Arthill Müzayedeleri, konusunun en değerli uzman ve otoritelerinin ekspertiz ve katkıları ile hazırlanmakta, Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Ayasofya Müzesi, Türbeler, Vakıflar ve Askeri Müze uzmanlarının onayı ile gerçekleşmektedir.
Eserlere pey vermek ve "Online Canlı Müzayede"ye katılmak için web sitemiz üzerinden üye olunuz. Müzayedelerimizde uygulanan komisyon oranı %15, KDV oranı ise %20'dir. Ödeme süresi müzayede bitiminden sonra "7" (yedi) iş günüdür, ödemelerde o günkü "TCMB" döviz kuru esas alınır. Açık arttırma sonrası "SATIŞ İPTALİ, CAYMA HAKKI, veya ALIMDAN VAZGEÇME" söz konusu değildir, cezai şart olarak %35 aracılık hizmeti uygulanır.
Arthill Müzayedeleri'nde satışa sunulan tüm eserler "The Ritz-Carlton Istanbul" Süzer Plaza S2'de yer alan "Arthill Gallery"de sergilenmektedir. Müzayede süresince galerimizi 12.00 / 19.00 (Pazar hariç) saatlerinde ziyaret ederek eserleri yakından inceleyebilir ve uzmanlardan bilgi alabilirsiniz.
OSMANLI “TEŞKÎLÂT-I MAHSÛSA” (TÜFEK) BASTON
Osmanlı. 1913-1918 tarih aralığı, II.Meşrutiyet dönemi. İttihat ve Terakkî Cemiyeti bünyesinde Enver Paşa'ya bağlı olarak kurulan gizli teşkilat “Teşkîlât-ı Mahsûsa”nın amblemi damgaya sahip. 2 parçadan müteşekkil. Sabı (kabzası) boynuzdan, tetik mekanizmalı, üstten horozlu.
İttihat ve Terakki liderlerinin 1918'de yurt dışına gitmeden önce Teşkilât-ı Mahsusa’ya ait her şeyi imha ettikleri ileri sürülmektedir. Belgesel öneme sahip ele geçmez gerçek koleksiyonluk eserdir.
Uzunluk: 80.5 cm.
İBRAHİM PAŞA’YA AİT TÖREN ÜNİFORMASI ve ÖZEL KILICI
19.Yüzyıl. Osmanlı. İbrahim Paşa’ya ait. Paşa’nın şahsi “Le Général Ibrahim Pacha, Aide de Camp Honoraire, Grand Ecuyer de S.M.F le Sultan, Constantinople” ibareli kartviziti ile birlikte. Ceket, pantolon, kemer ve kılıçtan oluşan tam takım. Merasim kıyafeti “V.D’Elia Cairo-Egypte” terzi ertiketli, tören kılıcı ise “D.Cleff” imzalı ve “İbrahim Halil, No:11” ibareli. Paşa tören üniformasının süslemeleri altın kılaptan kullanılarak “Dival” işi tekniği ile yapılmış, düğmeleri altın. Kemeri altın sırmalı, altın vermey gümüş tokalı. Kılıcın aslan başı siperlikli kabzası “Vatoz” derisinden, altın vermeyli. Tam takım olarak zor tesadüf edilen, günümüze kadar çok iyi kondisyonda eksiksiz olarak saklanmış, yüksek kıymette ele geçmez müzelik takımdır.
Ceket Uzunluk: 105 cm.
Kılıç Uzunluk: 101 cm.
Pantolon Uzunluk: 105 cm.
OSMANLI 19.YÜZYIL SULTANİ PİŞTOV / ESLAH-I RAMİYE
19.Yüzyıl. Osmanlı. Altın kakma ile Gürcüce “Kvatshadze” ibareli ve tarihli. Sultani özelliklerde tasarlanılarak üretilmiş, mekanizması aykırı “top” şeklinde. Osmanlı Rokokosu üslubunda dekorasyona sahip, altın kakma ve tenzil işi gümüş teller ile “Afyon işi” tezyinatlı, gümüş aplikeli. Orijinal harbili. Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı’nın estetik ve zevk anlayışının en güzel örneklerinden, yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk şaheserdir.
Uzunluk: 50 cm.
OSMANLI 19.YÜZYIL “ALTIN KAKMA” ALAYBOZAN
19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Mekanizması “London” ibareli. Altın kakma. Nadir tip çakmaklı Alaybozan tipi boru namlulu silah. Osmanlı Rokokosu üslubunda dekore edilmiş. Boru formunda dışa doğru koni biçiminde genişleyen namlusu şemse motifli, Osmanlı Sancakları ile oluşturulmuş “Asalet Armaları” ve “Rumî” motifler ile tezyinli. Altın vermeyli. Ahşap yüzeyler gümüş ile “Afyon işi” tekniğinde stilize floral motifler ile bezeli. Osmanlı'da silah işlevselliğinin yanında estetiğiyle de ilgi konusudur. Osmanlı silahları biçimlerinin ve üstün niteliklerinin yanı sıra süslemeleriyle de sanat eseri niteliği taşımaktadır. Emsalleri müze koleksiyonlarında yer alan yüksek kıymette nadir koleksiyonluk eserdir.
Uzunluk: 44 cm.
Osmanlı Devleti gerek eski Türk devletlerinden gelen askeri tecrübe ve teçhizat anlayışı gerek askeri teknolojilerin takibi ve gerekse bu teknolojilerin üretimi konusunda dengeyi çok iyi korumuş ve çağın gereksinimlerine ayak uydurmuştur. Küçük bir beylikten bir imparatorluk haline gelen Osmanlı Devleti’nin büyümesinde en büyük faktörlerden birisi de kullanmış oldukları silahlar ve silah teknolojilerini iyi takip etmeleri etkili olmuştur. Osmanlılar silahlar konusunda kısa zamanda büyük gelişmelere meç atmışlar ve bu gelişmeleri kısa sürede dünyanın pek çok ülkesine ulaştırmışlardır. Osmanlı Devleti ateşli silahların ilk olarak geliştiği Orta Avrupa ve Balkanlara yakın olmanın ve hatta buraları erken zamanlarda fethetmenin ve diğer yandan bölgedeki madenlere sahip olmanın avantajını çok iyi bir şekilde değerlendirmiş ve neticesini almıştır. Osmanlı Devleti’nde ilk olarak tüfek imal edildiğine dair kayıtlar 1524-25 tarihlidir. Osmanlı devletinde top hariç ordunun ihtiyaç duyacağı hemen hemen her türlü savaş araç ve gereçleri “Cebeci Ocağı”nda imal edilip muhafaza edilirdi. Osmanlılar da tüfekler ve tabancalar, ateşleme mekanizmaları, nişangah sistemleri, kabza ve dipçik formlarıyla diğer ülke tüfek ve tabancalarından farklı özellikler gösterir.
OSMANLI 19.YÜZYIL ÇAKMAKLI KALE TÜFEĞİ
19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Kale tipi. Osmanlı Rokokosu ve Rumî üslubu süslemelerle bezeli. Mekanizması çakmaklı, gümüş kakma tezyinatlı. Dipçiği fildişi, kemik ve bronz hatemkârî stili tezyinatlı. Şeşhane gümüş bilezikli namlusu Damascus, gümüş kakma tezyinatlı. Orijinal harbisi mevcut. Benzer örnekleri müze vitrinlerini süsleyen yüksek kıymette nadir koleksiyonluk eserdir.
Uzunluk: 120 cm.
Osmanlı Devleti gerek eski Türk devletlerinden gelen askeri tecrübe ve teçhizat anlayışı gerek askeri teknolojilerin takibi ve gerekse bu teknolojilerin üretimi konusunda dengeyi çok iyi korumuş ve çağın gereksinimlerine ayak uydurmuştur. Askerliğe doğuştan yatkın olan Türklerde silah işlevselliğinin yanında estetiğiyle de ilgi konusudur. Osmanlı silahları biçimlerinin ve üstün niteliklerinin yanı sıra süslemeleriyle de sanat eseri niteliği taşır ve Osmanlı maden, tezhip, kuyumculuk, hat sanatlarının ortak ürünü niteliğindedir. Küçük bir beylikten bir imparatorluk haline gelen Osmanlı Devleti’nin büyümesinde en büyük faktörlerden birisi de kullanmış oldukları silahlar ve silah teknolojilerini iyi takip etmeleri etkili olmuştur. Osmanlılar silahlar konusunda kısa zamanda büyük gelişmelere meç atmışlar ve bu gelişmeleri kısa sürede dünyanın pek çok ülkesine ulaştırmışlardır. Osmanlı Devleti ateşli silahların ilk olarak geliştiği Orta Avrupa ve Balkanlara yakın olmanın ve hatta buraları erken zamanlarda fethetmenin ve diğer yandan bölgedeki madenlere sahip olmanın avantajını çok iyi bir şekilde değerlendirmiş ve neticesini almıştır. Osmanlı Devleti’nde ilk olarak tüfek imal edildiğine dair kayıtlar 1524-25 tarihlidir. Osmanlı devletinde top hariç ordunun ihtiyaç duyacağı hemen hemen her türlü savaş araç ve gereçleri “Cebeci Ocağı”nda imal edilip muhafaza edilirdi. Osmanlılar da tüfekler ve tabancalar, ateşleme mekanizmaları, nişangah sistemleri, kabza ve dipçik formlarıyla diğer ülke tüfek ve tabancalarından farklı özellikler gösterir.
OSMANLI 18.YÜZYIL ALTIN KAKMA KAMA
“Ahmed Behaeddin el-Hüseynî”
18.Yüzyıl. Osmanlı. “Ahmed Behaeddin el-Hüseynî” ibareli. Üst seviye altın kakma tekniği ile stilize zengin tezyinatlı. Kabzası mors dişinden, çift kubbeli. Türünün yüksek kıymette ele geçmez aykırı ve koleksiyonluk bir örneğidir.
Uzunluk: 45.5 cm.
OSMANLI 19.YÜZYIL ALTIN KAKMA HANÇER
19.Yüzyıl. Osmanlı. Altın kakma tekniği ile stilize tezyinatlı. Kabzası fildişinden. Sap kısmı çift kubbeli, kın ucu topuz şeklinde. Türünün yüksek kıymette koleksiyonluk bir örneğidir.
Uzunluk: 35.5 cm.
SULTAN V.MEHMED REŞAD HAN TUĞRALI KILIÇ
Osmanlı. Altın kakma ile Sultan V.Mehmed Reşad Han tuğralı ve “Kelime-i Tevhid” yazılı. Kabzası boynuz, balçağı ve kını alpaka. Türünün zor tesadüf edilen koleksiyonluk örneğidir.
Uzunluk: 98 cm.
OSMANLI PALA FORMLU “ERTUĞRUL” KILICI
19.Yüzyıl başı. Osmanlı. “Pala” formunda ilk dönem Ertuğrul Kılıcı. Bıçağı usta (alametli) damgalı. Gergedan (boynuz) kabzalı, balçaklı. Altın vermeyli. Türünün nadir tesadüf edilen yüksek kıymette koleksiyonluk örneğidir.
Uzunluk: 98.5 cm.
OSMANLI 19.YÜZYIL “KAFKAS” SAVATLI GÜMÜŞ ŞAŞKA
19.Yüzyıl. Osmanlı, Kafkas işi. 1893 tarihli. Eski Türkçe ile “Amel-i Hamid” usta imzalı. Deri kaplı ahşap kını bilezikli, askı halkalı. Tüm parçaları ve çamurluğu gümüşten, savat tekniği ile stilize tezyinatlı ve altın vermeyli. Bıçağında çift başlı kartal figürünün yer aldığı 1893 tarihli bir arma ve Kiril Alfabesi ile “Zlatoust” ibaresi yer almakta. Gümüş topuzu çift yanaklı, balçaksız. Fevkalade kondisyonda. Türünün nadir görülen yüksek kıymette koleksiyonluk bir örneğidir.
Uzunluk: 100 cm.
OSMANLI 19.YÜZYIL SAVATLI GÜMÜŞ “KAFKAS” KAMA
19.Yüzyıl. Osmanlı. Kafkas işi. Hicri 1321 tarihli. Ustası “Amel-i Ahmed”, sahibi “Hacı Mahmud”. Kazıma (grave) tekniği ile bıçağı “Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm / Güç ve kuvvet, sadece Yüce ve Büyük olan Allah Teâlâ’nın yardımıyladır.” ibareli. Gümüş kınlı ve kabzalı. Savat işçiliği ile dekorlu, altın vermeyli. Sap kısmı çift kubbeli, kın ucu topuz şeklinde. Türünün yüksek kıymette koleksiyonluk bir örneğidir.
Uzunluk: 60 cm.
OSMANLI 19.YÜZYIL SAVATLI GÜMÜŞ “KAFKAS” KAMA
19.Yüzyıl. Osmanlı. Kafkas işi. Usta (alametli) damgalı. Gümüş kınlı ve kabzalı. Kabzası mors dişinden, kını fildişi aplikeli, altın tezyinatlı. Savat işçiliği ile zarif dekorlu, altın vermeyli. Sap kısmı çift kubbeli, kın ucu topuz şeklinde. Türünün yüksek kıymette ele geçmez aykırı ve koleksiyonluk bir örneğidir.
Uzunluk: 48 cm.
OSMANLI 19.YÜZYIL “ERMENİ” HANÇERİ
19.Yüzyıl. Osmanlı. Ermeni işi. Usta damgalı. Gümüş kınlı, orijinal kemerli. Ahşap kabzası gümüş giydirme, kabaralı. Kabza topuzu mercan aplikeli. Savat işçiliği ile zarif dekorlu. Türünün ele geçmez aykırı ve koleksiyonluk bir örneğidir.
Uzunluk: 41 cm.
OSMANLI 19.YÜZYIL PİŞTOV
19.Yüzyıl. Osmanlı. Usta damgalı. Eslah-ı Ramiye sınıfına giren eser Osmanlı Rokokosu üslubunda “Afyon İşi” tezyinatlı, kabartma (repoussé) işçilikli gümüş aplikeler ile zenginleştirilmiş. Orijinal harbili. Türünün koleksiyonluk bir örneğidir.
Uzunluk: 58.5 cm.
OSMANLI 19.YÜZYIL ÇAKMAKLI KALE TÜFEĞİ
19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Kale tipi. Osmanlı Rokokosu ve Rumî üslubu süslemelerle bezeli. Mekanizması çakmaklı, gümüş kakma tezyinatlı. Şeşhane namlusu Damascus, gümüş kakma tezyinatlı. Orijinal harbisi mevcut. Türünün koleksiyonluk bir örneğidir.
Uzunluk: 140 cm.
Osmanlı Devleti gerek eski Türk devletlerinden gelen askeri tecrübe ve teçhizat anlayışı gerek askeri teknolojilerin takibi ve gerekse bu teknolojilerin üretimi konusunda dengeyi çok iyi korumuş ve çağın gereksinimlerine ayak uydurmuştur. Askerliğe doğuştan yatkın olan Türklerde silah işlevselliğinin yanında estetiğiyle de ilgi konusudur. Osmanlı silahları biçimlerinin ve üstün niteliklerinin yanı sıra süslemeleriyle de sanat eseri niteliği taşır ve Osmanlı maden, tezhip, kuyumculuk, hat sanatlarının ortak ürünü niteliğindedir. Küçük bir beylikten bir imparatorluk haline gelen Osmanlı Devleti’nin büyümesinde en büyük faktörlerden birisi de kullanmış oldukları silahlar ve silah teknolojilerini iyi takip etmeleri etkili olmuştur. Osmanlılar silahlar konusunda kısa zamanda büyük gelişmelere meç atmışlar ve bu gelişmeleri kısa sürede dünyanın pek çok ülkesine ulaştırmışlardır. Osmanlı Devleti ateşli silahların ilk olarak geliştiği Orta Avrupa ve Balkanlara yakın olmanın ve hatta buraları erken zamanlarda fethetmenin ve diğer yandan bölgedeki madenlere sahip olmanın avantajını çok iyi bir şekilde değerlendirmiş ve neticesini almıştır. Osmanlı Devleti’nde ilk olarak tüfek imal edildiğine dair kayıtlar 1524-25 tarihlidir. Osmanlı devletinde top hariç ordunun ihtiyaç duyacağı hemen hemen her türlü savaş araç ve gereçleri “Cebeci Ocağı”nda imal edilip muhafaza edilirdi. Osmanlılar da tüfekler ve tabancalar, ateşleme mekanizmaları, nişangah sistemleri, kabza ve dipçik formlarıyla diğer ülke tüfek ve tabancalarından farklı özellikler gösterir.
OSMANLI ENVERİYE HANÇERİ
Osmanlı. Sultan Mehmed Reşad Han (1909-1918) dönemi. Enver Paşa tarafından üst rütbeli Türk ve Alman subaylara hatıra olarak hediye verilmek üzere sınırlı sayıda yaptırılmış. Çelik gövdesinin ön yüzünde Sultan Mehmed Reşad Han tuğrası ve Ay-Yıldız motifi yer almakta, “3395” seri numaralı. Arka yüzünde sülüs hatla “Kelime-i Tevhid” yazmakta. Harelerle bezeli pirinç kabza ve kına sahip.
Uzunluk: 36 cm.