• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

MÜZELİK ESERLER MÜZAYEDESİ | 19

Sayın koleksiyoner ve sanatseverler eserlere pey vermek ve "Online Canlı Müzayede"ye katılmak için web sitemiz üzerinden üye olunuz. İlgilendiğiniz eserler ile ilgili olarak +90 538 833 1391 no'lu telefondan randevu oluşturabilir, The RITZ-CARLTON Residence'daki adresimizde eserleri yakından inceleyebilir ve uzmanlardan bilgi alabilirsiniz.

Müzayedemizde uygulanan komisyon oranı %10, KDV oranı ise %18'dir. Ödeme süresi müzayede bitiminden sonra 7 (yedi) iş günüdür, ödemelerde o günkü "TC Merkez Bankası" döviz kuru esas alınır. Açık arttırma sonrası "SATIŞ İPTALİ, CAYMA HAKKI, veya ALIMDAN VAZGEÇME" söz konusu değildir, cezai şart olarak %30 aracılık hizmeti uygulanır.

Müzayedelerimizde beğeniye sunulan tüm eserler konusunun en değerli uzman ve otoriteleri tarafından ekspertiz edilmekte, ayrıca Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Topkapı Sarayı Müzesi, Ayasofya Müzesi, Türbeler Müzesi, Vakıflar ve Askeri Müze uzmanları tarafından incelenerek onaylanmaktadır.

  • Kategori: Obje
Lot: 22 » Obje

ATATÜRK'E AİT MİNYATÜRLÜ BASTON

"Eser tekrar müzayedeye çıktığında arttırım (sistemde korunan) verilmiş son mevcut peyden başlatılacaktır."

*Arthill Müzecilik müzayedeleri TC Kültür Bakanlığı'na yapılan başvuru neticesinde ilgili müzelerin tüm eserleri incelemesi ve onayı sonucu alınan izin ile gerçekleşmektedir. Eserin müzayede satışının ertelenmesi özellikle sosyal medyada eser üzerinden başlatılan anlamsız paylaşım ve saldırılar, bugüne kadar Atatürk ile ilgili sayısız eser satışa çıkmışken önceden başka bir müzayededen alınmış bu eserin Atatürk ile alakalı ilk defa bir eser satılıyormuş gibi bir sürece sokulması, eserin resmi kurumlarda kaydının bulunmadığına dair bilginin farklı algı ile haber olarak servis edilmesi (kaydı olan eser ilgili kurumun envanterinde mevcut olur) neticesinde soruşturma açılması sebebi iledir. Süreç tamamlandığında eserin müzayede yolu ile satışı gerçekleşecektir.

_____________________________________
Eserin satışından elde edilecek gelirin bir kısmı Türk Eğitim Vakfı (TEV) çatısı altında oluşturulmuş ‘ARTHILL GELECEĞE DOKUN BURS FONU’na aktarılacaktır.

"Türkiye Reisi Gazi Mustafa Kemal, 1931"

Ata'ya İran ile yoğun görüşmelerin yaşandığı 1932 senesinde (23 Ocak Türkiye-İran Sınır Anlaşması / 14 Mart Sınır Güvenliği / 5 Kasım Dostluk Tarafsızlık ve Ekonomik İşbirliği) muhtemelen hediye olarak takdim edilmiş. İran sanatı, üst seviye sanatsal ve zanaatsal özelliklere sahip eserin oyma tekniği ile taç bölümüne "Atatürk" tasviri ve "Türkiye Reisi Gazi Mustafa Kemal, 1931" ibaresi ile altına başta "Şah Rıza Pehlevi" ile geçmişte o cografyadaki hükümdarlar "Cemşid, Genc-i Hüsrev, Keykavus, Behmen, Selem, Ferudun, Nur, Nevruz, Afrasiyab, Eski Rum, Behram-ı ol, Behram-ı Rum, Behram-ı Sapuru ol, Darayı Simı, İskender-i Kebir, Fibad ol, Darayı Rum, Terdad-ı ol, Erdovanı ol, Ferhadi ol, Mihrdad-ı ol, Ferhad-ı ol, Mihrar -ı Rum, Anoş ol, Dilaşı ol, Azra ol, Firuz, Fetacali Şahı, Ağa Mehmet Han, Ağa, Mehmed Şah, Nasırettin Şah, Ahmed şah, Muzaffereddin Şah, Ahmed Şah” tasvirleri uygulanmıştır. Eserin sapındaki bilezikler ve pabuç kısmı gümüştür. İkonik eserin kondisyonu mükemmel durumdadır.

Provenans: H.T Koleksiyonu

Uzunluk: 92 cm.

Detaylar
Lot: 58 » Obje

İNGİLİZ 19.YÜZYIL VICTORIAN DÖNEMİ “ELKINGTON” İMZALI ORYANTALİST GÜMÜŞ CENTERPIECE

19.Yüzyıl. İngiliz. “Elkington & Co” imzalı. Birmingham damgalı. (1859 senesinde vurulan damga) Gümüş. Victorian dönemi. Devasa boyutlarda. Altın vermeyli, tablası aynalı. Üst düzey bir heykeltraşın elinden çıkmış kalite ve görsellikte. 1860’larda Kraliçe Victoria tarafından Amiral George Tyron’a hediye edilen meşhur “Elkington & Co” üretimi eser ile benzer özelliklerde. Victorian döneminin tüm ihtişam ve heybetini gözler önüne seren, bugüne kadar emsaline rastlanılmamış paha biçilmez nadirlikte ve özelliklerde bir başyapıttır.

Yükseklik: 82 cm.
Çap: 64 cm.

Toplam Ağırlık: 27.000 gr.
Heykel Ağırlık: 9.550 gr.
Tabla Ağırlık: 17.450 gr. (ayna dahil)

Büyük Britanya'nın "Victoria Devri" Britanya sanayi devriminin yükselişi ve Britanya İmparatorluğu'nun zirvesi olarak kabul edilmektedir. Victoria devri, Naiplik devri ve sonra da Edward devrini izleyen bir dönemdir. II. Elizabeth'ten sonra Britanya tarihinde en uzun hüküm süren kişi olan Kraliçe Victoria'nın 64 yıllık iktidarı, 19'uncu yüzyılın büyük değişimlerine tanıklık etmiştir. Victoria devri deyimi, genellikle Kraliçe Victoria'nın (sıklıkla en büyük ve en sevilen Britanya hükümdarı olarak kabul edilir) hüküm sürdüğü 1837 ile 1901 yılları arası için kullanılır, ancak birçok tarihçiye göre 1832 Reform Hareketi bu kültürel devrin asıl başlangıcıdır. Victoria dönemi, İngiltere'nin refah dönemidir ve bu yüzden Viktoria Tarzı denince; güzel, gösterişli, ihtişamlı, süslü, büyük detaylar akla gelmektedir. Kraliçenin 1837'den 1901' kadar süren hükümdarlığı boyunca statüye verilen önem, Victoria tarzının temasını belirlemiştir. İhtişam, lüks, zenginlik, savurganlık kavramları bu tarzın temelini oluşturmaktadır. 

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 1
sonraki