Sayın koleksiyoner ve sanatseverler eserlere pey vermek ve "Online Canlı Müzayede"ye katılmak için web sitemiz üzerinden üye olunuz. İlgilendiğiniz eserler ile ilgili olarak +90 538 833 1391 no'lu telefondan randevu oluşturabilir, The RITZ-CARLTON Residence'daki adresimizde eserleri yakından inceleyebilir ve uzmanlardan bilgi alabilirsiniz.
Müzayedemizde uygulanan komisyon oranı %15, KDV oranı ise %18'dir. Ödeme süresi müzayede bitiminden sonra 7 (yedi) iş günüdür, ödemelerde o günkü "TC Merkez Bankası" döviz kuru esas alınır. Açık arttırma sonrası "SATIŞ İPTALİ, CAYMA HAKKI, veya ALIMDAN VAZGEÇME" söz konusu değildir, cezai şart olarak %30 aracılık hizmeti uygulanır.
Müzayedelerimizde beğeniye sunulan tüm eserler konusunun en değerli uzman ve otoriteleri tarafından ekspertiz edilmekte, ayrıca Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Topkapı Sarayı Müzesi, Ayasofya Müzesi, Türbeler Müzesi, Vakıflar ve Askeri Müze uzmanları tarafından incelenerek onaylanmaktadır.
OSMANLI 19.YÜZYIL “MERCANLI” KEMER TOKASI ve HANÇER
19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Zengin altın vermeyli gümüş hançer ve gümüş kemer tokasından oluşan takım iri badem formlu mercanlar ile süslenmiş, habbe firuzeler ve yarı değerli taşlar ile zenginleştirilmiş. Kemer tokası telkâri ve ajur işçilikli, iki parçadan müteşekkil, ara parçası kubbe şeklinde. Hançerin bıçağı gümüş kakma ile Osmanlıca ibareler ve motiflerle dekorlu, arka yüzü repoussé (kabartma) ve kalemişi ile uygulanmış stilize floral motiflerle bezeli. Orijinal muhafazası ile birlikte. Ele geçmesi zor yüksek kıymette koleksiyonluk takımdır.
Kama Uzunluk: 38 cm.
Kemer Ölçü: 9 x 25 cm.
Kutu Ölçü: 31 x 50 cm.
OSMANLI 1.DERECE NİŞAN-I MECİDÎ ve ŞEMSESİ
Hicri 1321 senesinde “Rical-i Devlet-i Aliye’den Hazine-i Hassa-i Şahane Tahrirat Müdürü Ziya Beyefendi’ye takdim edilmiş “1.Rütbeden Nişan-ı Mecidî ve Şemsesi” ile Sultan II.Abdülhamid Han tuğralı “Berat-ı Şerife” ve orijinal zarfı. Fevkalade kondisyonda. Özel tasarım çerçeve içerisinde. Yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk eserdir.
Hicri 1268 (1851) senesinde Sultan Abdülmecid Han tarafından yaptırılmaya başlanan bu nişanların merkezinde altın zeminli Sultan tuğrası, etrafında ise altın ile Eski Türkçe “Gayret, Hamiyet, Sadakat” yazılı kırmızı mineli kartuşlar yer almaktadır. 1.Derece Nişan-ı Mecidî Osmanlı İmparatorluğu’nda en az 20 sene hizmet etmiş ve büyük yararlılıklar göstermiş kişilere üstün hizmetlerinden ve kahramanlıklarından dolayı padişahın huzurunda kayd-ı hayat şartıyla takılır, nişan sahibinin ölümünde hazineye iade edilirdi. Kaynaklara göre yabancılara verilen nişanlar hariç 1.Derece Nişan-ı Mecidî 'den 50 adet imal edilmiştir.
Çerçeve Ölçüsü: 84 x 95 cm.
Berat Ölçüsü: 54 x 37 cm.
Zarf Ölçüsü: 15 x 20 cm.
Nişan: 8.5 x 5.5 cm.
Nişan: 8 x 8 cm.
OSMANLI 19.YÜZYIL IV.DERECE MECİDÎ NİŞANI / HİCRİ 1268
19.Yüzyıl. Osmanlı. Mecidî Nişan (IV.derece) Hicri 1268 senesinde (1851) Sultan Abdülmecid Han tarafından yaptırılmaya başlanan bu nişanların merkezinde altın zeminli Sultan tuğrası, etrafında ise altın ile Eski Türkçe “Gayret, Hamiyet, Sadakat” yazılı kırmızı mineli kartuşlar yer almaktadır. Koleksiyonluk eserdir.
Ölçüler: 9.5 x 5.5 cm.
OSMANLI 19.YÜZYIL SAVATLI GÜMÜŞ ŞAŞKA
19.Yüzyıl. Osmanlı, Kafkas işi. Deri kaplı ahşap kını bilezikli, askı halkalı. Tüm parçaları ve çamurluğu gümüşten, savat tekniği ile stilize tezyinatlı. Bıçağında ay ve güneş motifleri yer almakta. Gümüş kabza başı çift yanaklı, balçaksız. Deri kayışları savat işçiliği ile dekorlu gümüş aplikelerle zenginleştirilmiş. Fevkalade kondisyonda. Türünün nadir görülen yüksek kıymette koleksiyonluk örneğidir.
Uzunluk: 103 cm.
OSMANLI 19.YÜZYIL SAVATLI GÜMÜŞ KAFKAS KAMA
19.Yüzyıl. Osmanlı. Kafkas işi. Gümüş. Eski Türkçe ile sahibinin adı “Hüsamettin bin Ahmed” ibareli. Kazıma (grave), kabartma (repoussé) ve kalemişi teknikleri kullanılarak imal edilmiş ve savat tekniği ile dekore edilmiş. Stilize floral ve geometrik tezyinatlı. Sap kısmı çift kubbeli, kın ucu topuz şeklinde. Üst seviye işçilik uygulanmış koleksiyonluk eserdir.
Uzunluk: 58 cm.
OSMANLI 19.YÜZYIL SAVATLI GÜMÜŞ KAFKAS KAMA
19.Yüzyıl. Osmanlı. Kafkas işi. Gümüş. Kın sırtında yavrusu (bıçak) bulunmakta. Kazıma (grave), kabartma (repoussé) ve kalemişi teknikleri kullanılarak imal edilmiş ve savat tekniği ile dekore edilmiş. Stilize floral ve geometrik tezyinatlı. Sap kısmı çift kubbeli, kın ucu topuz şeklinde. Nadir tesadüf edilen koleksiyonluk eserdir.
Uzunluk: 50 cm.
Yavru Bıçak Ölçüsü: 16 cm.
OSMANLI 19.YÜZYIL GÜMÜŞ KAKMA AĞA TAKIMI
19.Yüzyıl. Osmanlı. Demir üzeri gümüş kakma stilize tezyinatlı barutluk, kama ve şişli kamçıdan oluşan ağa takımı. Kabzası fildişi ve abanoz olan bıçağı sahibinin baş harfleri “K.K.A”, şişli kamçının kırbacı ise Eski Türkçe “Sene 1289” ibareli. Barutluk gövdesi yekpare fildişinden. Ele geçmesi zor koleksiyonluk bir takımdır.
Kamçı Uzunluk: 56 cm.
Kama Uzunluk: 49 cm.
Barutluk Uzunluk: 17 cm.
RUS 19.YÜZYIL SAVATLI GÜMÜŞ BARUTLUK
“Egor Ivanovich Blomberg”
19.Yüzyıl. Rus. 1859 tarihli. 84 Moskova imalat ve “Egor Ivanovich Blomberg” usta damgalı. Müstesna eserin gümüş yüzeyi savat tekniği ile stilize floral ve geometrik dekorlu, gövdesi kemik kakma tezyinatlı, ağız kısmı kemik, gövdeye zincirli tıpası ise gümüştür. Ele geçmez koleksiyonluk eserdir.
Ölçüler: 22 x 7.5 x 6.5 cm.
Ağırlık: 202 gr.
OSMANLI SAVATLI GÜMÜŞ KAFKAS KAMA
Hicri 1321 tarihli. Osmanlı. Kafkas işi. Gümüş. Altın vermeyli. Eski Türkçe ile ustasının adı “Amel-i Ahmed, 1321” ibareli. Bıçak üzerinde “Lâ Havle ve Lâ Kuvvete İllâ Billâhil Aliyyil Azîm / Güç ve kuvvet sadece yüce ve büyük olan Allah'ın yardımıyladır” yazmakta. Gümüş aplikeleri kazıma (grave), kabartma (repoussé) ve kalemişi teknikleri kullanılarak imal edilmiş ve savat tekniği ile dekore edilmiş. Stilize floral ve geometrik tezyinatlı. Gümüş aplikeli ahşap sap kısmı çift kubbeli, kını deri giydirme, kın ucu topuz şeklinde. Türünün nadir çıkan koleksiyonluk örneğidir.
Uzunluk: 61 cm.
OSMANLI 19.YÜZYIL SAVATLI GÜMÜŞ KAFKAS KAMA
19.Yüzyıl. Osmanlı. Kafkas işi. Gümüş. 1844 tarihli, Kiril alfabesi ile “ TХШ” ibareli. Savat tekniği ile stilize floral ve geometrik tezyinatlı. Kabzası boynuzdan ve çift kubbeli. Kını yeşil kadife kaplı, kın ucu topuz şeklinde. Bıçağına kazıma (grave) tekniği ile üç hilalli motif uygulanmış. Türünün nadir ve koleksiyonluk örneğidir.
Uzunluk: 48 cm.
OSMANLI 19.YÜZYIL YENİÇERİ YATAĞANI
19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Müstesna eserin namlusu gümüş kakma ile Osmanlıca sahibinin adı “Molla Haydar” ibareli. Gümüş bordürlü kabzası mors dişinden. Ahşap kını deri kaplı, kın ucu topuz şeklinde ve Osmanlı gümüş mangır sallantılı. Nadir tesadüf edilen koleksiyonluk eserdir.
Uzunluk: 55 cm.
OSMANLI 19.YÜZYIL KUŞAK YATAĞANI
19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Hicri 1234 tarihli “Damascus” namlulu müstesna eserin kabzası fildişindendir. Nadir tesadüf edilen koleksiyonluk eserdir.
Uzunluk: 51 cm.
OSMANLI 19.YÜZYIL 2 ADET KARADENİZ (LAZ) YATAĞANI
19.Yüzyıl. Osmanlı. İki adet. Karakteristik çift uçlu boynuz kabzaya sahip eserlerden tekinin bıçağı altın kakma tezyinatlıdır. Kökeni Türkiye'nin kuzeydoğu bölgesi olan çift kavisli ve tek kenarlı bu tip kılıçlar tarih boyunca kıyı akıncıları, korsanlar ve kaçakçılar tarafından kullanılmıştır. Türünün koleksiyonluk örnekleridir.
Uzunluk: 74 cm. - 79 cm.