• Cancel
    Filter
Filter

KOLEKSİYONLUK ESERLER MÜZAYEDESİ | 02

Sayın koleksiyoner ve sanatseverler eserlere pey vermek ve "Online Canlı Müzayede"ye katılmak için web sitemiz üzerinden üye olunuz. İlgilendiğiniz eserler ile ilgili olarak +90 538 833 1391 no'lu telefondan randevu oluşturabilir, The RITZ-CARLTON Residence'daki adresimizde eserleri yakından inceleyebilir ve uzmanlardan bilgi alabilirsiniz.

  • Category: Tekstil
Lot: 19 » Tekstil

OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ MİHRAPLI KEÇE SECCADE

19.Yüzyıl. Osmanlı. Sandık çıkması. Benzer örnek Konya Etnografya Müzesi’nde envanter no:2609 ile kayıtlıdır. Diğer bir örnek de Sultan Mehmed Reşad Han’ın Sarıhacılar Camisi’ne hediye ettiği keçe seccadedir.

Tabii beyaz renkli yün keçeden yapılmış eser dival tekniğiyle altın/gümüş kılaptanla stilize sütunlu mihrap kompozisyonlu, mihrabı kandilli ve tabanlık yerinde saksıda çiçek motiflidir. Etrafı, mihrap bordürü ve diğer bütün işlemelerde stilize zengin bitkisel motifler kullanılmıştır. Etrafı sırma saçaklı şerit kaplamalıdır. Fevkalade kondisyonda, duvar asma aparatları üzerinde mevcut olan koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 150 x 94 cm.

Details
Lot: 63 » Tekstil

OSMANLI 19.YÜZYIL ASKERİ İPEK HATIRA MENDİLİ / DEVLET-İ ALİYYE ve YUNAN MUHAREBESİ

1897 yılında Osmanlı İmparatorluğu’nun kesin zaferiyle sonuçlanan Osmanlı-Yunan Savaşı’nın anısına ipekten yapılmış hatıra mendili. Mendilin sol alt köşesinde “Devlet-i Aliyye ve Yunan Muharebesi” ile “Baht-ı himaye-yi feyzvane-i cenab-ı hilafet penahide evlad-ı şüheda ve mecruhin-i asakir-i şahane, fi 19 Ağustos 1313 / Hilafetin sığınağı erdemli yüce kişinin himayesinde olan şehit çocukları ve yaralı Osmanlı askerleri, 31 Ağustos 1897” yazmaktadır.

Yunanistan’ın Teselya bölgesinde yaklaşık bir ay süren savaşın zaferi ülkede geniş şekilde kutlanmış ve zaferin anısı bu mendilde görüldüğü gibi resmedilmiştir. İpek mendilin üst bölümünde savaş meydanından bir kesit bulunmaktadır. Alt bölümünde ise bir harita görülmektedir. Haritada; Yunanistan, Selanik Körfezi, Yanya Vilayeti, Şerefice Sancağı, Ergiri Sancağı, Mengel Dağı, Purla Deresi, Karadağ, Galos Körfezi, Bülbülce Boğazı, Uzi Boğazı,Zeytin Körfezi, Atalanti Körfezi, Şimal gibi isimleri okumak mümkündür.

Fevkalade kondisyonda, çerçeve içine alınmadan günümüze kadar saklanmış, belgesel özellik taşıyan Osmanlı hatıra mendillerinin Askeri konulu ipekten yapılmış son derece kıymetli ve koleksiyonluk nadide bir örneğidir.

Ölçüler: 44.5 x 44.5 cm.

Details
Lot: 65 » Tekstil

OSMANLI 19.YÜZYIL ADLİ SARAY ÜNİFORMASI

19.Yüzyıl. Osmanlı. Setre ve pantolondan müteşekkil fevkalade kondisyondaki Adli Saray üniforması siyah kumaştan yapılmıştır.

Uzun etekli palto formundaki setresinin dik yakalı boyun kısmı, boyun arkası ve kol ağızlarına altın kılaptanla dival işi çok zengin ve yoğun Osmanlı desenler uygulanmıştır. Pantolonun yanları sırma kuşaklıdır. Markalı düğmeleri altın vermeylidir. Adli olarak son derece nadir tesadüf edilen gerçek koleksiyonluk eserdir.

Uzunluk (setre): 104 cm.

Details
Lot: 133 » Tekstil

OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ SULTANİ DİVAL İŞİ ÖRTÜ

19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Kallavi ebatlarda. Sandık çıkması, fevkalade kondisyonda.

Ölçüler: 200 x 160 cm.

Bordo renk kadife üzerine barok üslubunda altın tel kullanılarak dival işi tekniğinde merkezi iri madalyon ve onu çevreleyen floral kompozisyonlar şeklinde işlenmiş. Elde işlenmesi çok zor olan, emek ve sabır isteyen, yapımı aylarca süren ve döneminde de pahaca kıymetli çeyiz malzemesi sayılan bu eserlerden günümüze fevkalade kondisyonda ulaşan örnek az sayıdadır. Osmanlı Tekstil Sanatı’nın son derece estetik ve gösterişli, fevkalade kondisyonu ile dikkat çeken koleksiyonluk ve nadir bir örneğidir.

Details
Lot: 134 » Tekstil

OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ TAM TAKIM ŞEHZADE SÜNNET KOSTÜMÜ

19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi, sandık çıkması tam takım.

Yeşil keçe üzeri altın yaldız tel işleme çok zengin ve yoğun süslemeler ile tasarlanmış pelerin, yelek, cüzdan ve kuşaktan oluşan tam takım. Orijinal çantasının içerisinde. Fevkalade kondisyonda, üst düzey işçiliğe sahip, tam takım olarak ele geçmesi zor koleksiyonluk eserdir.

Pelerin ölçüleri: 125 x 60 cm.

Details
previous
Go to Page: / 1
next