Sayın koleksiyoner ve sanatseverler eserlere pey vermek ve "Online Canlı Müzayede"ye katılmak için web sitemiz üzerinden üye olunuz. İlgilendiğiniz eserler ile ilgili olarak +90 538 833 1391 no'lu telefondan randevu oluşturabilir, The RITZ-CARLTON Residence'daki adresimizde eserleri yakından inceleyebilir ve uzmanlardan bilgi alabilirsiniz.
Müzayedemizde uygulanan komisyon oranı %15, KDV oranı ise %18'dir. Ödeme süresi müzayede bitiminden sonra 7 (yedi) iş günüdür, ödemelerde o günkü "TC Merkez Bankası" döviz kuru esas alınır. Açık arttırma sonrası "SATIŞ İPTALİ, CAYMA HAKKI, veya ALIMDAN VAZGEÇME" söz konusu değildir, cezai şart olarak %30 aracılık hizmeti uygulanır.
Müzayedelerimizde beğeniye sunulan tüm eserler konusunun en değerli uzman ve otoriteleri tarafından ekspertiz edilmekte, ayrıca Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Topkapı Sarayı Müzesi, Ayasofya Müzesi, Türbeler Müzesi, Vakıflar ve Askeri Müze uzmanları tarafından incelenerek onaylanmaktadır.
SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRASI
“Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima el-Gazi”
Saray işi kalitede ipek atlas üzerine ipek kılaptanla “Sultan II.Abdülhamid Han tuğrası” ve "el-Gazi” mahlası işlenmiş. Fevkalade kondisyonda. Elde işlenmesi zor olan, emek ve sabır isteyen, döneminde de kıymetli sayılan bu eserlerden günümüze iyi kondisyonda ulaşan örnek az sayıdadır. Osmanlı Tekstil Sanatı’nın (Sultan tuğralı) ele geçmesi zor, yüksek kıymette koleksiyonluk örneğidir.
Ölçüler: 57 x 78 cm.
OSMANLI 19.YÜZYIL ÇİFT İŞLEME PANO
19.Yüzyıl. Osmanlı. Çift. İpek atlas üzerine altın kılaptanla işlenmiş, stilize floral motiflerle bezenmiş, bordürleri ve madalyonlar içerisi müsenna hat (aynalı yazı) ile neticelenmiş. Fevkalade kondisyonda. Estetik ve işçilik kalitesi ile ön plana çıkan, ele geçmesi zor koleksiyonluk takımdır.
Ölçüler: 113 x 57 cm. (her biri)
OSMANLI 19.YÜZYIL ÇİFT İŞLEME PANO
19.Yüzyıl. Osmanlı. Çift. İpek atlas üzerine altın kılaptanla işlenmiş, stilize floral motiflerle bezenmiş, bordürleri ve madalyonlar içerisi müsenna hat (aynalı yazı) ile neticelenmiş. Fevkalade kondisyonda. Estetik ve işçilik kalitesi ile ön plana çıkan, ele geçmesi zor koleksiyonluk takımdır.
Ölçüler: 113 x 57 cm. (her biri)
OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ ŞEHZADE AYAKKABISI
19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Şehzade için tabanı ve içi deriden çarık şeklinde yapılmış, lacivert renk kadife ile kaplanmış ve kılaptanla işlenmiş. Fevkalade kondisyonda. Ele geçmesi zor yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir.
Uzunluk: 19 cm.
OSMANLI 19.YÜZYIL GOBLEN PANO
19.Yüzyıl. Osmanlı. Şaha kalkmış atı üstünde “Sultan” tasvirli goblen pano. Ahşap dönem çerçevesi içerisinde, yüksek kondisyonda. Türünün dekoratif ve koleksiyonluk örneğidir.
Çerçeveli Ölçü: 65 x 55 cm.
Çerçevesiz Ölçü: 60 x 50 cm.
OSMANLI 18.YÜZYIL “SARAY İŞİ” TILSIMLI / ŞİFALI GÖMLEK
18.Yüzyıl. Osmanlı. Sultani özelliklerde. Saray işi. Sultanların savaşta korunmaları ve galip gelmeleri, hastalıkta şifa bulmaları veya nazarlardan korunmaları için sarayda özel olarak üç, dört yıl gibi uzun bir çalışmanın eseri olarak Saray Âlimi (yazılacak olan ayet ve duaların tespiti için), Saray Müneccimi (ayın eşref saatlerini ve uğurlu günleri tespit için), Saray Hattatı ve Saray Terzisi tarafından özel olarak yapılmış. Aharlanmış kumaş üzerine ön ve arka yüzü ile kolları da dâhil simli cetveller ile kaytanlanmış “41” adet kartuş içerisine camilerde biriken “İS”lerden üretilmiş siyah mürekkep kullanılarak Saray Hattatı tarafından sülüs hat ile Besmele, Ayetel Kürsi, Fetih Suresi, Kuran-ı Kerim’den şifa ayetleri, Esma-ül Hüsna (Allah’ın 99 ismi), Kelime-i Tevhid ve Ashab-ı Kehf’in isimleri (Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernuş, Debernuş, Şazenuş, Kefeştatayyuş ve köpekleri Kıtmir) yazılmış. Saray Terzisi tarafından kruvaze biçiminde kapanan, kısa kollu, yuvarlak yakalı, içi astarlı ve etrafı yeşil fitilli olarak tasarlanmış ve dikilmiş. Sarayda bu gömlekler yedekleri ile yapılır ve sadece bir kere kullanılırdı. Fevkalade kondisyonda. Özel yapılmış çelik tabanlı pleksiglas müze teşhir standı ile birlikte. Türk İslam Sanatı’nın müzelik eser statüsünde son derece önemli ve ele geçmez bir örneğidir.
Referans: Eserin tıpkı benzerleri (muhtemelen yedekleri) “Türk ve İslam Eserleri Müzesi Koleksiyonu” ve “Ekrem Ayverdi Koleksiyonu”nda bulunmaktadır. Eser “Sadberk Hanım Müzesi Kubbealtı H.A Koleksiyonu” adlı kitabın 70. Sayfasında (Eser No:34) yer almaktadır.
Ölçüler: 77 x 50 cm.
Stand Ölçüleri: 125 x 90 cm.
Eserde tercih edilen “41” sayısı tılsım amaçlıdır. “41” en büyük sayıdan bile 1 fazlaya işarettir. 40 sayısı âdet ve geleneklerde çoğunluğu bildiren işlerde asgari en büyük sayıyı temsil eder. İnanışa göre bazı sure ve dualar “41” kere okunursa çocuk hastalıklardan, beladan korunur, şifa bulur, gam, keder ve sıkıntı kalmaz, sihir ve büyü tesirsiz hale gelir, şeytandan korunulur ve peygamber gece rüyada görülür. Numerolojide ise “41” cennet kuvvetleri tarafından gönderilen mistik ve güçlü sayılardan biridir. Pozitif enerjiyi ve mücadeleyi temsil eder, size inanan cennetsel kuvvetler olduğu anlamına gelir.
OSMANLI 19.YÜZYIL “SULTAN ÇADIRI” İŞLEMELİ BOHÇA
19.Yüzyıl. Osmanlı. Sandık çıkması. Nefti renk kumaş üzerine altın ve gümüş kılaptanla dival işi ve zincir işi tekniğinde işlenmiş, pullarla zenginleştirilmiş. Merkezi madalyonlu, etrafı saçaklı. Tüm kompozisyon stilize floral unsurlarla bezeli, dört tarafı hilalli “Sultan Çadırı” tasvirli, çadırların içi ibrik motifli. Osmanlı Süsleme Sanatları’nda suyun kutsiyetiyle ilişkilendirilen ibrik “Tanrı’nın nûru, Tanrı’ya açılan kapı, Cennet, doğum-ölüm, evren” gibi anlamları ifade eder. Elde işlenmesi zor olan, emek ve sabır isteyen, döneminde de kıymetli sayılan bu eserlerden günümüze iyi kondisyonda ulaşan örnek az sayıdadır. Osmanlı Tekstil Sanatı’nın ele geçmesi zor koleksiyonluk bir örneğidir.
Ölçüler: 117 x 115 cm.
OSMANLI 19.YÜZYIL İPEK ATLAS İŞLEME
19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Kallavi ebatlarda yastık yüzü. Fıstıki renkte ipek atlas üzerine ipek iplik kullanılarak zincir işi ve kılaptanla işlenmiş. Etrafı çiçek ve yaprak motiflerinden oluşan stilize floral geniş bir bordür ile çevrili, orta zemini ise serpme çiçek motifleri ile bezeli, kenarları kordon çevrili. Osmanlı Tekstil Sanatı’nın nadir ve kıymetli koleksiyonluk örneğidir.
Ölçüler: 54 x 170 cm.
OSMANLI 19.YÜZYIL “SARAY İŞİ” SIRMALI YELEK
19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi, sandık çıkması. Mor kadife üzerine altın kılaptanla dival işi ve zincir işi tekniğinde işlenmiş, pullarla zenginleştirilmiş. Osmanlı Rokokosu üslubunda zengin ve yoğun süslemeler ile bezeli, içi astarlı. Üst düzey işçiliğe ve görselliğe sahip koleksiyonluk eserdir.
Ölçüler: 29 x 43 cm.
OSMANLI 19.YÜZYIL ÇİFT HANIM SULTAN YELPAZESİ
19.Yüzyıl. Osmanlı. Çift. Zenne boy. İpek kumaş ile çevrelenmiş, altın ve gümüş kılaptanla dival işi tekniğinde stilize floral süslemelerle bezeli. Haliyle. Osmanlı Tekstil ve Yelpazecilik Sanatı’nın estetik yönü yüksek koleksiyonluk örnekleridir.
Ölçüler: 30 x 27 cm.
OSMANLI 19.YÜZYIL DİVAL İŞİ (ALTIN) İPEK ATLAS SECCADE
19.Yüzyıl. Osmanlı. Sandık çıkması. Mihraplı tip dival işi seccade. İpek atlas üzerine altın kılaptanla dival işi tekniği kullanılarak yapılmış. Osmanlı Rokokosu üslubunda stilize floral unsurlarla bezeli, bordürlü. Kenarları sırma saçaklı, arka yüzeyi astarlı. Elde işlenmesi zor olan, emek ve sabır isteyen, döneminde de kıymetli çeyiz malzemesi sayılan bu eserlerden günümüze iyi kondisyonda ulaşan örnek az sayıdadır. Saray ve konakların hareminde yaşayan kadınların çeyiz hazırlamak ve boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla yaptıkları işlemelerin, kıymetli ve nadir koleksiyonluk bir örneğidir.
Ölçüler: 106 x 160 cm.