLAMA ŞEHADET ŞERBETLİĞİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Kallavi ebatlarda. Müstesna eserin boyun bordürü mükemmel bir hatla “Ayet-el Kürsi” ile çevrelenmiş, merkezine ise istifli hat ile “Ashab-ı Kehf” uygulanmıştır. Zemzem ile hazırlanmış şerbet servisi için tasarlanmış. Kubbesel kapaklı, şişkin gövdeli, yanlardan çift kulplu, musluklu, kapağı ahşap damla tutamaklı ve ahşap kaide platformlu olarak tasarlanmış eser fevkalade kondisyondadır. Heybetli görüntüsü ile ön plana çıkan, emsaline rastlanılmamış gerçek koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 48 x 24 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL VAN İŞİ “HIDİV HANEDANLIK ARMALI” SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN ve MISIR KRALI MELİK FUAD İNİSİYALLİ GÜMÜŞ ZEMZEM TAKIMI  -19.Yüzyıl. Osmanlı. Eski Türkçe “Van” damgalı, usta imzalı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi. Saray işi, Hanedan parçası. Eksiksiz tam takım. Müstesna eserin tutma kolunun her iki yanında Sultan II.Abdülhamid Han’ın Latince inisiyali “A.H” yer almakta. Eserin merkezinde bulunan anıtsal bölümde “Hidiv Tacı”, “Hıdiv Hanedanlık Arması” ve Melik Fuad’ın inisyali “F” bulunmakta. Müstesna eser, kalemişi ve kazıma/grave tekniği ile stilize floral motiflerle bezenmiş ve girlantlarla zenginleştirilmiş. Fevkalade kondisyonda. Emsaline rastlanılmamış yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir. 

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 72.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 31 x 19 x 15 cm.
Ağırlık: 728 gr.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    OSMANLI 19.YÜZYIL VAN İŞİ “HIDİV HANEDANLIK ARMALI” SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN ve MISIR KRALI MELİK FUAD İNİSİYALLİ GÜMÜŞ ZEMZEM TAKIMI -19.Yüzyıl. Osmanlı. Eski Türkçe “Van” damgalı, usta imzalı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi. Saray işi, Hanedan parçası. Eksiksiz tam takım. Müstesna eserin tutma kolunun her iki yanında Sultan II.Abdülhamid Han’ın Latince inisiyali “A.H” yer almakta. Eserin merkezinde bulunan anıtsal bölümde “Hidiv Tacı”, “Hıdiv Hanedanlık Arması” ve Melik Fuad’ın inisyali “F” bulunmakta. Müstesna eser, kalemişi ve kazıma/grave tekniği ile stilize floral motiflerle bezenmiş ve girlantlarla zenginleştirilmiş. Fevkalade kondisyonda. Emsaline rastlanılmamış yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 72.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 31 x 19 x 15 cm. Ağırlık: 728 gr.

    USDSatıldı
  • OSMANLI HIDİV 19.YÜZYIL “SARAY İŞİ” KAVALALI MEHMED ALİ PAŞA’NIN TORUNU HIDİV İSMAİL PAŞA’YA AİT GÜMÜŞ TUVALET TAKIMI / 19 PARÇA-Her parçası istifli kufi hat ile uygulanmış “İsmail Paşa” ibareli.

Ağırlık: 3.500 gr.

    Lot No: 46

    Lot: 46

    OSMANLI HIDİV 19.YÜZYIL “SARAY İŞİ” KAVALALI MEHMED ALİ PAŞA’NIN TORUNU HIDİV İSMAİL PAŞA’YA AİT GÜMÜŞ TUVALET TAKIMI / 19 PARÇA-Her parçası istifli kufi hat ile uygulanmış “İsmail Paşa” ibareli. Ağırlık: 3.500 gr.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “VEZİR MEHMED EMİN PAŞA”YA AİT GÜMÜŞ (MÜHÜRLÜ) BASTON SAPI / HİCRİ 1231-19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Hicri 1231 tarihli. Gümüşten imal edilmiş. Sapı mühür özellikli ve sahibinin adı “Mehmed Emin” ibareli. Gövdesindeki kitabede Yusuf Suresinin 18.Ayeti “Fe sabrun cemîlun ve allâhu müsteân, 1231 / Bana düşen sabırdır, yardımına sığınılacak olan yalnız Allah'tır, Hicri 1231” yazmakta. Kalemişi, repousse/kabartma ve grave/kazıma tekniği ile Osmanlı Rokosu üslubunda stilize floral tezyinatlı, realist tavuskuşu fgürleri ile dekorlu. Fevkalade kondisyonda. Tophane-i Amire Nazırlığı ve İstanbul Muhafızlığı görevlerini yapmış olan Vezir Mehmed Emin Vahid Paşa’ya ait olması sebebi ile büyük önem arz eden, estetik harikası koleksiyonluk eserdir. 

Ölçüler: 16.5 x 9 x 2 cm.
Ağırlık: 84 gr.

    Lot No: 47

    Lot: 47

    OSMANLI 19.YÜZYIL “VEZİR MEHMED EMİN PAŞA”YA AİT GÜMÜŞ (MÜHÜRLÜ) BASTON SAPI / HİCRİ 1231-19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Hicri 1231 tarihli. Gümüşten imal edilmiş. Sapı mühür özellikli ve sahibinin adı “Mehmed Emin” ibareli. Gövdesindeki kitabede Yusuf Suresinin 18.Ayeti “Fe sabrun cemîlun ve allâhu müsteân, 1231 / Bana düşen sabırdır, yardımına sığınılacak olan yalnız Allah'tır, Hicri 1231” yazmakta. Kalemişi, repousse/kabartma ve grave/kazıma tekniği ile Osmanlı Rokosu üslubunda stilize floral tezyinatlı, realist tavuskuşu fgürleri ile dekorlu. Fevkalade kondisyonda. Tophane-i Amire Nazırlığı ve İstanbul Muhafızlığı görevlerini yapmış olan Vezir Mehmed Emin Vahid Paşa’ya ait olması sebebi ile büyük önem arz eden, estetik harikası koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 16.5 x 9 x 2 cm. Ağırlık: 84 gr.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “SARAY İŞİ” SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI “ŞEHZADE MEHMED ABİDİN EFENDİ HAZRETLERİ”NE AİT GÜMÜŞ ÇİFT “YONCA” SUNUMLUK / HİCRİ 1324-19. Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi, Hanedan parçası. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Hicri 1324 tarihli. Çift. Merkezinde “Devletlü Necabetlü Mehmed Abidin Efendi Hazretleri H.1224” ibaresi yer almakta. Fevkalade kondisyonda. Yüksek kıymette, estetik harikası, Hanedan’a ait olması sebebi ile de ayrıca önem arz eden koleksiyonluk eserlerdir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 4 x 16 x 15 cm. (her biri)
Ağırlık: 378 gr.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    OSMANLI 19.YÜZYIL “SARAY İŞİ” SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI “ŞEHZADE MEHMED ABİDİN EFENDİ HAZRETLERİ”NE AİT GÜMÜŞ ÇİFT “YONCA” SUNUMLUK / HİCRİ 1324-19. Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi, Hanedan parçası. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Hicri 1324 tarihli. Çift. Merkezinde “Devletlü Necabetlü Mehmed Abidin Efendi Hazretleri H.1224” ibaresi yer almakta. Fevkalade kondisyonda. Yüksek kıymette, estetik harikası, Hanedan’a ait olması sebebi ile de ayrıca önem arz eden koleksiyonluk eserlerdir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 4 x 16 x 15 cm. (her biri) Ağırlık: 378 gr.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “HIDİV İSMAİL PAŞA HANEDANLIK ARMALI” PRENSES KADRİYE ÇEYİZİNE AİT GÜMÜŞ ÇİFT “İSTİRİDYE” SUNUMLUK / HİCRİ 1289-19.Yüzyıl. Osmanlı, Hıdiv. Hanedan parçası. İmalat ve garanti damgalı. Çift. Merkezinde Hıdiv İsmail Paşa ibareli ve Hicri 1289 tarihli “Hıdiv Hanedanlık Arması” ile “Kadriye” ibaresi yer almakta. Fevkalade kondisyonda. Yüksek kıymette, estetik harikası, Hanedan’a ait olması sebebi ile de ayrıca önem arz eden koleksiyonluk eserlerdir.

Ölçüler: 9 x 25 x 13 cm.
Ağırlık: 712 gr.

    Lot No: 49

    Lot: 49

    OSMANLI 19.YÜZYIL “HIDİV İSMAİL PAŞA HANEDANLIK ARMALI” PRENSES KADRİYE ÇEYİZİNE AİT GÜMÜŞ ÇİFT “İSTİRİDYE” SUNUMLUK / HİCRİ 1289-19.Yüzyıl. Osmanlı, Hıdiv. Hanedan parçası. İmalat ve garanti damgalı. Çift. Merkezinde Hıdiv İsmail Paşa ibareli ve Hicri 1289 tarihli “Hıdiv Hanedanlık Arması” ile “Kadriye” ibaresi yer almakta. Fevkalade kondisyonda. Yüksek kıymette, estetik harikası, Hanedan’a ait olması sebebi ile de ayrıca önem arz eden koleksiyonluk eserlerdir. Ölçüler: 9 x 25 x 13 cm. Ağırlık: 712 gr.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ “NAİLE SULTAN”A AİT ÇİFT BAKIR SUNUMLUK / HİCRİ 1322-Osmanlı. Damgalı. Sultan II.Abdülhamid Han’ın kızı Naile Sultan için özel yapım, çift. Hicri 1322 tarihli. Saray işi. Eserlerin kenar bordüründe kazıma / grave tekniği ile “Devletlü Azametlü Naile Sultan Hazretleri, 1322” yazmakta. Fevkalade kondisyonda. Hanedana ait olması sebebi ile büyük önem arz eden koleksiyonluk eserlerdir.   

Ölçüler: 15 x 26 x 35 cm.

    Lot No: 50

    Lot: 50

    OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ “NAİLE SULTAN”A AİT ÇİFT BAKIR SUNUMLUK / HİCRİ 1322-Osmanlı. Damgalı. Sultan II.Abdülhamid Han’ın kızı Naile Sultan için özel yapım, çift. Hicri 1322 tarihli. Saray işi. Eserlerin kenar bordüründe kazıma / grave tekniği ile “Devletlü Azametlü Naile Sultan Hazretleri, 1322” yazmakta. Fevkalade kondisyonda. Hanedana ait olması sebebi ile büyük önem arz eden koleksiyonluk eserlerdir. Ölçüler: 15 x 26 x 35 cm.

    USDSatıldı
  • DİYARBAKIRLI TAHSİN (1874-1937)-Eski Türkçe imzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa:113

Ölçüler: 60 x 80 cm.

    Lot No: 51

    Lot: 51

    DİYARBAKIRLI TAHSİN (1874-1937)-Eski Türkçe imzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa:113 Ölçüler: 60 x 80 cm.

    USDSatıldı
  • DİYARBAKIRLI TAHSİN (1874-1937)-İmzalı. Duralit üzeri yağlıboya.

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa:113

Ölçüler: 20 x 33 cm.

    Lot No: 52

    Lot: 52

    DİYARBAKIRLI TAHSİN (1874-1937)-İmzalı. Duralit üzeri yağlıboya. Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa:113 Ölçüler: 20 x 33 cm.

    USDSatıldı
  • FAUSTO ZONARO (1854-1929) RESSAM-I HAZRET-İ ŞEHRİYARİ-“Yıldız’dan İstanbul Manzarası”

İmzalı. Karton üzerine guaj boya.

Ekspertiz: Sn.Bayram Karşit tarafından sertifikalıdır. Eser, ekspertiz raporu ile birlikte teslim edilecektir.

Referans: E.Benezit. Cilt:10 Sayfa:917

Ölçüler: 36 x 46 cm.

    Lot No: 53

    Lot: 53

    FAUSTO ZONARO (1854-1929) RESSAM-I HAZRET-İ ŞEHRİYARİ-“Yıldız’dan İstanbul Manzarası” İmzalı. Karton üzerine guaj boya. Ekspertiz: Sn.Bayram Karşit tarafından sertifikalıdır. Eser, ekspertiz raporu ile birlikte teslim edilecektir. Referans: E.Benezit. Cilt:10 Sayfa:917 Ölçüler: 36 x 46 cm.

    USDSatıldı
  • CONTE AMADEO PREZIOSI (1816-1882) -‘’Kağıthane Sadabad Sarayı’’ 

İmzalı. Kağıt üzeri karışık teknik. 

Referans: E.Benezit / Cilt: 8 Sayfa: 488

Ölçüler: 26 x 40 cm.

    Lot No: 54

    Lot: 54

    CONTE AMADEO PREZIOSI (1816-1882) -‘’Kağıthane Sadabad Sarayı’’ İmzalı. Kağıt üzeri karışık teknik. Referans: E.Benezit / Cilt: 8 Sayfa: 488 Ölçüler: 26 x 40 cm.

    USDSatıldı
  • Dr.HİKMET HAMDİ-Eski Türkçe İmzalı. 1920 Tarihli. Tuval üzeri yağlıboya.

Ölçüler: 53 x 107 cm.

    Lot No: 55

    Lot: 55

    Dr.HİKMET HAMDİ-Eski Türkçe İmzalı. 1920 Tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçüler: 53 x 107 cm.

    USDSatıldı
  • MIGIRDİÇ GİVANİAN (1848-1906)-Ermenice imzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

Referans: E.Benezit Cilt:5 Sayfa: 56

Ölçüler: 73 x 100 cm.

    Lot No: 56

    Lot: 56

    MIGIRDİÇ GİVANİAN (1848-1906)-Ermenice imzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Referans: E.Benezit Cilt:5 Sayfa: 56 Ölçüler: 73 x 100 cm.

    USDSatıldı
  • HÜSEYİN HAMDİ (19.YÜZYIL)-Eski Türkçe imzalı. Hicri 1318 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya.

Ölçüler: 73 x 100 cm.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    HÜSEYİN HAMDİ (19.YÜZYIL)-Eski Türkçe imzalı. Hicri 1318 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçüler: 73 x 100 cm.

    USDSatıldı
  • NAZMİ ZİYA (1881-1937)-“Sapanca”

İmzalı. Peyzaj. Tuval üzeri yağlıboya.

Ölçüler: 26 x 27.5 cm.

    Lot No: 58

    Lot: 58

    NAZMİ ZİYA (1881-1937)-“Sapanca” İmzalı. Peyzaj. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçüler: 26 x 27.5 cm.

    USDSatıldı
  • HÜSNÜ TENGÜZ (1876-1950)-İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

Ölçüler: 80 x 106 cm.

    Lot No: 59

    Lot: 59

    HÜSNÜ TENGÜZ (1876-1950)-İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçüler: 80 x 106 cm.

    USDSatıldı
  • HAYRİ ÇİZEL (1891-1950)-‘’Ortaköy Camii’’

İmzalı. 1933 tarihli. Duralit üzeri yağlıboya. 

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 113

Ölçüler: 20 x 30 cm.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    HAYRİ ÇİZEL (1891-1950)-‘’Ortaköy Camii’’ İmzalı. 1933 tarihli. Duralit üzeri yağlıboya. Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 113 Ölçüler: 20 x 30 cm.

    USDSatıldı
  • ALİ HALİL (1904-1974)-“Halil Paşa’nın Ressam Oğlu”

Eski Türkçe İmzalı. 1944 İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 238

Ölçüler: 63 x 47 cm.

    Lot No: 61

    Lot: 61

    ALİ HALİL (1904-1974)-“Halil Paşa’nın Ressam Oğlu” Eski Türkçe İmzalı. 1944 İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 238 Ölçüler: 63 x 47 cm.

    USDSatıldı
  • BİNBAŞI HAYRİ (19.YÜZYIL) -“Eski İstanbul Sokağı”

Eski Türkçe İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

Ölçüler: 50 x 61 cm.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    BİNBAŞI HAYRİ (19.YÜZYIL) -“Eski İstanbul Sokağı” Eski Türkçe İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçüler: 50 x 61 cm.

    USDSatıldı
  • FUAT SOYHAN (1885-1961)-İmzalı. 1929 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya.

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa:211

Ölçüler: 46 x 60 cm.

    Lot No: 63

    Lot: 63

    FUAT SOYHAN (1885-1961)-İmzalı. 1929 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa:211 Ölçüler: 46 x 60 cm.

    USDSatıldı
  • SULTAN ABDÜLMECİD HAN DÖNEMİNDE SARAY MİMARI G.FOSSATI TARAFINDAN YAPILAN AYASOFYA RESTORASYONU HATIRASINA 1849’DA BASILMIŞ “J.WIENER” İMZALI BRONZ MADALYON-“St.Sophie à Constantinople bâtie par l'Empereur Justinien 532-537 convertie en mosquée 1453 restaurée sous le règne du Sultan Abdul Medjid 1847-1849 par G. Fossati / J. Wiener F. Bruxelles”

Çap: 60 mm.

    Lot No: 64

    Lot: 64

    SULTAN ABDÜLMECİD HAN DÖNEMİNDE SARAY MİMARI G.FOSSATI TARAFINDAN YAPILAN AYASOFYA RESTORASYONU HATIRASINA 1849’DA BASILMIŞ “J.WIENER” İMZALI BRONZ MADALYON-“St.Sophie à Constantinople bâtie par l'Empereur Justinien 532-537 convertie en mosquée 1453 restaurée sous le règne du Sultan Abdul Medjid 1847-1849 par G. Fossati / J. Wiener F. Bruxelles” Çap: 60 mm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ “YILDIZ” PORSELEN TABAK-“Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Ay-yıldız imalat damgalı. Hicri 1310 / 36 tarihli. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu özel üretimlerinden. Sanatçısı tarafından merkezine üst düzey fırça kalitesinde etrafı çok renk stilize Rumi ve Hatayi motiflerle çevrelenmiş “Saray ve İstanbul Boğazı” konulu resim çalışılmış.  Eserin damga örneği “Porselencilik Tarihi” kitabı sayfa 116’da mevcut olup diğer açıklamalar sayfa 63/69’da yer almaktadır. Fevkalade kondisyonda. Benzer örnekleri müze koleksiyonlarında bulunan Türk Porselen Sanatı’nın ele geçmez koleksiyonluk bir şaheseridir.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Çap: 21 cm.

    Lot No: 65

    Lot: 65

    OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ “YILDIZ” PORSELEN TABAK-“Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Ay-yıldız imalat damgalı. Hicri 1310 / 36 tarihli. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu özel üretimlerinden. Sanatçısı tarafından merkezine üst düzey fırça kalitesinde etrafı çok renk stilize Rumi ve Hatayi motiflerle çevrelenmiş “Saray ve İstanbul Boğazı” konulu resim çalışılmış. Eserin damga örneği “Porselencilik Tarihi” kitabı sayfa 116’da mevcut olup diğer açıklamalar sayfa 63/69’da yer almaktadır. Fevkalade kondisyonda. Benzer örnekleri müze koleksiyonlarında bulunan Türk Porselen Sanatı’nın ele geçmez koleksiyonluk bir şaheseridir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Çap: 21 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN İNİSİYALLİ PORSELEN TABAK TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) inisiyalli. Hanedan parçası, Sultan için özel yapım. Hanedan’ın yüksek zevkini gözler önüne seren üç adet tabaktan oluşmakta. Müstesna eserlerin merkezinde altın ile çekilmiş Sultan II.Abdülhamid Han’ın latin harfleri ile oluşturulmuş “A.H” inisiyallleri yer almakta. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı ve çok renk sıraltı boyamalı, yoğun ve zengin altın yaldız bezemeli, merkezleri el çizimi çiçek motifleri ile bezeli.

TBMM Milli Saraylar “150 Yılın Sessiz Tanıkları, Saray Porselenlerinden İzler” adlı kitapta benzer örnekler mevcuttur. Fevkalade kondisyonda. Emsalleri Dolmabahçe Sarayı Değerli Eşyalar Sergi Salonu’nda sergilenmekte olan ve padişaha özel yapılmış olması sebebi ile de ayrıca büyük önem arz eden, ele geçmez gerçek koleksiyonluk eserlerdir.

Çap: 21 cm. - 23 cm.

    Lot No: 66

    Lot: 66

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN İNİSİYALLİ PORSELEN TABAK TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) inisiyalli. Hanedan parçası, Sultan için özel yapım. Hanedan’ın yüksek zevkini gözler önüne seren üç adet tabaktan oluşmakta. Müstesna eserlerin merkezinde altın ile çekilmiş Sultan II.Abdülhamid Han’ın latin harfleri ile oluşturulmuş “A.H” inisiyallleri yer almakta. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı ve çok renk sıraltı boyamalı, yoğun ve zengin altın yaldız bezemeli, merkezleri el çizimi çiçek motifleri ile bezeli. TBMM Milli Saraylar “150 Yılın Sessiz Tanıkları, Saray Porselenlerinden İzler” adlı kitapta benzer örnekler mevcuttur. Fevkalade kondisyonda. Emsalleri Dolmabahçe Sarayı Değerli Eşyalar Sergi Salonu’nda sergilenmekte olan ve padişaha özel yapılmış olması sebebi ile de ayrıca büyük önem arz eden, ele geçmez gerçek koleksiyonluk eserlerdir. Çap: 21 cm. - 23 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL YILDIZ PORSELEN KAPAKLI SAHAN-“Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Hicri “Sene 1312/3” tarihli ve Ay-yıldız imalat damgalı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu üretimi. Eserin damga örneği “Porselencilik Tarihi” kitabı sayfa 116’da mevcut olup diğer açıklamalar sayfa 63/69’da yer almaktadır. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, sır altına limoni sarı renkte, çok renk fırça ile çalışılmış çiçek buketleri ile dekorlu ve zengin altın yaldız bezemeli. Geniş ve çukur formlu, yüksek kapaklı, kenarları dilimli, altın yaldız konturlü. Kapak tutamağı repousse dalında yapraklı gonca gül formunda. Fevkalade kondisyonda. Benzer örnekleri müze koleksiyonlarında bulunan Türk Porselen Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Yükseklik:12 cm.
Çap: 24.5 cm.

    Lot No: 67

    Lot: 67

    OSMANLI 19.YÜZYIL YILDIZ PORSELEN KAPAKLI SAHAN-“Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Hicri “Sene 1312/3” tarihli ve Ay-yıldız imalat damgalı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu üretimi. Eserin damga örneği “Porselencilik Tarihi” kitabı sayfa 116’da mevcut olup diğer açıklamalar sayfa 63/69’da yer almaktadır. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, sır altına limoni sarı renkte, çok renk fırça ile çalışılmış çiçek buketleri ile dekorlu ve zengin altın yaldız bezemeli. Geniş ve çukur formlu, yüksek kapaklı, kenarları dilimli, altın yaldız konturlü. Kapak tutamağı repousse dalında yapraklı gonca gül formunda. Fevkalade kondisyonda. Benzer örnekleri müze koleksiyonlarında bulunan Türk Porselen Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Yükseklik:12 cm. Çap: 24.5 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL ESER-İ İSTANBUL SARAY İŞİ MÜZELİK KAPAKLI SAHAN-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan Abdülmecid Han dönemi. (1845-1875) İstanbul işi. Kapak tutamağı realist dalında tomurcuklu balkabağı formunda olan eserin dış ve iç yüzeyi çok renk el boyaması realist Beykoz gülleri ve çiçek buketleri ile dekorlu. Kâsesi halka dipli, yayvan ve dışa doğru genişlemekte, kapak kısmı ise bombeli, yayvan ve yukarıya doğru kubbesel formda. Eserin benzer örneği Sadberk Hanım Müzesi Koleksiyonu’nda bulunmakta ve Sadberk Hanım Müzesi 1989 kitabının 146.sayfasında yer almaktadır. 19.Yüzyıl ortalarında 30 yıl gibi kısa bir süre imalat yapan atölyenin lüks üretimlerinden, Türk Porselen Sanatı’nın ele geçmez bir şaheseridir.

Referans: Benzer örneği “Sadberk Hanım Müzesi Koleksiyonu”nda mevcut olup Envanter No: H.K 380-3443 A-B ile kayıtlıdır.

Provenas: KOCABAŞ Koleksiyonu


Ölçüler: 14 x 23 cm.

    Lot No: 68

    Lot: 68

    OSMANLI 19.YÜZYIL ESER-İ İSTANBUL SARAY İŞİ MÜZELİK KAPAKLI SAHAN-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan Abdülmecid Han dönemi. (1845-1875) İstanbul işi. Kapak tutamağı realist dalında tomurcuklu balkabağı formunda olan eserin dış ve iç yüzeyi çok renk el boyaması realist Beykoz gülleri ve çiçek buketleri ile dekorlu. Kâsesi halka dipli, yayvan ve dışa doğru genişlemekte, kapak kısmı ise bombeli, yayvan ve yukarıya doğru kubbesel formda. Eserin benzer örneği Sadberk Hanım Müzesi Koleksiyonu’nda bulunmakta ve Sadberk Hanım Müzesi 1989 kitabının 146.sayfasında yer almaktadır. 19.Yüzyıl ortalarında 30 yıl gibi kısa bir süre imalat yapan atölyenin lüks üretimlerinden, Türk Porselen Sanatı’nın ele geçmez bir şaheseridir. Referans: Benzer örneği “Sadberk Hanım Müzesi Koleksiyonu”nda mevcut olup Envanter No: H.K 380-3443 A-B ile kayıtlıdır. Provenas: KOCABAŞ Koleksiyonu Ölçüler: 14 x 23 cm.

    USDSatıldı
  • SAX MEISSEN 18.YÜZYIL KONT MARCOLINI DÖNEMİ “OSMANLI KALYONLARI” İLE DEKORLU “SARAY İŞİ” PORSELEN SAHLEPLİK TAKIMI-18.Yüzyıl. Kont Marcolini (1774-1815) dönemi, Meissen imalat damgalı. (Çifte Meç) Eserin damgası “Porselencilik Tarihi” kitabı sayfa 89’da mevcuttur. Osmanlı Sarayı için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Sahleplik, kapak ve tabaktan oluşan tam takım. Madalyonlar içerisine “Osmanlı Kalyonları” resmedilmiş. Yoğun altın yaldız bezemeli. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Kapak tutamağı dalında çiçek formunda. Fevkalade kondisyonda. Osmanlının yüksek zevkini gözler önüne seren, benzer örnekleri müze koleksiyonlarında yer alan koleksiyonluk eserdir.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Yükseklik: 15 cm.
Tabak çapı: 13.5 cm.

    Lot No: 69

    Lot: 69

    SAX MEISSEN 18.YÜZYIL KONT MARCOLINI DÖNEMİ “OSMANLI KALYONLARI” İLE DEKORLU “SARAY İŞİ” PORSELEN SAHLEPLİK TAKIMI-18.Yüzyıl. Kont Marcolini (1774-1815) dönemi, Meissen imalat damgalı. (Çifte Meç) Eserin damgası “Porselencilik Tarihi” kitabı sayfa 89’da mevcuttur. Osmanlı Sarayı için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Sahleplik, kapak ve tabaktan oluşan tam takım. Madalyonlar içerisine “Osmanlı Kalyonları” resmedilmiş. Yoğun altın yaldız bezemeli. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Kapak tutamağı dalında çiçek formunda. Fevkalade kondisyonda. Osmanlının yüksek zevkini gözler önüne seren, benzer örnekleri müze koleksiyonlarında yer alan koleksiyonluk eserdir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Yükseklik: 15 cm. Tabak çapı: 13.5 cm.

    USDSatıldı
  • SAX MEISSEN 18.YÜZYIL KONT MARCOLINI DÖNEMİ “SARAY İŞİ” PORSELEN SUNUMLUK -18.Yüzyıl. Kont Marcolini (1774-1815) dönemi, Meissen imalat damgalı. (Çifte Meç) Eserin damgası “Porselencilik Tarihi” kitabı sayfa 89’da mevcuttur. Osmanlı Sarayı için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Kapak, sahan ve tabaktan oluşan tam takım. Yoğun altın yaldız bezemeli. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Stilize floral motiflerle bezenmiş, kabartma meyve salkımları ile zenginleştirilmiş, kapağı limon formunda tutamaklı.  Fevkalade kondisyonda. Osmanlının yüksek zevkini gözler önüne seren, benzer örnekleri müze koleksiyonlarında yer alan koleksiyonluk eserdir.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Ölçüler: 13 x 17 cm.
Tabak çapı: 21.5 cm.

    Lot No: 70

    Lot: 70

    SAX MEISSEN 18.YÜZYIL KONT MARCOLINI DÖNEMİ “SARAY İŞİ” PORSELEN SUNUMLUK -18.Yüzyıl. Kont Marcolini (1774-1815) dönemi, Meissen imalat damgalı. (Çifte Meç) Eserin damgası “Porselencilik Tarihi” kitabı sayfa 89’da mevcuttur. Osmanlı Sarayı için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Kapak, sahan ve tabaktan oluşan tam takım. Yoğun altın yaldız bezemeli. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Stilize floral motiflerle bezenmiş, kabartma meyve salkımları ile zenginleştirilmiş, kapağı limon formunda tutamaklı. Fevkalade kondisyonda. Osmanlının yüksek zevkini gözler önüne seren, benzer örnekleri müze koleksiyonlarında yer alan koleksiyonluk eserdir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Ölçüler: 13 x 17 cm. Tabak çapı: 21.5 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 16.YÜZYIL İZNİK SERAMİK “RUMİ” TABAK-16.Yüzyıl sonu. Osmanlı, İznik. Avrupa pazarı için yapılmış “Rumi” üslubu nadir örneklerden. Beyaz hamurlu, yuvarlak formlu, halka dipli, çukur gövdeli ve dışa dönük kenarlı. Merkezi rumi bir kompozisyon ile tasarlanmış, siyah kontürlü. Eseri çevreleyen kalın bordürü stilize floral süslemeler ile bezeli, arka kısmı ise ön yüzdeki tezyinatın devamı niteliğinde dekorlu. Benzer örnekleri Victoria Albert Museum, British Museum, Atina Benaki Museum ve Sadberk Hanım Müzesi gibi dünyanın önde gelen müzelerinde yer alan İznik Çini Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir.

Müzayede Referans: Eserin tıpkı benzeri, Bonham’s Müzayede Evi’nin 30.04.2019 tarihinde düzenlediği “Islamic Art” müzayede kataloğunda Lot 30 olarak yer almaktadır.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Çap: 24.5 cm.

    Lot No: 71

    Lot: 71

    OSMANLI 16.YÜZYIL İZNİK SERAMİK “RUMİ” TABAK-16.Yüzyıl sonu. Osmanlı, İznik. Avrupa pazarı için yapılmış “Rumi” üslubu nadir örneklerden. Beyaz hamurlu, yuvarlak formlu, halka dipli, çukur gövdeli ve dışa dönük kenarlı. Merkezi rumi bir kompozisyon ile tasarlanmış, siyah kontürlü. Eseri çevreleyen kalın bordürü stilize floral süslemeler ile bezeli, arka kısmı ise ön yüzdeki tezyinatın devamı niteliğinde dekorlu. Benzer örnekleri Victoria Albert Museum, British Museum, Atina Benaki Museum ve Sadberk Hanım Müzesi gibi dünyanın önde gelen müzelerinde yer alan İznik Çini Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir. Müzayede Referans: Eserin tıpkı benzeri, Bonham’s Müzayede Evi’nin 30.04.2019 tarihinde düzenlediği “Islamic Art” müzayede kataloğunda Lot 30 olarak yer almaktadır. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Çap: 24.5 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 17.YÜZYIL İZNİK SERAMİK TABAK-17.Yüzyıl. Osmanlı, İznik. Beyaz hamurlu, yuvarlak formlu, halka dipli, çukur gövdeli ve dışa dönük kenarlı. Siyah kontürlü, merkezi çok renk stilize bitkisel kompozisyonlu, kenar kısmı dalgalı bordür, arka kısmı ise ön yüzdeki tezyinatın devamı niteliğinde süslemeler ile dekorlu. Benzer örnekleri Victoria Albert Museum, British Museum, Atina Benaki Museum ve Sadberk Hanım Müzesi gibi dünyanın önde gelen müzelerinde yer alan İznik Çini Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Çap: 26 cm.

    Lot No: 72

    Lot: 72

    OSMANLI 17.YÜZYIL İZNİK SERAMİK TABAK-17.Yüzyıl. Osmanlı, İznik. Beyaz hamurlu, yuvarlak formlu, halka dipli, çukur gövdeli ve dışa dönük kenarlı. Siyah kontürlü, merkezi çok renk stilize bitkisel kompozisyonlu, kenar kısmı dalgalı bordür, arka kısmı ise ön yüzdeki tezyinatın devamı niteliğinde süslemeler ile dekorlu. Benzer örnekleri Victoria Albert Museum, British Museum, Atina Benaki Museum ve Sadberk Hanım Müzesi gibi dünyanın önde gelen müzelerinde yer alan İznik Çini Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Çap: 26 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 16.YÜZYIL İZNİK SERAMİK TABAK-16.Yüzyıl. Osmanlı, İznik. Büyük boy.  Beyaz hamurlu, yuvarlak formlu, halka dipli, çukur gövdeli ve dışa dönük kenarlı. Siyah kontürlü, merkezi çok renk İznik üslubu stilize lale, karanfil ve merkezde kuru erik dalı motifli, kenar kısmı dalgalı bordür, arka kısmı ise ön yüzdeki tezyinatın devamı niteliğinde süslemeler ile dekorlu. Benzer örnekleri Victoria Albert Museum, British Museum, Atina Benaki Museum ve Sadberk Hanım Müzesi gibi dünyanın önde gelen müzelerinde yer alan İznik Çini Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir.

Provenans: Bu eser, İngiltere Bonham’s Müzayede Evi’nin 4.10.2011 tarihli “Islamic Art” müzayede kataloğunda Lot 158 olarak yer almaktadır. Sale: 18950

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Çap: 30 cm.

    Lot No: 73

    Lot: 73

    OSMANLI 16.YÜZYIL İZNİK SERAMİK TABAK-16.Yüzyıl. Osmanlı, İznik. Büyük boy. Beyaz hamurlu, yuvarlak formlu, halka dipli, çukur gövdeli ve dışa dönük kenarlı. Siyah kontürlü, merkezi çok renk İznik üslubu stilize lale, karanfil ve merkezde kuru erik dalı motifli, kenar kısmı dalgalı bordür, arka kısmı ise ön yüzdeki tezyinatın devamı niteliğinde süslemeler ile dekorlu. Benzer örnekleri Victoria Albert Museum, British Museum, Atina Benaki Museum ve Sadberk Hanım Müzesi gibi dünyanın önde gelen müzelerinde yer alan İznik Çini Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir. Provenans: Bu eser, İngiltere Bonham’s Müzayede Evi’nin 4.10.2011 tarihli “Islamic Art” müzayede kataloğunda Lot 158 olarak yer almaktadır. Sale: 18950 Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Çap: 30 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 17.YÜZYIL İZNİK SERAMİK “RUMİ” TABAK-17.Yüzyıl. Osmanlı, İznik. Avrupa pazarı için yapılmış “Rumi” üslubu nadir örneklerden. Beyaz hamurlu, yuvarlak formlu, halka dipli, çukur gövdeli ve dışa dönük kenarlı. Merkezi rumi bir kompozisyon ile tasarlanmış, siyah kontürlü. Eseri çevreleyen kalın bordürü stilize rumi motifler ile bezeli. Benzer örnekleri Victoria Albert Museum, British Museum, Atina Benaki Museum ve Sadberk Hanım Müzesi gibi dünyanın önde gelen müzelerinde yer alan İznik Çini Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Çap: 26 cm.

    Lot No: 74

    Lot: 74

    OSMANLI 17.YÜZYIL İZNİK SERAMİK “RUMİ” TABAK-17.Yüzyıl. Osmanlı, İznik. Avrupa pazarı için yapılmış “Rumi” üslubu nadir örneklerden. Beyaz hamurlu, yuvarlak formlu, halka dipli, çukur gövdeli ve dışa dönük kenarlı. Merkezi rumi bir kompozisyon ile tasarlanmış, siyah kontürlü. Eseri çevreleyen kalın bordürü stilize rumi motifler ile bezeli. Benzer örnekleri Victoria Albert Museum, British Museum, Atina Benaki Museum ve Sadberk Hanım Müzesi gibi dünyanın önde gelen müzelerinde yer alan İznik Çini Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Çap: 26 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 17.YÜZYIL İZNİK SERAMİK TABAK-17.Yüzyıl. Osmanlı, İznik. Beyaz hamurlu, yuvarlak formlu, halka dipli, çukur gövdeli ve dışa dönük kenarlı. Siyah kontürlü, merkezi çok renk stilize bitkisel kompozisyonlu, kenar kısmı dalgalı bordür, arka kısmı ise ön yüzdeki tezyinatın devamı niteliğinde süslemeler ile dekorlu. Benzer örnekleri Victoria Albert Museum, British Museum, Atina Benaki Museum ve Sadberk Hanım Müzesi gibi dünyanın önde gelen müzelerinde yer alan İznik Çini Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir.

Provenans: Bu eser, İngiltere Christie’s Müzayede Evi’nin 5.4.1978 tarihli müzayede kataloğunda Lot 88 olarak yer almaktadır. 

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Çap: 26 cm.

    Lot No: 75

    Lot: 75

    OSMANLI 17.YÜZYIL İZNİK SERAMİK TABAK-17.Yüzyıl. Osmanlı, İznik. Beyaz hamurlu, yuvarlak formlu, halka dipli, çukur gövdeli ve dışa dönük kenarlı. Siyah kontürlü, merkezi çok renk stilize bitkisel kompozisyonlu, kenar kısmı dalgalı bordür, arka kısmı ise ön yüzdeki tezyinatın devamı niteliğinde süslemeler ile dekorlu. Benzer örnekleri Victoria Albert Museum, British Museum, Atina Benaki Museum ve Sadberk Hanım Müzesi gibi dünyanın önde gelen müzelerinde yer alan İznik Çini Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir. Provenans: Bu eser, İngiltere Christie’s Müzayede Evi’nin 5.4.1978 tarihli müzayede kataloğunda Lot 88 olarak yer almaktadır. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Çap: 26 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK ÇİFT ŞEKERLİK  -19.Yüzyıl. Osmanlı. Çift, kapaklı. Barbutin tekniği ile yapılmış eser kırmızı hamurlu, şeffaf parlak sırlı, çok renk süslemeli ve sır altına koyu kahve renktedir. Benzer örnekleri Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi ve Ankara Etnografya Müzesi Koleksiyonu’nda bulunmaktadır. Türk Seramik Sanatı’na ilginç formları ve kimi zaman aşırılığa kaçan süslemeleriyle desen ve form bakımından yenilikler getirmiş olan Çanakkale Seramik Sanatı’nın en nadir örneklerinden olan, yüksek kıymette koleksiyonluk eserlerdir.

Ölçüler: 11.5 x 8.5 x 9 cm. (her biri)

    Lot No: 76

    Lot: 76

    OSMANLI 19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK ÇİFT ŞEKERLİK -19.Yüzyıl. Osmanlı. Çift, kapaklı. Barbutin tekniği ile yapılmış eser kırmızı hamurlu, şeffaf parlak sırlı, çok renk süslemeli ve sır altına koyu kahve renktedir. Benzer örnekleri Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi ve Ankara Etnografya Müzesi Koleksiyonu’nda bulunmaktadır. Türk Seramik Sanatı’na ilginç formları ve kimi zaman aşırılığa kaçan süslemeleriyle desen ve form bakımından yenilikler getirmiş olan Çanakkale Seramik Sanatı’nın en nadir örneklerinden olan, yüksek kıymette koleksiyonluk eserlerdir. Ölçüler: 11.5 x 8.5 x 9 cm. (her biri)

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK HÖRGÜÇLÜ DEVE FİGÜRÜ (KAP)  -19.Yüzyıl. Osmanlı. Barbutin tekniği ile dekore edilmiş eser kırmızı hamurlu, şeffaf sırlı, kahverengi süslemeli ve sır altına taba renktedir. Yüz detayları zemine hamur yapıştırma tekniği ile kabartma olarak belirlenmiştir. Eser bilezikli, dizlere kadar sırlanmış, ayak kısımları sırsız bırakılmıştır. Benzer örnekleri Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi ve Ankara Etnografya Müzesi Koleksiyonu’nda bulunmaktadır. Türk Seramik Sanatı’na ilginç formları ve kimi zaman aşırılığa kaçan süslemeleriyle desen ve form bakımından yenilikler getirmiş olan Çanakkale Seramik Sanatı’nın nadir ele geçen koleksiyonluk bir örneğidir. 

Referans: Tıpkı benzeri “Türk Devri Çanakkale Seramikleri isimli kitapta 103 no’lu eser olarak yer almaktadır.

Ölçüler: 16.5 x 21 x 8 cm.

    Lot No: 77

    Lot: 77

    OSMANLI 19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK HÖRGÜÇLÜ DEVE FİGÜRÜ (KAP) -19.Yüzyıl. Osmanlı. Barbutin tekniği ile dekore edilmiş eser kırmızı hamurlu, şeffaf sırlı, kahverengi süslemeli ve sır altına taba renktedir. Yüz detayları zemine hamur yapıştırma tekniği ile kabartma olarak belirlenmiştir. Eser bilezikli, dizlere kadar sırlanmış, ayak kısımları sırsız bırakılmıştır. Benzer örnekleri Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi ve Ankara Etnografya Müzesi Koleksiyonu’nda bulunmaktadır. Türk Seramik Sanatı’na ilginç formları ve kimi zaman aşırılığa kaçan süslemeleriyle desen ve form bakımından yenilikler getirmiş olan Çanakkale Seramik Sanatı’nın nadir ele geçen koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Tıpkı benzeri “Türk Devri Çanakkale Seramikleri isimli kitapta 103 no’lu eser olarak yer almaktadır. Ölçüler: 16.5 x 21 x 8 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK AT FİGÜRÜ (KAP)  -19.Yüzyıl. Osmanlı. Barbutin tekniği ile dekore edilmiş eser kırmızı hamurlu, şeffaf sırlı, yeşil renk sır akıtmalı ve sır altına koyu yeşil renktedir. Yer yer sır üstü boya kullanılarak motifsel hareket kazandırılmıştır. Yüz detayları zemine hamur yapıştırma tekniği ile kabartma olarak belirlenmiştir. Göğüs kısmında kabartma bir rozet mevcuttur. Eser bilezikli, dizlere kadar sırlanmış, ayak kısımları sırsız bırakılmıştır. Benzer örnekleri Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi ve Ankara Etnografya Müzesi Koleksiyonu’nda bulunmaktadır. Türk Seramik Sanatı’na ilginç formları ve kimi zaman aşırılığa kaçan süslemeleriyle desen ve form bakımından yenilikler getirmiş olan Çanakkale Seramik Sanatı’nın nadir ele geçen koleksiyonluk bir örneğidir. 

Referans: Tıpkı benzeri “Türk Devri Çanakkale Seramikleri isimli kitapta 105 no’lu eser olarak yer almaktadır.

Ölçüler: 19.5 x 19 x 8 cm.

    Lot No: 78

    Lot: 78

    OSMANLI 19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK AT FİGÜRÜ (KAP) -19.Yüzyıl. Osmanlı. Barbutin tekniği ile dekore edilmiş eser kırmızı hamurlu, şeffaf sırlı, yeşil renk sır akıtmalı ve sır altına koyu yeşil renktedir. Yer yer sır üstü boya kullanılarak motifsel hareket kazandırılmıştır. Yüz detayları zemine hamur yapıştırma tekniği ile kabartma olarak belirlenmiştir. Göğüs kısmında kabartma bir rozet mevcuttur. Eser bilezikli, dizlere kadar sırlanmış, ayak kısımları sırsız bırakılmıştır. Benzer örnekleri Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi ve Ankara Etnografya Müzesi Koleksiyonu’nda bulunmaktadır. Türk Seramik Sanatı’na ilginç formları ve kimi zaman aşırılığa kaçan süslemeleriyle desen ve form bakımından yenilikler getirmiş olan Çanakkale Seramik Sanatı’nın nadir ele geçen koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Tıpkı benzeri “Türk Devri Çanakkale Seramikleri isimli kitapta 105 no’lu eser olarak yer almaktadır. Ölçüler: 19.5 x 19 x 8 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK KUŞ FİGÜRÜ (KAP)  -19.Yüzyıl. Osmanlı. Barbutin tekniği ile dekore edilmiş eser kırmızı hamurlu, şeffaf sırlı, yeşil renk sır akıtmalı ve sır altına koyu yeşil renktedir. Yer yer sır üstü boya kullanılarak motifsel hareket kazandırılmıştır. Yüz detayları zemine hamur yapıştırma tekniği ile kabartma olarak belirlenmiştir. Göğüs kısmında kabartma bir rozet mevcuttur. Benzer örnekleri Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi ve Ankara Etnografya Müzesi Koleksiyonu’nda bulunmaktadır. Türk Seramik Sanatı’na ilginç formları ve kimi zaman aşırılığa kaçan süslemeleriyle desen ve form bakımından yenilikler getirmiş olan Çanakkale Seramik Sanatı’nın nadir ele geçen koleksiyonluk bir örneğidir. 

Ölçüler: 20 x 20 x 9 cm.

    Lot No: 79

    Lot: 79

    OSMANLI 19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK KUŞ FİGÜRÜ (KAP) -19.Yüzyıl. Osmanlı. Barbutin tekniği ile dekore edilmiş eser kırmızı hamurlu, şeffaf sırlı, yeşil renk sır akıtmalı ve sır altına koyu yeşil renktedir. Yer yer sır üstü boya kullanılarak motifsel hareket kazandırılmıştır. Yüz detayları zemine hamur yapıştırma tekniği ile kabartma olarak belirlenmiştir. Göğüs kısmında kabartma bir rozet mevcuttur. Benzer örnekleri Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi ve Ankara Etnografya Müzesi Koleksiyonu’nda bulunmaktadır. Türk Seramik Sanatı’na ilginç formları ve kimi zaman aşırılığa kaçan süslemeleriyle desen ve form bakımından yenilikler getirmiş olan Çanakkale Seramik Sanatı’nın nadir ele geçen koleksiyonluk bir örneğidir. Ölçüler: 20 x 20 x 9 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 18.YÜZYIL BAŞI SARAY İŞİ “AMEL-İ İBRET” İMZALI ALTIN KAKMA TEZYİNATLI DERİ GİYDİRME BARUTLUK / SENE 1712-Ölçüler: 20 x 18 x 8 cm.

    Lot No: 80

    Lot: 80

    OSMANLI 18.YÜZYIL BAŞI SARAY İŞİ “AMEL-İ İBRET” İMZALI ALTIN KAKMA TEZYİNATLI DERİ GİYDİRME BARUTLUK / SENE 1712-Ölçüler: 20 x 18 x 8 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL TOMBAK ALEM-19.Yüzyıl. Osmanlı. Dövme tekniği ile sivri uçlu, göbekli ve yüksek kaideli olarak farklı formda imal edilmiş. Tombağı fevkalade kondisyonda. Koleksiyonluk bir örnektir. 

Yükseklik: 28 cm.

    Lot No: 81

    Lot: 81

    OSMANLI 19.YÜZYIL TOMBAK ALEM-19.Yüzyıl. Osmanlı. Dövme tekniği ile sivri uçlu, göbekli ve yüksek kaideli olarak farklı formda imal edilmiş. Tombağı fevkalade kondisyonda. Koleksiyonluk bir örnektir. Yükseklik: 28 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “SARAY İŞİ” ÇİFT KADRAN ÇALARLI ALTIN VERMEYLİ BRONZ (TRANSPARAN) SEYAHAT SAATİ-Ölçüler: 18 x 11 x 8.5 cm.

    Lot No: 82

    Lot: 82

    OSMANLI 19.YÜZYIL “SARAY İŞİ” ÇİFT KADRAN ÇALARLI ALTIN VERMEYLİ BRONZ (TRANSPARAN) SEYAHAT SAATİ-Ölçüler: 18 x 11 x 8.5 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “SARAY İŞİ” HIDİV HANEDAN PARÇASI ROKOKO ÜSLUBU AHŞAP DORÉ ŞÖVALE-Ölçüler: 66 x 35 cm.

    Lot No: 83

    Lot: 83

    OSMANLI 19.YÜZYIL “SARAY İŞİ” HIDİV HANEDAN PARÇASI ROKOKO ÜSLUBU AHŞAP DORÉ ŞÖVALE-Ölçüler: 66 x 35 cm.

    USDSatıldı
  • ORYANTALİST 19.YÜZYIL SARAY İŞİ “CELESTIN” İMZALI ROKOKO STİLİ ALTIN BEZEME SEDEF İSKELETLİ “OSMANLI SARAY YAŞAMI” BETİMLEMELİ SULTANİ YELPAZE / ÖZEL YAPIM TEŞHİR ÇERÇEVESİ İÇERİSİNDE-Ölçüler: 50 x 30 cm.

    Lot No: 84

    Lot: 84

    ORYANTALİST 19.YÜZYIL SARAY İŞİ “CELESTIN” İMZALI ROKOKO STİLİ ALTIN BEZEME SEDEF İSKELETLİ “OSMANLI SARAY YAŞAMI” BETİMLEMELİ SULTANİ YELPAZE / ÖZEL YAPIM TEŞHİR ÇERÇEVESİ İÇERİSİNDE-Ölçüler: 50 x 30 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ALTIN VERMEYLİ GÜMÜŞ (TAKDİS KUPASI) CHALICE -Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Yükselik: 27 cm.
Çap: 13 cm.
Ağırlık: 354 gr.

    Lot No: 85

    Lot: 85

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ALTIN VERMEYLİ GÜMÜŞ (TAKDİS KUPASI) CHALICE -Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Yükselik: 27 cm. Çap: 13 cm. Ağırlık: 354 gr.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL GÜMÜŞ MONSTRANCE / OSTENSORIUM-19.Yüzyıl başı. İstanbul işi. Gümüş. Ayin ve geçit törenlerinde rahipler tarafından kullanılan kutsal emanet sergileme muhafazası olarak imal edilmiş. Kaynaklara göre Roma Katolik, Eski Katolik, Lutheran ve Anglikan kiliselerinde kullanılmakta. Rokoko üslubunda tasarlanmış eser stilize floral unsurlarla bezenmiş ve meleklerle zenginleştirilmiş. Üst düzey kalemişi, kumlama, kazıma ve kabartma teknikleri kullanılarak yapılmış. Arkadan kilit mekanizmalı, tutma kollu, cam hazneli, pençe ayaklı ve ahşap tabanlı. Tasarım harikası, heybetli görüntüsü ile dikkat çeken ele geçmesi zor koleksiyonluk eserdir.    

Ölçüler: 45 x 23 x 8.5 cm.
Ağırlık: 1357 gr.

    Lot No: 86

    Lot: 86

    OSMANLI 19.YÜZYIL GÜMÜŞ MONSTRANCE / OSTENSORIUM-19.Yüzyıl başı. İstanbul işi. Gümüş. Ayin ve geçit törenlerinde rahipler tarafından kullanılan kutsal emanet sergileme muhafazası olarak imal edilmiş. Kaynaklara göre Roma Katolik, Eski Katolik, Lutheran ve Anglikan kiliselerinde kullanılmakta. Rokoko üslubunda tasarlanmış eser stilize floral unsurlarla bezenmiş ve meleklerle zenginleştirilmiş. Üst düzey kalemişi, kumlama, kazıma ve kabartma teknikleri kullanılarak yapılmış. Arkadan kilit mekanizmalı, tutma kollu, cam hazneli, pençe ayaklı ve ahşap tabanlı. Tasarım harikası, heybetli görüntüsü ile dikkat çeken ele geçmesi zor koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 45 x 23 x 8.5 cm. Ağırlık: 1357 gr.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI “TERATOLOJİK” GÜMÜŞ KÂSE / POTETSO MIKRON -19.Yüzyıl. Osmanlı, Balkanlar. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Yekpare gümüşten halka tabanlı, yuvarlak çukur formlu, yüksek kenarlı olarak tasarlanmış eser, kumlama zemin üzerine kabartma/repousse, kazıma/grave, kalemişi ve dövme tekniği ile oluşturulmuş stilize insan ve yılan figürleri ile tezyin edilmiştir. Eserde tekrarlı kullanılan yılan figürü ölümsüzlüğü, kötülüğü, şekil değiştirmeyi ve yaşam döngüsü ile reenkarnasyon benzeri yeniden dirilişleri sembolize eder. Yılan ayrıca sular tanrısıdır. Yılan figürünün çoğu mitolojide bilgeliği ve sağlığı temsil ettiği bilinmektedir.

Bu tip eserlerin formu ve bezemesi, kökenini 14. ve 15. yüzyıla kadar geriye götürebileceğimiz Balkanlar’daki eski bir geleneği takip etmektedir. Eserdeki fantastik figürler Balkanlar’ın teratolojik stilinin karakteristik bir özelliğidir ve 16.Yüzyıl İznik Seramik motiflerine de öncü olmuştur. İlahiyatçı Yuhanna Manastırı’nın arşivlerinden gelen 19. Yüzyıla ait envanterler de bu tip taslar (tasia), kâseler (koupes) ve küçük kâseler (potetso mikron) bulunduğu bilinmektedir.  Bu tip kâselerin seküler kullanımı sadece kilise ve görevlileri ile sınırlı değildir, Balkanlar’da ve Batı Avrupa’da seküler ortamlarda şarap içmek için, bazen de şerbet içmek için de kullanılmıştır. Bu ekol eserlerden günümüzde birçok örnek Türkiye dışındaki manastır hazinelerinde muhafaza edilmektedir. Sina Yarımadası, Azize Aikaterina Manastırı, Patmos Adası ve Aynaroz Dağı’ndaki hazineler buna örnektir. Ayrıca 1923’te Lausanne’da imzalanan Nüfus Mübadelesi Anlaşması sonrasında bir grup eserde Yunanistan’a taşınmış ve çoğu Atina’da ki Bizans ve Benaki müzeleri arasında dağılmıştır. Fevkalade kondisyonda. Ele geçmesi zor gerçek bir koleksiyon parçasıdır.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Yükseklik: 5 cm.
Çap: 8.5 cm.
Ağırlık: 70 gr.

    Lot No: 87

    Lot: 87

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI “TERATOLOJİK” GÜMÜŞ KÂSE / POTETSO MIKRON -19.Yüzyıl. Osmanlı, Balkanlar. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Yekpare gümüşten halka tabanlı, yuvarlak çukur formlu, yüksek kenarlı olarak tasarlanmış eser, kumlama zemin üzerine kabartma/repousse, kazıma/grave, kalemişi ve dövme tekniği ile oluşturulmuş stilize insan ve yılan figürleri ile tezyin edilmiştir. Eserde tekrarlı kullanılan yılan figürü ölümsüzlüğü, kötülüğü, şekil değiştirmeyi ve yaşam döngüsü ile reenkarnasyon benzeri yeniden dirilişleri sembolize eder. Yılan ayrıca sular tanrısıdır. Yılan figürünün çoğu mitolojide bilgeliği ve sağlığı temsil ettiği bilinmektedir. Bu tip eserlerin formu ve bezemesi, kökenini 14. ve 15. yüzyıla kadar geriye götürebileceğimiz Balkanlar’daki eski bir geleneği takip etmektedir. Eserdeki fantastik figürler Balkanlar’ın teratolojik stilinin karakteristik bir özelliğidir ve 16.Yüzyıl İznik Seramik motiflerine de öncü olmuştur. İlahiyatçı Yuhanna Manastırı’nın arşivlerinden gelen 19. Yüzyıla ait envanterler de bu tip taslar (tasia), kâseler (koupes) ve küçük kâseler (potetso mikron) bulunduğu bilinmektedir. Bu tip kâselerin seküler kullanımı sadece kilise ve görevlileri ile sınırlı değildir, Balkanlar’da ve Batı Avrupa’da seküler ortamlarda şarap içmek için, bazen de şerbet içmek için de kullanılmıştır. Bu ekol eserlerden günümüzde birçok örnek Türkiye dışındaki manastır hazinelerinde muhafaza edilmektedir. Sina Yarımadası, Azize Aikaterina Manastırı, Patmos Adası ve Aynaroz Dağı’ndaki hazineler buna örnektir. Ayrıca 1923’te Lausanne’da imzalanan Nüfus Mübadelesi Anlaşması sonrasında bir grup eserde Yunanistan’a taşınmış ve çoğu Atina’da ki Bizans ve Benaki müzeleri arasında dağılmıştır. Fevkalade kondisyonda. Ele geçmesi zor gerçek bir koleksiyon parçasıdır. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Yükseklik: 5 cm. Çap: 8.5 cm. Ağırlık: 70 gr.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL İSTANBUL İŞİ SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “ORTODOKS” BUHURDAN -19. Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Kallavi ebatlarda gümüşten imal edilmiş. Müstesna eser repousse, kazıma/grave ve kalemişi tekniği ile stilize floral motiflerle bezeli. Kubbesel kapağı ajurlu, sapı ahşap. Tablası Hz.Yahya (İncil’deki ismiyle Yuhanna) peygamber tasvirli. Tasvirde Hz.Yahya’nın  kanatları bu dünyadaki meleklere has yaşantısına, tepsi ise "Salome Yuhanna Hikayesi"ne işaret etmekte. Başının üzerindeki sembol Tanrı’nın her yeri gören gözünü temsil etmekte, altında ise Rumca “Aziz Öncü Yahya” yazmakta. Bu tip buhurdanlar genellikle Ortodoks Kiliselerinde Paskalya öncesinde “Büyük Oruç” zamanında kullanılır. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın son derece nadir, yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk örneğidir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 21 x 22.5 x 9.5 cm.
Ağırlık: 385 gr.

    Lot No: 88

    Lot: 88

    OSMANLI 19.YÜZYIL İSTANBUL İŞİ SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “ORTODOKS” BUHURDAN -19. Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Kallavi ebatlarda gümüşten imal edilmiş. Müstesna eser repousse, kazıma/grave ve kalemişi tekniği ile stilize floral motiflerle bezeli. Kubbesel kapağı ajurlu, sapı ahşap. Tablası Hz.Yahya (İncil’deki ismiyle Yuhanna) peygamber tasvirli. Tasvirde Hz.Yahya’nın kanatları bu dünyadaki meleklere has yaşantısına, tepsi ise "Salome Yuhanna Hikayesi"ne işaret etmekte. Başının üzerindeki sembol Tanrı’nın her yeri gören gözünü temsil etmekte, altında ise Rumca “Aziz Öncü Yahya” yazmakta. Bu tip buhurdanlar genellikle Ortodoks Kiliselerinde Paskalya öncesinde “Büyük Oruç” zamanında kullanılır. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın son derece nadir, yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk örneğidir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 21 x 22.5 x 9.5 cm. Ağırlık: 385 gr.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “RUMİ ÜSLUBU” GÜMÜŞ BUHUR MANGALI-Osmanlı. 19.Yüzyıl. Gümüş, çeşnili. Son derece nadir tesadüf edilen form ve boyda. Buhurdan özellikli olarak mimari formda tasarlanmış ve Rumi üslubunda dekore edilmiş. Altıgen gövdeli, geniş mangal göbekli, kafesli, kaş kemerli, 6 ayaklı, ayakları minare tepelikli. Ajur tekniği ile yapılmış kapağa sahip. Fevkalade kondisyonda. Nadir ele geçen koleksiyonluk eserdir. 

Ölçüler: 16 x 17 cm.
Ağırlık: 1256 gr.

    Lot No: 89

    Lot: 89

    OSMANLI 19.YÜZYIL “RUMİ ÜSLUBU” GÜMÜŞ BUHUR MANGALI-Osmanlı. 19.Yüzyıl. Gümüş, çeşnili. Son derece nadir tesadüf edilen form ve boyda. Buhurdan özellikli olarak mimari formda tasarlanmış ve Rumi üslubunda dekore edilmiş. Altıgen gövdeli, geniş mangal göbekli, kafesli, kaş kemerli, 6 ayaklı, ayakları minare tepelikli. Ajur tekniği ile yapılmış kapağa sahip. Fevkalade kondisyonda. Nadir ele geçen koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 16 x 17 cm. Ağırlık: 1256 gr.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ AZNAVUR BUHURDAN VE GÜLABDAN  TAKIMI -19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Osmanlı Rokokusu üslubunda tasarlanmış. Buhurdan ve gülabdandan oluşan takım. Aznavur işçiliği ile zengin dekorlu, kalemişi ve kazıma/grave tekniği ile stilize floral tezyinatlı. Kubbesel yüksek kapaklı, kapak tutamakları dalında yaprak ve çiçeklerden oluşmakta. Şişkin gövdesi yanlardan çift kulplu, kulpları penç motifi aplikeler ile zenginleştirilmiş. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın son derece estetik ve görsel yönü yüksek, nadir tesadüf edilen koleksiyonluk örnekleridir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Yükseklik: 23 cm. (her biri)
Ağırlık: 880 gr.

    Lot No: 90

    Lot: 90

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ AZNAVUR BUHURDAN VE GÜLABDAN TAKIMI -19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Osmanlı Rokokusu üslubunda tasarlanmış. Buhurdan ve gülabdandan oluşan takım. Aznavur işçiliği ile zengin dekorlu, kalemişi ve kazıma/grave tekniği ile stilize floral tezyinatlı. Kubbesel yüksek kapaklı, kapak tutamakları dalında yaprak ve çiçeklerden oluşmakta. Şişkin gövdesi yanlardan çift kulplu, kulpları penç motifi aplikeler ile zenginleştirilmiş. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın son derece estetik ve görsel yönü yüksek, nadir tesadüf edilen koleksiyonluk örnekleridir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Yükseklik: 23 cm. (her biri) Ağırlık: 880 gr.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI SARAY İŞİ GÜMÜŞ ÇİFT ŞAMDAN-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan Abdülmecid Han (1839-1861) tuğralı, sah ve çeşnili. Saray işi. Sultani özelliklerde ve kallavi ebatlarda. Çift. Sultan Abdülmecid Han dönemine özgü üslubun tüm özelliklerini barındırmakta. Kalemişi, kazıma/grave ve repousse tekniği ile stilize dekorlu. Mumluk kısmı ile geniş yayvan kaidesi egzotik yapraklardan oluşmakta. Sütunsal yüksek gövdeleri birbirinden farklı geometrik tezyinatlı bilezikler ile zenginleştirilmiş. Asıl yapılış amaçları ışık vermek gibi görünse de şamdanlar bilginin açığa çıkışını ve manevi aydınlanmayı sembolize eder. Soyut olan tanrının somut olarak ifade şekli olan bu eşyalar, hem tanrının nuru olan kutsal ışığı yaymakta, hem de sahipleri için güç ve statü göstergesi olmaktadırlar. Şamdan ve kandil gibi aydınlatma eşyalarının nûr ve ışık ile ilgili oldukları ve tanrıyı sembolize ettikleri Kur’an-ı Kerim’in Nȗr Sûresi 35. ayetine dayandırılır. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın nadir tesadüf edilen koleksiyonluk şaheserleridir.

Yükseklik: 38 cm. (her biri)
Ağırlık: 1.308 gr.

    Lot No: 91

    Lot: 91

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI SARAY İŞİ GÜMÜŞ ÇİFT ŞAMDAN-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan Abdülmecid Han (1839-1861) tuğralı, sah ve çeşnili. Saray işi. Sultani özelliklerde ve kallavi ebatlarda. Çift. Sultan Abdülmecid Han dönemine özgü üslubun tüm özelliklerini barındırmakta. Kalemişi, kazıma/grave ve repousse tekniği ile stilize dekorlu. Mumluk kısmı ile geniş yayvan kaidesi egzotik yapraklardan oluşmakta. Sütunsal yüksek gövdeleri birbirinden farklı geometrik tezyinatlı bilezikler ile zenginleştirilmiş. Asıl yapılış amaçları ışık vermek gibi görünse de şamdanlar bilginin açığa çıkışını ve manevi aydınlanmayı sembolize eder. Soyut olan tanrının somut olarak ifade şekli olan bu eşyalar, hem tanrının nuru olan kutsal ışığı yaymakta, hem de sahipleri için güç ve statü göstergesi olmaktadırlar. Şamdan ve kandil gibi aydınlatma eşyalarının nûr ve ışık ile ilgili oldukları ve tanrıyı sembolize ettikleri Kur’an-ı Kerim’in Nȗr Sûresi 35. ayetine dayandırılır. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın nadir tesadüf edilen koleksiyonluk şaheserleridir. Yükseklik: 38 cm. (her biri) Ağırlık: 1.308 gr.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR İŞİ GÜMÜŞ TEPSİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Son derece nadir görülen ve çok kıymetli kabul edilen, merkezden dışa büyüyen hasır işçiliği etkisi yaratan stilize zig-zag aznavur işçiliği ile silme dekorlu. Dış bordürü ipek aznavur. Merkezi Osmanlı Rokokosu üslubunda kazıma/grave tekniği ile oluşturulmuş iri bir madalyon ile neticelendirilmiş. Çift kulplu, masif kulplar floral unsurlarla oluşturulmuş. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın estetik yönü yüksek, aznavur işçiliği ile dikkat çeken koleksiyonluk ve nadir bir örneğidir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 38 x 60 cm.
Ağırlık: 1974 gr.

    Lot No: 92

    Lot: 92

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR İŞİ GÜMÜŞ TEPSİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Son derece nadir görülen ve çok kıymetli kabul edilen, merkezden dışa büyüyen hasır işçiliği etkisi yaratan stilize zig-zag aznavur işçiliği ile silme dekorlu. Dış bordürü ipek aznavur. Merkezi Osmanlı Rokokosu üslubunda kazıma/grave tekniği ile oluşturulmuş iri bir madalyon ile neticelendirilmiş. Çift kulplu, masif kulplar floral unsurlarla oluşturulmuş. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın estetik yönü yüksek, aznavur işçiliği ile dikkat çeken koleksiyonluk ve nadir bir örneğidir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 38 x 60 cm. Ağırlık: 1974 gr.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR İŞİ ALTIN VERMEYLİ GÜMÜŞ TATLI TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Aznavur (guilloche) işi, Osmanlı Rokokosu üslubunda dekorlu iki adet kaşıklık, bir adet kapaklı tatlılık ve 6 adet kaşıktan müteşekkil tam takım. Kubbesel kapağı tavus kuşu formunda heybetli bir tutamak ile neticelendirilmiş. Eserin altın vermeyi geç dönemde fevkalade şekilde yenilenerek dönemindeki kondisyona ulaştırılmıştır. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın görsel zenginliği ile ön plana çıkan koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Tatlılık ölçü: 20 x 11 cm.
Kaşıklık ölçü: 14 x 10.5 cm. (her biri)
Kaşık uzunluk: 16 cm.
Ağırlık: 944 gr.

    Lot No: 93

    Lot: 93

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR İŞİ ALTIN VERMEYLİ GÜMÜŞ TATLI TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Aznavur (guilloche) işi, Osmanlı Rokokosu üslubunda dekorlu iki adet kaşıklık, bir adet kapaklı tatlılık ve 6 adet kaşıktan müteşekkil tam takım. Kubbesel kapağı tavus kuşu formunda heybetli bir tutamak ile neticelendirilmiş. Eserin altın vermeyi geç dönemde fevkalade şekilde yenilenerek dönemindeki kondisyona ulaştırılmıştır. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın görsel zenginliği ile ön plana çıkan koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Tatlılık ölçü: 20 x 11 cm. Kaşıklık ölçü: 14 x 10.5 cm. (her biri) Kaşık uzunluk: 16 cm. Ağırlık: 944 gr.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ALTIN VERMEYLİ GÜMÜŞ TATLI TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış. İç yüzeyleri yoğun altın vermeyli iki adet kaşıklık, bir adet kapaklı tatlılık ve altı adet kaşıktan müteşekkil tam takım. Tüm yüzeyleri kalemişi ve kazıma/grave tekniği ile stilize floral ve geometrik dekorlu. Kubbesel kapağı altın vermeyli zarif bir tutamak ile neticelendirilmiş. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın ihtişamlı görüntüsü ile dikkat çeken koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Tatlılık yükseklik: 19 cm.
Kaşıklık yükseklik: 13 cm. (her biri)
Ağırlık: 1.315 gr.

    Lot No: 94

    Lot: 94

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ALTIN VERMEYLİ GÜMÜŞ TATLI TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış. İç yüzeyleri yoğun altın vermeyli iki adet kaşıklık, bir adet kapaklı tatlılık ve altı adet kaşıktan müteşekkil tam takım. Tüm yüzeyleri kalemişi ve kazıma/grave tekniği ile stilize floral ve geometrik dekorlu. Kubbesel kapağı altın vermeyli zarif bir tutamak ile neticelendirilmiş. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın ihtişamlı görüntüsü ile dikkat çeken koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Tatlılık yükseklik: 19 cm. Kaşıklık yükseklik: 13 cm. (her biri) Ağırlık: 1.315 gr.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI SARAY İŞİ GÜMÜŞ KALLAVİ EBATLARDA “TÊTE À TÊTE” SAHLEPLİK TAKIMI / ÇİFT-19. Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Çift. Kallavi ebatlarda. Sahleplik, kapak ve tabak olmak üzere 3 parçadan oluşmakta. Eserlerin tüm parçalarının yüzeyi kalemişi ve kazıma/grave tekniği ile “Osmanlı Rokokosu” üslubunda stilize floral tezyinatlı. Kapak tutamağı ve ağaç dalları formundaki aykırı sapları tavus kuşu figürlü. Sahlepliklerin iç yüzeyleri ve tavus kuşu figürleri yoğun altın vermeyli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın son derece estetik ve görsel yönü yüksek, ebatları ile dikkat çeken koleksiyonluk örnekleridir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Tabak çap: 15.5 cm.
Yükseklik: 15 cm.
Ağırlık: 833 gr.

    Lot No: 95

    Lot: 95

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI SARAY İŞİ GÜMÜŞ KALLAVİ EBATLARDA “TÊTE À TÊTE” SAHLEPLİK TAKIMI / ÇİFT-19. Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Çift. Kallavi ebatlarda. Sahleplik, kapak ve tabak olmak üzere 3 parçadan oluşmakta. Eserlerin tüm parçalarının yüzeyi kalemişi ve kazıma/grave tekniği ile “Osmanlı Rokokosu” üslubunda stilize floral tezyinatlı. Kapak tutamağı ve ağaç dalları formundaki aykırı sapları tavus kuşu figürlü. Sahlepliklerin iç yüzeyleri ve tavus kuşu figürleri yoğun altın vermeyli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın son derece estetik ve görsel yönü yüksek, ebatları ile dikkat çeken koleksiyonluk örnekleridir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Tabak çap: 15.5 cm. Yükseklik: 15 cm. Ağırlık: 833 gr.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ GÜMÜŞ SAHLEPLİK TAKIMI -19. Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi. “M.S” (M.Sultan) inisiyalli. Sultani özelliklerde gümüşten sahleplik, kapak ve tabak olmak üzere 3 parçadan oluşmakta. Eserin tüm parçalarının yüzeyi kalemişi ve kazıma/grave tekniği ile üst düzey “Osmanlı Rokokosu” üslubunda tezyinatlı. Kapak tutamağı tomurcuklu çiçek formunda, masif sapı rokoko “S” kıvrımlı. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın ele geçmesi zor, estetik ve görsel yönü yüksek koleksiyonluk bir örneğidir.

Ölçüler: 14 x 12 cm.
Tabak çapı: 15 cm.
Ağırlık: 447 gr.

    Lot No: 96

    Lot: 96

    OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ GÜMÜŞ SAHLEPLİK TAKIMI -19. Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi. “M.S” (M.Sultan) inisiyalli. Sultani özelliklerde gümüşten sahleplik, kapak ve tabak olmak üzere 3 parçadan oluşmakta. Eserin tüm parçalarının yüzeyi kalemişi ve kazıma/grave tekniği ile üst düzey “Osmanlı Rokokosu” üslubunda tezyinatlı. Kapak tutamağı tomurcuklu çiçek formunda, masif sapı rokoko “S” kıvrımlı. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın ele geçmesi zor, estetik ve görsel yönü yüksek koleksiyonluk bir örneğidir. Ölçüler: 14 x 12 cm. Tabak çapı: 15 cm. Ağırlık: 447 gr.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ GÜMÜŞ MİNELİ SAHLEPLİK TAKIMI -19. Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi. Sultani özelliklerde gümüşten sahleplik, kapak ve tabak olmak üzere 3 parçadan oluşmakta. Eserin tüm parçalarının yüzeyi üst düzey mine işçiliği ile “Osmanlı Rokokosu” üslubunda tezyinatlı. Kapak tutamağı dalında çiçek formunda, masif sapı rokoko “S” kıvrımlı. Sahleplik iç yüzeyi altın vermeyli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın ele geçmesi zor, estetik ve görsel yönü yüksek koleksiyonluk bir örneğidir.

Ölçüler: 15 x 12 cm.
Tabak çapı: 16 cm.
Ağırlık: 638 gr.

    Lot No: 97

    Lot: 97

    OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ GÜMÜŞ MİNELİ SAHLEPLİK TAKIMI -19. Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi. Sultani özelliklerde gümüşten sahleplik, kapak ve tabak olmak üzere 3 parçadan oluşmakta. Eserin tüm parçalarının yüzeyi üst düzey mine işçiliği ile “Osmanlı Rokokosu” üslubunda tezyinatlı. Kapak tutamağı dalında çiçek formunda, masif sapı rokoko “S” kıvrımlı. Sahleplik iç yüzeyi altın vermeyli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın ele geçmesi zor, estetik ve görsel yönü yüksek koleksiyonluk bir örneğidir. Ölçüler: 15 x 12 cm. Tabak çapı: 16 cm. Ağırlık: 638 gr.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “SARAY İŞİ” ORİJİNAL MAHFAZASINDA SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ISTAKA-19. Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Saray işi. Platform kaide ayaklı gümüş gövdeye ajur tekniği ile Osmanlı Saltanat Arması ve Osmanlı Rokokosu üslubunda tezyinli sıralı “Hatayi” motifler uygulanmış. St.Louis kristal haznesi stilize floral motiflerle bezenmiş ve altın yaldız bir bordür ile neticelendirilmiş. Orijinal mahfazası içinde. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın estetik yönü yüksek, nadir ve koleksiyonluk bir örneğidir. 

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Yükseklik: 15.5 cm.
Çap: 7.5 cm.
Ağırlık: 189 gr.

    Lot No: 98

    Lot: 98

    OSMANLI 19.YÜZYIL “SARAY İŞİ” ORİJİNAL MAHFAZASINDA SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ISTAKA-19. Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Saray işi. Platform kaide ayaklı gümüş gövdeye ajur tekniği ile Osmanlı Saltanat Arması ve Osmanlı Rokokosu üslubunda tezyinli sıralı “Hatayi” motifler uygulanmış. St.Louis kristal haznesi stilize floral motiflerle bezenmiş ve altın yaldız bir bordür ile neticelendirilmiş. Orijinal mahfazası içinde. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın estetik yönü yüksek, nadir ve koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Yükseklik: 15.5 cm. Çap: 7.5 cm. Ağırlık: 189 gr.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL VAN İŞİ SAVATLI GÜMÜŞ ÇİFT KADEH / AMEL-İ OHANNES VANİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Van işi. Eski Türkçe ve Ermenice “Amel-i Ohannes Vani” usta damgalı. Çift. Aykırı formda, kallavi ebatta. Osmanlının yüksek zevkini gözler önüne seren savat işçiliği ile oluşturulmuş “Van Kalesi” (Eski Türkçe ile “Van” ibareli) ile “Osmanlı Askeri Mimarisi” (Eski Türkçe ile “Bab-ı Seraskeri” ibareli) konulu kompozisyonlara sahip. Platform yüksek kaideli, boğumlu, dar hazneli, geniş yayvan ağızlı. Hazne yüzeyi kalemişi ve kazıma/grave tekniği ile oluşturulmuş “Osmanlı Rokokosu” stilize sularla çevrili. Kaide kısmı gövdedeki tezyinatın devamı niteliğinde stilize floral motiflerle bezeli. Fevkalade kondisyonda. Aykırı formu ve ölçüleri ile dikkat çeken Osmanlı savat işçiliğinin ele geçmez örnekleridir. 

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 90. ve 96. sayfasında yer almaktadır.

Çap: 8.5 cm.
Yükseklik: 14 cm.
Ağırlık: 315 gr.

    Lot No: 99

    Lot: 99

    OSMANLI 19.YÜZYIL VAN İŞİ SAVATLI GÜMÜŞ ÇİFT KADEH / AMEL-İ OHANNES VANİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Van işi. Eski Türkçe ve Ermenice “Amel-i Ohannes Vani” usta damgalı. Çift. Aykırı formda, kallavi ebatta. Osmanlının yüksek zevkini gözler önüne seren savat işçiliği ile oluşturulmuş “Van Kalesi” (Eski Türkçe ile “Van” ibareli) ile “Osmanlı Askeri Mimarisi” (Eski Türkçe ile “Bab-ı Seraskeri” ibareli) konulu kompozisyonlara sahip. Platform yüksek kaideli, boğumlu, dar hazneli, geniş yayvan ağızlı. Hazne yüzeyi kalemişi ve kazıma/grave tekniği ile oluşturulmuş “Osmanlı Rokokosu” stilize sularla çevrili. Kaide kısmı gövdedeki tezyinatın devamı niteliğinde stilize floral motiflerle bezeli. Fevkalade kondisyonda. Aykırı formu ve ölçüleri ile dikkat çeken Osmanlı savat işçiliğinin ele geçmez örnekleridir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 90. ve 96. sayfasında yer almaktadır. Çap: 8.5 cm. Yükseklik: 14 cm. Ağırlık: 315 gr.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “TRABZON İŞİ” KALLAVİ EBATLARDA SARAY ÇEYİZİ HAMAM TASI-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Çap: 24.5 cm.
Yükseklik: 5 cm.
Ağırlık: 625 gr.

    Lot No: 100

    Lot: 100

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “TRABZON İŞİ” KALLAVİ EBATLARDA SARAY ÇEYİZİ HAMAM TASI-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Çap: 24.5 cm. Yükseklik: 5 cm. Ağırlık: 625 gr.

    USDSatıldı
  • ŞEVKET DAĞ (1876-1944)-“Natürmort”

Eski Türkçe imzalı, 1914 tarihli. Tuval üzerine yağlıboya. Orijinal altın varak çerçevesi içerisinde.

Sanatçı, Şeker Ahmet Paşa natürmortlarına özgü benzer bir kompozisyonu tuvaline aktarmıştır. Türk Resim Sanatı’nın ele geçmesi zor müzelik bir başyapıtıdır.

Provenans: KOCABAŞ Koleksiyonu (Eser, provenans mektubu ile birlikte teslim edilecektir.)

Ölçüler: 74 x 56 cm.
93 x 74 cm. (çerçeveli)

    Lot No: 101

    Lot: 101

    ŞEVKET DAĞ (1876-1944)-“Natürmort” Eski Türkçe imzalı, 1914 tarihli. Tuval üzerine yağlıboya. Orijinal altın varak çerçevesi içerisinde. Sanatçı, Şeker Ahmet Paşa natürmortlarına özgü benzer bir kompozisyonu tuvaline aktarmıştır. Türk Resim Sanatı’nın ele geçmesi zor müzelik bir başyapıtıdır. Provenans: KOCABAŞ Koleksiyonu (Eser, provenans mektubu ile birlikte teslim edilecektir.) Ölçüler: 74 x 56 cm. 93 x 74 cm. (çerçeveli)

    USDSatıldı
  • MEHMET BAHAEDDİN (19.YÜZYIL)-“Natürmort”

Eski Türkçe imzalı. Hicri 1311 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya.

Ölçüler: 43 x 61 cm.

    Lot No: 102

    Lot: 102

    MEHMET BAHAEDDİN (19.YÜZYIL)-“Natürmort” Eski Türkçe imzalı. Hicri 1311 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçüler: 43 x 61 cm.

    USDSatıldı
  • İBRAHİM SAFİ (1898-1983)-‘’Natürmort’’

İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

Ekspertiz: Sn. Bayram Karşıt tarafından sertifikalıdır. Eser, ekspertiz raporu ile birlikte teslim edilecektir.

Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedik Sözlük, Kaya Özsezgin / Sayfa: 276

Ölçüler: 65 x 50 cm.

    Lot No: 103

    Lot: 103

    İBRAHİM SAFİ (1898-1983)-‘’Natürmort’’ İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Ekspertiz: Sn. Bayram Karşıt tarafından sertifikalıdır. Eser, ekspertiz raporu ile birlikte teslim edilecektir. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedik Sözlük, Kaya Özsezgin / Sayfa: 276 Ölçüler: 65 x 50 cm.

    USDSatıldı
  • EDİP HAKKI KÖSEOĞLU (1904-1991)-“Natürmort”

İmzalı. Duralit üzeri yağlıboya.

Ölçüler: 66 x 45 cm.

    Lot No: 104

    Lot: 104

    EDİP HAKKI KÖSEOĞLU (1904-1991)-“Natürmort” İmzalı. Duralit üzeri yağlıboya. Ölçüler: 66 x 45 cm.

    USDSatıldı
  • EDİP HAKKI KÖSEOĞLU (1904-1991)-“Bir Avuç Toprak”

Tuval üzeri yağlıboya. Sanatçının en önemli çalışmalarından.

Eserin arkası sanatçının eşi Münevver Köseoğlu tarafından “Eşim Edip Hakkı Köseoğlu’na aittir, 1.8.2006” ibareli ve imzalı.

Şasede yer alan etikette “Münevver Köseoğlu, 13, Bir Avuç Toprak” yazmakta.

Provenans: Münevver Köseoğlu Koleksiyonu.

Referans: Eser, Edip Hakkı Köseoğlu Kitabı, Sayfa: 156’da yer almaktadır.

Ölçüler: 81 x 60 cm.

    Lot No: 105

    Lot: 105

    EDİP HAKKI KÖSEOĞLU (1904-1991)-“Bir Avuç Toprak” Tuval üzeri yağlıboya. Sanatçının en önemli çalışmalarından. Eserin arkası sanatçının eşi Münevver Köseoğlu tarafından “Eşim Edip Hakkı Köseoğlu’na aittir, 1.8.2006” ibareli ve imzalı. Şasede yer alan etikette “Münevver Köseoğlu, 13, Bir Avuç Toprak” yazmakta. Provenans: Münevver Köseoğlu Koleksiyonu. Referans: Eser, Edip Hakkı Köseoğlu Kitabı, Sayfa: 156’da yer almaktadır. Ölçüler: 81 x 60 cm.

    USDSatıldı
  • EDİP HAKKI KÖSEOĞLU (1904-1991)-“Ağlayan Kadın”

İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

Eserin şasesinde yer alan etiket sanatçının eşi tarafından “Müdafa, 21” ibareli.

Provenans: Münevver Köseoğlu Koleksiyonu.

Referans: Eser, Edip Hakkı Köseoğlu Kitabı, Sayfa: 137’de yer almaktadır.

Ölçüler: 46 x 55 cm.

    Lot No: 106

    Lot: 106

    EDİP HAKKI KÖSEOĞLU (1904-1991)-“Ağlayan Kadın” İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Eserin şasesinde yer alan etiket sanatçının eşi tarafından “Müdafa, 21” ibareli. Provenans: Münevver Köseoğlu Koleksiyonu. Referans: Eser, Edip Hakkı Köseoğlu Kitabı, Sayfa: 137’de yer almaktadır. Ölçüler: 46 x 55 cm.

    USDSatıldı
  • ALBERT MILLE (1872-1946) 	 -İmzalı. Duralit üzeri yağlıboya. Arkası “Max Fruchtermann, Constantinople” etiketli.

Referans: Osmanlı Donanması’nın Seyir Defteri, Sayfa 221 

Ölçüler: 34 x 31 cm.

    Lot No: 107

    Lot: 107

    ALBERT MILLE (1872-1946) -İmzalı. Duralit üzeri yağlıboya. Arkası “Max Fruchtermann, Constantinople” etiketli. Referans: Osmanlı Donanması’nın Seyir Defteri, Sayfa 221 Ölçüler: 34 x 31 cm.

    USDSatıldı
  • BAHA SAİT (1882-1939)-İmzalı.  Tuval üzeri yağlıboya.

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 152

Ölçüler: 50 x 60 cm.

    Lot No: 108

    Lot: 108

    BAHA SAİT (1882-1939)-İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 152 Ölçüler: 50 x 60 cm.

    USDSatıldı
  • FEYHAMAN DURAN (1886-1970)-İmzalı. 1957 Duralit üzeri yağlıboya.
Arkası sanatçı tarafından ‘’Amcam Şehsuvarzade Selim Bey (Ş.T Ünlü )’’ ibareli. 

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 212

Ölçüler: 46 x 41 cm.

    Lot No: 109

    Lot: 109

    FEYHAMAN DURAN (1886-1970)-İmzalı. 1957 Duralit üzeri yağlıboya. Arkası sanatçı tarafından ‘’Amcam Şehsuvarzade Selim Bey (Ş.T Ünlü )’’ ibareli. Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 212 Ölçüler: 46 x 41 cm.

    USDSatıldı
  • İSMAİL HAKKI ALTUNBEZER-“Portre”

Eski Türkçe İmzalı. (Bende-i İsmail) Tuval üzeri yağlıboya. Sanatçının nadir ele geçen müzelik yapıtlarından.

“Bende (kul, köle)” ibaresi tablonun saraya yapıldığını göstermektedir. Bende/Kulları imzasının takvim anlamında ilk kullanım tarihi Saray Ressamlığı’nın kurumsal olarak başladığı 1860’lı yıllara tekabül etmektedir. 

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 199-200

Referans: Padişahın Ressam Kulları, TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı, İstanbul 2012

Ölçüler: 38 x 44 cm.

    Lot No: 110

    Lot: 110

    İSMAİL HAKKI ALTUNBEZER-“Portre” Eski Türkçe İmzalı. (Bende-i İsmail) Tuval üzeri yağlıboya. Sanatçının nadir ele geçen müzelik yapıtlarından. “Bende (kul, köle)” ibaresi tablonun saraya yapıldığını göstermektedir. Bende/Kulları imzasının takvim anlamında ilk kullanım tarihi Saray Ressamlığı’nın kurumsal olarak başladığı 1860’lı yıllara tekabül etmektedir. Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 199-200 Referans: Padişahın Ressam Kulları, TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı, İstanbul 2012 Ölçüler: 38 x 44 cm.

    USDSatıldı
  • Mr.SALINA (19.YÜZYIL)-“Halepli Paşaların Doktoru”

Sanatçısı tarafından “Mr.Salina. Medecin à Alep. paint à Rome, en 1850. A lage de 50 ans.” ibareli ve tarihli. Tuval üzeri yağlıboya.

Ölçüler: 73 x 61 cm.

    Lot No: 111

    Lot: 111

    Mr.SALINA (19.YÜZYIL)-“Halepli Paşaların Doktoru” Sanatçısı tarafından “Mr.Salina. Medecin à Alep. paint à Rome, en 1850. A lage de 50 ans.” ibareli ve tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçüler: 73 x 61 cm.

    USDSatıldı
  • RUS FABERGÉ “A.A KUDINOV & NN. PUSTYNNIKOV” İMZALI İMPARATORİÇE ALEXANDRA FEODOROVNA’NIN ÖZEL KAZAK MUHAFIZLARI (KAMER-KAZAK 1894) KONULU BRONZ ÇİFT FİGÜR / 1912 TARİHLİ-Müzayede Referans: Eserin birebir örneği, İngiltere Sotheby’s Müzayede Evi’nin 01.12.2015 tarihli Russian Works of Art, Fabergé & Icons müzayede kataloğunda Lot 446’da 20-30.000 GBP estimate fiyatı ile satışa sunulmuş ve 25.000 GBP’ye satılmıştır. New York 26.10.2013 Hudson müzayedesinde tek master figür ise 5.200.000 USD.’ye rekor bir fiyatla satılmıştır.

Ölçüler: 18.5 x 6.5 x 6 cm. (her biri)

    Lot No: 112

    Lot: 112

    RUS FABERGÉ “A.A KUDINOV & NN. PUSTYNNIKOV” İMZALI İMPARATORİÇE ALEXANDRA FEODOROVNA’NIN ÖZEL KAZAK MUHAFIZLARI (KAMER-KAZAK 1894) KONULU BRONZ ÇİFT FİGÜR / 1912 TARİHLİ-Müzayede Referans: Eserin birebir örneği, İngiltere Sotheby’s Müzayede Evi’nin 01.12.2015 tarihli Russian Works of Art, Fabergé & Icons müzayede kataloğunda Lot 446’da 20-30.000 GBP estimate fiyatı ile satışa sunulmuş ve 25.000 GBP’ye satılmıştır. New York 26.10.2013 Hudson müzayedesinde tek master figür ise 5.200.000 USD.’ye rekor bir fiyatla satılmıştır. Ölçüler: 18.5 x 6.5 x 6 cm. (her biri)

    USDSatıldı
  • RUS 19.YÜZYIL “NIKOLAY DUBROVIN” İMZALI GÜMÜŞ ÇİFT ŞAMDAN-19.Yüzyıl. Rus. 84 zolotnik imalat ve garanti damgalı. 1832 tarihli. Nikolay Dubrovin sanatçı imzalı. Çift, tek mumluklu. Müstesna eserler üst düzey kazıma/grave, kalemişi ve ajur tekniği ile dekore edilmiş. Eserlerin mumluk kısımları hasır örgü, kaideleri ajur tekniği ile oluşturulmuş realist dans eden bayan figürleri, diğer bölümler ise stilize floral motiflerle bezenmiş. Rus Gümüş Sanatı’nın estetik yönü yüksek, işçilik kalitesi ile göz dolduran koleksiyonluk örnekleridir. 

Ölçüler: 24 x 12 x 12 cm.
Ağırlık: 893 gr.

    Lot No: 113

    Lot: 113

    RUS 19.YÜZYIL “NIKOLAY DUBROVIN” İMZALI GÜMÜŞ ÇİFT ŞAMDAN-19.Yüzyıl. Rus. 84 zolotnik imalat ve garanti damgalı. 1832 tarihli. Nikolay Dubrovin sanatçı imzalı. Çift, tek mumluklu. Müstesna eserler üst düzey kazıma/grave, kalemişi ve ajur tekniği ile dekore edilmiş. Eserlerin mumluk kısımları hasır örgü, kaideleri ajur tekniği ile oluşturulmuş realist dans eden bayan figürleri, diğer bölümler ise stilize floral motiflerle bezenmiş. Rus Gümüş Sanatı’nın estetik yönü yüksek, işçilik kalitesi ile göz dolduran koleksiyonluk örnekleridir. Ölçüler: 24 x 12 x 12 cm. Ağırlık: 893 gr.

    USDSatıldı
  • RUS “MOSKOVA” ALTINLI GÜMÜŞ TABAKA-Rus. 84 (Kokoşnik) ve Moskova (Delta) damgalı. “O.K” usta damgalı. Osmanlı Pazarı için özel imalat. Gümüşten imal edilmiş müstesna eserin merkezinde ve açma tırnağında altın kullanılmış, ruby mıhlanmış. İç yüzeyi sıvama altın vermeyli. Merkezindeki çelenk içersinde Arap alfabesi ile altından sahibinin imza şeklinde adı yazmakta. Fevkalade kondisyonda. Son derece estetik tasarıma sahip Rus Gümüş Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir.

Ölçüler: 1.5 x 10.5 x 7 cm.
Ağırlık: 188 gr.

    Lot No: 114

    Lot: 114

    RUS “MOSKOVA” ALTINLI GÜMÜŞ TABAKA-Rus. 84 (Kokoşnik) ve Moskova (Delta) damgalı. “O.K” usta damgalı. Osmanlı Pazarı için özel imalat. Gümüşten imal edilmiş müstesna eserin merkezinde ve açma tırnağında altın kullanılmış, ruby mıhlanmış. İç yüzeyi sıvama altın vermeyli. Merkezindeki çelenk içersinde Arap alfabesi ile altından sahibinin imza şeklinde adı yazmakta. Fevkalade kondisyonda. Son derece estetik tasarıma sahip Rus Gümüş Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir. Ölçüler: 1.5 x 10.5 x 7 cm. Ağırlık: 188 gr.

    USDSatıldı
  • CHASTELER de MOULBAIX HANEDANI 18.YÜZYIL SONU TASARIM HARİKASI “HANEDANLIK ARMALI ve DAMGALI” GÜMÜŞ KAPLAMA EMPERYAL TEPSİ -"Chasteler; Chasteler de Moulbaix, Chasteler de Moulbais, Chasteler Marki, Courcelles Marki ve Moulbaix Marki unvanlarını 14.Yüzyıldan beri taşıma hakkına sahip Belçika kökenli Lorraine düklerinden gelen soylu bir ailedir. 1300’lerde Fransa'da Chasteler Lordu (casteletum) Thierry tarafından Lorraine’de kurulmuştur. 1597’de Kral III.Philippe tarafından Chevalier ünvanı, 1725’de İmparator G.Charles tarafından Marquis ünvanı, 1765’de İmparatoriçe Marie-Therese tarafından Düklük, 1769'da Chasteler ve Moulbaix ünvanı, 1816’da ise Marquis ünvanı verilmiştir. Moulbaix'in Belediye Meclisi mührü Chasteler ailesinin armasıdır.

Ölçüler: 62 x 80 cm.

    Lot No: 115

    Lot: 115

    CHASTELER de MOULBAIX HANEDANI 18.YÜZYIL SONU TASARIM HARİKASI “HANEDANLIK ARMALI ve DAMGALI” GÜMÜŞ KAPLAMA EMPERYAL TEPSİ -"Chasteler; Chasteler de Moulbaix, Chasteler de Moulbais, Chasteler Marki, Courcelles Marki ve Moulbaix Marki unvanlarını 14.Yüzyıldan beri taşıma hakkına sahip Belçika kökenli Lorraine düklerinden gelen soylu bir ailedir. 1300’lerde Fransa'da Chasteler Lordu (casteletum) Thierry tarafından Lorraine’de kurulmuştur. 1597’de Kral III.Philippe tarafından Chevalier ünvanı, 1725’de İmparator G.Charles tarafından Marquis ünvanı, 1765’de İmparatoriçe Marie-Therese tarafından Düklük, 1769'da Chasteler ve Moulbaix ünvanı, 1816’da ise Marquis ünvanı verilmiştir. Moulbaix'in Belediye Meclisi mührü Chasteler ailesinin armasıdır. Ölçüler: 62 x 80 cm.

    USDSatıldı
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL “SEVRES” LEROSEY İMZALI “BONAPART HANEDANI” PORSELEN ÇİFT TABAK / NAPOLEON BONAPART-19.Yüzyıl. Fransız. Sevres. Le Rosey damgalı. (Le Rosey XI Rue de la Paix, Paris) 1880-1890 tarih aralığı. Çift. Müstesna eserlerin merkezinde altın ile uygulanmış “Bonapart Hanedanlık Arması” mevcut. Bonapart Hanedanı, Fransız Devrimi'nden sonra 1804 yılında Fransa Krallığı'nı imparatorluğa yükselten Fransız askeri lider ve siyaset adamı I.Napolyon tarafından kurulmuştur. Bonapart hanedanı, Fransa imparatoru ünvanını kazanmasının yanı sıra Napolyon Savaşları sırasında İtalya Krallığı, İspanya Krallığı, Westphalia Krallığı ve Hollanda Krallığı üzerinde de kral ünvanını taşımayı başarmıştır.

Sevres üretimi porselen üzerine Lerosey imzalı dekora sahip eserler beyaz hamurlu, beyaz astarlı ve şeffaf sırlıdır. Eserler beyaz renk zemin üzeri İmparatorluk yeşili renkte bantlar ile çevrili ve zengin altın bezemelidir. Sevrés porselenleri üretimden sonra, o dönemde Paris’te açılan birçok dekorasyon stüdyosunda boyanır ve süslenirdi. İmparatorluk tarafından tercih edilen ve sipariş alan en önemli porselen dekorasyon stüdyolarından biri 1880’de kurulan “Le Rosey” idi. Le Rosey 19. Yüzyıl boyunca Paris’teki fuarlarda birçok ödüle layık görülmüş mükemmel bir porselen dekorasyon stüdyosu olmuştur. Fevkalade kondisyonda. Yüksek kıymette ele geçmesi zor koleksiyonluk eserlerdir.

Çap: 23 cm.

    Lot No: 116

    Lot: 116

    FRANSIZ 19.YÜZYIL “SEVRES” LEROSEY İMZALI “BONAPART HANEDANI” PORSELEN ÇİFT TABAK / NAPOLEON BONAPART-19.Yüzyıl. Fransız. Sevres. Le Rosey damgalı. (Le Rosey XI Rue de la Paix, Paris) 1880-1890 tarih aralığı. Çift. Müstesna eserlerin merkezinde altın ile uygulanmış “Bonapart Hanedanlık Arması” mevcut. Bonapart Hanedanı, Fransız Devrimi'nden sonra 1804 yılında Fransa Krallığı'nı imparatorluğa yükselten Fransız askeri lider ve siyaset adamı I.Napolyon tarafından kurulmuştur. Bonapart hanedanı, Fransa imparatoru ünvanını kazanmasının yanı sıra Napolyon Savaşları sırasında İtalya Krallığı, İspanya Krallığı, Westphalia Krallığı ve Hollanda Krallığı üzerinde de kral ünvanını taşımayı başarmıştır. Sevres üretimi porselen üzerine Lerosey imzalı dekora sahip eserler beyaz hamurlu, beyaz astarlı ve şeffaf sırlıdır. Eserler beyaz renk zemin üzeri İmparatorluk yeşili renkte bantlar ile çevrili ve zengin altın bezemelidir. Sevrés porselenleri üretimden sonra, o dönemde Paris’te açılan birçok dekorasyon stüdyosunda boyanır ve süslenirdi. İmparatorluk tarafından tercih edilen ve sipariş alan en önemli porselen dekorasyon stüdyolarından biri 1880’de kurulan “Le Rosey” idi. Le Rosey 19. Yüzyıl boyunca Paris’teki fuarlarda birçok ödüle layık görülmüş mükemmel bir porselen dekorasyon stüdyosu olmuştur. Fevkalade kondisyonda. Yüksek kıymette ele geçmesi zor koleksiyonluk eserlerdir. Çap: 23 cm.

    USDSatıldı
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL “SEVRES” LEROSEY İMZALI “BONAPART HANEDANI” PORSELEN TABAK TAKIMI / NAPOLEON BONAPART-19.Yüzyıl. Fransız. Sevres. Le Rosey damgalı. (Le Rosey XI Rue de la Paix, Paris) 1880-1890 tarih aralığı. 6 adetten oluşan takım. Müstesna eserlerin merkezinde altın ile uygulanmış “Napoleon Tacı” mevcut. Bonapart Hanedanı, Fransız Devrimi'nden sonra 1804 yılında Fransa Krallığı'nı imparatorluğa yükselten Fransız askeri lider ve siyaset adamı I.Napolyon tarafından kurulmuştur. Bonapart hanedanı, Fransa imparatoru ünvanını kazanmasının yanı sıra Napolyon Savaşları sırasında İtalya Krallığı, İspanya Krallığı, Westphalia Krallığı ve Hollanda Krallığı üzerinde de kral ünvanını taşımayı başarmıştır.

Sevres üretimi porselen üzerine Lerosey imzalı dekora sahip eserler beyaz hamurlu, beyaz astarlı ve şeffaf sırlıdır. Eserler beyaz renk zemin üzeri İmparatorluk yeşili renkte bantlar ile çevrili ve zengin altın bezemelidir. Sevrés porselenleri üretimden sonra, o dönemde Paris’te açılan birçok dekorasyon stüdyosunda boyanır ve süslenirdi. İmparatorluk tarafından tercih edilen ve sipariş alan en önemli porselen dekorasyon stüdyolarından biri 1880’de kurulan “Le Rosey” idi. Le Rosey 19. Yüzyıl boyunca Paris’teki fuarlarda birçok ödüle layık görülmüş mükemmel bir porselen dekorasyon stüdyosu olmuştur. Fevkalade kondisyonda. Yüksek kıymette ele geçmesi zor koleksiyonluk eserlerdir.

Çap: 24.5 cm.

    Lot No: 117

    Lot: 117

    FRANSIZ 19.YÜZYIL “SEVRES” LEROSEY İMZALI “BONAPART HANEDANI” PORSELEN TABAK TAKIMI / NAPOLEON BONAPART-19.Yüzyıl. Fransız. Sevres. Le Rosey damgalı. (Le Rosey XI Rue de la Paix, Paris) 1880-1890 tarih aralığı. 6 adetten oluşan takım. Müstesna eserlerin merkezinde altın ile uygulanmış “Napoleon Tacı” mevcut. Bonapart Hanedanı, Fransız Devrimi'nden sonra 1804 yılında Fransa Krallığı'nı imparatorluğa yükselten Fransız askeri lider ve siyaset adamı I.Napolyon tarafından kurulmuştur. Bonapart hanedanı, Fransa imparatoru ünvanını kazanmasının yanı sıra Napolyon Savaşları sırasında İtalya Krallığı, İspanya Krallığı, Westphalia Krallığı ve Hollanda Krallığı üzerinde de kral ünvanını taşımayı başarmıştır. Sevres üretimi porselen üzerine Lerosey imzalı dekora sahip eserler beyaz hamurlu, beyaz astarlı ve şeffaf sırlıdır. Eserler beyaz renk zemin üzeri İmparatorluk yeşili renkte bantlar ile çevrili ve zengin altın bezemelidir. Sevrés porselenleri üretimden sonra, o dönemde Paris’te açılan birçok dekorasyon stüdyosunda boyanır ve süslenirdi. İmparatorluk tarafından tercih edilen ve sipariş alan en önemli porselen dekorasyon stüdyolarından biri 1880’de kurulan “Le Rosey” idi. Le Rosey 19. Yüzyıl boyunca Paris’teki fuarlarda birçok ödüle layık görülmüş mükemmel bir porselen dekorasyon stüdyosu olmuştur. Fevkalade kondisyonda. Yüksek kıymette ele geçmesi zor koleksiyonluk eserlerdir. Çap: 24.5 cm.

    USDSatıldı
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL SARAY İŞİ SEVRES PORSELENLİ CHAMPLEVÉ MİNE BRONZ KONSOL SAAT -19.Yüzyıl. Fransız. 1855 tarihli. Altın madalyalı “Vincent” imalatı, damgalı. “Roy” sanatçı imzalı. Saray işi. Bronz kasası imzalı Sevres porselenleri ile tasarlanmış ve üst seviye champlevé mine tekniği ile dekorlanmış. Yoğun altın vermeyli. Ön yüz madalyonları kaya kristalleri ile çevrelenmiş. Kadranı Romen rakamlı. Fevkalade kondisyonda. Heybetli ve zengin görüntüsü ile ön plana çıkan koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 42 x 20 x 18 cm.

    Lot No: 118

    Lot: 118

    FRANSIZ 19.YÜZYIL SARAY İŞİ SEVRES PORSELENLİ CHAMPLEVÉ MİNE BRONZ KONSOL SAAT -19.Yüzyıl. Fransız. 1855 tarihli. Altın madalyalı “Vincent” imalatı, damgalı. “Roy” sanatçı imzalı. Saray işi. Bronz kasası imzalı Sevres porselenleri ile tasarlanmış ve üst seviye champlevé mine tekniği ile dekorlanmış. Yoğun altın vermeyli. Ön yüz madalyonları kaya kristalleri ile çevrelenmiş. Kadranı Romen rakamlı. Fevkalade kondisyonda. Heybetli ve zengin görüntüsü ile ön plana çıkan koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 42 x 20 x 18 cm.

    USDSatıldı
  • STEPHEN JAMES FERRIS (1835-1915)-“Hanım Sultan ve Muhafızı”

İmzalı. 1891 tarihli. Kağıt üzeri suluboya.
Orijinal altınvarak çerçevesi içerisinde.

Referans: E.Benezit / Cilt: 4 Sayfa: 343

Ölçüler: 50 x 33 cm.

    Lot No: 119

    Lot: 119

    STEPHEN JAMES FERRIS (1835-1915)-“Hanım Sultan ve Muhafızı” İmzalı. 1891 tarihli. Kağıt üzeri suluboya. Orijinal altınvarak çerçevesi içerisinde. Referans: E.Benezit / Cilt: 4 Sayfa: 343 Ölçüler: 50 x 33 cm.

    USDSatıldı
  • FELIX WYGRZYWALSKI (1875-1944)-“Çölde İbadet”

İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

Referans: E.Benezit / Cilt: 10 Sayfa: 819

Provenans: Christie's London, United Kingdom / 21.11.2002 - Lot: 190

Ölçüler: 50 x 75 cm.

    Lot No: 120

    Lot: 120

    FELIX WYGRZYWALSKI (1875-1944)-“Çölde İbadet” İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Referans: E.Benezit / Cilt: 10 Sayfa: 819 Provenans: Christie's London, United Kingdom / 21.11.2002 - Lot: 190 Ölçüler: 50 x 75 cm.

    USDSatıldı
  • JEAN-BAPTISTE LOUIS GUY (1824-1888)-“Çölde Bedevi”

İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

Provenans: J.P.Osenat Fontainebleau S.A.S. Paris, FRANCE / 22.11.2009 - Lot: 111

Ölçüler: 26 x 19 cm.

    Lot No: 121

    Lot: 121

    JEAN-BAPTISTE LOUIS GUY (1824-1888)-“Çölde Bedevi” İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Provenans: J.P.Osenat Fontainebleau S.A.S. Paris, FRANCE / 22.11.2009 - Lot: 111 Ölçüler: 26 x 19 cm.

    USDSatıldı
  • JULES COIGNET (1798-1860)-"Pasaj"

İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

Referans: E.Benezit / Cilt: 3 Sayfa: 97

Provenans: Millon & Associés SASDROUOT-RICHELIEU, Paris, France / 01.06.2015 / Lot 207

Ölçüler: 22 x 16 cm.

    Lot No: 122

    Lot: 122

    JULES COIGNET (1798-1860)-"Pasaj" İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Referans: E.Benezit / Cilt: 3 Sayfa: 97 Provenans: Millon & Associés SASDROUOT-RICHELIEU, Paris, France / 01.06.2015 / Lot 207 Ölçüler: 22 x 16 cm.

    USDSatıldı
  • EMIL TESCHENDORFF (1833-1894)-İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

Ölçüler: 56 x 38 cm.

    Lot No: 123

    Lot: 123

    EMIL TESCHENDORFF (1833-1894)-İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçüler: 56 x 38 cm.

    USDSatıldı
  • ROBERT GEORGE TALBOT KELLY (1861-1934)-“Constantinople”

İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

Provenans: Tajan (S.V.V.) Paris, France / 15.05.2014 - Lot: 71

Referans: E.Benezit / Cilt: 6 Sayfa: 190

Ölçüler: 64 x 90 cm.

    Lot No: 124

    Lot: 124

    ROBERT GEORGE TALBOT KELLY (1861-1934)-“Constantinople” İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Provenans: Tajan (S.V.V.) Paris, France / 15.05.2014 - Lot: 71 Referans: E.Benezit / Cilt: 6 Sayfa: 190 Ölçüler: 64 x 90 cm.

    USDSatıldı
  • EMILE GODCHAUX (1860-1938)-“Sahilde Yelkenliler”

İmzalı. Peyzaj. Tuval üzeri yağlıboya.
Orijinal altın varak çerçevesi içerisinde.

Ölçüler: 65 x 46 cm.
90 x 72 cm. (çerçeveli)

    Lot No: 125

    Lot: 125

    EMILE GODCHAUX (1860-1938)-“Sahilde Yelkenliler” İmzalı. Peyzaj. Tuval üzeri yağlıboya. Orijinal altın varak çerçevesi içerisinde. Ölçüler: 65 x 46 cm. 90 x 72 cm. (çerçeveli)

    USDSatıldı