• Cancel
    Filter
Filter

KOLEKSİYONLUK ESERLER MÜZAYEDESİ | 02

Sayın koleksiyoner ve sanatseverler eserlere pey vermek ve "Online Canlı Müzayede"ye katılmak için web sitemiz üzerinden üye olunuz. İlgilendiğiniz eserler ile ilgili olarak +90 538 833 1391 no'lu telefondan randevu oluşturabilir, The RITZ-CARLTON Residence'daki adresimizde eserleri yakından inceleyebilir ve uzmanlardan bilgi alabilirsiniz.

  • Category: Gravür
Lot: 8 » Gravür

NICOLAS DE NICOLAY (1517-1583) 12 ADET ELLE RENKLENDİRİLMİŞ GRAVÜRDEN OLUŞAN KOLEKSİYON

Nicolas de Nicolay tarafından, 1551 yılında Kral II.Henry’nin emri ile Fransız sefir heyeti ile Kanuni Sultan Süleyman’ı ziyaret ettiği sırada resmettiği orijinal çizimlerden döneminde elle renklendirilmiş altın cetvelli on iki adet gravürden oluşan eşsiz koleksiyon.

Ölçüler: 27 x 17 cm. (her biri)
42 x 33 cm. (çerçeveli)

Paspartulu çerçeve içine alınmış gravürlerde görülen 16. Yüzyıl Osmanlı İstanbul’undaki tiplemeler yanlarındaki açıklamalarla şu şekilde teşhis edilmiştir;

Aşçıbaşı (cusinier Turc), Yeniçeri Ağası (Capitaine general des Jannisaires), Mağribî Emirül Hac (Porter deau Pelerin de la Mecque), Yeniçeri (Jannissaire Garde Ordinaire du Grand Seigneur), Acem Beyi (Gentilhomme Persien), Azamoğlan veya Cemoğlan, Savaştan dönen Yeniçeri (Jannissaire allant a la guerre), Nakibül Eşraf (Emir parent de Mahommet), Dindar Türk (Religieux Turc), Ermeni Tüccar (Marchant Armenien), Padişahın Hizmetkârı (Laquais du Grand Seigneur), Arap Tüccar (Marchant Arabe)

Nicolas de Nicolay’ın gözlemlerini yansıtan bu eserler 1598 yılında yayınlanan Türkiye Seyahatnamesi’nde yer aldı ve başta Delacroix ve Ingres olmak üzere pek çok Batılı ressama ilham kaynağı oldu ve Batı literatüründe iz bıraktı. Fevkalade kondisyonda. Son derece nadir koleksiyonluk eserlerdir.

 

Details
Lot: 9 » Gravür

18.YÜZYIL OSMANLI İMPARATORLUĞU HAKKINDA GRAVÜRLÜ KİTAP / TABLEAU GENERAL DE L’EMPIRE OTHOMAN

1787 tarihli. Tableau General de l’Empire Othoman, Tome Premier. 328 sayfa, ciltli. İçerisinde Jean-Baptiste HILAIRE de dahil olmak üzere bir çok önemli sanatçının 30’a yakın gravürü bulunmakta.

Eserde bulunan değişik boylardaki gravürler arasında Ayasofya, Topkapı Sarayı, Eyüp, Darendewy Takvimi, Hz.Muhammed ve 12 imam soyağacı, kadınlar hamamı, türbeler ve Osmanlı tiplemeleri dikkati çekmekte. Nadir koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 55 x 36 cm.

Details
Lot: 11 » Gravür

JOSEPH SCHRANZ 19.YÜZYIL LİTOGRAFİ İSTANBUL PANORAMASI (VUE GENERALE DU BOSPHORE DE ROUMELI-HISSARI A LA MER NOIR)

Eserleri ile Sultan Abdülmecid Han’ın büyük beğenisini ve takdirlerini kazanan Joseph Schranz’ın 1853 yılında yayınlanan “Le Bosphore” isimli eserinde yer alan ve sanatçının Payitaht İstanbul’da on altı sene yaşadıktan sonra edindiği birikimle, 1840 yılından sonra resmettiği son derece detaylı ve atmosferik, litografi tekniğinde İstanbul panoraması.

Ölçüler: 33 x 178 cm.

Eser “Schranz & Percheron a Constantinople” kabartma/gofre klişelidir. Eserin merkezi “Vue Generale du Bosphore de Roumeli-Hissari a La Mer Noir (Prise d’Asie) / Boğaz’ın Rumeli Hisarı ve Karadeniz’e doğru genel manzarası (Asya tarafından)” ibarelidir. Eserde tüm semt, lokasyon ve coğrafi isimler sanatçı tarafından not düşülmüştür. Bilindiği üzere J.Schranz’ın Sultan Abdülmecid Han’a sunduğu “Panorama du Bosphore” isimli albüm, İstanbul Boğaz’ının tamamını tasvir eden iki panorama içermektedir. Kırım Savaşı esnasında resmedilmiş bu panorama ressamın olağanüstü gözlem gücünü yansıtmaktadır. Shranz’a ait benzer panoramalar Cornucopia dergisinin 57. sayısında (2018) yer alan, Briony Llewellyn’in “The Painter Who Vanished” başlıklı makalesinde yayınlanmıştır. Fevkalade kondisyonda, olağanüstü görsellikte, belgesel özellik taşıyan ele geçmesi zor koleksiyonluk eserdir.

 

Details
Lot: 12 » Gravür

JOSEPH SCHRANZ 19.YÜZYIL LİTOGRAFİ İSTANBUL PANORAMASI (VUE GENERALE DU BOSPHORE DE CONSTANTINOPLE A ROUMELI-HISSARI)

Eserleri ile Sultan Abdülmecid Han’ın büyük beğenisini ve takdirlerini kazanan Joseph Schranz’ın 1853 yılında yayınlanan “Le Bosphore” isimli eserinde yer alan ve sanatçının Payitaht İstanbul’da on altı sene yaşadıktan sonra edindiği birikimle, 1840 yılından sonra resmettiği son derece detaylı ve atmosferik, litografi tekniğinde İstanbul panoraması.

Ölçüler: 33 x 178 cm.

Eser “Schranz & Percheron a Constantinople” kabartma/gofre klişelidir. Eserin merkezi “Vue Generale du Bosphore de Constantinople a Roumeli-Hissari (Prise d’Asie) / İstanbul Boğazı’nın Rumeli Hisarı genel manzarası (Asya tarafından)” ibarelidir. Eserde tüm semt, lokasyon ve coğrafi isimler sanatçı tarafından not düşülmüştür. Bilindiği üzere J.Schranz’ın Sultan Abdülmecid Han’a sunduğu “Panorama du Bosphore” isimli albüm, İstanbul Boğaz’ının tamamını tasvir eden iki panorama içermektedir. Kırım Savaşı esnasında resmedilmiş bu panorama ressamın olağanüstü gözlem gücünü yansıtmaktadır. Shranz’a ait benzer panoramalar Cornucopia dergisinin 57. sayısında (2018) yer alan, Briony Llewellyn’in “The Painter Who Vanished” başlıklı makalesinde yayınlanmıştır. Fevkalade kondisyonda, olağanüstü görsellikte, belgesel özellik taşıyan ele geçmesi zor koleksiyonluk eserdir.

 

Details
Lot: 122 » Gravür

ANDREAS CELLARIUS 17.YÜZYIL ASTROLOJİK GÖK HARİTASI

“Gerardum Valk & Petrum Schenk”

A.Cellarius'un 1660 yılında hazırladığı dünyaca bilinen ve meşhur "HARMONIA MACROCOSMICA SEU ATLAS UNIVERSALIS ET NOVUS" gök haritası serisinden, bakır oyma.

Gerardum Valk & Petrum Schenk tarafından hazırlanan bakır oyma 13 no’lu orijinal renkli pafta. Birçok müze ve önemli koleksiyonda bu seriden eserler mevcuttur. Fevkalade kondisyonda, ele geçmesi zor, nadir koleksiyonluk eserdir.

Referans: Atlascoelestis

Ölçüler: 43 x 52 cm.

Details
Lot: 127 » Gravür

J.GOUBAUD GRAVÜR / GRAND-SEIGNEUR

“Marche Solemnelle du ,Grand-Seigneur, le jour de Bairam”

18.Yüzyıl sonu/19.Yüzyıl başı. J. Goubaud (1773-1835) imzalı. Voy. de Constantinople.

Litografi tekniği ile yapılmış. “Lithographie a la Calcographie Royale de J.Goubaud” ibareli. Koleksiyonluk bir örnektir.

Ölçüler: 29 x 41 cm.

Details
Lot: 159 » Gravür

BAKSI MÜZESİ “TILSIMLI ELLER” 19 ADET ÖZGÜN BASKI KOLEKSİYONU

Baksı Müzesi’nin projesi olan 19 sanatçıya ait, her biri sanatçı baskısı, sanatçıları tarafından imzalı, tarihli ve numaralandırılmış özgün baskı koleksiyonu. Koleksiyon müze tarafından 41 adet 2 dizi olarak üretilmiştir.

Sanatseverlerin beğenisine sunduğumuz bu koleksiyondaki 19 adet eserin tümü 2002 tarihli olup 7.Edition’lardır. Orijinal müze kaşeli beyaz kraft karton dosyası içinde 2 adet kraft sunum levhası ile birlikte. Fevkalade kondisyonda, eksiksiz, ele geçmesi zor önemli bir koleksiyondur.

Devrim ERBİL /Çizgisel Ezgi EA VII/XX

Ergin İNAN / İnsan 2002 EA VII/XX

Hüsamettin KOÇAN / 2002 EA VII

Süleyman Saim TEKCAN / 2002 EA VII/XX

Mustafa PİLEVNELİ / EA

Fevzi KARAKOÇ / 2002 EA VII

Ali Teoman GERMANER / Aloş 2002 EA VII

Ali İsmail TÜREMEN / Ö .B 02

Berna TÜREMEN / Ö.B

Filiz BAŞARAN / 2002 EA VII

Sema Ilgaz Temel / 2002 EA VII

Gürbüz Doğan EKŞİOĞLU / 2002 EA VII

Tayfun ERDOĞMUŞ / 2002 EA VII

Ayşegül İZER / 02 Vernis mon EA VII/XX

Emin KOÇ / 2002 EA VII

Devabil KARA / 2002 EA VII

Mürteza FİDAN / 02 EA VII

Yusuf Ziya AYGEN / 2002 EA VII

Nazan ERKMEN / 2002 EA VII

 

Ölçüler: 50 x 35 cm.

Muhafaza ölçüleri: 52.5 x 40 cm.

Details
previous
Go to Page: / 1
next