Sayın koleksiyoner ve sanatseverler eserlere pey vermek ve "Online Canlı Müzayede"ye katılmak için web sitemiz üzerinden üye olunuz. İlgilendiğiniz eserler ile ilgili olarak +90 538 833 1391 no'lu telefondan randevu oluşturabilir, The RITZ-CARLTON Residence'daki adresimizde eserleri yakından inceleyebilir ve uzmanlardan bilgi alabilirsiniz.
Müzayedemizde uygulanan komisyon oranı %15, KDV oranı ise %18'dir. Ödeme süresi müzayede bitiminden sonra 7 (yedi) iş günüdür, ödemelerde o günkü "TC Merkez Bankası" döviz kuru esas alınır. Açık arttırma sonrası "SATIŞ İPTALİ, CAYMA HAKKI, veya ALIMDAN VAZGEÇME" söz konusu değildir, cezai şart olarak %30 aracılık hizmeti uygulanır.
Müzayedelerimizde beğeniye sunulan tüm eserler konusunun en değerli uzman ve otoriteleri tarafından ekspertiz edilmekte, ayrıca Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Topkapı Sarayı Müzesi, Ayasofya Müzesi, Türbeler Müzesi, Vakıflar ve Askeri Müze uzmanları tarafından incelenerek onaylanmaktadır.
OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ PORSELEN ÇİFT TABAK
19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Çift. Sultani özelliklerde tasarlanan eserlerin merkezi altın yaldız ile “Mecid Şemsesi”nin sarmaladığı “Ay-Yıldız” motifli. Altın konturlu. Fevkalade kondisyonda. Porselen Sanatı’nın saray menşeili, yüksek kıymette koleksiyonluk örnekleridir.
Çap: 23 cm. (her biri)
TURQUERIE 19.YÜZYIL “MEISSEN” PORSELEN FİGÜR
“Sultanın Atı ve Seyisi”
19.Yüzyıl başı. Meissen imalat damgalı ve model numaralı. Turquerie. Johann Joachim Kaendler’in 1700’lerin ortalarında tasarladığı “Sultanın Atı ve Seyisi” konulu eser. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı ve çok renk sıraltı boyamalı. Otantik kıyafetler içindeki Sultanın Seyisinin başı serpuşludur. 1721 yılında Osmanlı elçisi yirmisekiz Mehmed Çelebi’nin Paris’e gönderilmesi ile özellikle Fransa’da başlayan ve öteki Avrupa merkezlerine de yayılan Turquerie Sanat Akımı’nın etkisi altında son derece görsel ve estetik şekilde tasarlanılarak imal edilmiş. Fevkalade görsellikte, haliyle, nadir damgaya sahip koleksiyonluk eserdir.
Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ
Ölçüler: 24 x 22 x 11 cm.
TURQUERIE 19.YÜZYIL “MEISSEN” PORSELEN FİGÜR
“Sultanın Atı ve Seyisi”
19.Yüzyıl başı. Meissen imalat damgalı ve model numaralı. Turquerie. Johann Joachim Kaendler’in 1700’lerin ortalarında tasarladığı “Sultanın Atı ve Seyisi” konulu eser. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı ve çok renk sıraltı boyamalı, kaidesi kabartma (repoussé) çiçekli dallar ile zenginleştirilmiş. Otantik kıyafetler içindeki Sultanın Seyisinin başı serpuşludur. 1721 yılında Osmanlı elçisi yirmisekiz Mehmed Çelebi’nin Paris’e gönderilmesi ile özellikle Fransa’da başlayan ve öteki Avrupa merkezlerine de yayılan Turquerie Sanat Akımı’nın etkisi altında son derece görsel ve estetik şekilde tasarlanılarak imal edilmiş. Fevkalade görsellikte, haliyle, nadir damgaya sahip koleksiyonluk eserdir.
Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ
Ölçüler: 26 x 22 x 11 cm.
SAX MEISSEN 18.YÜZYIL KONT MARCOLINI DÖNEMİ PORSELEN LALEDAN
18.Yüzyıl. Kont Camillo Marcolini (1774-1815) dönemi, Meissen imalat damgalı. (Çifte Meç) Eserlerin damgası “Porselencilik Tarihi” kitabı sayfa 89’da mevcuttur. Pembe renkte, krokodil desenli, realist çiçek buketleri ile stilize floral motiflerle dekorlu, yoğun altın yaldız bezemeli. Osmanlının yüksek zevkini gözler önüne seren, nadir koleksiyonluk eserdir.
Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ
Yükseklik: 11.5 cm.
Alman aristokrat Kont Camillo Marcolini 1774-1815 yılları arasında Meissen porselen fabrikasının başına geçmiş ve Meissen Porselenleri’nin eski başarısına ve ününe kavuşmasını sağlamıştır. Özellikle Osmanlı zevkine uygun eserler üreten fabrikanın en önemli alıcıları yine Osmanlı Sarayı ve yakın çevresi ile Osmanlı zenginleri olmuştur. Fakat Napolyon Savaşları’nın patlak vermesiyle bu ihracat dönemi kısa sürmüştür. Sıraltı maviyle birbirine çapraz olarak geçen kılıçlar ve kabzaları arasına koyulan yıldız (Çifte Meç) Marcolini dönemini belirleyen damgalar olmuştur.
FRANSIZ 19.YÜZYIL PORSELEN AŞURELİK
19.Yüzyıl. Fransız. Osmanlı Pazarı için özel imalat. Kallavi ebatlarda. Tüm yüzeyi el boyaması çok renk stilize floral ve geometrik motifler ile dekorlu, zengin altın yaldız bezemeli. Dar uzun boyunlu, gaga ağızlı, kapak tutamağı dalında gül formunda. Bronz menteşeli. Görsel ve estetik yönü yüksek koleksiyonluk eserdir.
Yükseklik: 39 cm.
SAX 19.YÜZYIL PORSELEN BONBONIÈRE ve TABAĞI
19.Yüzyıl. Sax. Osmanlı Pazarı için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Lahana formunda, yoğun altın yaldız bezemeli. Osmanlının yüksek zevkini gözler önüne seren, nadir koleksiyonluk eserdir.
Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ
Tabak Çapı: 18 cm.
Şekerlik Ölçüsü: 14 x 11 cm.
FRANSIZ 19.YÜZYIL “SARAY İŞİ” PORSELEN KAPAKLI SAHAN
19.Yüzyıl. Fransız. Osmanlı Sarayı için özel yapım. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı. Osmanlı zevkine uygun realist çiçek buketleri ile dekorlu. Kapak tutamağı tomurcuk formunda. Fevkalade kondisyonda. Zor tesadüf edilen, estetik harikası koleksiyonluk eserdir.
Ölçüler: 14 x 22 cm.
FRANSIZ 19.YÜZYIL PORSELEN AŞURELİK
19.Yüzyıl. Fransız. Osmanlı Pazarı için özel imalat. Kallavi ebatlarda. Kobalt renkte. Merkezi el boyaması çok renk floral bir kompozisyon ile dekorlu, zengin altın yaldız bezemeli. Dar uzun boyunlu, gaga ağızlı, kapak tutamağı kuş formunda. Bronz menteşeli. Görsel ve estetik yönü yüksek koleksiyonluk eserdir.
Yükseklik: 38 cm.
Haliyle
DRESDEN 19.YÜZYIL “ADOLF HAMANN” ÇİFT PORSELEN VAZO
19.Yüzyıl. Dresden. Adolf Hamann (Dresden) imalat damgalı. Çift. Eserin damga örneği “Porselencilik Tarihi” kitabı sayfa 103’te yer almaktadır. Ünlü ressam Jean-Antoine Watteau’nun eserlerinden ilham alınmış gerçek yaşam sahneleri ile dekorlu, realist floral kompozisyonlar ve motiflerle bezeli, altın yaldız bezemeli, haliyle. 1866’da Hamann tarafından Dresden’de kurulan atölyenin son derece dekoratif, zengin dekorasyonu ile dikkat çeken koleksiyonluk örnekleridir.
Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ
Yükseklik: 32 cm.
VİYANA 19.YÜZYIL PORSELEN ÇİFT VAZO
19.Yüzyıl. Avusturya. Viyana imalat damgalı. (mavi sepet damga) Çift. Eserin damgası “Porselencilik Tarihi” kitabının 105.sayfasında yer almaktadır. Ünlü ressam Jean-Antoine Watteau’nun eserlerinden ilham alınmış gerçek yaşam sahneleri ile dekorlu, realist floral kompozisyonlar ve motiflerle bezeli. Yoğun altın yaldız bezemeli. Kapak tutamağı çelenk formunda. Son derece estetik ve dekoratif, nadir koleksiyonluk eserlerdir.
Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ
Yükseklik: 28 cm. (her biri)
ALMAN 19.YÜZYIL “MEISSEN” ÇİFT PORSELEN MİNYATÜR VAZO
19.Yüzyıl. Alman. Meissen imalat damgalı. Çift. Eserin damga örneği “Porselencilik Tarihi” kitabı sayfa 89’da yer almaktadır. Ünlü ressam Jean-Antoine Watteau’nun eserlerinden ilham alınmış gerçek yaşam sahneleri ile dekorlu, realist floral kompozisyonlar ve motiflerle bezeli, yoğun altın yaldız bezemeli. Minyatür boyda, kapaklı, çift kulplu. Fevkalade kondisyonda. Ebatları ve zengin dekorasyonu ile dikkat çeken koleksiyonluk eserlerdir.
Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ
Yükseklik: 8 cm. (her biri)
RUS 19.YÜZYIL “GARDNER” PORSELEN TABAK
Rus. 19.Yüzyıl. “Gardner Moskova” imalat damgalı. Oryantal pazar için özel üretilmiş, ibareli. No:930 model numaralı. Stilize floral motifler ile bezeli. 1741-1917 tarihleri arasında “Emperyal Rus Porselen Fabrikası” tarafından kullanılan “Chyper” imalat mührüne sahip. Çarlık dönemi Rusya’da porselen imalatı 1917 ihtilaline kadar devam etmiştir. Rus porselenlerinin sayı bakımından günümüze az intikal etmesinin sebebi ihtilal sonrası birçoğunun kırılarak yok edilmesindendir. Fevkalade kondisyonda. Nadir ele geçen koleksiyonluk eserdir.
Çap: 37 cm.
ALMAN 19.YÜZYIL “CARL TIELSCH” İMZALI PORSELEN AŞURELİK
19.Yüzyıl. Fransız. Carl Tielsch imalat damgalı. Osmanlı Pazarı için özel imalat. Kallavi ebatlarda. Tüm yüzeyi el boyaması çok renk kuş figürleri ve stilize floral motifler ile dekorlu, zengin altın yaldız bezemeli. Dar uzun boyunlu, gaga ağızlı, kapak tutamağı dalında gül formunda. Bronz menteşeli. Görsel ve estetik yönü yüksek koleksiyonluk eserdir.
Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ
Yükseklik: 39 cm.
ÇEKYA 19.YÜZYIL "SCHLAGGENWALD" ÇUBUKLU PORSELEN LÜLE
19.Yüzyıl. Usta damgalı, model seri numaralı. Osmanlı Pazarı için özel imalat. Özel ağızlıklı çubuğu ile birlikte. Stilize geometrik ve floral dekorlu. Fevkalade kondisyonda. Türünün nadir çıkan koleksiyonluk örneğidir.
Uzunluk: 47 cm.
FRANSIZ 19.YÜZYIL “JEAN POUYAT” İMZALI “TÊTE À TÊTE” LIMOGES KAHVE TAKIMI
19.Yüzyıl sonu. Fransız. “Jean Pouyat, Limoges” imalat damgalı. Çift. Porselen fincan ve tabakların üzeri stilize floral motifli, altın yaldız bezemeli. Fevkalade kondisyonda. Türünün estetik ve koleksiyonluk örnekleridir.
Tabak Çapı: 13 cm. (her biri)
Fincan Ölçüsü: 7 x 8 cm. (her biri)
İNGİLİZ 19.YÜZYIL “COLDSTONE KILN” PORSELEN HOKKA TAKIMI
19.Yüzyıl. İngiliz. "Coldstone Kiln" imalat damgalı. Rokoko üslubunda çok renk stilize floral motifler ile bezeli, zengin altın yaldız bezemeli. Çift mürekkep hazneli, hazneleri kapaklı. Fevkalade kondisyonda. Estetik ve görsel yönden dikkat çekici koleksiyonluk eserdir.
Ölçüler: 7 x 20 x 16 cm.