Sayın koleksiyoner ve sanatseverler eserlere pey vermek ve "Online Canlı Müzayede"ye katılmak için web sitemiz üzerinden üye olunuz. İlgilendiğiniz eserler ile ilgili olarak +90 538 833 1391 no'lu telefondan randevu oluşturabilir, The RITZ-CARLTON Residence'daki adresimizde eserleri yakından inceleyebilir ve uzmanlardan bilgi alabilirsiniz.
Müzayedemizde uygulanan komisyon oranı %15, KDV oranı ise %18'dir. Ödeme süresi müzayede bitiminden sonra 7 (yedi) iş günüdür, ödemelerde o günkü "TC Merkez Bankası" döviz kuru esas alınır. Açık arttırma sonrası "SATIŞ İPTALİ, CAYMA HAKKI, veya ALIMDAN VAZGEÇME" söz konusu değildir, cezai şart olarak %30 aracılık hizmeti uygulanır.
Müzayedelerimizde beğeniye sunulan tüm eserler konusunun en değerli uzman ve otoriteleri tarafından ekspertiz edilmekte, ayrıca Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Ayasofya Müzesi, Türbeler Müzesi, Vakıflar ve Askeri Müze uzmanları tarafından incelenerek onaylanmaktadır.
SULTAN ABDÜLMECİD HAN’IN CÜLÛS-I HÜMÂYUN TÖRENİ
19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Kağıt üzeri karışık teknik ve altın yaldız, ahşaba marufle. Muhtemelen saray ressamı ve müzehhibi tarafından yapılmış. Belgesel özellikli eserde Sultan Abdülmecid Han’ın Topkapı Sarayı Bâbüssaâde önünde yapılan görkemli (tahta çıkma) cülus töreni realist üslupla resmedilmiş. Benzer konulu örnekler Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu’nda yer alan Konstantin Kapıdağlı imzalı “Sultan II.Osman” ve sanatçısı bilinmeyen “Sultan III.Selim Cülus” töreni tablolarıdır.
Müzayede Referans: Sultan II.Osman’ın Cülus Töreni tablosu İngiltere’de düzenlenen Sotheby’s müzayedesinden T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 521.000 GBP’ye satın alınarak Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu’na kazandırılmıştır.
Ölçüler: 74 x 103 cm.
FERNAND CORMON (1845-1924)
İmzalı. 1874 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. Hocaların hocası olarak bilinen sanatçının ele geçmez başyapıt eserlerinden biridir.
Cormon’un öğrencileri arasında Vincent van Gogh, Henri Matisse, Lautrec, Osmanlı’dan ise Hüseyin Avni Lifij, Nazmi Ziya, İbrahim Çallı, Feyhaman Duran, Namık İsmail, Hikmet Onat gibi öncüler yer almaktadır.
Provenans: Mathias-Millon-Robert (S.V.V.) DROUOT-RICHELIEU, Paris / 19.03.2004 / Lot 52
Referans: E.Benezit / Cilt: 3 Sayfa: 169
Ölçüler: 120 x 79 cm.
LEONARDO de MANGO (1843-1930)
"Children Dancing"
İmzalı. 1914 tarihli. Kontrplak üzeri yağlıboya.
Provenans: Bonhams Müzayede Evi, Londra / 21.05.2008 Lot 110 Çekiç: 48.975 USD
Referans: E.Benezit Cilt:7 Sayfa:140
Ölçüler: 48 x 68 cm.
İtalyan oryantalist, 1862'de bir desen yarışmasında birincilik ödülü kazandıktan sonra Napoli Akademisi'ne girdi. 8 yıl süren eğitim döneminde Mancinelli, Dominico Morelli gibi önemli hocalardan dersler aldı.1867'de ikinci kez desen dalında büyük ödül kazanan sanatçı bilgisini genişletmek ve yeni yerler tanımak amacıyla dönemin moda eğilimleri doğrultusunda Doğu ülkelerine seyahate çıktı. 1874'te Beyrut'a yerleşti.9 yıl burada kalan sanatçı birçok portre, peyzaj ve dini konulu kompozisyonlar yaptı. Mango Mısır ve Trablus'a da gitmiş, Kahire, Nil Nehri, çöl, vaha ve tarihi kalıntılar konulu Afrika'nın ışıklı mistik atmosferlerini yansıtan resimler yapmıştı.
Leonardo de Mango 1883'te İstanbul'a gelmiş ve ölümüne kadar kısa birkaç yolculuğunun dışında burada yaşamıştır. Gezgin yabancı ressamlar gibi (Bello, Valeri, Fausto Zonaro) Mango'nun da İstanbul'a olan hayranlığı gerçekleştirdiği tablolarda görülür. Genellikle şeffaf boya katmanlarından oluşan eserlerinde belgesel arayış belirgindir. Kümeler halinde resmedilen figürlerinde etnografik özelliklere titizlikle uyulmuştur. İstanbul'un günlük yaşantısını yansıtan Bayramyeri, Dilenci vb resimlerinin dışında Fener, Eyüp, Adalar, Göksu gibi çok sayıdaki peyzajı İstanbul'da yaşayan yabancıların ilgisini çekmiş ve çoğu döneminde satılmıştır. Yirmiden fazla eserini de İstanbul'daki İtalyanların kurduğu Societa Operiaia'ya hediye etmiştir. Büyükada'dan Deniz Görünümü adlı resmi Roma'da Chigi Sarayı için alınmıştır.
FRANCESCO BALLESIO (1860-1923)
“Sultanın Gözdesi”
İmzalı. Roma ibareli. Kağıt üzeri suluboya ve karışık teknik. İtalyan Oryantalist Ballesio’nun literatüre girmiş en önemli başyapıt eserlerindendir.
Roma Güzel Sanatlar Akademisi'nde eğitim alan F.Ballesio, 1883’te Roma Uluslararası Güzel Sanatlar Sergisi'ne, 1884'te ise Torino Genel Sergisi'ne katıldı. Sayısız eseri, Dudensing & Son’ın aracılığıyla İngiliz ve Amerikan Müzeleri ile birçok özel koleksiyona dahil oldu. New York Sanat Müzesi’nin Koleksiyonu’ndaki eserlerin birçoğunun kaynağı olan Gallery Dudensing & Son, “Pablo Picasso, Henri Matisse, Joan Miro” gibi Avrupa’nın önemli sanatçılarını New York’a taşımış ve sergilerini gerçekleştirerek tanınmalarını sağlamıştır.
Referans: E.Benezit. Cilt:1 / Sayfa:553
Ölçüler: 80 x 60 cm.
ATELIER JEAN-BAPTİSTE VANMOUR (1671-1737)
“Gelin Alayı”
18.Yüzyıl. Tuval üzeri yağlıboya. Jean-Baptiste Vanmour’un İstanbul’da kurduğu atölyede üretilen eserlerden.
Flaman asıllı Fransız ressam Vanmour (1671-1737) Osmanlı Devleti'’nde Lâle Devri'nin tanığı olan tek ve ilk oryantalist ressamdır. 1699'da Fransız elçisi Marquis de Ferriol'un maiyetinde İstanbul'a gelmiştir. Kral XIV.Louis tarafından "Kral'ın Doğu'daki Özel Ressamı / Peintre Ordinaire du Roy en Levant” unvanına layık görülmüştür. Comte de Ferriol ile birlikte Paris'e dönmemiş ve ömrünün sonuna kadar diğer Fransız elçilerinin maiyetinde İstanbul'da kalmıştır. Vanmour’un İstanbul'da bir atölyesinin olduğu bilinmektedir.
Ölçüler: 71 x 110 cm.
YAKUP CEM (1949)
İmzalı. Ahşap üzeri yağlıboya. Sanatçı eseri “Enrique Linan” imzalı saray temalı boyutlu bir çalışmanın içerisine özel olarak yapmıştır. Sanatçının bu ekolde bilinen tek eseridir.
Ölçüler: 19 x 9 cm.
Çerçeve Ölçüsü: 46 x 34 cm.
1949 yılında İran’ın Tebriz şehrinde doğdu. Çocukluğundan beri resme olan büyük tutkusu, daha sonra ünlü bir sanatçı ve hoca olan Hacı İslamiyan`ın yanında pekişti. Daha sonra büyük beğeni toplayan tezhip, minyatür ve resim çalışmalarıyla; İngiltere’de Oxford, Paris`te Osmanlı`nın Kuruluşunun 700. Yılı etkinlikleri kapsamında, Los Angeles Fullerton`da (California State Art University) ve New York`da sergiler açtı. Pek çok karma sergide eserleri sergilendi. Hayatta olup da eserleri müzayedelerde satışa sunulan ender sanatçılardan olan Yakup Cem, bir süre Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi`nde öğretim üyeliği de yapmıştır. Sanatçı, son yıllarda çalışmalarını Amerika’da sürdürmektedir.
JEAN-BAPTİSTE VANMOUR EKOLÜ
18.Yüzyıl. Diptik (Çift) Tuval üzeri yağlıboya.
Flaman asıllı Fransız ressam Vanmour (1671-1737) Osmanlı Devleti'’nde Lâle Devri'nin tanığı olan tek ve ilk oryantalist ressamdır. 1699'da Fransız elçisi Marquis de Ferriol'un maiyetinde İstanbul'a gelmiştir. Kral XIV.Louis tarafından "Kral'ın Doğu'daki Özel Ressamı / Peintre Ordinaire du Roy en Levant” unvanına layık görülmüştür. Comte de Ferriol ile birlikte Paris'e dönmemiş ve ömrünün sonuna kadar diğer Fransız elçilerinin maiyetinde İstanbul'da kalmıştır. Vanmour’un İstanbul'da bir atölyesinin olduğu bilinmektedir.
Ölçüler: 49.5 x 69.5 cm. (her biri)