• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

KOLEKSİYONLUK ESERLER MÜZAYEDESİ | 02

Sayın koleksiyoner ve sanatseverler eserlere pey vermek ve "Online Canlı Müzayede"ye katılmak için web sitemiz üzerinden üye olunuz. İlgilendiğiniz eserler ile ilgili olarak +90 538 833 1391 no'lu telefondan randevu oluşturabilir, The RITZ-CARLTON Residence'daki adresimizde eserleri yakından inceleyebilir ve uzmanlardan bilgi alabilirsiniz.

  • Kategori: Gümüş
Lot: 7 » Gümüş

OSMANLI SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI “HIDİV” SARAY İŞİ TABİP MATARASI

19.Yüzyıl. Osmanlı, Hıdiv. Saray işi. Sultan II.Abdülhamid Han (1876–1909) tuğralı. Usta damgalı.

Hıdiv, Sultan Abdülaziz zamanında sadaret pâyesine haiz oldukları için Mısır valilerine verilen ünvandır. “Şehadet Şerbeti İçmek” deyiminin çıkış noktası olan tabip mataraları, Osmanlı döneminde savaşlarda yaralanan ve vefat etmek üzere olan askerlere, hekimlerin şehit olmadan önce zemzem ile hazırlanmış şerbet içirdikleri, günümüze çok azı ulaşmış “hekim fıçısı” olarak da isimlendirilen eserlerdir. Müstesna eserin ön yüzünde aplike gümüş “Osmanlı İmparatorluk Arması”, arka yüzünde ise gümüş “Hidiv Hanedanlık Arması” yer almaktadır. Gümüş aplikeli ayak üzerinde bulunan şişkin ahşap fıçı formundaki mataranın yüzeyi gümüş dört adet kelepçe ile çevrelenmiş olup süzgeçli gümüş akıtma ve palmiye formlu mantar geçme gümüş kapaklı ağza sahiptir. Gümüş aplikelerin tümü kalemişi tekniği ile stilize geometrik ve floral tezyinatlıdır. Eserin gövde üzerinde asma zinciri mevcuttur. Türünün son derece nadir çıkan, üzerine yüklenen mana ve amaç ile de ayrıca önem arz eden, müzelik eser statüsünde koleksiyonluk bir şaheserdir.

Ölçüler: 22 x 31 cm.

Detaylar
Lot: 46 » Gümüş

OSMANLI SULTAN III.SELİM HAN TUĞRALI GÜMÜŞ DİVİT

18.Yüzyıl sonu. Osmanlı. Sultan III.Selim Han (1789-1807) tuğralı. Cübbe kolunun içinde yani yende taşınan kol diviti.

Birbirine tesbit edilmiş mürekkep hokkası ve kalem muhafazasından (kalemdan) oluşmakta. Yalın işçilikli, altın vermeyli, kazıma/kalemişi tekniği ile stilize bitkisel desenli. Hokka kapağı menteşeli, kalemdan kapağı zincir askılıklı. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın dönemi itibari ile koleksiyonluk bir örneğidir.

Uzunluk: 21.5 cm. Ağırlık: 240 gr.

Detaylar
Lot: 47 » Gümüş

OSMANLI SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KALLAVİ MÜCEVHER KUTUSU

19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili

Düz dipli, bombe kapaklı ve şişkin gövdeli, yanlardan çift rokoko kulplu. Tüm yüzeyi zengin kalemişi ve repousse/kabartma tekniği ile bantlar içerisinde stilize floral dekorlu. Ağız çevresi sıralı gonca gül motifli bir su ile çevrili. Kallavi ebatlarda ve saray işi özelliklerde imal edilmiş mücevher kutusunun repousse dilimli yüksek kapağı altın vermeyli dalında stlize floral dekorlu zengin aplikeler ile finallenmiş. Zarif tutamağı gül formunda olup kilit mekanizması mevcut. Osmanlı çeyiz kültürünün önemli bir unsuru olan mücevher kutularının tuğralı gümüş olması sebebi ile muhtemelen varlıklı bir Osmanlı kadınına ait olan son derece görsel ve tasarım harikası, kallavi ebatlarda koleksiyonluk bir örneğidir.

Ölçüler: 25 x 31 cm. Ağırlık: 1.172 gr.

Detaylar
Lot: 48 » Gümüş

OSMANLI SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI “ŞİKARGAH-I SELATİN” GÜMÜŞ TAS

19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1908) tuğralı, sah ve çeşnili. Saray işi. "Şikargah-ı Selatin" konulu.

Repousse/kabartma, grave/kazıma ve kalemişi tekniği ile imal edilmiş eserin merkezinde ve çeperinde Şikargah-ı Selatin tasvir edilmiştir. Osmanlı mimari yapılar ile realist doğa tabiat kompozisyonu içerisine avcılar ve av halkı, kuş avı yaparken, avı pişirmek için ateş yakarken ve diğer aksiyonlarda tasvir edilmiş, realist stilize floral motifler ile zenginleştirilmiştir Merkezde ise on bir figürlü çarkıfelek mevcuttur.

Osmanlıda avlanmak için ayrılmış av bölgelerine “şikargah-ı selatin” ismi verilirdi. Osmanlı Devlet teşkilatında önemli bir kurum haline gelen avcılık faaliyetlerini yürütmek üzere görevli kişilere ise “av halkı” denilirdi. Osmanlı Devleti’nde avcılık faaliyetlerinin avcı birlikleri ve av halkı gibi kurumsallaşan bir teşkilat yapısı mevcuttu ve icra edilen av seferleri basit faaliyetler olarak değil, her türlü kurumu ve görevlisi olan ve büyük masraflar gerektiren organizasyonlardı.

Türünün konusu ve işçiliği itibariyle nadir aykırı örneklerindendir. Fevkalade kondisyonda, belgesel özelliği ile dikkat çeken, gerçek koleksiyonluk eserdir

Çap: 20 cm. Ağırlık: 303 gr.

Detaylar
Lot: 49 » Gümüş

OSMANLI SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ AZNAVUR TATLI TAKIMI

19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili.

Çift kaşıklıktan oluşan takımın tüm yüzeyi yoğun olarak dalgalı aznavur/guilloche tekniği ile dekorludur. Şişkin yüksek gövdeli, geniş ve dilimli ağızlı, hazne içleri altın vermeyli. Çok zarif Osmanlı Rokokosu altı ayaklı kaideye sahip eserlerin gövde bilezikleri altın vermeyli ve stilize floral dekorludur. Fevkalade kondisyonda, aznavur işçiliği ile göz dolduran, koleksiyonluk eserlerdir.

Yükseklik: 14 cm. Ağırlık: 513 gr.

Detaylar
Lot: 50 » Gümüş

OSMANLI SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ALTIN VERMEYLİ ZARF TAKIMI

19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876–1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Saray işi sanat kalitesinde, günümüze kadar kusursuz ulaşmış 6 adetten oluşan tam takım.

Eserlerin tüm yüzeyi sık görülmeyen harika üslupta kazıma/grave ve kalemişi tekniği ile stilize floral tezyinatlı, çok zengin altın vermeyli. Gövde etrafını sarmalayan üç adet madalyon içerisi Osmanlıca yazılar ile dekorlu, dudak payı dilimli, iç yüzeyleri silme altın vermeyli. Fevkalade kondisyonda, koleksiyonluk örneklerdir.

Ağırlık: 191 gr.

Detaylar
Lot: 51 » Gümüş

OSMANLI SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ AMBER MUHAFAZASI

19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan Abdülmecid Han (1839-1861) tuğralı, sah ve çeşnili. 900 ayar gümüşten mamül. Saray işi.

Düz halka tabanlı, geniş yuvarlak formlu eserin tüm yüzeyi en kıymetli süslemelerden sayılan “Hasır örgü” tekniği ile dekorlu. Dilimli menteşeli kapağa sahip, kapak tutamağı floral platform üzerinde uçan kuş tasvirli. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın son derece nadir çıkan koleksiyonluk örneklerindendir.

Yükseklik: 7.5 cm. Ağırlık: 120 gr.

Detaylar
Lot: 52 » Gümüş

OSMANLI SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ AZNAVUR İFTARİYELİK SETİ

19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876–1909) tuğralı, sah ve çeşnili.

Muhafazası ile günümüze kadar kusursuz ulaşmış sahan ve kapaktan oluşan iftariyelik seti. Eserin tüm yüzeyi aznavur/guilloche işçilikli olup her iki parçada merkezde kalemişi tekniği ile çalışılmış Osmanlı Rokokosu madalyon ile zenginleştirilmiştir. Kapağı altın vermeyli dalında çiçek formlu tutamağa sahip, sahan ağız çevresi dilimli. Fevkalade kondisyonda, Osmanlı Gümüş Sanatı’nın ender çıkan koleksiyonluk örneğidir.

Çap: 11.5 cm. Ağırlık: 82 gr.

Detaylar
Lot: 53 » Gümüş

OSMANLI SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ZEMZEM TAKIMI

19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876–1909) tuğralı, sah ve çeşnili. 6 adetten oluşan tam takım.

Eserlerin tüm yüzeyi kazıma/grave ve kalemişi tekniği ile Osmanlı Rokokosu madalyon ile zenginleştirilmiş stilize floral tezyinatlı ve altın vermeyli. Yüksek kaideli kadeh formlu zemzemliklerin iç yüzeyleri altın vermeyli, ağız etrafı zarif bir su ile çevrili. Fevkalade kondisyonda, koleksiyonluk örneklerdir.

Yükseklik: 7 cm. Ağırlık: 254 gr.

Detaylar
Lot: 54 » Gümüş

OSMANLI SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ AZNAVUR BARDAK

19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876–1909) tuğralı, sah ve çeşnili.

Eserin tüm yüzeyi düz ve dalgalı aznavur/guilloche işçilikli olup kalemişi penç motifleri ile zenginleştirilmiştir. Fevkalade kondisyonda, Osmanlı Gümüş Sanatı’nın seçkin bir örneğidir.

Yükseklik: 8 cm. Ağırlık: 79 gr.

Detaylar
Lot: 55 » Gümüş

OSMANLI SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ AZNAVUR TAKATUKA

19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876–1909) tuğralı, sah ve çeşnili.

Yekpare gümüşten yapılmış, yuvarlak formlu, yüksek kenarlı eserin tüm yüzeyi düz ve dalgalı aznavur/guilloche işçilikli olup ağız çevresi “ajur” tekniği ile çalışılmış Osmanlı Rokokosu yüksek bir bordür ile çevrili. Fevkalade kondisyonda, Osmanlı Gümüş Sanatı’nın nadir çıkan koleksiyonluk bir örneğidir.

Çap: 12 cm. Ağırlık: 133 gr.

Detaylar
Lot: 56 » Gümüş

OSMANLI SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ SAVATLI TÜTÜN MUHAFAZASI

19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan Abdülmecid Han (1839-1861) tuğralı. Saray için yapılan İsviçre tütün ve enfiye kutularının üslubunda tasarlanmış.

900 ayar gümüşten mamul dikdörtgen formlu, yüksek kenarlı ve kapaklı eserin tüm yüzeyi her iki yönde çok zarif savat işi, kalemişi ve grave/kazıma tekniği ile çalışılmış rumi ve hatayi stilize tezyinatlı, merkezi madalyon içerisinde çiçek buketi dekorlu. İç yüzeyi altın vermeyli, kapağı kilit mekanizmalı. Fevkalade kondisyonda, savatları kusursuz, Osmanlı Gümüş Sanatı’nın son derece nadir çıkan koleksiyonluk örneklerindendir.

Ölçüler: 6 x 10.5 cm. Ağırlık: 157 gr.

Detaylar
Lot: 64 » Gümüş

SULTAN ABDÜLAZİZ HAN LONDRA SEYAHATİ HATIRA MADALYONU

ABDULAZIZ OTHOMANORUM IMPERATOR LONDINIUM INVISIT MDCCCLXVII

19.Yüzyıl. Sultan Abdülaziz Han tasvirli. Sultanın Londra seyahati anısına yaptırılmıştır.

Çap: 75 mm.

Sultan Abdülaziz, 1867 yılında Avrupa seyahatine çıkan ilk Sultan olarak Osmanlı tarihine geçmiştir. Sultan Abdülaziz'in Avrupa seyahatinin İngiltere durağında, Sultan Abdülaziz’in onuruna Londra Şehri Belediyesi tarafından verilen ziyafet vesilesiyle yaptırılan bu hatıra Madalyonu takdim edilmiştir. Madalyonun ön yüzünde Sultan Abdülaziz’in bir portresi, Osmanlı İmparatoru Abdülaziz ve Londra Ziyareti yazıları görülmekte, arka yüzde ise Solda St. Paul kathedrali önünde ayakta duran ve Londra Şehrini temsil eden batılı bir kadın figür, sağda Sultan Ahmet Camii’nin önünde ayakta duran Oryantalist bir kadın figürünün elini çift eli ile sıkmakta, tokalaşmaktadır. Oryantalist kadın figürü bir eli ile tokalaşırken sanki diğer sol eli ile peçesini açar gibidir. İki figürün arasında City of London armasını temsil eden bir kalkan ve üzerinde de “WELCOME”- Hoşgeldiniz yazmaktadır.

Londra ziyareti anısına bastırılan bu madalyon önemli bir görsel belgedir. Bugüne kadar görülmemiş orijinal gümüş kaplama örnek olup muhtemelen Sultan ve yakın çevresi için yapılmıştır. Fevkalade kondisyonda. Yüksek kıymette nadir koleksiyonluk eserdir.

Provenans: Kocabaş Koleksiyonu’na aittir.

Detaylar
Lot: 109 » Gümüş

OSMANLI SARAYINA YAPILMIŞ 19.YÜZYIL ÇİFT GÜMÜŞ HOŞAF TAKIMI

19.Yüzyıl. Usta damgalı. 84 imalat, garanti ve ayar damgalı. Osmanlı Sarayına hediye olarak yapılmış.

Üst düzey sanat ve işçilik kalitesine sahip İran ekolü kâse ve tabaktan oluşan kusursuz örnekler. Eserlerin tüm yüzeyi Osmanlı zevkine uygun, kalemişi ve kazıma/grave tekniği ile rumi ve hatayi motifler kullanılarak stilize bitkisel tezyinatlı. Bombeli geniş gövdelerinin ağız çevresi kabartma bir su ile çevrili. Fevkalade kondisyonda, son derece yoğun üslupta dekorlu, emsaline zor rastlanılacak koleksiyonluk eserlerdir.

Tabak çapı: 17 cm. Ağırlık: 850 gr.

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 1
sonraki