Arthill Müzayedeleri, konusunun en değerli uzman ve otoritelerinin ekspertiz ve katkıları ile hazırlanmakta, Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Ayasofya Müzesi, Türbeler, Vakıflar ve Askeri Müze uzmanlarının onayı ile gerçekleşmektedir.
Eserlere pey vermek ve "Online Canlı Müzayede"ye katılmak için web sitemiz üzerinden üye olunuz. Müzayedelerimizde uygulanan komisyon oranı %15, KDV oranı ise %20'dir. Ödeme süresi müzayede bitiminden sonra "7" (yedi) iş günüdür, ödemelerde o günkü "TCMB" döviz kuru esas alınır. Açık arttırma sonrası "SATIŞ İPTALİ, CAYMA HAKKI, veya ALIMDAN VAZGEÇME" söz konusu değildir, cezai şart olarak %35 aracılık hizmeti uygulanır.
Arthill Müzayedeleri'nde satışa sunulan tüm eserler "The Ritz-Carlton Istanbul" Süzer Plaza S2'de yer alan "Arthill Gallery"de sergilenmektedir. Müzayede süresince galerimizi 12.00 / 19.00 (Pazar hariç) saatlerinde ziyaret ederek eserleri yakından inceleyebilir ve uzmanlardan bilgi alabilirsiniz.
Bilgi almak için: +90 530 208 9900 (Yiğit KOCABAŞ)
FABERGÉ İMZALI "GÜMÜŞ MONTELİ" KRİSTAL KARAF
19.Yüzyıl sonu. Rus. “K.Fabergé” ve “Moskova, 84" Kokoshnik (Gümüş) imalat ve garanti damgalı. Kallavi ebatlarda, silindirik gövdeli. Kristal haznesi kesme tekniği ile iki sıra halinde geometrik dekorlu. Gümüş boynu “Griffon” figürleri ile oluşturulmuş mitolojik rölyefli, stilize estetik ve zarif tezyinatlı. Gümüş kapaklı ve taşıma kuplu. Altın vermeyli. Fevkalade kondisyonda. İmparatorların, çarların ve soylu zenginlerin mücevhercisi "Fabergé" tasarımı, yüksek kıymette ele geçmesi zor koleksiyonluk eserdir.
Yükseklik: 34 cm.
Carl Fabergé 1846 yılında St. Petersburg'da doğmuştur. 1870 yılında babasının atölyesinde çalışmaya başlamış ve St. Petersburg'daki merkezden hariç Moskova, Odessa, Kiev ve Londra'da şubeler açmış, 500'ü aşkın sanatçı ile kendine bagli birçok atölyede üretimler yapmıştır. 1885'te Çar III.Alexander'in 20. Evlilik yıldönümüne de denk gelen Paskalya da esi Maria Feodorovna'ya hediye etmesi için yaptığı Fabergé Yumurtası o kadar ilgi çekip beğenilmiştir ki, her yıl Paskalya da bu sürprizli mücevher yumurtaların hediye edilmesi gelenek haline gelmiş, Romanov Hanedan 'nin son iki çarı Ill. Alexander ve Il. Nikolas için 53 adet yumurta yapmıştır. Fabergé 1900 yılında çalışmalarını Rusya’yı temsilen Paris Dünya Fuarı’nda sergilemiş ve Legion d'Honour / Şövalye Unvanı ile onurlandırılmıştır. Hiçbir eserde tekrara, seri üretime rastlanmaz ve teknik, sanatsal mükemmelliğin doruk noktaya ulaştığı görülür. 1917'deki Rus ihtilalinde Romanov Hanedanlığı yıkılmış, Fabergé atölyeleri Bolşevikler tarafından kapatılmış ve üretimlerine son verilmiştir. Carl Fabergé 1920 yılında yaşamını yitirmiştir. Fabergé koleksiyoncuları arasında İngiliz Kraliyet Ailesi, Danimarka Kraliyet Ailesi, Monaco Kraliyet Ailesi, Kral Faruk, Aga Han, Victor Vekselberg, Sandoz Ailesi, Rotschild ve Forbes Aileleri yer almaktadır. Dünyanın birçok müze ve önemli koleksiyonu ile Kremlin Sarayı’nda eserleri vardır.
OSMANLI HIDİV 19.YÜZYIL “St.LOUIS” KÂSE TAKIMI
“Asiye Hanım Efendi”
19.Yüzyıl. Osmanlı, Hıdiv. Fransız “St.Louis” özel imalatı. Çift, kâse ve tabak olmak üzere 2 parçadan müteşekkil. Billur camdan, merkezleri altın ile “Hıdiv Tacı” ve “Asiye Hanım Efendi” ibareli. Kazıma (grave) tekniği ile stilize floral ve geometrik tezyinatlı. Altın konturlu. Fevkalade kondisyonda. Hanedana ait olması sebebi ile büyük önem ve kıymet arz eden koleksiyonluk eserlerdir.
Kase Ölçüsü: 5 x 11 cm. (her biri)
Tabak Çap: 14.5 cm. (her biri)
Hıdiv ünvanı, Sultan Abdülaziz zamanında Mısır valilerine verilen ünvandır. Sadrazam hakkında da, hürmet ifadesi olarak kullanılırdı. Hıdiv; Arapça'da büyük vezir, baş vezir, hakim demektir. Mısır valileri, sadaret pâyesini haiz oldukları için, bu unvan verilmiştir. Mısır Hıdivleri protokolde şeyhülislam ve sadrazam ile aynı derecede idi. Aynı toplantıda bulundukları zaman sadrazam ve şeyhülislamdan sonra hıdiv yer alırdı. Hıdiv ünvanı ilk olarak 8 Haziran 1867 yılında Sultan Abdülaziz tarafından, Büyük Fuad Paşa'nın isteği üzerine Kavalalı Mehmed Ali Paşa'nın torunu İsmail Paşa'ya verilmiştir. Mısır vâlileri, İsmâil Paşanın Sultan Abdülazîz Handan aldığı fermâna dayanarak, 1914'e kadar bu ünvânı taşıdılar. Mısır hıdivleri; İsmâil Paşa ile oğlu Tevfik Paşa ve torunu İkinci Abbâs Hilmi Paşa olmak üzere üç kişidir. Hıdiv ünvanı İngilizler tarafından, 19 Aralık 1914 yılında Osmanlılar'dan Mısır'ı almaları sonucunda kaldırılmıştır.
OSMANLI 19.YÜZYIL “BEYKOZ” BİLLUR KÂSE
19.Yüzyıl. Osmanlı. Beykoz mamulâtı. Sultan Abdülmecid (1839-1861) Han dönemi. Billur camdan mamul, geometrik tezyinli. Zengin altın yaldız ile uygulanmış stilize floral ve geometrik motiflerle bezeli. Nadir tesadüf edilen aykırı forma sahip. Sultan III.Selim Han döneminde Mevlevi Dervişi Mehmet Dede tarafından kurulan Beykoz Atölyeleri’nin günümüze ulaşmış nadir örneklerinden, yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir.
Referans: Türk Cam Sanatı ve Beykoz İşleri, 1974 / Fuat BAYRAMOĞLU
Ölçüler: 9.5 x 13 cm.
OSMANLI 19.YÜZYIL “BEYKOZ” BİLLUR İBRİK
19.Yüzyıl. Osmanlı. Beykoz mamulâtı. Sultan Abdülmecid (1839-1861) Han dönemi. Billur camdan mamul, geometrik tezyinli. Zengin altın yaldız ile uygulanmış “Beykoz Gülleri” ile bezeli, karakteristik “Maydanoz” motifleri ile zenginleştirilmiş. Altın konturlu. Platform kaideli, şişkin armudi gövdeli, uzun emzikli ve kulplu. Sultan III.Selim Han döneminde Mevlevi Dervişi Mehmet Dede tarafından kurulan Beykoz Atölyeleri’nin günümüze ulaşmış nadir örneklerinden, yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir.
Referans: Türk Cam Sanatı ve Beykoz İşleri, 1974 / Fuat BAYRAMOĞLU
Yükseklik: 20 cm.
OSMANLI 19.YÜZYIL “BEYKOZ” BİLLUR DALDIRMA
19.Yüzyıl. Osmanlı. Beykoz mamulâtı. Billur camdan mamul, geometrik tezyinli. Zengin altın yaldız ile uygulanmış baklava dilimleri arası “Beykoz Gülleri” ile bezeli, karakteristik “Maydanoz” motifleri ile zenginleştirilmiş. Altın konturlu. Platform kaideli, silindirik gövdeli ve kulplu. Sultan III.Selim Han döneminde Mevlevi Dervişi Mehmet Dede tarafından kurulan Beykoz Atölyeleri’nin günümüze ulaşmış nadir örneklerinden, yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir.
Referans: Türk Cam Sanatı ve Beykoz İşleri, 1974 / Fuat BAYRAMOĞLU
Yükseklik: 11 cm.
OSMANLI 19.YÜZYIL “BEYKOZ” BİLLUR LEĞEN-İBRİK TAKIMI
19.Yüzyıl. Osmanlı. Beykoz mamulâtı. Billur camdan mamul, geometrik tezyinli. Kallavi ebatlarda. İbrik ve leğen olmak üzere 2 parçadan müteşekkil. Zengin altın konturlu, baklava dilimleri ve madalyonlar altın yaldız ile uygulanmış silik “Beykoz Gülleri” ve karakteristik “Maydanoz” motifleri ile bezeli. Leğeni yayvan ve geniş formda, ibriği ise platform kaideli, şişkin armudi gövdeli, uzun emzikli ve kulplu. Sultan III.Selim Han döneminde Mevlevi Dervişi Mehmet Dede tarafından kurulan Beykoz Atölyeleri’nin günümüze ulaşmış nadir örneklerinden, yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk eserdir.
Referans: Türk Cam Sanatı ve Beykoz İşleri, 1974 / Fuat BAYRAMOĞLU
İbrik Yükseklik 33 cm.
Leğen Çap: 33.5 cm.