Arthill Müzayedeleri, konusunun en değerli uzman ve otoritelerinin ekspertiz ve katkıları ile hazırlanmakta, Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Ayasofya Müzesi, Türbeler, Vakıflar ve Askeri Müze uzmanlarının onayı ile gerçekleşmektedir.
Eserlere pey vermek ve "Online Canlı Müzayede"ye katılmak için web sitemiz üzerinden üye olunuz. Eserler ile ilgili olarak +90 538 833 1391 no'lu telefondan bilgi alabilir, ayrıca randevu oluşturarak The Ritz-Carlton Residence'daki adresimizde koleksiyonu yakından inceleyebilir ve uzmanlardan bilgi alabilirsiniz.
Müzayedelerimizde uygulanan komisyon oranı %15, KDV oranı ise %20'dir. Ödeme süresi müzayede bitiminden sonra "7" (yedi) iş günüdür, ödemelerde o günkü "TCMB" döviz kuru esas alınır. Açık arttırma sonrası "SATIŞ İPTALİ, CAYMA HAKKI, veya ALIMDAN VAZGEÇME" söz konusu değildir, cezai şart olarak %35 aracılık hizmeti uygulanır.
OSMANLI HANEDAN ALAMETİ SARAY İŞİ SULTANİ GÖĞÜS BROŞU
19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Saray işi. Sultani özelliklerde. Saray kuyumcuları tarafından “Arma-i Osmanî / Osmanlı İmparatorluk Arması” model alınarak imal edilmiş. Altın montür üzeri 5 adedi iri 220’den fazla elmas ve 69 adet güvercin kanı renkte yakut taş ile bezeli. Orijinal muhafazası ile birlikte. Osmanlı Mücevher Sanatı’nın tasarım harikası eşsiz bir başyapıtı, ele geçmez nadirlikte ve kıymette müzelik şaheseridir.
Provenans: Özel Koleksiyon
Osmanlı Hanedanı Eski Koleksiyonu. Provenans mektubu mevcuttur.
Referans: Osmanlı Saray Mücevheri, 2012 / Gül İrepoğlu
Ölçüler: 66 x 101 mm.
Ağırlık: 44 gr.
Müstesna eserde, Osmanlı Devlet Arması’nda ki üslup devam ettirilerek simgesel anlamda “yıldız” hayatın sebebi, gündüz ve aydınlığın simgesi olarak halifeliği, “hilal” Osmanlı Devleti’nin meliki padişahı, “silahlar” devlet gücünü, “çiçekler”de sevgi ve muhabbeti ifade etmekte. Osmanlı Devlet Arması’nda Osmanlı Sancağı ve Hilafet Sancağı olarak iki sancak bulunurken eserde sadece boydan boya sıralı yakutlar ile zenginleştirilmiş Osmanlı Sancağı’na yer verilmiş, sancağın nihayetlendiği yer uzun lale formlu bir fiyonk ile tamamlanmış. Diğer yönde en üstte “Baltacılar Ocağı”nın kullandığı tören silahı tek yüzlü teber (balta), altında ise Türklerin milli silahı ok ve mızrak bulunmakta.
SULTAN V.MEHMED REŞAD HAN TUĞRALI MURASSA ALTIN (SORGUÇ) NİŞAN
“Arma-i Osmanî / Osmanlı İmparatorluk Arması”
Sultan V.Mehmed Reşad Han tuğralı (Fes Sorgucu) nişan. Saray Kuyumcusu “Ermeni” usta damgalı. Murassa. Altın montür üzeri elmas, yakut ve zümrüt taşlar ile bezeli. Sultani özelliklerde üst seviye işçiliğe ve görülmemiş heybetli ebatlara sahip. Fevkalade kondisyonda. Orijinal muhafazası ile birlikte. Eserin görseli “Antika Ansiklopedisi” ve “Osmanlı Padişahları ve Musevi Tebaaları” kitaplarının kapağında kullanılmış. Osmanlı Mücevher Sanatı’nın eşsiz bir başyapıtı ve paha biçilmez müzelik şaheseridir.
Literatür: Osmanlı Padişahları ve Musevi Tebaaları - Les Sultans Ottomans et Leurs Sujets Juifs, 1999 / Harry Ojalvo (Kapak Resmi)
Antika Ansiklopedisi, 1998 / Antik A.Ş Kültür Yayınları, (Kapak Resmi, Sayfa: 119)
Provenans: Özel Koleksiyon
Referans: Referans: Osmanlı Döneminde Mücevher ve Ermeni Kuyumcular, 2022 / Arsen Yarman
Ölçüler: 105 x 90 mm.
Ağırlık: 106 gr.
SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI MURASSA ALTIN 27.CÜLÛS-I HÜMÂYUN NİŞANI
“Arma-i Osmanî / Osmanlı İmparatorluk Arması”
Sultan II.Abdülhamid Han’ın 27.Cülûs’u için özel yapım. Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Sene 27” ibareli. Murassa. Altın montür üzeri elmas, safir, yakut ve zümrüt taşlar ile bezeli. Sultani özelliklerde üst seviye işçiliğe sahip. Fevkalade kondisyonda. Orijinal muhafazası ile birlikte, muhafazası “Hanedan Tacı” ve Sultan II.Abdülhamid “A” inisiyalli. Eserin görseli “Osmanlı Hanedanın Yapısı” isimli kitabın kapağında ve “Osmanlı Döneminde Mücevher ve Ermeni Kuyumcular” kitabının arka ve iç kapağı ile farklı sayfalarında kullanılmış. Sultan’ın 25.Cülûs’u sebebiyle yapılan benzer nişan “Sadberk Hanım Müzesi Koleksiyonu”nda, görseli ise “Cevher / Jewel” kitabının 113.sayfasında yer almakta. Osmanlı Mücevher Sanatı’nın eşsiz bir başyapıtı ve paha biçilmez müzelik şaheseridir.
Literatür: Osmanlı Hanedanın Yapısı, 2018 / A. D. Alderson (Kapak Resmi)
Osmanlı Döneminde Mücevher ve Ermeni Kuyumcular, 2022 / Arsen Yarman (Cilt: 1 Bölüm 3 Tüm Sayfalar, Sayfa 133 / Cilt:2 Arka Kapak, İç Kapak, Sayfa: 489
Provenans: Özel Koleksiyon
Sotheby’s New York, 2018 / Arts of the Islamic World, Lot: 240
Referans: Cevher / Jewel, 2015 / Sadberk Hanım Müzesi / Sayfa: 113
Ölçüler: 82 x 70 mm.
Ağırlık: 50 gr.
SULTAN ABDÜLMECİD HAN MURASSA TASVİR-İ HÜMÂYÛN NİŞANI
19.Yüzyıl. Osmanlı. Murassa. Eski Türkçe ile “Sebuh Manas” imzalı, Hicri 1273 tarihli. Sultan Abdülmecid Han’ın sipariş ettiği 6 adet Tasvir-i Hümâyûn Nişanı’ndan bir tanesi. Elmas kakma, altın ve gümüş montürlü murassa çerçeve içerisinde. Sultan Abdülmecid Han, Paris’te görevli bulunan Osmanlı Ermenisi ressam ve diplomat Sebuh Manas’a 6 adet taltifat amaçlı nişan olarak "Tasvir-i Hümâyûn" siparişi vermiş ve ardından Sebuh Manas’ı bu sebeple ödüllendirmiştir. Müstesna eser, "Osmanlı Saray Kuyumcuları“ kitabının "Sultan Abdülmecid Dönemi" bölümündeki tüm sayfarda ve Osmanlı Madalyaları ve Nişanları” kitabının 221.sayfasında kullanılmıştır. Fevkalade kondisyonda. Diğer örnekler “Khalili Koleksiyonu”nda ve “Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu”nda (Envanter No: 17/217 ile kayıtlı) bulunmaktadır. Emsalleri müze koleksiyonlarında yer alan ele geçmez nadirlikte ve kıymette müzelik şaheserdir.
Literatür: Osmanlı Saray Kuyumcuları, 2019 / Garo Kürkman (Sultan Abdülmecid Dönemi Tüm Sayfalar)
Osmanlı Madalyaları ve Nişanları - Ottoman Medals and Orders , 2001 / Metin Erüreten (Sayfa: 221)
Ölçüler: 43 x 36 mm.
Ağırlık: 124 gr.