• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

MÜZELİK ESERLER MÜZAYEDESİ | 33

Arthill Müzayedeleri, Hüseyin KOCABAŞ ve Türk İslam Sanatı Uzmanı Müzeolog Dr.Zübeyde Cihan Özsayıner direktörlüğünde konusunun en değerli uzman ve otoritelerinin ekspertiz ve katkıları ile hazırlanmakta, Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Ayasofya Müzesi, Türbeler, Vakıflar ve Askeri Müze uzmanlarının onayı ile gerçekleşmektedir.

Eserlere pey vermek ve "Online Canlı Müzayede"ye katılmak için web sitemiz üzerinden üye olunuz. Eserler ile ilgili olarak +90 538 833 1391 no'lu telefondan bilgi alabilir, ayrıca randevu oluşturarak The Ritz-Carlton Residence'daki adresimizde koleksiyonu yakından inceleyebilir ve uzmanlardan bilgi alabilirsiniz.

Müzayedelerimizde uygulanan komisyon oranı %15, KDV oranı ise %20'dir. Ödeme süresi müzayede bitiminden sonra "7" (yedi) iş günüdür, ödemelerde o günkü "TCMB" döviz kuru esas alınır. Açık arttırma sonrası "SATIŞ İPTALİ, CAYMA HAKKI, veya ALIMDAN VAZGEÇME" söz konusu değildir, cezai şart olarak %35 aracılık hizmeti uygulanır.

  • Kategori: Mobilya
Lot: 72 » Mobilya

OSMANLI 19.YÜZYIL KÜTAHYA TABLALI EDİRNEKÂRİ SEHPA

19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi üst seviye işçiliğe sahip. Kallavi ebatlarda. Kütahya mamulâtı seramik tablası 9 parçadan oluşmakta. Osmanlı Rokokosu üslubunda tekrarlı “Rumî” ve “Hatayi” motiflerle bezeli, siyah konturlu. Kuşağına sülüs hattı ile yazı tatbik edilmiş. Merkezinde münhani çerçeveli “Çark-ı felek” formunda bir rozet bulunmakta. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Sıraltına mercan kırmızısı, kobalt, sarı ve firuze renklerinde. Heybetli sehpası Edirnekâri üslubunda. “Rokoko” ve “Rumî” unsurlarla tasarlanmış, tempera boya ile renklendirilmiş, yoğun altın yaldız ile bezenmiş. Benzer tasarıma sahip mobilyalar saray koleksiyonlarında yer almakta. Fevkalade kondisyonda. Tıpkı benzeri “Pera Müzesi Koleksiyonu”nda, görseli ise “Kütahya Çini ve Seramikleri” kitabının 184. ve 185. sayfalarında yer almakta. Osmanlı estetik ve zevk anlayışının muhteşem örneklerinden ele geçmez koleksiyonluk şaheserdir.

Kuşağında sülüs hattı ile “Âdem bu bezm-i devr-i dilârâya bir gelir gelür, Bil kadr-i ömrünü kişi dünyâya bir gelür, Dünya içün vücudunu sarf etme yok yere, Nakd-i hayât merdüm-i dânâya bir gelür, Bir câm ile kalsa nolâ eyvân-ı harâbât, Cem gitti bozulmaktadır erkân-ı harâbât, At başı berâber arakı kır bâde süzülsün, Dönsün koşu meydanına meydân-ı harâbât” yazmakta.

Provenans: B.B. Ailesi Eski Koleksiyonu.

Referans: Kütahya Çini ve Seramikleri, 2006 / Pera Müzesi Sayfa: 152, 153

Çap: 85 cm.
Yükseklik: 73 cm.

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 1
sonraki