Arthill Müzayedeleri, konusunun en değerli uzman ve otoritelerinin ekspertiz ve katkıları ile hazırlanmakta, Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Ayasofya Müzesi, Türbeler, Vakıflar ve Askeri Müze uzmanlarının onayı ile gerçekleşmektedir.
Eserlere pey vermek ve "Online Canlı Müzayede"ye katılmak için web sitemiz üzerinden üye olunuz. Eserler ile ilgili olarak +90 538 833 1391 no'lu telefondan bilgi alabilir, ayrıca randevu oluşturarak The Ritz-Carlton Residence'daki adresimizde koleksiyonu yakından inceleyebilir ve uzmanlardan bilgi alabilirsiniz.
Müzayedelerimizde uygulanan komisyon oranı %15, KDV oranı ise %20'dir. Ödeme süresi müzayede bitiminden sonra "7" (yedi) iş günüdür, ödemelerde o günkü "TCMB" döviz kuru esas alınır. Açık arttırma sonrası "SATIŞ İPTALİ, CAYMA HAKKI, veya ALIMDAN VAZGEÇME" söz konusu değildir, cezai şart olarak %35 aracılık hizmeti uygulanır.
SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI MİNELİ KAVUKLUK
19.Yüzyıl. Osmanlı. Kayseri işi. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi. Osmanlı rokokosu üslubunda tasarlanmış, çift şahnişli. Merkezi “Sultan II.Abdülhamid Han tuğralı. Kallavi ebatlarda, ahşap üzerine bakır giydirme. Soğuk mine tekniği ile çok renk çalışılmış, kabartma (repoussé) tezyinatlı. Tacında Osmanlı sancak ve silahlarından oluşan bir arma, merkezde Sultan tuğrası ve altta Ayasofya tasviri yer almakta. Kavuk rafı ve eteği “çark-ı felek” motifli, stilize floral motifler ile zenginleştirilmiş. Osmanlı estetiğinin aykırı örneklerinden yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk şaheserdir.
Ölçüler: 92 x 32 x 24 cm.
OSMANLI 19.YÜZYIL KÜTAHYA TABLALI EDİRNEKÂRİ SEHPA
19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi üst seviye işçiliğe sahip. Kallavi ebatlarda. Kütahya mamulâtı seramik tablası 9 parçadan oluşmakta. Osmanlı Rokokosu üslubunda tekrarlı “Rumî” ve “Hatayi” motiflerle bezeli, siyah konturlu. Kuşağına sülüs hattı ile yazı tatbik edilmiş. Merkezinde münhani çerçeveli “Çark-ı felek” formunda bir rozet bulunmakta. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Sıraltına mercan kırmızısı, kobalt, sarı ve firuze renklerinde. Heybetli sehpası Edirnekâri üslubunda. “Rokoko” ve “Rumî” unsurlarla tasarlanmış, tempera boya ile renklendirilmiş, yoğun altın yaldız ile bezenmiş. Benzer tasarıma sahip mobilyalar saray koleksiyonlarında yer almakta. Fevkalade kondisyonda. Tıpkı benzeri “Pera Müzesi Koleksiyonu”nda, görseli ise “Kütahya Çini ve Seramikleri” kitabının 184. ve 185. sayfalarında yer almakta. Osmanlı estetik ve zevk anlayışının muhteşem örneklerinden ele geçmez koleksiyonluk şaheserdir.
Kuşağında sülüs hattı ile “Âdem bu bezm-i devr-i dilârâya bir gelir gelür, Bil kadr-i ömrünü kişi dünyâya bir gelür, Dünya içün vücudunu sarf etme yok yere, Nakd-i hayât merdüm-i dânâya bir gelür, Bir câm ile kalsa nolâ eyvân-ı harâbât, Cem gitti bozulmaktadır erkân-ı harâbât, At başı berâber arakı kır bâde süzülsün, Dönsün koşu meydanına meydân-ı harâbât” yazmakta.
Provenans: B.B. Ailesi Eski Koleksiyonu.
Referans: Kütahya Çini ve Seramikleri, 2006 / Pera Müzesi Sayfa: 152, 153
Çap: 85 cm.
Yükseklik: 73 cm.