Arthill Müzayedeleri, konusunun en değerli uzman ve otoritelerinin ekspertiz ve katkıları ile hazırlanmakta, Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Ayasofya Müzesi, Türbeler, Vakıflar ve Askeri Müze uzmanlarının onayı ile gerçekleşmektedir.
Eserlere pey vermek ve "Online Canlı Müzayede"ye katılmak için web sitemiz üzerinden üye olunuz. Eserler ile ilgili olarak +90 538 833 1391 no'lu telefondan bilgi alabilir, ayrıca randevu oluşturarak The Ritz-Carlton Residence'daki adresimizde koleksiyonu yakından inceleyebilir ve uzmanlardan bilgi alabilirsiniz.
Müzayedelerimizde uygulanan komisyon oranı %15, KDV oranı ise %20'dir. Ödeme süresi müzayede bitiminden sonra "7" (yedi) iş günüdür, ödemelerde o günkü "TCMB" döviz kuru esas alınır. Açık arttırma sonrası "SATIŞ İPTALİ, CAYMA HAKKI, veya ALIMDAN VAZGEÇME" söz konusu değildir, cezai şart olarak %35 aracılık hizmeti uygulanır.
OSMANLI İMPARATORLUK ARMALI “SARAY İŞİ” MAKAM ÖRTÜSÜ
19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Sultan Abdülaziz Han (1861-1876) dönemi. Sultani özelliklerde ve işçilik kalitesinde. Mihraplı tip. Dival işi, simli. Bordo renk kadife zemin üzerine “Osmanlı Rokokosu” üslubunda altın suyuna batırılmış gümüş telle dolgu sarma tekniğinde (dival işi) tatbik edilmiş. Mihrap merkezi “Osmanlı İmparatorluk Arması” dekorlu, Rokoko abartılı stilize motifler ile bezeli, floral kompozisyonlar ile tezyinli. Astarlı, asma aparatları mevcut. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Tekstil Sanatı’nın ele geçmez nadirlikte ve kıymette Saray kökenli eşsiz bir örneğidir.
Ölçüler: 140 x 80 cm.
OSMANLI HIDİVYAL SARAY İŞİ YASTIK
19.Yüzyıl sonu. Osmanlı, Hıdiv. Saray işi kalitede ve estetikte. Dival işi, simli. Lacivert renk kadife üzerine altın ve gümüş kılaptanla işlenmiş, saçaklı. Merkezine iki meleğin taşıdığı “Hıdiv Tacı” ve “Z.T” inisiyali uygulanmış, stilize floral bir çelenk ile zenginleştirilmiş. Elde işlenmesi zor ve meşakkatli, emek ve sabır isteyen bu sanatın en özel örneklerinden, ele geçmesi zor gerçek koleksiyonluk eserdir.
Ölçüler: 31 x 33 cm.
OSMANLI “BURSA İŞİ” MÜZELİK ÇATMA
16.Yüzyıl sonu / 17.Yüzyıl başı. Osmanlı. Bursa tezgahlarında çatma tekniğiyle dokunmuş. Stilize lale ve yelpazeli karanfil motifleri ile oluşturulmuş sonsuz tekrarlı penç motifli madalyonlar ile bezeli. Kıymetli vişne çürüğü renginde. Çözgüsü ve favları ipek, atkısı pamuk. Zemin üzerine daha uzun tutulan ikinci bir takım iplikle hav oluşturularak sağlanan zeminden yüksek motiflerle desenlenmiş. Sonsuz tekrarlı motiflere sahip bu tip çatmalar saray için divan örtüsü veya duvar askısı (pano) olarak kullanılmak üzere üretilmişlerdir. Haliyle. Benzer örnekleri Metropolitan, Victoria & Albert, British Museum, Topkapı Sarayı Müzesi ve Sadberk Hanım Müzesi gibi dünyanın önde gelen müzelerinde yer almakta. Osmanlı Tekstil Sanatı’nın yüksek kıymette ele geçmez müzelik örneğidir.
Provenans: Özel Koleksiyon
Referans: Çatma ve Kemha, 2007 Hülya Bilgi / Sadberk Hanım Müzesi
Ölçüler: 67 x 61 cm.
OSMANLI 19.YÜZYIL “MEVLEVİ” KAPI ÖRTÜSÜ
19.Yüzyıl. Osmanlı. Kitabesi istifli sülüs hat ile "Yâ Hazreti Mevlâna Celâleddîn-i Rumî kuddise sırruh” ibareli. İpek atlas üzerine altın suyuna batırılmış gümüş telle dolgu sarma tekniğinde (dival işi) tatbik edilmiş. Şemse, kartuş ve daire formlu alanlarda sülüs hattı ile oluşturulmuş istifler yer almakta. Osmanlı Rokokosu üslubunda rumî, floral ve geometrik tezyinli, hat istifleri ile bezeli, yazı kuşakları ile çevrili. Kitabesi girişi temin eden orta parçadaki vazo üzerine yerleştirilmiş battal yaprak içinde. İpek püsküllü. Osmanlı Tekstil Sanatı’nın günümüze iyi kondisyonda ulaşmış yüksek kıymete sahip koleksiyonluk örneğidir.
Ölçüler: 305 x 184 cm.