Arthill Müzayedeleri, konusunun en değerli uzman ve otoritelerinin ekspertiz ve katkıları ile hazırlanmakta, Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Ayasofya Müzesi, Türbeler, Vakıflar ve Askeri Müze uzmanlarının onayı ile gerçekleşmektedir.
Eserlere pey vermek ve "Online Canlı Müzayede"ye katılmak için web sitemiz üzerinden üye olunuz. Müzayedelerimizde uygulanan komisyon oranı %15, KDV oranı ise %20'dir. Ödeme süresi müzayede bitiminden sonra "7" (yedi) iş günüdür, ödemelerde o günkü "TCMB" döviz kuru esas alınır. Açık arttırma sonrası "SATIŞ İPTALİ, CAYMA HAKKI, veya ALIMDAN VAZGEÇME" söz konusu değildir, cezai şart olarak %35 aracılık hizmeti uygulanır.
Arthill Müzayedeleri'nde satışa sunulan tüm eserler "The Ritz-Carlton Istanbul" Süzer Plaza S2'de yer alan "Arthill Gallery"de sergilenmektedir. Müzayede süresince galerimizi 12.00 / 19.00 (Pazar hariç) saatlerinde ziyaret ederek eserleri yakından inceleyebilir ve uzmanlardan bilgi alabilirsiniz.
Bilgi almak için: +90 530 208 9900 (Yiğit KOCABAŞ)
SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN “SÜFÜN-İ HÜMÂYÛN” FİŞEK TABANCASI
19.Yüzyıl sonu. (1886) Sultan II.Abdülhamid Han tuğralı. Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “A.H” (Ayın-Ha) “Abdülhamid Han” inisiyalli, “Hicri 1304” tarihli. İngiliz, “Webley & Scott Ltd. London & Birmingham” imalat ve garanti damgalı. Britanya İmparatorluğu ve İngiliz Ordusu resmi tedarikçisi “Webley & Scott” tarafından “Sultan II.Abdülhamid Han” için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş işaret fişeği tabancası, “134133” seri numaralı. Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “III” numaralı “Süfün-i Hümâyûn-i Mülûkânede taraf-ı şâhâneden ihdâ olunmuştur / Padişahın Gemileri’nde Padişah tarafından hediye edilmiştir” ibareli. Yalın tasarımda, Sultan tuğrası ve numarası kazıma (grave) tekniği ile oluşturulmuş çelenk motifleri ile taçlandırılmış. Tek atışlı, askı kancalı. Estetik “fildişi” kabzalı. “Osmanlı Saltanat Armalı” orijinal muhafazası içerisinde. Sultan II.Abdülhamid Han’ın “Donanma-ı Hümayun”a hediye ettiği benzer örnek “Hisart Canlı Tarih Müzesi” koleksiyonunda yer almakta. Sultana yapılmış olması sebebi ile büyük önem ve kıymet arz eden, tarihi ve belgesel değere sahip ele geçmez müzelik eserdir.
Uzunluk: 24 cm.
VEZİR AHMED REŞAD PAŞA’YA AİT LUGER PİSTOL
“Sultan II.Abdülhamid Han’ın Maliye Nazırı Vezir Ahmed Reşad Paşa”
19.Yüzyıl sonu. Vezir Ahmed Reşad Paşa (1848-1927) için özel yapım. Alman. Luger (Parabellum) imalat ve garanti damgalı, “1130” seri numaralı. Altın kakma tekniğiyle Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Ahmet Reşat Paşa” ibareli ve “A.R” (Ayın-R) “Ahmed Reşad” inisiyalli. Rütbe yıldızları ve “Ay-Yıldız” motifleri ile zenginleştirilmiş stilize tezyinatlı. Orijinal deri kılıfı ve kemeri ile birlikte. Fevkalade kondisyonda. Şarjörü 8 mermi kapasiteli, etkili menzili 50 metre, 9x19 mm. Şarjör (aynı mekanizma ile 7.65 ve 9 mm) ve namlu (uzun namlu ile tüfeğe dönüşür) değiştirilebilir. Alman Ordusu’nun silah ihtiyacını karşılamak için üretilmeye başlanan (1898) bu ikonik silah döneminde Colt M1911’den menzilli, dayanıklılığı ve daha güçlü olması ile efsaneleşmiş Alman Ordusu dışında Sovyet, İngiliz, Amerikan ve Osmanlı Subayları tarafından da tercih edilmiştir. Sultan II.Abdülhamid Han Devri’nin en seçkin ve önemli devlet adamlarından Vezir Ahmed Reşad Paşa’ya ait olması sebebi ile büyük önem ve kıymet arz eden ele geçmez koleksiyonluk şaheserdir.
Seri Numarası: 1130
Uzunluk: 23 cm.
Vezir ve Nazır Ahmed Reşad Paşa 1848-1927 yılları arasında yaşamış, Sultan II.Abdülhamit Han devrinin en seçkin ve önemli devlet adamlarındandır. Şahsına vezirlik rütbesi ile devrin en büyük takdir beratı olan “Menşur’u Ali” verilmiştir. 1898-1904 yılları arası “Maliye Nazırlığı” görevinde bulunmuş vezirlerdendir. Mimar Mehmet Efendi’ye inşası 14 yıl süren meşhur “Ahmed Reşad Paşa Köşkü”nü yaptırmıştır. Köşkün açılışında resmi bir kabul töreni düzenlenmiş, törende devrin mülki, askeri ve sivil devlet erkânının hemen hepsi hazır bulunmuşlardır. Bu tören uzun yıllar konulmuş, köşkte yapılan bu görkemli törenler zaman içinde tarihi konağın önemini kat kat arttırmıştır. Vezir Ahmed Reşad Paşa Maliye Nazırı iken ölen kızı “Suad” adına Erenköy’de bir cami yaptırmış, bu camiye nispetle o semtin adı da Suadiye kalmıştır. Ahmed Reşad Paşa, Ayşe Kulin'in “Veda” romanında önemli bir rol oynar.
ŞEHZADE MEHMED ŞEREFEDDİN EFENDİ’YE AİT “1 NUMARALI” ENVERİYE HANÇERİ
Osmanlı. Enver Paşa tarafından Sultan Abdülmecid Han'ın torunu “Şehzade Mehmed Şerefeddin Efendi”ye takdim edilmiş “1” seri numaralı altın kakma Enveriye Hançeri. Müstesna eserin çelik bıçağının ön yüzünde altın kakma ile “Sultan VI.Mehmed Vahdeddin Han” tuğrası, “Ay-Yıldız” motifi, Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Tüfenk Fabrikası”, “Numero 1” seri numarası ve “Hicri 1334” tarihi yer almakta. Arka yüzünde ise sülüs hattı ile altın kakma “Kelime-i Tevhid” (Lâ ilâhe illallâh Muhammedün Rasûlullâh) yazmakta. Her iki yüzü de altın kakma “Rumî” üslubu kompozisyonlarla zenginleştirilmiş. Kını ve kabzası pirinçten, yoğun stilize (repoussé) dekorlu, altın vermeyli. Askı kancalı, deri aparatı mevcut. Meşin muhafaza kutusu ile birlikte. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Askeri Eserlerin en kıymetlilerinden kabul edilen Enveriye hançerlerinin belgesel değere sahip “1” numaralı en özel örneği, yüksek kıymette ele geçmez müzelik şaheserdir.
Provenans: Şehzade Mehmed Şerefeddin Efendi Eski Koleksiyonu
Uzunluk: 36 cm.
SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ASKERİ ŞEHZADE TAKIMI
19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Gümüş, altın vermeyli. Osmanlı Şehzadesi için özel olarak yapılmış tuğralı gümüş çift apolet ve kemerden oluşan tam takım. Apoletleri “Hilal” formunda, kemer tokası “Ay-Yıldız” ile taçlandırılmış çelenk motifli, gösterişli kumaş detayları altın sırma işçilikli. Müstesna takımdaki çift apolet tuğralı gümüş olarak bilinen tek örnektir. Fevkalade kondisyonda. Hiçbir müze ve koleksiyonda emsaline rastlanılmamış yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk eserlerdir.
Apolet Ölçüsü: 17 x 10.5 cm. (her biri)
Kemer Uzunluk: 77 cm.
Ağırlık: 76 gr.
OSMANLI 19.YÜZYIL SULTANİ (ALTIN KAKMA) ÇİFT PİŞTOV
19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Çift. Saray Yüksek Erkânı’ndan biri için özel olarak tasarlanılarak “Sultani” özelliklerde imal edilmiş. Üst seviye işçilik ve malzeme kalitesinde. Çakmaklı mekanizmaya sahip. Damascus çelik. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış. Altın kakma ile stilize estetik ve zarif dekorlu. Ahşap gövdeleri el oyma “Rokoko” tezyinatlı, gümüş kakma ile “Afyon İşi” dekorlu. Kabzaları aykırı form ve işçiliğe sahip. Fevkalade kondisyonda. Emsalleri müze koleksiyonlarında yer alan yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk eserlerdir.
Uzunluk: 41 cm. (her biri)
OSMANLI 19.YÜZYIL (ALTIN KAKMA TUĞRALI) ÇİFT PİŞTOV
19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Çift. Çakmaklı mekanizmaya sahip, namluları altın kakma “Sultan” tuğralı. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış “Kalp” motifleri ile zenginleştirilmiş stilize tezyinatlı. Gümüş giydirmeleri Osmanlı silah ve sancaklarından oluşan armalar ile dekorlu. Tetik siperlikleri “sikke” ve “Ay-yıldız” motifli. Dipçikleri iri topuz formunda. Türünün nadir tesadüf edilen yüksek kıymette koleksiyonluk örnekleridir.
Uzunluk: 45 cm. (her biri)
OSMANLI 18.YÜZYIL (KİRPİ MODELİ) ÇİFT PİŞTOV ve KUBURU
18.Yüzyıl. Osmanlı, Balkanlar. Hicri 1185 / Miladi 1771 tarihli. Usta damgalı. Çift, Kirpi modeli. Çakmaklı mekanizmaya sahip. Altın kakma tezyinatlı. Gümüş giydirme, altın vermeyli. Osmanlı Rokokosu üslubunda stilize tezyinatlı. Orijinal sırmalı deri kuburu ile birlikte. Takım olarak zor tesadüf edilen yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir.
Uzunluk: 52 cm. (her biri)
Kubur Ölçüsü: 27 x 22 cm.
OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ (ÇOCUK) ŞEHZADE PALASI
19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Çocuk şehzade için küçük ebatlarda özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Namlusu (bıçağı) altın kakma tezyinatlı, kitabesi Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Maşallah” ibareli. Kabzası gergedan boynuzundan, gümüş balçaklı. Gümüş kını deri kaplı, bilezikli ve askı kancalı. Fevkalade kondisyonda. Emsalleri müze koleksiyonlarında yer alan, ele geçmez nadirlikte ve kıymette koleksiyonluk eserdir.
Uzunluk: 63 cm.
SULTAN II.MAHMUD HAN TUĞRALI (SAVATLI) GÜMÜŞ ŞEHZADE YATAĞANI
19.Yüzyıl başı. (1821) Osmanlı. Saray işi. Sultan II.Mahmud Han (1808-1839) tuğralı. Hicri 1236 tarihli. Gümüş, altın vermeyli. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış. Tuğralı gümüş kını sarmal ağızlı, askı kancalı, ejder başı finalli. Kabartma (repoussé) ve kazıma (grave) tekniği ile “Osmanlı Kalyonları” ve “Osmanlı Silahları”ndan oluşan armalar ile dekorlu, stilize floral tezyinatlı. Filkulak kabzası savat işçilikli, balçaksız. Namlu kitabesi Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Sene 1236” ibareli. Fevkalade kondisyonda. Koleksiyon değeri yüksek nadir tesadüf edilen eserdir.
Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 45.sayfasında yer almaktadır.
Uzunluk: 43.5 cm.
Ağırlık: 463 gr. (Bıçak dahil)