Sayın koleksiyoner ve sanatseverler eserlere pey vermek ve "Online Canlı Müzayede"ye katılmak için web sitemiz üzerinden üye olunuz. İlgilendiğiniz eserler ile ilgili olarak +90 538 833 1391 no'lu telefondan randevu oluşturabilir, The RITZ-CARLTON Residence'daki adresimizde eserleri yakından inceleyebilir ve uzmanlardan bilgi alabilirsiniz.
Müzayedemizde uygulanan komisyon oranı %15, KDV oranı ise %18'dir. Ödeme süresi müzayede bitiminden sonra 7 (yedi) iş günüdür, ödemelerde o günkü "TC Merkez Bankası" döviz kuru esas alınır. Açık arttırma sonrası "SATIŞ İPTALİ, CAYMA HAKKI, veya ALIMDAN VAZGEÇME" söz konusu değildir, cezai şart olarak %30 aracılık hizmeti uygulanır.
Müzayedelerimizde beğeniye sunulan tüm eserler konusunun en değerli uzman ve otoriteleri tarafından ekspertiz edilmekte, ayrıca Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Topkapı Sarayı Müzesi, Ayasofya Müzesi, Türbeler Müzesi, Vakıflar ve Askeri Müze uzmanları tarafından incelenerek onaylanmaktadır.
OSMANLI 19.YÜZYIL “BOHEM” BİLLUR BONBONNIÈRE ve TABAĞI
19.Yüzyıl başı. Osmanlı İmparatorluğunun üst düzey yaşamı içinde oldukça popüler olan Bohem Cam Sanatı’nın billur renkte ve kallavi ebatlarda şişkin gövdeli, şişkin bombe kapaklı ve altı geniş tabaklı olarak tasarlanmış ihtişamlı örneği. Klasik Bohem üslubunda derin kesme tekniği ile Osmanlı zevkine uygun olarak stilize geometrik tezyinatlı. Kapağı zengin altın vermeyli bronz tutamağa sahip. Eser, şüphesiz Avrupa’da Osmanlı pazarı için Türk beğenisine uygun olarak yapılan ve “Türk Camı” diye adlandırılan ürünlerin ve Osmanlı İmparatorluğu’nun camcılık girişimlerinde oldukça önemli izler bırakmış olan Bohemya Cam Sanatı’nın ihtişamlı görselliği ile dikkat çeken ve takım olarak nadir tesadüf edilen koleksiyonluk örneğidir.
Tabak Çap: 20 cm.
Bonbonniere Ölçüsü: 18 x 21 cm.
Bohemya Camcılığı, 17.Yüzyılda Avrupa’da gerçek bir sanat haline gelse de 18.Yüzyıl başlarında öylesine boyutlara ulaşmıştır ki çok sayıda sanatçı, ressam, gravür ve cam ustasının varlığı ile Hindistan’dan Güney Amerika’ya kadar hemen her yere ihraç edilmeye başlanmıştır. Belgelere göre o dönem İzmir ile Avrupa’nın 12 büyük şehriyle, limanında 38 adet “Bohemya Evi” açılmıştır. Kısacası, Bohemya’lı camcılar dünyayı değişik bir ürün kimliğiyle, “camla” fethetmişlerdir. Bohemya akımı 1820’lerden sonra hızla ilerleyerek Fransa, İngiltere ve Almanya’daki cam ustalarını da etkilemiştir. Bu sebeple Bohem cam eserlerin bazen Bohemya, Fransa veya Venedik kökenli mi olduğu tartışmalıdır. Bohemya camları, olağanüstü tekniği nedeniyle pazar olarak Osmanlı Sarayı gibi daima en üst düzeydeki kesime hitap etmiştir. Osmanlı İmparatorluğunun üst düzey yaşamı içinde oldukça popüler olan ve Türk beğenisine uygun olarak yapılan üretimler ise “Türk Camı” diye adlandırılmıştır. 1850’li yıllarda inşaatı tamamlanmış olan Dolmabahçe Sarayı’nda, Topkapı Sarayı’nda ve diğer Osmanlı Saray Koleksiyonları’nda ciddi miktarda Bohem Camı bulunmaktadır.
Share
Ask a question
Ask a question
FRANSIZ "ST.LOUIS" KRİSTAL VAZO
“Verreries Royales de St. Louis”
Fransız. St.Louis imalat damgalı. Kallavi ebatlarda. Billur ve bordo renk zemini mimari ve floral unsurlar ile tezyinli, yoğun ve zengin altın yaldız bezemeli. Fevkalade kondisyonda. İhtişamlı görüntüsü ve işçilik kalitesi ile dikkat çeken, koleksiyonluk ve dekoratif bir örnektir.
Ölçüler: 40 x 16 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
OSMANLI 19.YÜZYIL “BOHEM” BİLLUR BONBONNIÈRE
19.Yüzyıl. Osmanlı İmparatorluğu'nun üst düzey yaşamı içinde oldukça popüler olan Bohem Cam Sanatı’nın billur renkte, şişkin gövdeli ve şişkin bombe kapaklı olarak tasarlanmış örneği. Osmanlı zevkine uygun olarak stilize geometrik ve floral tezyinatlı. Fevkalade kondisyonda. Avrupa’da Osmanlı pazarı için Türk beğenisine uygun olarak yapılan ve “Türk Camı” diye adlandırılan Bohemya Cam Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir.
Ölçüler: 20 x 16 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
BOHEM 19.YÜZYIL ÇEŞM-İ BÜLBÜL İKİ ADET BASTON
19.Yüzyıl. Bohem, Venedik işi. Osmanlı İmparatorluğu'nun üst düzey yaşamı içinde oldukça popüler olan Bohem Cam Sanatı’nın kusursuz örnekleri. Billur renkte, beyaz ve yeşil renk sarmallarla çeşm-i bülbül tekniğinde Osmanlı pazarı için özel olarak imal edilmiş. Fevkalade kondisyonda. Şüphesiz Avrupa’da Osmanlı pazarı için Türk beğenisine uygun olarak yapılan ve “Türk Camı” diye adlandırılan ve Osmanlı’nın camcılık girişimlerinde oldukça önemli izler bırakmış olan Bohemya Cam Sanatı’nın koleksiyonluk ve nadir örnekleridir.
Uzunluk: 96 cm. - 92 cm.
Share
Ask a question
Ask a question