Arthill Müzayedeleri, konusunun en değerli uzman ve otoritelerinin ekspertiz ve katkıları ile hazırlanmakta, Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Ayasofya Müzesi, Türbeler, Vakıflar ve Askeri Müze uzmanlarının onayı ile gerçekleşmektedir.
Eserlere pey vermek ve "Online Canlı Müzayede"ye katılmak için web sitemiz üzerinden üye olunuz. Eserler ile ilgili olarak +90 538 833 1391 no'lu telefondan bilgi alabilir, ayrıca randevu oluşturarak The Ritz-Carlton Residence'daki adresimizde koleksiyonu yakından inceleyebilir ve uzmanlardan bilgi alabilirsiniz.
Müzayedelerimizde uygulanan komisyon oranı %15, KDV oranı ise %20'dir. Ödeme süresi müzayede bitiminden sonra "7" (yedi) iş günüdür, ödemelerde o günkü "TCMB" döviz kuru esas alınır. Açık arttırma sonrası "SATIŞ İPTALİ, CAYMA HAKKI, veya ALIMDAN VAZGEÇME" söz konusu değildir, cezai şart olarak %35 aracılık hizmeti uygulanır.
OSMANLI 18.YÜZYIL SARAY İŞİ MURASSA (SİPSİ) AĞIZLIK
18.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Sultani özelliklerde tasarlanmış müstesna eserin ağızlık bölümü nefrit (ceyt), çubuk bölümü (gövdesi) lapis lazuli ve ucu fildişinden. Mineli altın bilezikler ile bağlı ceyt ve lapis bölümler altın tezyinatlı, kök yakutlar (ruby) ile bezeli. Haliyle. Osmanlı Sarayı’nda tütün özel bir merasim ile içilir, bu düzeni çubukçubaşı / çubuk ağası emrindeki 10 çubukçu ve bir ateşçiyle “adab-ı mahsus” ile idare ederdi. Osmanlı Saraylısı’nın estetik ve zevk anlayışının en güzel örneklerinden yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk eserdir.
Uzunluk: 21.5 cm.
Ağırlık: 101 gr.
OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ ALTIN TABAKA
19.Yüzyıl. Osmanlı. Eski Türkçe (Osmanlıca) ile 1897 (Rumî) tarihli. Ermenice “Մ.Կ.Գ” usta imzalı. 18 ayar altın. Osmanlı Saray Kuyumcusu “Ermeni” usta tarafından Saray Yüksek Erkânı için özel olarak yapılmış. Sultani özelliklerde üst seviye işçiliğe sahip. İsviçre altın kutu üzerine 3 renk altın ile çalışılmış. Osmanlı Rokokosu üslubunda “Rumî” tezyinata sahip. Ön kapağında “Sultan II.Abdülhamid Han tuğralı Arma-i Osmanî” (Osmanlı İmparatorluk Arması) bulunmakta. Diğer yüzeylerin tezyinatı kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile tatbik edilmiş. Arka yüze merkezde “Küre-i Muazzama” tasviri ile bilimsel objeler ve müzik aletlerinden oluşturulmuş olağanüstü bir kompozisyon, diğer yüzeylere ise “Kız Kulesi”, “Yıldız Sarayı”, “Fenerbahçe” ve “Boğaziçi” konulu İstanbul peyzajları uygulanmış. Tezyinat kapak önünde “Mühür kimdeyse Süleyman odur” sözüne atfen Türk İslam Sanatı’nda çokça kullanılan “Hâtem-i Süleyman” (Mühr-ü Süleyman) motifi ile nihayetlendirilmiş. Fevkalade kondisyonda. Emsalleri “Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu”nda yer almakta. Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı’nın estetik ve zevk anlayışının en güzel örneklerinden yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk şaheserdir.
Referans: Osmanlı Döneminde Mücevher ve Ermeni Kuyumcular, 2022 / Arsen Yarman
Ölçüler: 24 x 98 x 61 mm.
Ağırlık: 201 gr.
OSMANLI 19.YÜZYIL “FİLDİŞİ” FERÂŞET SÜPÜRGESİ
19.Yüzyıl. Osmanlı. Fildişi. Kâbe-i Muazzama ve Hücre-i Saadet başta olmak üzere mübarek mekanların temizliğinde, ferraşlar tarafından toprak ve tozların (Gubâr-ı Şerif) usulüne uygun olarak “Ferâşet Küreği”nde toplanmasına yarayan teberrükâtlardan. Ferâşet Süpürgesi’nin sapı fildişinden, oyma tekniği ile akantüs yaprakları ile zenginleştirilmiş floral tezyinatlı. Fevkalade kondisyonda. Türk-İslam Kültürü’nün en özel örneklerinden sayılan yüksek kıymette gerçek koleksiyonluk eserdir.
Uzunluk: 59 cm.
Sap Uzunluk: 18 cm.
OSMANLI 19.YÜZYIL ESER-İ İSTANBUL HATTAT KUTUSU
19.Yüzyıl. Osmanlı. Eser-i İstanbul. Ahşap üzerine bağa (kaplumbağa kabuğu), sedef ve kemik kakma tekniği ile stilize geometrik tezyinatlı. İşçilik ve malzeme kalitesi ile ön plana çıkan eser nadir görülen tipte üstten bombe menteşe kapaklı, geniş hazneli, tek muhafazalı ve kilit mekanizmalı olarak tasarlanmış. Fevkalade kondisyonda. Türünün ele geçmez koleksiyonluk bir örneğidir.
Ölçüler: 20.5 x 28.5 x 18.5 cm.
OSMANLI KAYSERİ İŞİ MİNELİ "SULTANİ" TAS
Osmanlı. Kayseri işi. Erken dönem. Sultani özelliklerde bakırdan dövme tekniği ile kazıma (grave) ve kabartma (repoussé) teknikleri kullanılarak imal edilmiş. Mineli aplike rozetler ile dekorlu, ağız çevresi istifli sülüs hat ile "el-İslam ve’l-müslimin kâtilü’l-keferate ve’d-din, el-Mansur nâsıru’d-dünya, el-Melikü’n-Nasır el-Alim, izzü li-mevlana es-Sultan, es-Salihî eazze nasruhu, es-Sultan el-Melik Kalavun" ibareli kuşaklar ile çevrili. Omphalos’unda mineli bir rozet bulunmakta, haznesi çark-ı felek formunda. Haliyle. Türk Maden Sanatı’nın günümüze ulaşmış nadir ve kıymetli örneklerinden ele geçmez koleksiyonluk eserdir.
إسلام والمسلمين قاتل الكفرة
والدين .....
المنصور ناصر الدنيا
الملك الناصر العالم
عز لمولانا السلطان
الصالحي أعز أنصاره
السلطان الملك قلاون
Çap: 15.5 cm.
SULTAN II.MAHMUD HAN DÖNEMİ “PAPİER-MÂCHÉ” HATTAT KUTUSU
19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Saray işi. Sultan II.Mahmud Han (1808-1839) dönemi. Kallavi ebatlarda. Papier-mâché tekniği ile Edirnekâri üslubunda çok renk tempera boya ve altın yaldız kullanılarak imal edilmiş. Sultan II.Mahmud Han döneminin karakteristik bir özelliği olan camili peyzaj tasvirli madalyonlar ile tezyin edilmiş, Osmanlı Rokokosu üslubunda altın yaldız bezemeler ile stilize geometrik ve floral motifler kullanılarak zenginleştirilmiş. Kubbesel bombe kapağı menteşeli, zincirli ve kilit mekanizmalı. Türk-İslam Sanatı’nın ele geçmez bir örneği ve koleksiyonluk şaheseridir.
Ölçüler: 12.5 x 36 x 10 cm.
MACAR 19.YÜZYIL MURASSA ALTIN MİNELİ GÖZLÜK
19.Yüzyıl sonu. Macaristan “H” Hungary” imalat, Uluslararası altın garanti ve “BAV” usta damgalı. Altın, kobalt renk mine işçiliği ile zenginleştirilmiş ve elmas taşlar ile bezenmiş. Kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile zarif “Rokoko” tezyinatlı. Sustalı katlanır gözlük ve gizli aynalı pudriyerlik mekanizmasına sahip, askı kancalı. Fevkalade kondisyonda. Türünün ele geçmez bir örneği ve yüksek kıymette nadir koleksiyonluk eserdir.
Ölçüler: 8.5 x 2 cm.
Ağırlık: 40 gr.